Urheilu eri muodoissa on merkittävä osa elämääni. Nykyisin olen mukana Kalajoen Lentopallon toiminnassa ykkössarjan joukkueenjohtajana ja kuuluttajana kotiotteluissa. Tarkempia tietoja kalajokisesta lentopalloilusta löytyy osoitteesta
Kalajoen Junkkareiden hiihtotoiminnassa olen ollut mukana kuuluttajana hiihtokilpailuissa jo yli 10 vuoden ajan. Tarkempia tietoja Kalajoen Junkkareiden toiminnasta löytyy osoitteesta

Junkkarit
Aikaisemmin (1988-1989) toimin Kalajoen Junkkarien jääkiekkojaoston puheenjohtajana ja Särkkäin Sanomien päätoimittajana. Särkkäin Sanomat oli kerran viikossa ilmestyvä paikallislehti, jonka kaikki tuotot käytettiin Junkkareiden jääkiekkoilun tukemiseen. Tein jutut muun työn ohessa ollessani päivät opettajana Raahen porvari- ja kauppakoulussa. Jääkiekkoiluun kerättiin rahaa vuodessa lähes miljoona markkaa lehdellä ja kaukalon laitamainoksilla sekä pääsylipputuloilla ja ravintolatoiminnalla. Aina kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Niinpä jaoston puheenjohtajana pelastin Kalajoen Junkkarit konkurssilta maksamalla jääkiekon laskuja 131 062,07 markkaa. Nykyrahassa summa on huikea. Kalajoen Junkkareiden jääkiekkojaosto teki 27.2.1989 päätöksen, jonka mukaan se sitoutuu lyhentämään velkaansa Erkki Aholle 3000 markkaa kuukaudessa + korot 1.10.1989 alkaen. Yhtään penniä en ole saanut tähän päivään mennessä rahojani takaisin.

Jäähallin rakentaminen
Rahallinen panokseni ja työpanokseni kalajokisen jääkiekkoilun eteenpäin viemiseksi on omasta mielestäni ollut erittäin suuri. Tein myös melkoisen työpanoksen poliittisena päättäjänä jäähallin saamiseksi Kalajoelle. Aikanaan äänestys valtuustossa oli erittäin tasainen. Halli päätettiin rakentaa äänin 18-16. Ratkaiseva ääni asiassa oli rautiolaisen Alpo Murtoniemen ääni, sillä hän päätti lopulta suostua äänestämään jäähallin puolesta. Ratkaisevassa äänestyksessä oli poissa rautiolainen, vasemmistoliiton Heikki Typpö, joka olisi vastustanut hallin rakentamista. Tein kaikkeni, että sain Alpo Murtoniemen tarkistamaan kantaansa asiassa ja se onnistui. Kalajokisen jääkiekkoilun eteen on myös Erkki Joki-Erkkilä antanut valtavan taloudellisen avun ja työpanoksen.

Kalajokinen jääkiekkoilu on nyt korkeassa kurssissa, sillä jääkiekkoilun kirkkain tähti on NHL:ssä Dallas Darsin joukkueessa pelaava olympia- ja mm-mitalisti Jussi Jokinen. Myös SM-liigassa pelaa tai on pelannut useita JHT-kasvatteja mm. Juho Jokinen TPS:ssä, Joni Puurula HPK:ssa ja TPS:ssä ja Iikka Törnvall Ässissä. Myös nuorten maailmanmestari Timo Seikkula on JHT:ssä oppinsa saanut ja pelannut SM-liigaa Kalpan joukkueessa. Tarkempia tietoja tämän hetken kalajokisesta jääkiekkoilusta löytyy osoitteesta http://www.jhtjuniorit.fi/

Nykyisin kirjoitan urheilusta viikoittain lehtiin ja mm. KaLePan nettisivulle otteluselostukset lentopallo-otteluista.

Tasapeli sarjajohtajan kanssa
Kalajoen jäähallissa oli tunnelmaa, kun Suomi-sarjan pohjoislohkoa johtava Rovaniemen Kiekko saapui kotijoukkue Junkkarit Hockey Teamin vieraaksi 4.11.2006. JHT tarjoisi 400-päiselle yleisölle pyhäin päivän huumaa koko rahan edestä. Ottelu oli äärimmäisen jännittävä ja yleisöönmenevä, sillä kotijoukkue taisteli urheasti tasapelin 3-3 (0-2, 0-1,3-0, 0-0).

Pohjoisen puhuri eli Rovaniemen Kiekko aloitti juuri niin kovalla vauhdilla kuin osattiin odottaakin. JHT:n ykköskenttä oli vaikeuksissa heti ensimmäisessä vaihdossa. JHT:n taktiikkana oli ottaa vauhti pois vierailijalta rikkomalla peliä mahdollisimman tehokkaasti. Taktiikka onnistui ja vieraat ottivat kolme jäähyä kuuden ensimmäisen minuutin aikana. JHT kuitenkin hävisi aloitukset järjestelmällisesti ja avaukset lähtivät ”seisovilta jaloilta”. Näin vierailijoille annettiin liian paljon tilaa ja aikaa. Oman maalin edustaa ei saatu siivottua ja niinpä RoKi:n pelaajat veivät nopeasti kiekkoa parhaaseen laukaussektoriin ja ajassa 12.59 vierailijoiden Vesa-Matti Inkeröinen suti kiekon Juha-Tuomas Appelin syötöstä JHT:n maalivahti Toni Prittisen selän taakse.

