Uudelle lukijalle

Erkki Aho   14 10 2008, 10:10

image

"Erkki Aho puhuu asiaa. Erkki kertoo usein kaunistelemattoman totuuden. Hän selittää asiat kuten ne ovat, oikeilla nimillä ja mistä on kysymys."

Tämä nettipäiväkirja on saavuttanut varsin muhkeat mittasuhteet, uusi lukija joutuu aluksi etsimään päästäkseen "juonesta" kiinni.

Helmikuun loppupuolella 2008 tehtiin uudistusta toisen rinnakkaisen päiväkirjan avulla, missä käsitellään etupäässä Kalajoen asioita. Kalajoki-blogin löytää muun muassa www.erkkiaho.com -osoitteen kautta klikaten: http://www.erkkiaho.com/ tai suoraan http://www.erkkiaho.com/kalajoki/blog/
Rinnakkaisblogi ei ole toistaiseksi "saanut tuulta purjeisiinsa", tekniset  ja muut ongelmat ovat ajoittain melkein ylitsepääsemättömiä.

Joitakin käyttöohjeita ja vihjeitä uudelle lukijalle, tavallaan klikkausohjeita

Jokaisesta molempien päiväkirjojen (blogien) avatusta erillisestä jutusta pääset helposti takaisin kunkin aloitukseen klikkaamalla Erkki Aho Päiväkirjan otsikkosanaa.

Mikäli käytät hakusanaa ja haku ei löydä mitään, niin pääset taas alkuun klikkaamalla Erkki Aho-Päiväkirja -otsikkoon. Koska päiväkirjan kokonaissisältö on jo varsin suuri, niin etsimäsi kirjoituksen löytäminen saattaa olla ongelma.

Klikkaamalla kuviin ne suurenevat. Kuvan vasemmasta yläreunassa näkyvästä x-merkistä pääsee takaisin päiväkirjaan.

Päivitysohjelman toimintakaavio

Jokaisessa kerralla näkyvässä jaksossa on aina viisi (5) erillistä otsikkoa. Jos klikkaat ryhmän lopussa näkyvään numeroryhmän kohtaan kaksi, niin siinä on viisi seuraavaa ajallisesti edellistä päivitettyä juttua. Ja niin edelleen. Siis jutut eivät pysy lopussa näkyvän numeroryhmän puitteissa samassa kohdassa, vaan siirtyvät seuraavaan suurempaan numeroon, sitä mukaan kun viiden ryhmä on ylitetty uusilla päivityksillä.

Ohjelmassa on joitakin poikkeuksia. Jotkut asiakokonaisuudet on koottu alekkaiseen järjestykseen, vaikka ajallinen tekeminen oikeuttaisi viimeistä siitä kaikkein ylimmäiseksi. Siis uudempi päivitys on tällöin „väkisin“ siirretty asiakokonaisuuden hännille. Esimerkkinä ryhmä Plassin kierros tai Rovaniemen hovioikeuden päätös. Jos klikkaaja sattuu tulemaan mukaan juuri päivityksen aikana, niin kuvaruutu saattaa näyttää varsin merkillisiä kuvatuksia. Hetken odottaminen ja aktualisoinnin klikkaaminen auttaa tässä tapauksessa. Esitetyt asiamäärät ovat osittain niin valtavia, että päivitystä ei voi kerralla hoitaa valmiiksi.

Poikkeuksia ovat myös ns. vaeltavat otsikot, jotka siirtyvät aina eteenpäin tarpeen ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi ajankohtainen tapahtumakalenteri. Samaten „loppuunkäytetty“ ajankohtaisuus on jäänyt vain johonkin, kuten esimerkiksi otsikko „Erkki tavattavissa“. Päiväys kertoo silloisen tilanteen. Tapahtumakalenterit ovat kootut parhaan tahdon mukaan, virheet saattavat olla mahdollisia.

Aktivoidut linkit avautuvat pääsääntöisesti uuteen ikkunaan ja ne voi sulkea sammuttamatta samalla lukemisen kohteena ollutta päiväkirjan kohtaa.

Kunkin kuukauden sisällysluettelon löydät kuukauden viimeisen päivän kohdalta. Vaalien jälkeen luetteloinnin tekeminen on puutteellista.

Päivitysohjelmateknisistä syistä jotkut urheilujutut on sijoitettu 2008 erilliseen kohtaan, mikä löytyy tässä päiväkirjassa toistaiseksi 2006-kohdistuksella. Siis ohessa oikealla näkyvän otsikkolistan alussa alhaalla.

Palautteet

Palautejärjestelmään on tehty muutos toukokuun 2007 alussa, koska asiattomat palautteet „saastuttivat“ varsinaisen päiväkirjaohjelman. Mieluiten oikealla lähettäjänimellä asiaan kohdistuvat palautteet voit antaa kirjoittamalla palautekohdassa näkyvän, jatkuvasti vaihtuvan kirjaintunnuksen sen alla olevaan sarakkeeseen ennen lähettämistä.

Päiväkirjassa on suuri määrä palautteita, jotka ovat täysin asian ohi tehtyjä. Jokaisen tällaisen palautteen antaman vihjeen ja linkin aukaiseminen on riski, jota ei kannata kokeilla. Tuloksena saattaa olla oman koneen toimintakyvyttömyys.

Toimintahäiriöt

Mahdollisen tämän nettisivun toimintahäiriön kannalta ajateltuna lukijalle tärkeistä kirjoituksista kannattaa ottaa muistiin suora http://www.erkkiaho.com/blog/- indexosoite. Tällaisen osoitteen kautta blogin ja kyseessä olevan jutun löytää netistä kaikkein varmimmin. Samaan tapaan Erkki Aho-kirjoitukset löytyvät myös hyvien hakukoneidenkin kautta, vaikka pääosoite www.erkkiaho.com ei antaisikaan toivottua tulosta, siis ei löydy verkosta.

Toivotan kaikki uudet lukijat tervetulleiksi.

Kiitos mielenkiinnostasi!


palautteet


Oletpa Erkki saanut aikaan mittavat sivustot. Mitä muuten hommaat, vai viekö tämä kaiken aikasi. Itse olen eläkkeellä.

Ohjauduin lukemaan tekstejäsi hakiessani lisätietoa vakuuutuslääkäreistä. Toivottavasti moni muukin löytää tiensä näille sivuille. Rohkeita, mutta faktoihin perustuvia näkemyksiä. Itse olen seurannut laaja-alaisesti internetissä toimivan Oikeusturva-yhteisön (www.oikeusturva.info) sivuja, joissa käsitellään osittain näitä samoja aiheita. Vaan mielestäni on sitä parempi mitä useampia näkökulmia asioihin tulee, koska uskomattoman hitaasti tuntuvat mitkään epäkohdat tässä maassa korjaantuvan. Pikemminkin vain hautaantuvan.

Vahinko että olet joutunut valtalehtien boikottilistalle. Esim. HS ei julkaise asiallisia kommentteja, joiden yhteydessä nimesi ja blogisi mainitaan! Viimeisin esimerkki oli tänään. Kommentoin poliisin käyttäytymistä G20 kokouksen yhteydesssä ja vertasin poliisin käyttäytymistä Suomessa ohjaten lukijoita Sinun sivustoillesi, mutta se oli sensorille liikaa. Hyvää Kevättä.

Kiitos hauskoista hetkistä humorististen mielipiteidesi parissa. Mutta aloin miettimään että ethän vain oikeasti ole tehnyt noita kaikkia hölmöilyjä? Kirjoituksiasi on nimittäin todella vaikea ottaa todesta millään tasolla.