Seitsemän huumepoliisia epäiltynä virkarikoksista

Erkki Aho   14 12 2007, 12:27

image

Onko asiat hallinnassa, poliisiministeri Anne Holmlund?” Näin kysyi TV1-toimittaja poliisiministeriltä television haastattelussa 10.12. 2007 illan pääuutislähetyksessä.

Niinpä niin Anne Holmlund! Miksi poliisin toiminta on päivän uutisaihe? Miksi suuri joukko ammattitaitoisia poliiseja joutuu tekemään julkisen selityksen ja ”kyselytunnin”? Miksi joitakin poliiseja syytetään aivan merkillisestä syystä? Nimittäin menestyksestään! Miksi poliisivoimissa vallitsee yhtäkkiä epidemia, joka kaataa miehiä sairauslomalle? Ettei viruksen todellinen nimi vain olisi Anne?

Helsingin huumepoliisin päällikön, Jari Aarnion mukaan kyse on ajojahdista (ei ahojahti = edit-huomautus), jossa Helsingin huumepoliisi halutaan pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta. Aika kova on tämä huumepoliisin väite, että heidän työtään on alettu vaikeuttaa sen jälkeen, kun he pääsivät järjestäytyneen rikollisuuden jäljille. Ei kai nyt tarkoiteta, että valtakunnan syyttäjällä tai ylimmällä poliisijohdolla olisi yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen?

Onko Jari Aarnio todella kohdannut asiassa jotain sellaista, jota pitää poikkeuksellisena ja josta herää epäilys kätketyistä motiiveista?

Huumebisneshän on ilmeisimmin tärkein talousmuoto maailman vanhimman ammatin jälkeen, turha näitä asioita on hurskastella! Jos on joskus tavannut yhdenkään huumeiden raunioittaman ihmisen, niin asian tärkeydestä ei kannata liialti esittää toisarvoisia selityksiä, puhumattakaan vääristä syytöksistä. Vanhimman ammatin ”uhrit” yleensä ovat ainakin hetken onnellisia ..... Huumeisiin on syytä myös laskea lääke- ja lisäaineet, mutta ne ovat taas ihan eri tarinoita ....

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto käynnistää esitutkinnan seitsemästä Helsingin huumepoliisista. Poliiseja epäillään tahallisista virkarikoksista. Valtionsyyttäjä ei tässä vaiheessa täsmennä minkälaisista epäilyistä on kyse. Valtiosyyttäjä Mika Illman on määrätty toimimaan asiassa syyttäjänä.

Viisi virkarikoksesta epäiltyä poliisimiestä on jäänyt sairauslomalle työuupumuksen vuoksi, huumepoliisin päällikkö Aarnio heidän joukossaan. Yksiköstä on jäänyt viime päivien aikana sairauslomalle kaikkiaan parikymmentä ihmistä eli yli puolet rikostutkijoista. Sisäministeriön poliisijohtaja Kimmo Hakonen kieltäytyi maanantaina 10.12.2007 kommentoimasta esitutkintaa. Sen sijaan huumepoliisien ajojahtiväitteen hän tyrmäsi melko suoraan.

P o l i i s i t   r i i t e l e v ä t ,  r o s v o t   n a u r a v a t   ja  k a n s a  i t k e e.

Näitä poliiseja epäillään

- Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio. Vuoden 1987 poliisi.
- Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Pynnönen. Helsingin poliisin tiedustelupäällikkö.
- Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Piippo. Hän on johtanut rikostutkintaa poikkeuksellisen suuressa huumejutussa, jossa liiga toi Suomeen 3000 kiloa hasista ja 20 kiloa kokaiinia.
- Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kari Larkio, kansainvälisissä poliisitehtävissä ulkomailla.
- Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Rainiala, kansainvälissä poliisitehtävissä ulkomaila.
- Tutkija, rikosylikonstaapeli Harri Kurtze, järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan kenttäjohtaja.
- Tutkija, rikosylikonstaapeli Kalevi Puonti, järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan kenttäjohtaja.

Millaisista rikoksista on kysymys?

Virkarikoksia ovat virka-aseman väärinkäyttäminen, virkasalaisuuksien paljastaminen ja lahjuksen ottaminen. Ehkä kysymys on siitä miten tietoja on hankittu. Onko kysymys vasikointisopimuksista? Koska epäiltyjen joukossa on huumepoliisin päällikkö ja viisi tutkijaa, niin kysymys ei ole yksittäisestä jutusta, vaan laajemmasta asiasta.