JHT:llä oli vaikeuksia pysyä RoKin tahdissa. Vierailija pääsi ylivoimalla ahdistamaan kotijoukkuetta pitkät ajat. Erän lopussa ikiliikkuja Juha-Tuomas Appel lakaisi kiekon kotijoukkueen verkon perille ja näin hän siirsi RoKi:n 0-2 johtoon. Erä oli kuitenkin erittäin tasainen, sillä JHT maalivahti torjui 8 kertaa ja RoKin maalivahti 9 kertaa. JHT:n puolustus ei ole joukkueen hyökkäyskaluston kanssa samaa tasoa. Siksi vieraat pääsivät tässä erässä sutimaan maalin edestä kaksi kertaa kiekon kotijoukkueen reppuun.

Toisessa erässä JHT alkoi pysyä paremmin vieraiden vauhdissa. Vierailijat kesytettiin kovilla, mutta sääntöjen mukaisilla taklauksilla ja näin rikottiin RoKin peliä. Pohjoisen pojilta. saatiin vauhtia pois ja RoKin pelaajat ottivat kolme jäähyä peräkkäin. Kotijoukkueen Tuomas Pirttijärvi sai jäähyn korkealla mailalla pelaamisesta. Tasavajaalla pelatessa vierailija pisti onnekkaasti lerppukiekon ”ylämummoon”. Niin sanotulle räkämaalille maalivahti Toni Prittinen ei voinut mitään koska hän oli maskin takana. Näin vierailijat oli siirtynyt jo kolmen maalin karkumatkalle.

JHT ei lannistunut. Varsinkin ketju Olli Kuoppla-Tomi Gronoff- Tuomas Pirttijärvi pyöritti peliä mallikkaasti RoKin kenttäpuoliskolla. RoKin pelaajat turhautuivat ja ottivat jälleen kolme jäähyä peräkkäin. Peliote oli siirtynyt kotijoukkueelle, koska RoKi alkoi varmistelemaan mahdollista voittoaan.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli nälkäisen suden tavoin. Periksi ei annettu, eikä armoa pyydetty. Ylivoimalla Olli Kuoppala veti hirmuisen lämärin vastustajan verkon perille Riku Joki-Erkkilän ja Tomi Gronoffin esityöstä. Tämä maali nostatti tunnelmaa niin katsomossa kuin kentälläkin. Alivoimalla Sami Markkanen karkasi läpi Tomi Gronffin mainiosta syötöstä ja pisti verkot tötterölle. Kotijoukkue oli kaventanut tilanteeksi 2-3.. RoKin pelaajilla alkoivat housut tutista ja mailaa puristettiin nyrkit valkoisina. JHT painoi kuin yleinen syyttäjä. JHT otti aikalisän ajassa 59.27 ja otti sen jälkeen maalivahdin pois veräjän suulta. Nyt junkkarit päätti taistella kuudella viittä vastaan, ilman maalivahtia. Riskipeli onnistui. Mailataituri Sami Markkanen veti keskeltä joukkueen kapteeni Henri Mustosen syötön maalin uumeniin. Katsomo räjähti raikuviin aplodeihin. Kotijoukkue oli osoittanut aitoa junkkarihenkeä ja taistellut tasatilanteeseen uskomattomalla tahdonvoimalla kolmen maalin tappioasemasta.

Jatkoajalle lähdettiin kolmella neljää vastaan, sillä Olli Kuoppala istui jäähypenkillä pelin viivyttämisestä. Kotijoukkueen Tomi Gronoff oli pääosassa estäessään RoKin maalintekoyritykset pitämällä kiekkoa taidokkaasti hallinnassaan. Näin jatkoaika päättyi maalittomana ja ottelu päättyi tasatulokseen 3-3.

Paljon kannatusta
Kalajoella on kolmanneksi eniten yleisöä Suomi-sarja pohjoislohkon otteluissa. Keskimäärin 381 katsojaa, vain Raahessa ja Kokkolassa on enemmän katsojia. Ylivieskassa on keskimäärin 212 ja Nivalassa 272 katsojaa. Kauaksi on kuitenkin jääty kalajokisen jääkiekon suuruuden ajoista jolloin katsomossa hurrasi 1720 hengen ennätysyleisö. Tuskin siinäkään laskelmassa kaikki paikalla olleet ovat mukana.

