Turistiravit Kalajoella perjantaina

Erkki Aho   12 07 2007, 20:24

image

Juhannusraveissa Kalajoella oli reilusti yli 2000 katsojaa. Silloin sää oli kaunis ja aurinkoinen. Perjantaille säätiedotus on luvannut sadekuuroja. Toivottavasti sadekuurot kiertävät Hiekkasärkkien raviradan mahdollisimman kaukaa. Torstaina on ravit Ylivieskassa ja kahdet ravit näin lähekkäin saattavat vaikuttaa yleisömäärään. Toivon kuitenkin olevani väärässä tässä asiassa. Raveista näyttää tulevan Ahti Antti-Roikon ennennäkemätön ja –kokematon menestys. Teen tässä oman ennusteeni ravituloksista. Perjantain jälkeen teen juttuuni jälkiseurannan ja katsotaan kuinka pieleen ennusteeni on mennyt.

Perjantai-illan ravien ensimmäisen lähdön lämminveristen 1600 metrin ryhmäajon ehdoton ennakkosuosikki Kalajoen Hiekkasärkkien raviradalla on Ahti Antti-Roikon ohjastama Cindy Treasure, joka lähtee numerolla 5. Kovimmat haastajat lienevät numerolla 4 starttaava kalajokisten Jorma Vierimaan ja Sirpa Lastikan omistama ja Juha Laurilan käskemä Dusty Lee. Muut haastajat lienevät numero 7 Heureka, jota ohjastaa Mauri Jaara ja numero 1 Miss Raymond rattaillaan Niko Jokela. Voittajasuosikkini on siis numero 5.

Toisessa lähdössä ei ole ehdotonta ennakkosuosikkia, vaan voitosta kilpailee todella tasainen kaarti. Ahti Antti-Roiko on kotiradallaan aina vaikea voitettava ja siksi numero 3 Mökin Piina on yksi varmimmista ennakkosuosikeista. Muut veikkauksessa huomioitavat hevoset ovat numero 7 Patukalle, numero 11 Mana ja numero 8 Toiveen Pirske. Voittajasuosikkini on numero 3.

Kolmannessa lähdössä ajetaan lämminveristen 1600 metrin ryhmäajo, jossa ennakkoon vahvimmalta vaikuttaa numero 10 eli Wlle`s Dawn. Muut kärkikahinoihin yltävät hevoset lienevät numero 1 Night Cap, numero 2 Fast of Feet, numero 4 Micke Press, numero 5 Bella Channel ja numero 11 Stone Capes Edi, jota ohjastaa Ahti Antti-Roiko. Voittajasuosikkini on kaikesta huolimatta numero 11.

Neljännestä lähdöstä

alkaa V4-peli. Lähdön suurin suosikki on numero 2 Veli-Erkki Paavolan suitsima Air Toy. Muut kovat hevoset tulevat sitten takarivistä eli numero 9 Allison Mare, numero 10 BWT Wilhelm, jota Ahti Antti-Roiko ohjastaa sekä numero 11 May Legend rattaillaan Mauri Jaara. Voittajasuosikkini on numero 10.

Viides lähtö

on V4-pelin toinen lähtö, jossa on kolme voittajasuosikkia. Ne ovat numero 5 Reissu-Jesse, numero 8 Hipseri ja numero 9 Huitari. Haastajiksi on luettava numero 6 Valenttine, numero 2 Nopsan Vihellys, numero 7 Lauhduttaja, numero 10 Sampo Kevätön ja numero 12 Kitron Lento, jota ohjastaa Ahti Antti-Roiko. On todennäköistä, että Reissu-Jesse lähtee alusta keulaan, mutta laukkariski on olemassa. Siksi varmistuksia tarvitaan. Hipseri on nousukunnossa. Reissu-Jessen omistaa Perhon eläinlääkäri Christel Lagerman. Voittajasuosikkini on yllättäjä numero 12.

Kuudes lähtö on kolmas V4-pelin lähtö. Siinä numero 11 Heady Fighter on varma kilpailija ja siksi yksi ennakkosuosikeista. Numero 12 on Samantha Flight, jota ohjastaa Ahti Antti-Roiko. Suosikkien joukkoon on laskettava myös numero 4 Tailwind Pellini, jota käskyttää Ari Kela. Myös numerot 1 Mega Chill ja numero 2 Mesa Verde on syytä ottaa huomioon. Mega Chillin rattailla on kalajokinen Panu Ahonen. Voittajasuosikkini on numero 11.

Ravien päälähdössä lämminveristen 1600 metrin matkalla ehdoton ennakkosuosikkini on numero 8 Ahti Antti-Roiko ja Charmiss Chatcall. Haastajiksi lasken numero 2 Red Canerin ja numero 1 Highlander Fellowin, jota ohjastaa Niko Jokela. Toivottavasti Highlander Fellow ei nyt laukkaa. Tässä lähdössä kannattaa huomioida myös numero 10 Ari Kela ja Glace Classic.
Voittajasuosikki on numero 8.

Kahdeksannen lähdön voittanee numero 4 Niko Jokela ja Turon Ajatus tai sitten numero 2 Tupla-Tili. Kovaksi haastajaksi on luettava numero 5 Tohinan Nanna ja Ahti Antti-Roiko. Jos haluaa varmistaa veikkaustaan niin silloin voi mukaan ottaa numeron 3 Pirtuari ja numeron 1 Juha Laurilan Erä-Armas. Voittajasuosikkini on numero 2.

Yhdeksännessä lähdössä voitosta kamppailevat numero 9 Pulun Pilke, numero 8 Ahti Antti-Roikon ohjastama Pauskeri ja numero 4 Turon Pilkku rattaillaan Veli-Erkki Paavola. Haastajaksi on laskettava rautiolaisen Erkki Rautakosken Tilite, joka kilpailee numerolla 3.
Voittajasuosikkini on numero 8.

Kymmenennessä lähdössä, lämminveristen tammojen lähdössä, suosikkeja ovat numero 2 Kiss and Fly ja numero 3 Mountain Juror. Haastajina numero 1 Stable Girl Han, numero 5 Sunspot, numero 9 Chilly T.T., nro 10 La Anita ja numero 11 Lady Island, jota ohjastaa Mauri Jaara. Voittajasuosikkini on numero 2.

Illan viimeinen lähtö on Monte-lähtö, jossa voittajasuosikit ovat numero 5 Henna-Riikka Puolakka ja Chandi sekä numero 2 Kati Tuomainen ja Quality. Itse jännitän numeron 4 veljenpoikani vaimon omistaman Caster Boyn puolesta, jonka ohjaksissa on Eeva Saha.
Voittajaveikkaukseni on numero 5, mutta voittajasuosikkini on luonnollisesti numero 4.

Kuva
Kihin-Muisto ja Olavi Nikkarikoski Leton rannoilla harjoituslenkillä. Kalajoen menestysori syntyi 8.6.1977 ja kuoli 22.8.1995.


palautteet


Kuka voitti tuon montelähdön? Ja tiedätkö yhtään, miten Oscar Arnie meni siinä? :)