Kyseessä lienee huumepoliisin toimintatavat. Epäilyksen mukaan tahallisista teoista. Koska kaksi poliisia on ollut jo 1-2 vuotta ulkomailla työtehtävissä, niin ajallisesti jutun täytyy olla pidemmältä ajalta. Myös ministeri Anne Holmlundin lausunto siitä, että huumepoliisin valtuuksia on lisättävä, viittaa siihen, että kysymys on toimintatavoista. Mistä poliisijohto on saanut asiassa tietoja? Oikeat rikolliset tuskin ovat tehneet ilmiantoja. Ovatko ilmiantajina olleet toiset huumepoliisit vai sittenkin rikolliset itse? Ketkä ovat ne vaikutusvaltaiset henkilöt, jotka ovat asian takana? Liittyykö asiaan jotenkin Venäjän mafia? Liittyykö tapaus Jere Karalahti jotenkin tähän asiaan?

Vastikään tuli ilmi tapaus, jossa syyttäjä epäilee yhtä Helsingin huumepoliisia virkarikoksesta. Alun perin epäiltynä oli kaksi poliisia, jotka veivät tutkintavangin ulos Pasilan poliisivankilasta. Vanki palautettiin noin tuntia myöhemmin tanakassa humalassa. STT:n tietojen mukaan epäilty on yli 40-vuotias rikosylikonstaapeli. Hänen mukanaan ollut noin 30-vuotias vanhempi rikoskonstaapeli on muuttunut jupakassa epäillystä todistajaksi. Miehet on siirretty huumepoliisista muihin tehtäviin. Tapausta tutkii Vantaan syyttäjä. Kuka oli tämä tutkintavanki?

Onko kysymys poliisin sisäisestä valtataistelusta?

Poliisin hallintorakenteita, johtamisjärjestelmää ja yhteistoiminnan kehittämistarpeita selvittävä Pora-työryhmä esitti poliisilaitosten supistamista niin, että 92:sta siirrytään 24:ään. Työryhmässä pohditaan valtakunnallisten yksiköiden ja Helsingin poliisilaitoksen roolia. Kuka saa tutkia JR-juttuja, järjestäytyneen rikollisuuden juttuja? Helsingin huumepoliisi on toiminut tehokkaasti ja tuloksellisesti. Onko kysymyksessä poliisin valtataistelu? Halutaanko Helsingin huumepoliisi pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta? Miksi? Kysymyksiä kysymyksistä. Tietääkö Anne Holmlund vastauksen? Ymmärtääkö hän todella mistä tässä on kysymys?

Helsingin huumepoliisi onnistunut työssään

Tällaisia uutisia olemme saaneet lukea lehdistä viime aikoina tiuhaan tahtiin:

"Helsingin poliisi takavarikoi ydinkeskustassa yli miljoonan euron arvosta huumausaineita. Helsingin poliisi on takavarikoinut Helsingin ydinkeskustassa 155 kiloa hasista, viisi kiloa amfetamiinia ja 11 000 ekstaasitablettia. Lisäksi poliisin haltuun on saatu noin 100 grammaa kokaiinia ja kaksi asetta. Takavarikoitujen huumausaineiden arvo on noin 1,5 miljoona euroa ja niistä olisi saatu noin 600 000 käyttöannosta. Huumepoliisi pääsi huumausaineiden maahantuonnin järjestäneen ryhmän jäljille, kun poliisin kenttäryhmä otti yhden päätekijäksi epäillyn henkilön kiinni etsintäkuulutuksen perusteella 5.7.2007. Kiinnioton yhteydessä epäillyn käytössä olleesta Punavuoressa sijainneesta asunnosta löytyi 155 kiloa hasista. Myöhemmin tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin keskustan hotellin säilytyslokeroon kätkettynä ollut matkalaukku, joka sisälsi viisi kiloa amfetamiinia ja 11 000 ekstaasitablettia. Kokaiini ja aseet takavarikoitiin rikoksesta epäiltyjen kiinniottojen yhteydessä. Tapauksen johdosta on vangittu käräjäoikeuden päätöksellä yhteensä kymmenen henkilöä. Pääosa huumausaineista oli poliisin tietojen mukaan salakuljetettu Suomeen rekka-autolla Hollannista ja ne oli tarkoitettu levitettäväksi katukauppaan Suomessa. Asia on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan."

