Kalajoen juhannusravit

Erkki Aho   25 06 2007, 8:02

image

image

Kihelmöivää jännitystä, leppoisaa tunnelmaa, hyvää seuraa, kuumaa makkaraa ja kylmää juotavaa – mitä muuta voi ihminen juhannuksena kaivata!?

Kalajoen Hiekkasärkkien juhannusraveissa kesäravitunnelmaa sai eilen illalla tuutin täydeltä. Parintuhannen katsojan seurassa saattoi kahvikupponen kämmenpohjassa jännittää 11 lähdössä 169 hevosen kilpailua.


Ensimmäisen lähdön suosikki oli kotiradan ohjastajan Ahti Antti-Roikon suitsima kaustislaisen Aarre Virkkalan omistama Cindy Treasure. Lähdön muut suosikit olivat kalajokisen Mella-Teamin omistama, Mika Haapakankaan valmentama ja Niko Jokelan ohjastama Chancy Roberto sekä kalajokisen Panu Ahosen ohjastama Timberline. Voiton vei Chancy Roberto ennen Cindy Treasurea. Lähtö oli veikkaajien kannalta helppo. Sain lähdön neljän sijoituksella kiinni, mutta kertoimet olivat niin pienet, että jäin pari euroa tappion puolelle.

Toisen lähdön suosikit olivat Turpio ja Rallin Likka. Turpio voitti lähdön. Toiseksi tuli haapavetinen Lahjuspotti ja kolmanneksi haapajärvinen Timon Lento. Odotin kalajokisen ohjastajan Panu Ahosen ohjastamalta Tikkulilta yllätystä, mutta Tikkuli jäi viidenneksi. Tämäkin lähtö oli helppo, sillä neljän sijoituksella sain lähdön kiinni, mutta tappioita tuli pari-kolme euroa lisää.

Kolmannen lähdön suosikki oli Somolli Starship, mikä myös lähdön voitti. Toiseksi tuli kalajokisten Hannu Antti-Roikon ja Katariina Peltolan omistama ja Ahti Antti-Roikon käskemä Zorro`s Surprise. Hiekkasärkkien raveissa kannattaa aina raviveikkauksessa ottaa huomioon Ahti Antti-Roikon ohjastamat hevoset. Sain jälleen lähdön kiinni neljän sijoituksella, mutta tappiot vain kasvoivat jälleen parilla kolmella eurolla.

Neljännen lähdön suosikki oli ilman muuta Niko Jokelan ohjastama Turon Ajatus. Muut suosikit olivat Akseli Lahtisen ohjastama Tohinan Nanna ja haapajärvinen Lahjuksen Tiitus. Neljän sijoituksessa otin huomioon myös Ahti Antti-Roikon ohjastaman Vörkkelin. Vörkkeli voitti ja Turon Ajatus oli toinen. Neljän sijoitus antoi nyt edellisten lähtöjen tappiot takaisin.

Viidennessä lähdössä päätin satsata voittajaveikkauksella kalajokisten Kimmo Sorjosen ja Mika Vihelän omistamaan ja Ahti Antti-Roikon ohjastamaan Ganjamaniin. Nyt veikkaukseni meni pieleen, sillä Ganjaman jäi toiseksi pienemmällä kuin turvan mitalla. Voiton vei raahelainen Fast Races rattaillaan Akseli Lahtinen. Voittajaveikkaukseni panos oli ainoastaan viisi euroa, mutta senkin menetin. Nyt olin omillani. Siksi en enää veikannut muita lähtöjä.

Kuudennen lähdön ehdoton suosikki oli Hölkker, mutta ruunan epävarmuus huomioon ottaen lähdössä piti ottaa huomioon Pusteli ja Sampo Kevätön. Hölkkeri laukkasi kaksi kertaa, mutta sijoittui silti toiseksi Pustelin viedessä voiton. Kolmen sijoituksella olisi saanut lähdön kiinni, mutta en panostanut tähän lähtöön.

