Rahanpesua 11.

Erkki Aho   19 04 2007, 8:42

Otteita todistusaineistosta 11.

Olen kirjoittanut päiväkirjaani
”Rienstrat paljastuivat rahanpesijöiksi”
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/86.htm
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä teki bisnestä Rienstrojen kanssa. Rahaliikenne kulki Merita-pankin kautta.

Otan esimerkkinä panttaussopimuksen, jonka allekirjoittajina ovat Hendrik ja Richard Rienstra ja Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän asianajajat Antti Latola ja Hannu Maskonen sekä Arsenal Oy:n edustajat. (1101)

Toisen esimerkin otan vuokraussopimuksesta, jossa allekirjoittajana ovat Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen sekä Hendrik ja Richard Rienstra. (1102)

Kolmannen esimerkin otan Rienstrojen esitteestä, jonka sain Merita-pankinjohtajalta. Siinä esitteessä on rahanpesufirmojen ylle laitettu uusi firma, joka on mahdollisesti terve firma. Rienstrojen rahaliikenne kulki pääasiassa ranskalaisen firman OMNE RE S.A:n kautta. (1103)

Asianajaja Asko Keränen toimi Rienstrojen juristina Suomessa Kirjeenvaihtoa käytiin rahanpesufirman nimissä. (1104)

Kera Oy teki aikaisemmin PR-Teollisuus Oy:stä ja Uhtua Wood Oy:stä perättömän ilmoituksen rahanpesusta. Syy, miksi he tekivät ilmoituksen, oli Italiassa syntynyt ja Sveitsissä asuva Alfio Nicotra, jonka rahoittajina olivat toimineet Rienstrat. Alfio Nicotra teki yhteistyötä Kera Oy:n kanssa Punkatalojen konkurssin yhteydessä ja silloin Kera Oy:lle lienee tullut selväksi, että Nicotraa on syytä epäillä rahanpesusta. Nicotra perusti silloin PunkaHaus A.G:n.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä itse syyllistyi rahanpesuun, koska se teki kauppoja Hendrik ja Richard Rienstran kanssa. Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän päämiehiä olivat Kera Oy ja Arsenal Oy.

Tein rikostutkintapyynnön KRP:n rahapesuyksikköön, mutta rikostutkija Juha Vehmaskoski jätti asian selvittämättä, vaikka Rienstrat ja heidän kumppaninsa oli tuomittu USA:ssa rahapesusta ja näytöt Suomenkin osalta rahanpesusta olivat kiistattomat.

Asiakirjaliitteet:

Kauppasopimus (1101)

Panttaussopimus (1102)

Pankkiin annettu esite (1103)

Kirjeenvaihtoa rahanpesufirman nimissä (1104)


palautteet


ei palautteita