"Huumepoliisi nappasi ennätysmäärän amfetamiinia. Poliisi takavarikoi viime viikolla yli 20 kiloa amfetamiinia ja mahdollisesti useita kiloja kokaiinia. Maanantaina poliisi takavarikoi saman jutun yhteydessä vielä viisi kiloa amfetamiinia ja 10 000 ekstaasitablettia. Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jouko Salo vahvisti STT:lle maanantai-iltana, että poliisi on takavarikoinut suuria määriä huumeita viime aikoina. Hän ei kuitenkaan kertonut takavarikoitujen aineiden määriä eikä laatuja."

Vastaiskuja?

Entinen rikosylikomisario Torsti Koskinen sanoo HS:n haastattelussa 11.12.2007 , että ”tutkijat ovat saaneet aikaan suuria iskuja vastapuolelle, ja se voi aiheuttaa vastaiskuja”. Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio ei osannut yksilöidä, mistä tahosta on kyse ja onko sen takana rikollisia. Rikolliset kuitenkin hyötyvät tästä ajojahdista. Aarnion mukaan hänen ryhmänsä työtä alettiin vaikeuttaa pian sen jälkeen, kun huumepoliisi pääsi järjestäytyneen rikollisuuden jäljille. Onko Aarnio työryhmänsä kanssa astunut sittenkin liian isoille varpaille?

Kommentti

Juttu haisee. Vireät, sairaslomalla olevat poliisit pitivät tiedotustilaisuuden maanantaina 10.12.2007. Näyttävä esiintyminen ihmetytti monia. Miten parikymmentä poliisia voi yhtäkkiä sairastua työuupumukseen? Yleensä työuupumus edellyttää masennusta, vaikeaa stressiä tai ahdistusta. Arkkiatri Risto Pelkosen mukaan jos saman työterveyslääkärin luo astelee parikymmentä potilasta samaa vaivaa valittamaan, on työterveyslääkärin velvollisuus tutkia asiaa laajemmin. Tällöin yhteydenotto työnantajaan on paikallaan.
Olen huolissani huumepoliisien oikeusturvasta.

Tiedotusvälineet julkistivat 2.10.2007 kuvia Rasoul Pourakin julmasta putkapahoinpitelystä Pasilan poliisiputkassa. Turvakamera tallensi tilanteen. Poliisin menettely oli järkytys suomalaisille. Onko tällainen menettely tavallista poliisin piirissä? Miksi osa pahoinpitelyyn osallistuneista poliiseista pääsi kuin koira veräjästä?
Olen huolissani pidätettyjen oikeusturvasta.

Tiedossani on myös tapauksia Kalajoen poliisiasemalta, jossa puolustuskyvyttömiä pidätettyjä on kohdeltu ruumiillisella väkivallalla poliisin toimesta.

Itselläni on kokemusta rikollisesta pidättämisestä Ylivieskan johtavan syyttäjän Sulo Heiskarin määräyksestä. Katso päiväkirjan kohtaa
”Erikoinen isänpäivä – Erkki putkassa”
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=19
Asiaan liittyy myös heitteillejättö, minkä poliisi kieltää tapahtuneen. Heitteillejättäjä on Ylivieskan poliisi Atte Rättyä.

Tässä päiväkirjassa joitakin kertoja mainittu Heino Virta kävi erään toisen henkilön kanssa selvittämässä Oulun KRP:ssä asioita. Rikoskomisario Tapio Mäkelä sanoi heille, ”että jos ette lopeta asioiden penkomista, niin teille käy kuten Erkki Aholle. Hän on ollut jo monta kertaa liipaisimella”.

TV-toimittajan kysymys oli oikeaan osunut. Ovatko asiat hallinnassa (poliisi)ministeri Anne Holmlund?

Lisätietoja
Katso myös Jarkko Sipilän blogi
"Seitsemän huumepoliisia - 1"
http://blogit.mtv3.fi/elinkautinen/2007/12/10/seitseman-huumepoliisia-1/

ja muun muassa uutista:
"Valtionsyyttäjä aloittaa esitutkinnan seitsemästä huumepoliisista"
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/12/590066

Kuva
Viettelysten vaarat

________________________________________________________

Lisäys 18.12.2007:
Kiitän Asko Tuurnaa palautteesta, mikä on tässä alla selkeämmin luettavissa muodossa.
Valitettavasti blogiohjelman palauteboxi ei "ymmärrä" noin pitkiä tarinoita, vaan "puurouttaa" lähetetyn tekstin.

