Beachfutis Finnish Open Kalajoella

Erkki Aho   23 05 2007, 21:53


Kalajoen Pallo –92 ry järjestää yhdessä Kalajoen kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa
Beachfutis Finnish Open turnauksen Kalajoella 16-17.6.2007.

Beachfutis-turnauksia on järjestetty Kalajoella vuodesta 2000 alkaen ja kesällä 2007 pelataan toista kertaa avoimista Suomen mestaruuksista. Miesten sarjaan joukkuemäärä on 32 ja naisten sarjan joukkuemäärää on nostettu 16:sta 20:een joukkueeseen suuren suosion johdosta. Uutuutena tänä kesänä on harrastesarja, johon otetaan mukaan 56 joukkuetta. Harrastesarjaan voivat osallistua myös sekajoukkueet.

Joukkueet jaetaan kaikissa alkusarjoissa neljän joukkueen alkulohkoihin, joista kaksi parasta selviää jatkoon. Tämän jälkeen pelataan pudotuspelit, pronssiottelut ja finaalit. Erotuomareina toimivat Suomen Palloliiton viralliset tuomarit. Kilpasarjojen voittajat saavat mitalien ja pokaalien lisäksi 1500 euron suuruisen palkintosumman. Harrastesarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein ja erilaisin tuotepalkinnoin.

Uudistunut pääkenttä ja kansainvälinen tunnelma
Tänä vuonna panostetaan pääkentän rakentamiseen sekä tiedottamiseen. Perinteisesti Kalajoen turnauksessa on ollut kansainvälinen tunnelma. Mukana on maailmanluokan tähtiä ja himmeämpiä staroja. Odotettavissa on kovia ja mielenkiintoisia kamppailuja. Tämän kesän kirkkain tähti lienee
Dallas Starsin NHL-tähti Jussi Jokinen. Turnauksessa on mukana myös jääkiekkoilijana paremmin tunnettu Janne Pesonen. Ilmoittautuneiden joukossa on myös kauhajokinen FC Nötkötin joukkue, jossa mukana on ollut painija Jani Haapamäki.

Kalajoella kilpailupaikan ympäristö on vertaansa vailla. Yleisöä on ollut viime vuosina runsaasti ja viime kesänä erinomainen sää suosi Kalajoen bechfutis-turnausta. Kalajoella on huippupalvelut, turnaus on ollut perinteisesti erinomaisesti organisoitu ja tapahtumia on voinut seurata internetistä reaaliajassa. Turnaus on tuttujen tapaamista, viihtyisää yhdessäoloa sekä mahtavaa kansainvälistä tunnelmaa upeiden Hiekkasärkkien sekä alueen huippupalveluiden äärellä.

Jännittävä rankkarikisa
Viime vuoden turnauksen puolivälierissä kalajokinen FC Kumipäät kohtasi tuhoisaa jälkeä alkulohkossa tehneen sallalaisen Papana Boysin. Papana Boys voitti alkulohkonsa hurjalla maalierolla 43-1. Joukkueessa pelasi mm. entinen jalkapallotähti Jallu Rantanen ja turnauksen maalikuningas Jarno Auvinen. Papana Boys pudotti oululaisen entisen kärppäpelaajan Janne Pesosen Real Ransun maalein 3-1. AC Kumipäät näytti kuitenkin Papana Boysille kaapin paikan numeroin 3-1, vaikka oli tauolla tappiolla 0-1.
Kalajokinen So Sexy kohtasi puolivälierissä Saharan Janon ja voitto heltisi vasta rankkarikisassa seitsemännellä rangaistuslaukauksella, jonka ampui sisään Marko Mattila.

Kalajokinen AC Kumipäät kohtasi puolivälierissä kokkolalaisen FC Pohjan Koneen joukkueen ja hävisi rankkarikisassa varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 2-2. Näin FC Kumipäät joutui tyytymään pronssikamppailuun, jossa se kukisti oululaisen HC Rännin numeroin 3-1. Jussi Jokinen So Sexy joukkueineen voitti puolivälierissä HC Rännin numeroin 3-0. Loppuottelussa So Sexy kukisti kokkolalaisen Pohjan Koneen numeroin 6-3. So Sexyn kultajoukkueessa pelasivat Harri Bäckman, Tomi Gronoff, Riku Hihnala, Juho Jaatinen, Aku Joki-Erkkilä, Jussi Jokinen, Marko Mattila, Joonas Moilanen, Henri Mustonen ja Tomi Reinikainen.

So Sexy ja Mancheter City Girls puolustavat voittoaan

Tänä vuonna on mukana viime vuoden voittaja So Sexy, hopeajoukkue Pohjan Kone ja pronssijoukkue AC Kumipäät. Edellisvuosien voittajista on mukana viime vuoden Suomen mestari FC Nötkötti. Mukana ovat myös sallalainen Papana Boys ja oululainen Real Ransu. Naisten sarjaan ovat ilmoittaneet viime vuoden voittaja tamperelainen Manchester City Girls ja viime vuoden Suomen mestari niinikään tamperelainen FC Massat. Myös viime vuoden hopeajoukkue IK Myran on kisassa mukana.

palautteet


ei palautteita