Tuusulan tragedia - Pekka-Eric Auvinen

Erkki Aho   08 11 2007, 12:58

image

Tapahtuma

Eilen (7.11.07) puolen päivän aikaan Tuusulassa Jokelan koulukeskuksessa abiturientti Pekka-Eric Auvinen (18 v.) ampui käsiaseella koulun rehtorin, terveydenhoitajan ja kuusi oppilasta. Tekijä menehtyi myöhemmin illalla itselleen aiheuttamiinsa vammoihin.
_________________________________Ilmaisen syvän osanottoni tapahtuman uhrien omaisten suruun ja tuskaan.

Kaikella on tarkoituksensa, silti tällaista on vaikea ymmärtää, varsinkaan hyväksyä.
Moni orastava elämä ja osaaminen sai traagisella tavalla yllättävän päätöksensä. Ihan turhaan.

Elämä on ...
Elämä on piikkilankaa,
Niin huomaamatonta, niin satuttavaa.

Elämä on hattaraa,
Niin lempeää, niin herkkää.

Elämä on vuoristorataa,
Niin lyhyt, niin arvaamaton.

Elämä on ruusuja,
Niin yllättävää, niin ilahduttavaa

Elämä on kuolemaa,
Niin surullista, niin tyhjää

Omassa jäähyväiskirjoituksessaan ampuja pyytää asettamaan syyn vain hänelle itselleen yksin. Kuitenkin aivan selkeästi hän esittää tekonsa motivaatioksi hallitusten ja yhteiskuntien mädännäisyyden, korruption ja globaalisen orjuuttamisen. Keskivertoa älykkäämmäksi mainittu Auvinen kertoo myös keskeisesti oikeudenmukaisuuden palauttamisesta, jonka puolesta hän on valmis kuolemaan. Järkyttävällä teollaan tuusulalainen nuorimies on halunnut kertoa jotakin. Viestittää näkyvällä tavalla yhden miehen sotaa kaikkia maailman hallituksia vastaan. Ilmaista hätänsä tämän maailman puolesta.

Lisätietoja
Pekka-Eric Auvinen jälkeenjätti internettiin kirjoituksen, eräänlaisen testamentin, jossa hän selittää käsitystään. Katso päiväkirjan lisätieto-osastoa L5 (1.12.2007)
http://www.erkkiaho.com/blog/index.php?content=detail&id=530

Auvisen video internetissä (1.12.2007)
http://youtube.com/watch?v=OWYwu-kgnI0

palautteet


Kiitoksia kansalaisrohkeasta ja jämäkästä, mutta samalla tasokkaasta blogistasi. Selkeästikin sinulta löytyy rauhallisen analyyttistä otetta myös perin vaikeasti hyväksyttäviin tai havaittaviin aiheisiin. Itse olen kirjoitellut muutaman sanasen Jokelan tapauksen järkyttämänä (www.promerit.net) ja olisin kovin otettu, jos sinulta riittäisi intoa kurkata ja ehkä kommentoidakin niitä. Ehkä olen täysin ylireagoinut, mutta tapahtuman yhtymäkohdat maailmalla tapahtuneisiin vastaaviin, usein organisatorisesti järjestettyihin kauheuksiin pakottivat jakamaan tämän huoleni eteenpäin. Jokelan ajankohta tuntui yksinkertaisesti LIIAN sopivalta. Siinä lyötäisiin niin monta kärpästä yhdellä kertaa, että tuollaisen hurmejuhlan järjestäminen on saattanut käydä jonkin sielultaan sammuneen mielessä. Ja haluaisin painottaa, että suomalaisen koneiston rappeutumisesta huolimatta en usko sen kykynevän sellaisiin asioihin, joista tuossa kirjoituksessani spekuloin. Vaikket haluaisikaan perehtyä tai koskea asiaan, toivotan joka tapauksessa hyvää jatkoa ansiokkaassa kansalaisjournalismissasi.

Suomalainen koululaitos ei kannusta, vaan syyllistää erityisesti hyvää oppilasta. Suomalainen yhteiskunta ei myöskään tue eteenpäin pyrkivää nuorta, jolla on unelmia tulla joksikin. Olen juuri ylioppilaaksi päässeen nuoren äiti enkä ihmetellyt yhtään Jokelan tapahtumia! Se, että rehtori ja terveydenhoitaja olivat kuolleiden joukossa ei ole sattumaa minun näkemykseni mukaan. Oman tyttäreni koulun rehtori ei halunnut vastata tyttäreni sähköpostiin, hän vetäytyy kaikesta vastuusta, kaksi vuotta tyttäreni yritti saada palautelaatikkoa kouluun ja rehtori esti sen. Terveydenhoitaja ei osaa ei halua tai heitä on kielletty antamasta minkäänlaista sympatiaa tai kannustusta. Tyttäreni kerran kysyikin, että tarvitseeko tässä tulla hulluksi ennenkuin saa minkäänlaista reagointia ja terveydenhoitaja oli vastannut, että kyllä. Yhteiskunta ei myöskään tue nuoria, jotka haluavat parantaa pisteitään, jotta saisi tulevaisuudessa paremman opiskelupaikan. Olisin toivonut, että tämä nuori mies olisi saanut paremmin sanottua mistä hänen elämänsä kiikasti! Uskaltanut edes kuolemassa kertoa totuuden kiusaajista.

vittu toi on niin pelle jätkä miten se pystyi tehä jotai tollasta.pitää olla iso ongela päässä ku tekee tollasta...toi jätkä oli sydämmetön paska....Toivottavasti se menee suoraaan helvettiin ja saa kärsii niin paljon..mun kaverikin kuoli ton homon takii vittuuu:S