- - - - - -- - -- - - ---  --  -- - - - - -- - - - - - - - - - - - -  --  -
asko tuurna kirjoitti 18 12 2007, 16:32

Kopio Kalevi Hannus, www.promerit.net October 29th, 2007:
"Helsingin huumepoliisi on tehnyt Suomen kaikkien aikojen suurimman amfetamiinitakavarikon, kertoo Nelosen uutiset."

IL: 0712.2007:
"Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Ari Karvonen Espoon rikospoliisista kertoi Iltalehdelle tänä aamuna, että jääkiekkoilija Jere Karalahden epäillään sotkeutuneen suureen huumerikosvyyhteen, jota poliisi tutkii parhaillaan. Oulun poliisi otti Karalahden kiinni tiistaina ja hänet vietiin saman tien Espoon poliisiin. Kuulustelut alkoivat heti. - Sen voin vahvistaa, että tämä tapaus on osa paljon isompaa kuviota, Karvonen sanoo. Miten iso huumerypäs kaikkiaan on paljastumassa, sitä Karvonen ei paljasta."

IL 0812.2007:
Syytökset ovat hänen mukaansa kuormittaneet huumepoliisin työntekijöitä. "Meitä on vaivannut varsinkin se, että tehdään niin sanottua varjotutkintaa eikä kysytä reilusti meiltä", Aarnio sanoo. Hänen mielestään olisi huumepoliisin kannalta edullista, jos esitutkinta aloitettaisiin. Aarnion mukaan syytökset ovat perättömiä. "On mielenkiintoista, että kun olemme nyt puolitoista vuotta erittäin menestyksekkäästi tutkineet järjestäytyneen rikollisuuden aivan ydintekijöiden juttuja , niin nyt jostakin syystä jokin taho haluaa meidät pois tästä pelistä. Tietysti se askarruttaa meitä aika paljon, mikä tällainen taho on", Aarnio sanoo.

HS 10.12.2007:
"Sisäministeriön ja Helsingin poliisilaitoksen johtajat eivät usko pääkaupungin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion ja muiden johtavien tutkijoiden väitteisiin ajojahdista, joka kohdistuisi huumeyksikköön. Sisäministeriön poliisijohtaja Kimmo Hakonen kieltäytyi maanantaina kommentoimasta esitutkintaa. Sen sijaan huumepoliisien ajojahtiväitteen hän tyrmäsi melko suoraan. "Se ei ole kommentoimisen arvoinen väite. Tuollaisia väitteitä on turha kommentoida", hän totesi. "Tässä ei ole kyse ajojahdista", sanoi myös Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jouko Salo. "Eikä tässä toivon mukaan ole eri osapuolia. Kysymys on normaalista laillisuusvalvonnasta, jota on poliisissa monella tasolla. Helsingin huumepoliisi tekee töitä toistaiseksi sisäisten järjestelyjen ja yhteistyösopimusten turvin. Sopimuksia on Espoon, Vantaan ja keskusrikospoliisin kanssa.". Sairastumisista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

IL 10.12.2007:
"Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoitti maanantaina, että hän käynnistää asiassa esitutkinnan."

IL 11.12.2007:
"Huumerikosyksikön johtaja Jari Aarnio: Aarnio sanoi viime aikoina huipputuloksia tehneen Helsingin huumepoliisin odottaneen salaperäisen rikostutkinnan sijasta kiitoksia. Vain rikolliset hyötyvät - Olemme selvästi astuneet liian isoille varpaille... - Meistä on alkanut tuntua, siltä että joku meille vielä epäselvä taho haluaa johtamani yksikön järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta pois. Sillä selvää on, että ainoa joka tästä kaikesta nettoaa, on meidän vastustajamme eli rikolliset. Aarnion mukaan tuleva esitutkinta on erittäin positiivinen asia, ja hän toivoo sen pakottavan "ajojahtityyppistä toimintaa harrastavat tahot" ulos kaapeistaan. - Näkymätöntä vihollista vastaan on vaikea toimia. Huumerikosyksikön johtaja rikosylikomisario Jari Aarnio on jo aiemmin ilmaissut huolensa siitä, että syvälle järjestäytyneeseen rikollisuuteen pureutunut tutkintayksikkö halutaan lamauttaa. Aarnio sanoo toivovansa, että nyt käynnistyvän esitutkinnan myötä ajojahdin muotoja saaneen prosessin taustat selviävät. Helsingin poliisijohto ei halunnut ottaa millään tavoin kantaa siihen, että huumerikosyksikön päällikköä, neljää yksikössä aiemmin ja nykyisin työskentelevää tutkinnanjohtajaa ja kahta tutkijaa epäillään tahallisista virkarikoksista. Myöskään epäiltyjen poliisien mahdollisiin virasta pidättämisiin ei poliisijohto ottanut kantaa. Julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa poliisijohto totesi ainoastaan, että Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen "tulee suorittamaan erikseen harkinnan virkamiesoikeudellisten toimien osalta". Valtakunnansyyttäjänvirastosta kerrottiin, että valtionsyyttäjä Mika Illman on määrätty toimimaan asiassa syyttäjänä. Asiaan liittyvä aineisto on esitutkinnan aikana salassa pidettävää."

