Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki

Erkki Aho   22 03 2009, 19:32

image

Valtakunnansyyttäjä Matti Jyrki Kuusimäki ryöpyttää kovin sanoin suunniteltua syyttäjien määrän leikkausta 40 - 50:llä ensi vuoden budjettiin nykyisestä 320:stä. Kuusimäen mukaan leikkaukset heikentävät kansalaisen oikeusturvaa rikosjuttujen käsittelyn hidastuessa, asioiden ruuhkautuessa ja henkilöstö uupuu. 

Syyttäjiä vai syytettyjä lisää?
Lue:

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/valtakunnansyyttaja-matti-kuusimaki.html


palautteet


Suomen kaikkien kansalaisten tuki valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäelle. Loppupeleissä testataan kuka oli huijari ja kuka oli koijari vastoin laillista oikeusjärjestystä. Ei pidä kuvitella, että vastuuta oli se kuinka poliittista voitaisiin lopullisesti välttää.

Eikä yksin riitä, että syyttäjien määrälliset resurssit mitoitetaan oikein, vaan myös laatukriteereille on annettava yhä suurempi merkitys. Ääriesimerkki laatukriteerivaatukselle on, että syyttäjänä on toiminut henkilö, joka istuva tuomari on joutunut ajamaan käräjäsalista ulos kykenemättömyyden vuoksi esittää syytettä ymmärrettävästi, jota on ollut ajamassa. Ahon esimerkit näyttävät osoittavan myös erittäin vakavaa virka-aseman ja oikeuslaitoksen väärinkäyttöä. Syytetään vastoin lain kirjainta kosto- ja kiusaustarkoituksessa. Kyllä valtakunnansyyttäjä Matti kuusimäki on perustellusti huolissaan. On edes yksi, joka julkisuudessa aiheellisen huolen esittää.

Kyllä valtakunnasyyttäjänvirasto tarvittaessa ontaa "apuaan" virkamiehille samalla lailla, kuin muutkin ! Asiasta on olemassa todisteena oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston lausunto 114/911/06, jonka mukaan VKSV:n 8 kk diariinkirjaamisasika on kohtuton. Kyseisessä tapauksessa lainsäädännöllisten ja virkarikoksin aiheutetuista lasten asioiden viipymisistä tehtyä syyteilmoitusta ja sen vaiheita ei tuon OM lausunnon lisäksi virallisesti edes tubbusteta, koska kyseinen asiakin poiki rikoslain He 55/2007 mukaisen muutoksen EOA 876/2/05 kaltaisessa asiassa, jossa edes poliisilla ei ollut toimivaltuksia suorittaa esitutkintaa ! Tuo EOA päätöskin jätettiin "lepäämään" 2,5 vuoden ajaks; eikä sitä koskaan toimitettu asianosaisille ! Valtakunnasyyttäjänvirastossa ei koskaan tehty tutkintaa siitä, pitäisikö tutkinta suorittaa todellisen lähetetyn, vain "viivästetyn" diariinkirjaamisen mukaan, koska laki "ehti" tuon 8 kk:n aikana muuttua ! (siis ihmisoikeusrikosten vanhenemisaika laskea 2 vuoteen !) Yksikään viranomainen ei enää suorita "kirjeenvaihtoa" asian tiimoilta !