Pistepörssin kakkosena pohjoislohkossa on JHT:n Sami Markkanen 23 (9+14) tehopisteellä. JHT:n Tuomas Pirttijärvi on viidentenä 21 (12+9) ja Aku Joki-Erkkilä seitsemäntenä 21 (10+11) tehopisteellä. Henri Mustonen on tehotilaston 13. ja Tomi Gronoff 14. JHT on nyt sarjassa neljäntenä.

C-junnuille tasapeli
Kävin katsomassa C-junnujen pelin. JHT:n C-juniorit kohtasivat Ylivieskan Jää-Karhut. Peli päättyi tasatulokseen 5-5- (0-2, 4-1,1-2). Peli oli erittäin tasainen ja jännittävä. Kysymys paikalliskamppailusta, jossa on tunnelmaa. Ensimmäisessä erässä vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon, sillä Patrik Lassila maalasi kahdesti Atte Kukonlehdon toimiessa syöttäjänä molemmissa maaleissa.

Toisessa erässä alkoi kotijoukkueen rynnistys. Ensin Leevi Nisula kavensi tilanteeksi 1-2. Antti Paloaho tasoitti pelin 2-2:een Lauri Laakon syötöstä. Janne Stenroos siirsi kotijoukkueen 3-2 johtoon. Vieraat tasoittivat Atte Kukonlehdon maalilla. Olli Annala siirsi kotijoukkueen uudelleen maalin johtoon.

Kolmannessa erässä vieraat tasoittivat pelin ajassa 31.20 Atte Kukonlehdon toimiessa maaliseppona. JHT siirtyi vielä kerran maalin johtoon Olli Annalan maalilla. Ylivieskalaiset tasoittivat erän viimeisellä minuutilla Patrik Lassilan maalilla, johon syötön antoi Amin Ruusila.

Sarjatilanteita
Kalajoen jäähalli on nykyisin ehkäpä tehokkaimmin käytetty liikuntapaikka Kalajoella. JHT:llä on lukuisia joukkueita eri sarjatasoilla.

Timo Lastikan valmentamat B-juniorit ovat pelanneet kaksi peliä. Molemmissa peleissä on tullut takkiin. Ensin hävittiin Laser HT:lle 2-4 ja toisessa pelissä Kajaanin Hokille 0-6.

Tapio Yli-Untisen valmentamilla C-junioreille on kuudesta pelistä yksi voitto ja yksi tasapeli. Voitto on tullut YJK:sta numeroin 7-4 ja tasapeli samasta joukkueesta numeroin 5-5. Tappiot on kärsitty Sotkamon Kiekolle, Oulaisten Huimalle , Kajaanin Hokille ja Nivalan Cowboysille.

Asko Siirosen valmentamat D-juniorit johtavat lohkoaan puhtaalla pelillä. Voittoja on kertynyt Pyhäjärven Pohdista 7-4 , Haapaveden Urheilijoista 5-2, Ylivieskan Jää-Karhuista 13-1 ja Raahen Teräs-Kiekosta 14-7 numeroin.

Jari Nergin valmentamat nuoremmat D-juniorit ovat pelanneet viisi peliä, joista voittoja on Ylivieskan Jää-Karhuista 5-4 ja Oulaisten Huimasta 8-3 numeroin. Nivalan Cowboysien ja Raahe-Kiekon kanssa on pelattu 4-4 tasapelit. Ainoa tappio on tullut Raahen Teräs-Kiekolle numeroin 6-4.

Ari Siipolan valmentamat E-juniorit ovat pelanneet kaksi peliä. Oulaisten Huima voitettiin numeroin 16-4, mutta Raahe-Kiekolle kärsittiin tappio numeroin 5-3.

Ilkka Letolan valmentamat nuoremmat E-juniorit ovat pelanneet kaksi peliä. Nivalan Cowboys voitettiin numeroin 17-2 ja Pyhäjoen Joki-Kiekko numeroin 10-4.

JHT:n naiset ovat pelanneet kaksi peliä. Teräs-Kiekko voitettiin numeroin 6-2 , mutta Kiekko-Oulu voitti JHT:n naiset numeroin 5-1.

palautteet

http://9e95a675dc468cb389f8316040b29765-t.huihg897.info <a href="http://9e95a675dc468cb389f8316040b29765-h.huihg89 7.info">9e95a675dc468cb389f8316040b29765</a> [url]http://9e95a675dc468cb389f8316040b29765-b1.huihg897.inf o[/url] [url=http://9e95a675dc468cb389f8316040b29765-b2.huihg897.inf o]9e95a675dc468cb389f8316040b29765[/url] [u]http://9e95a675dc468cb389f8316040b29765-b3.huihg897.info[ /u] e03050ea2e02bd604983470c788d56c6

http://74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91-t.k90u0h.info <a href="http://74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91-h.k90u0h. info">74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91</a> [url]http://74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91-b1.k90u0h.info[ /url] [url=http://74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91-b2.k90u0h.info] 74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91[/url] [u]http://74a809f0b4c511d6178426e36cf8ed91-b3.k90u0h.info[/u ] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695