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200712106963653_hi.shtml
"Joukkosairastuminen liittyy sisäasiainministeriön poliisiosaston selvitykseen huumerikosyksikön laittomiksi epäillyistä tutkintamenettelyistä." HUOM!

HS 15.12.2007
Kaupunki: "Ylikomisario Aarnio: Ilmiantajat ovat poliiseja" HS 16.12.2007: Helsingin huumepoliisin virkarikosepäilyjä tutkivan ryhmän olisi aloitettava heti eikä tutkintaa saa lykätä pyhien yli, Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen totesi lauantaina lähettämässään tiedotteessa

IL 17.12.2007 20:45:
"Poliisi on paljastanut Suomen suurimpiin kuuluvan amfetamiinijutun, kertoo Ylen uutiset (!!?). Suomalais-virolaisen rikollisverkoston toiminta on ollut poikkeuksellisen järjestäytynyttä, ja se on ulottunut miltei koko maahan. Juttuun liittyy myös jääkiekkoilija Jere Karalahti, jota epäillään törkeästä huumausainerikoksesta." HUOM!

Toisaalta itse pohdin, miksi juuri YLE:n, valtion ja STT:n uutiset julkaisi uutisen..? Kun juttu Suomen suurimpia, huumepoliisilla tulisi olla tutkimuslonkeronsa ja linkitys verkostoon etenkin kun huomioi, miten media kirjoittaa: " Kyse on isosta kokonaisuudesta, jota Espoon huumepoliisi on tutkinut keväästä asti",

Satakunnan kansa 06.11 22:18:
"Kyse on isosta kokonaisuudesta, jota Espoon huumepoliisi on tutkinut keväästä asti."

Ja jos Karalahden hukkaamiskielto 15 000 Euroa, niin miksi sitten järjestäytynyt rikollisliiga, joka poliisin mukaan takoo koko maassa rahaa, tarvitsisi Jeren pikkurahoja? Miksi Karalahti tai kukaan muukaan "julkkis" ottaisi piensijoittajana niin suuren riski / panos / hyöty ???

Taloussanomat 26.11.2007:
"Summa vastaa määrää, jonka Karalahti voisi menettää valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä, jos hänet tuomittaisiin oikeudessa. Vangittuna olevaa Karalahtea epäillään törkeästä huumausainerikoksesta."

Arvoisa Kalevi Hannus, luultavasti lapsenkin tulisi tajuta kuinka juttu haisee.

IL 17.12.2007:
"Helsingin poliisijohto antoi viikonvaihteessa tiedotteen, jonka mukaan miehistövaje pyritään paikkaamaan sisäisin siirroin sekä yhteistyössä Vantaan ja Espoon rikospoliisien kanssa."