Ykkössarjan ehdoton suosikki oli seitsemännessä lähdössä paalupaikalta lähtenyt kotiradan ohjastajan Ahti Antti-Roikon ja entisen kalajokisen sekä nykyisen ylivieskalaisen Pertti Sorjosen omistama Charmiss Catcall. Lähdön tasoa kuvaa muut osallistujat Rivaldo Kane, Lambermans Dream, Speedy Kos ja J.A.Emilia. Lähdön voitti odotetusta Charmiss Catcall. Rivaldo Kane oli yllättävän vaisu samoin Speedy Kos. J.A. Emilia hylättiin pitkän laukan takia. Toiseksi tuli Mergus Flip. Voittajavedolla olisin pysynyt plussan puolella.

Kahdeksannen lähdön suosikkeja olivat Akseli Lahtisen ohjastama Ulster Laukko, Heikki Hietasen ohjastama IMP Brave sekä Ahti Antti-Roikon suitsima Stones Capes Edi ja Niko Jokelan ohjastama Wasa Hunter. Voittajaksi juoksi Wasa Hunter ja toiseksi kiri Stones Capes Edi. Tämä lähtö ei tuonut yllätyksiä. Neljän sijoituksella olisin pysynyt plussan puolella kun otetaan huomioon koko illan veikkaukset.

Yhdeksännen lähdön ennakkosuosikkeja olivat Henry Ala-Korven ohjastama Lemon Croft, Tuomas Paakkasen ohjastama Meadow Wind ja Veli Nurmisen ohjastama Jontex. Lähtöä kuitenkin isännöi kalajokisen ohjastajan Panu Ahosen suitsima Madonna`s Gold. Toiseksi tuli kalajokisen Matti Salmen ohjastama ja Matti, Mikko ja Helena Salmen omistama BWT Faiht. Tapanani on ”suosia” kalajokisia hevosia veikkauksissani. Nyt harmittaa, kun en veikannut. Mieleeni tulikin veikkauksen mainoslause: Jo et veikka, et voi voittaa. Minulle kävi nyt näin.

Kymmenennen lähdön suosikkeja olivat Sarahili, Svenni ja Tujaus. Lähdön voitti Svenni, toiseksi tuli Kiken Lento ja kolmas oli Ahti Antti-Roikon ohjastama Tujaus. Tässä lähdössä ei suurempia yllätyksiä tullut. Kolmen sijoituksella sen olisi saanut kiinni.

Illan viimeisen lähdön suosikkeja olivat Ellisine, Heikki Hietasen ohjastama Church Hills Pro sekä Rayman ja Tuomas Paakkasen ohjastama Emma First. Tämä lähtö tarjosi illan jonkilaisen yllätyksen ainakin minulle. Lähdön voitti ruotsalaisen Ossi Lindgrenin ohjastama ja omistama Boxer Cobra. Toinen oli Ull Woman ja kolmas Bluecode Oskar. Voittajakerroin ei kuitenkaan ollut kuin 2,56. Church Hill Pro hylättiin pitkän laukan takia.

Ravien kokonaisvaihto 120 386 euroa. Minun panokseniolivat pieniä ja tärkeintä oli se, että voitot ja tappiot pysyivät tasoissa. Pelaamisesta jäi vain mielihyvää peli-ilosta ilman taloudellisia vaikutuksia. Ravit ovat sosiaalinen tapahtuma, varsinkin Hiekkasärkkien juhannusravit. Siellä tapaa lomalaisia, entisiä kalajokisia ja rautiolaisia sekä muita tuttuja. Siksi ne kuuluvat kesän ehdottomiin käyntikohteisiin.

Kalajoella kesän aikana järjestetään kolmet ravit.
Nämä olivat Juhannusravit, seuraavaksi ovat Särkkäin ravit 13. heinäkuuta ja 20. heinäkuuta myös.
Tervetuloa.

Kuvat E. Aho
Mennään, tullaan, juostaan ja voitetaan
Ahti Anti-Roikko ohjastamassa


palautteet


ei palautteita