Mikko Kovalainen – rengas kiristyy

Erkki Aho   13 10 2008, 9:30

Varatuomari Mikko Kovalainen on toiminut viime vuosina Virosta käsin. Siihen on varmaan jokin syy. Tutkintapyynnöt poliiseille varatuomari Mikko Kovalaisen toimista jatkuvat samoin kuin valitukset alioikeuksien päätöksistä aina korkeinpaan oikeuteen saakka. Miksi poliisi ja oikeuslaitos suojelevat varatuomari Mikko Kovalaista?

Kaisa Suomalaisen tapaus

Kaisa Suomalainen on pyytänyt tutkintaa omaisuutensa realisoimista LPT Yrityslakimiehet Oy:lle. Valtakirjan ovat allekirjoittaneet Vesa Osmo ja Jouko Karjalainen eli kaksi As Oy Espoon Keihäsrinne 16:n osakkaasta. Suomalainen pyytää asiassa oikeudenmukaista tutkintaa ja selvitystä Espoossa olevan asuntonsa Keihäsrinne 16 A pakkohuutokaupasta, koska pankki, ulosotto ja hänen asiamiehensä varatuomari Mikko Kovalainen eivät ole selvittäneet, mistä veloista hänen asuntonsa on pakkohuutokaupattu. Pakkohuutokaupassa Suomalaisen asunnon ostaja oli Suomalaisen käsityksen mukaan pankin bulvaani, rikospoliisi Espoosta. Kaisa Suomalainen epäilee, että hänen nimiinsä on perustettu myös yritys, jonka toimitusjohtajaksi hänet on merkitty. Hän epäilee, että yrityksen nimiin on otettu jopa lainoja.

Suomalainen ihmettelee myös miten hänen nimelleen on kirjattu 11.1.2008 rikosilmoitus nro 6010/S/20253/08, jota hän ei ole tehnyt. Kuka on tehnyt rikosilmoituksen Kaisa Suomalaisen nimissä?

Varatuomari Mikko Kovalainen on haastanut Kaisa Savolaisen oikeuteen. Haasteen mukana oli paperi "Sopimus oikeuspaikasta". Tätä paperia Kaisa Suomalainen ei ole aikaisemmin nähnyt. Siihen on kuitenkin kirjoitettu hänen nimensä hänen tietämättään. Suomalainen väittää perustellusti nimeä väärennetyksi. Nimikirjoituksen oikeaksi todistaa asiakirjan mukaan Kalervo Savolainen. Kaisa Suomalainen sanoo, ettei tunne Kalervo Savolaista. Suomalainen epäilee asiassa Mikko Kovalaista.

Kaisa Suomalainen on pyytänyt tutkimaan myös varatuomari Mikko Kovalaisen laskutuksia. Kysymys on Kaisa Suomalaiselle epäselvistä laskutuksista, joita on kierrätetty Bonlex Oy.n kautta. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että varatuomari Mikko Kovalainen on erikoistunut vakuutusyhtiöiden hyväksikäyttöön. Olen huomannut, että nämä laskutusepäselvyydet ovat jatkuneet varatuomari Mikko Kovalaisen uralla 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Miksi poliisi ei tutki eikä selvitä asioita?

Epäselvyyksiä avoimien asianajovaltakirjojen käytössä on ilmennyt lukuisten varatuomari Mikko Kovalaisen asiakkaiden kohdalla. Joitakin valtakirjoja on merkitty allekirjoitetuksi muun muassa Välimeren saarilla, joissa kukaan allekirjoittajista ei ole koskaan edes käynyt. Miksi poliisi ei tutki eikä selvitä asioita?

Kansanedustajan kiristys?
Keskiviikkona 24.9.2008 kansanedustaja Esa Lahtela soitti minulle n. klo 14.30 ja kertoi, että hän on saanut kirjeen varatuomari Mikko Kovalaiselta, jossa tämä vaatii rahaa häneltä ja 
kirjallista sopimusta asiassa. Kovalainen oli nähnyt allaolevan sähköpostin todistusainestossani Raahen käräjäoikeudessa ja alkanut kiristystoimet kansanedustajaa vastaan.

----- Original Message ----- 
From: "Lahtela Esa"  <esa.lahtela@eduskunta.fi>
To: "Erkki Aho"  <e.ahoky@kotinet.com> 
Sent: Friday, January 04, 2008 9:36 AM
Subject: Vast:Vastaus Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaalle ja 
asianomaisille viranomaisille sekä asianajajilleni 

Tervehdys!
Kiitos postista. Tuo Kovalainen on päässyt luikertelemaan jokapaikasta liukkaasti niinkuin saippua! Jokin keino on löydettävä jotta ihmisten kusettaminen hänen takiaan saadaan
loppumaan.
Esa

Varatuomari Mikko Kovalainen on ilmoittanut lähettäneensä kansanedustaja Esa Lahtelalle ainakin viisi sähköpostia asian johdosta. Poliisia on pyydetty tutkimaan asiaa samoin kuin laillisuusvalvojaa.  

Miksi poliisi ja laillisuusvalvoja eivät tutki eivätkä selvitä asioita? On täysin selvää ja kiistatonta, että myös Suomussalmen jutussa avoimet asianajovaltakirjat ovat väärennettyjä ja Itä-Suomen hovioikeuden päätös asiassa on väärä. Korkeimman oikeuden olisi pikaisesti ryhdyttävä selvittämään, kuinka paljon varatuomari Mikko Kovalaista koskevissa asioissa on tehty päätöksiä, ettei valituslupaa myönnetä. Mielestäni korkeimman oikeuden menettely valituslupa-asioissa on kansan edun vastaista, koska rikolliset voivat ko:n menettelyn takia jatkaa toimintaansa vapaasti ja villisti kuin siat vatukossa.

palautteet


Todella mielenkiintoinen asetelma, muistuttaa joiltain piirteiltään PR-Teollisuus Oy:n asianajajasotkuja, väärennettyjä valtakirjoja, väärennettyjä yhtiöasiakirjoja,laillisuusvalvojien ja poliisien läpisormien asioiden tarkastelu ja hyväksyminen sekä rikoksen uhrien uhkailu. Todisteet ovat niin itsestäänselviä, mitä tämän kaiken taakse kätkeytyykään?