KIRJOITTAESSANI 17.39 JUURI HUOMASIN, ETTEN OLLUT AINOA ASSISIOIJA!:
http://www.erkkiaho.com/blog/
"Millaisista rikoksista on kysymys? Virkarikoksia ovat virka-aseman väärinkäyttäminen, virkasalaisuuksien paljastaminen ja lahjuksen ottaminen. Ehkä kysymys on siitä miten tietoja on hankittu. Onko kysymys vasikointisopimuksista? Koska epäiltyjen joukossa on huumepoliisin päällikkö ja viisi tutkijaa, niin kysymys ei ole yksittäisestä jutusta, vaan laajemmasta asiasta. Kyseessä lienee huumepoliisin toimintatavat. Epäilyksen mukaan tahallisista teoista. Koska kaksi poliisia on ollut jo 1-2 vuotta ulkomailla työtehtävissä, niin ajallisesti jutun täytyy olla pidemmältä ajalta. Myös ministeri Anne Holmlundin lausunto siitä, että huumepoliisin valtuuksia on lisättävä, viittaa siihen, että kysymys on toimintatavoista. Mistä poliisijohto on saanut asiassa tietoja? Oikeat rikolliset tuskin ovat tehneet ilmiantoja. Ovatko ilmiantajina olleet toiset huumepoliisit vai sittenkin rikolliset itse? Ketkä ovat ne vaikutusvaltaiset henkilöt, jotka ovat asian takana? Liittyykö asiaan jotenkin Venäjän mafia? Liittyykö tapaus Jere Karalahti jotenkin tähän asiaan? Kuka saa tutkia JR-juttuja, järjestäytyneen rikollisuuden juttuja? Helsingin huumepoliisi on toiminut tehokkaasti ja tuloksellisesti. Onko kysymyksessä poliisin valtataistelu? Halutaanko Helsingin huumepoliisi pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta? Miksi? Kysymyksiä kysymyksistä. Tietääkö Anne Holmlund vastauksen? Ymmärtääkö hän todella mistä tässä on kysymys? Lisätietoja.

Katso myös Jarkko Sipilän blogi "Seitsemän huumepoliisia - 1"
http://blogit.mtv3.fi/elinkautinen/2007/12/10/seitseman-huum epoliisia-1/ ja muun muassa uutista: "Valtionsyyttäjä aloittaa esitutkinnan seitsemästä huumepoliisista"
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/1 2/590066

Pohdiskelkaa tekin, toivottavasti kirjoitatte edelleen aroista aiheista!
Terveisin, -asko t

http://www.promerit.net/forum/index.php?topic=717.0palautteet


Kopio Kalevi Hannus, www.promerit.net October 29th, 2007: "Helsingin huumepoliisi on tehnyt Suomen kaikkien aikojen suurimman amfetamiinitakavarikon, kertoo Nelosen uutiset." IL: 0712.2007: "Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Ari Karvonen Espoon rikospoliisista kertoi Iltalehdelle tänä aamuna, että jääkiekkoilija Jere Karalahden epäillään sotkeutuneen suureen huumerikosvyyhteen, jota poliisi tutkii parhaillaan. Oulun poliisi otti Karalahden kiinni tiistaina ja hänet vietiin saman tien Espoon poliisiin. Kuulustelut alkoivat heti. - Sen voin vahvistaa, että tämä tapaus on osa paljon isompaa kuviota, Karvonen sanoo. Miten iso huumerypäs kaikkiaan on paljastumassa, sitä Karvonen ei paljasta." IL 0812.2007: Syytökset ovat hänen mukaansa kuormittaneet huumepoliisin työntekijöitä. "Meitä on vaivannut varsinkin se, että tehdään niin sanottua varjotutkintaa eikä kysytä reilusti meiltä", Aarnio sanoo. Hänen mielestään olisi huumepoliisin kannalta edullista, jos esitutkinta aloitettaisiin. Aarnion mukaan syytökset ovat perättömiä. "On mielenkiintoista, että kun olemme nyt puolitoista vuotta erittäin menestyksekkäästi tutkineet järjestäytyneen rikollisuuden aivan ydintekijöiden juttuja , niin nyt jostakin syystä jokin taho haluaa meidät pois tästä pelistä. Tietysti se askarruttaa meitä aika paljon, mikä tällainen taho on", Aarnio sanoo. HS 10.12.2007: "Sisäministeriön ja Helsingin poliisilaitoksen johtajat eivät usko pääkaupungin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion ja muiden johtavien tutkijoiden väitteisiin ajojahdista, joka kohdistuisi huumeyksikköön. Sisäministeriön poliisijohtaja Kimmo Hakonen kieltäytyi maanantaina kommentoimasta esitutkintaa. Sen sijaan huumepoliisien ajojahtiväitteen hän tyrmäsi melko suoraan. "Se ei ole kommentoimisen arvoinen väite. Tuollaisia väitteitä on turha kommentoida", hän totesi. "Tässä ei ole kyse ajojahdista", sanoi myös Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jouko Salo. "Eikä tässä toivon mukaan ole eri osapuolia. Kysymys on normaalista laillisuusvalvonnasta, jota on poliisissa monella tasolla. Helsingin huumepoliisi tekee töitä toistaiseksi sisäisten järjestelyjen ja yhteistyösopimusten turvin. Sopimuksia on Espoon, Vantaan ja keskusrikospoliisin kanssa.". Sairastumisista kertoi ensimmäisenä Iltalehti. IL 10.12.2007: "Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoitti maanantaina, että hän käynnistää asiassa esitutkinnan." IL 11.12.2007: "Huumerikosyksikön johtaja Jari Aarnio: Aarnio sanoi viime aikoina huipputuloksia tehneen Helsingin huumepoliisin odottaneen salaperäisen rikostutkinnan sijasta kiitoksia. Vain rikolliset hyötyvät - Olemme selvästi astuneet liian isoille varpaille... - Meistä on alkanut tuntua, siltä että joku meille vielä epäselvä taho haluaa johtamani yksikön järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta pois. Sillä selvää on, että ainoa joka tästä kaikesta nettoaa, on meidän vastustajamme eli rikolliset. Aarnion mukaan tuleva esitutkinta on erittäin positiivinen asia, ja hän toivoo sen pakottavan "ajojahtityyppistä toimintaa harrastavat tahot" ulos kaapeistaan. - Näkymätöntä vihollista vastaan on vaikea toimia. Huumerikosyksikön johtaja rikosylikomisario Jari Aarnio on jo aiemmin ilmaissut huolensa siitä, että syvälle järjestäytyneeseen rikollisuuteen pureutunut tutkintayksikkö halutaan lamauttaa. Aarnio sanoo toivovansa, että nyt käynnistyvän esitutkinnan myötä ajojahdin muotoja saaneen prosessin taustat selviävät. Helsingin poliisijohto ei halunnut ottaa millään tavoin kantaa siihen, että huumerikosyksikön päällikköä, neljää yksikössä aiemmin ja nykyisin työskentelevää tutkinnanjohtajaa ja kahta tutkijaa epäillään tahallisista virkarikoksista. Myöskään epäiltyjen poliisien mahdollisiin virastapidättämisiin ei poliisijohto ottanut kantaa. Julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa poliisijohto totesi ainoastaan, että Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen "tulee suorittamaan erikseen harkinnan virkamiesoikeudellisten toimien osalta". Valtakunnansyyttäjänvirastosta kerrottiin, että valtionsyyttäjä Mika Illman on määrätty toimimaan asiassa syyttäjänä. Asiaan liittyvä aineisto on esitutkinnan aikana salassa pidettävää." http://www.iltalehti.fi/helsinki/200712106963653_hi.shtml "Joukkosairastuminen liittyy sisäasiainministeriön poliisiosaston selvitykseen huumerikosyksikön laittomiksi epäillyistä tutkintamenettelyistä." HUOM! HS 15.12.2007 Kaupunki: "Ylikomisario Aarnio: Ilmiantajat ovat poliiseja" HS 16.12.2007: Helsingin huumepoliisin virkarikosepäilyjä tutkivan ryhmän olisi aloitettava heti eikä tutkintaa saa lykätä pyhien yli, Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen totesi lauantaina lähettämässään tiedotteessa IL 17.12.2007 20:45: "Poliisi on paljastanut Suomen suurimpiin kuuluvan amfetamiinijutun, kertoo Ylen uutiset (!!?). Suomalais-virolaisen rikollisverkoston toiminta on ollut poikkeuksellisen järjestäytynyttä, ja se on ulottunut miltei koko maahan. Juttuun liittyy myös jääkiekkoilija Jere Karalahti, jota epäillään törkeästä huumausainerikoksesta." HUOM! Toisaalta itse pohdin, miksi juuri YLE:n, valtion ja STT:n uutiset julkaisi uutisen..? Kun juttu Suomen suurimpa, huumepoliisilla tulisi olla tutkimuslonkeronsa ja linkitys verkostoon etenkin kun huomioi, miten media kirjoittaa: " Kyse on isosta kokonaisuudesta, jota Espoon huumepoliisi on tutkinut keväästä asti", Satakunnan kansa 06.11 22:18: "Kyse on isosta kokonaisuudesta, jota Espoon huumepoliisi on tutkinut keväästä asti." Ja jos Karalahden hukkaamiskielto 15 000 Euroa, niin miksi sitten jarjestaytynyt rikollisliiga, joka poliisin mukaan takoo koko maassa rahaa, tarvitsisi Jeren pikkurahoja? Miksi Karalahti tai kukaan muukaan "julkkis" ottaisi piensijoittajana niin suuren riski / panos / hyoty ??? Taloussanomat26.11.2007: "Summa vastaa määrää, jonka Karalahti voisi menettää valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä, jos hänet tuomittaisiin oikeudessa. Vangittuna olevaa Karalahtea epäillään törkeästä huumausainerikoksesta." Arvoisa Kalevi Hannus, luultavasti lapsenkin tulisi tajuta kuinka juttu haisee. IL 17.12.2007: "Helsingin poliisijohto antoi viikonvaihteessa tiedotteen, jonka mukaan miehistövaje pyritään paikkaamaan sisäisin siirroin sekä yhteistyössä Vantaan ja Espoon rikospoliisien kanssa." KIRJOITTAESSANI 17.39 JUURI HUOMASIN, ETTEN OLLUT AINOA ASSISIOIJA!: http://www.erkkiaho.com/blog/ "Millaisista rikoksista on kysymys? Virkarikoksia ovat virka-aseman väärinkäyttäminen, virkasalaisuuksien paljastaminen ja lahjuksen ottaminen. Ehkä kysymys on siitä miten tietoja on hankittu. Onko kysymys vasikointisopimuksista? Koska epäiltyjen joukossa on huumepoliisin päällikkö ja viisi tutkijaa, niin kysymys ei ole yksittäisestä jutusta, vaan laajemmasta asiasta. Kyseessä lienee huumepoliisin toimintatavat. Epäilyksen mukaan tahallisista teoista. Koska kaksi poliisia on ollut jo 1-2 vuotta ulkomailla työtehtävissä, niin ajallisesti jutun täytyy olla pidemmältä ajalta. Myös ministeri Anne Holmlundin lausunto siitä, että huumepoliisin valtuuksia on lisättävä, viittaa siihen, että kysymys on toimintatavoista. Mistä poliisijohto on saanut asiassa tietoja? Oikeat rikolliset tuskin ovat tehneet ilmiantoja. Ovatko ilmiantajina olleet toiset huumepoliisit vai sittenkin rikolliset itse? Ketkä ovat ne vaikutusvaltaiset henkilöt, jotka ovat asian takana? Liittyykö asiaan jotenkin Venäjän mafia? Liittyykö tapaus Jere Karalahti jotenkin tähän asiaan? ...Kuka saa tutkia JR-juttuja, järjestäytyneen rikollisuuden juttuja? Helsingin huumepoliisi on toiminut tehokkaasti ja tuloksellisesti. Onko kysymyksessä poliisin valtataistelu? Halutaanko Helsingin huumepoliisi pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta? Miksi? Kysymyksiä kysymyksistä. Tietääkö Anne Holmlund vastauksen? Ymmärtääkö hän todella mistä tässä on kysymys? Lisätietoja. Katso myös Jarkko Sipilän blogi "Seitsemän huumepoliisia - 1" http://blogit.mtv3.fi/elinkautinen/2007/12/10/seitseman-huum epoliisia-1/ ja muun muassa uutista: "Valtionsyyttäjä aloittaa esitutkinnan seitsemästä huumepoliisista" http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/1 2/590066 Pohdistelkaa tekin, toivottavasti kirjoitatte edelleen aroista aiheista! Terveisin, -asko t

Luin koko joukon juttujasi. Loistavan selkeää,tiivistä ja perusteltua. Lopulta tämä vielä toimii. On muitakin, kuten EOK ja promerit. Miksi ette linkitä toisianne?

Kiitän Karia myönteisestä ja innostavasta palautteesta. Pyydän tarkentamaan ja selittämään linkitysideaasi. Sähköpostiosoitteeni on: e.ahoky@kotinet.com. Postiosoitteeni: Plassintie 39 A 3, 85100 Kalajoki, Puhelin: 08-462 763 ja palauteosastonhan jo tunnetkin. Kiitos.

http://www.promerit.net/forum/index.php?topic=717.0 Tervehdys! Huomasin, miten poimintani oli saanut tuplajulkisuuden mediassa, kun promerit.net julkaisi poiminnon. Parhain terveisin, -at

Ahdistaako siivous, älä stressaa.Tulemme siivoamaan.Yritys Tarjoaa ainutlaatuisen alennuksen Lisätietoja www.sv-av.com