http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/apulaisoikeuskansleri-mikko-puumalainen.html

Erkki Aho   01 04 2009, 21:30

palautteet


Tapaus Fortum lähti liukkaasti purkautumaan ja sai lopullisen ratkaisunsa kun kansalaiset antoivat palautetta riittävästi, torstaina 2.4.2009. Eduskuntakin kävi kuumana asian suhteen. Moni kansanedustaja ääni väristen esitti näkemyksiään. Kansalaiset ovat ihmetelleet, että miten tällainen ryöstö on voinut tapahtua. Ilta-Sanomat 3.4.2009 antaa siihen yksinkertaisen vastauksen: Turhaakin turhempi joukko, jolla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa asiaan on laiminlyönyt valvontavastuunsa. Arvata saattaa, että tämä turhakkeiden joukko koostuu pääasiassa kansanedustajista; Markku Laukkanen, Rakel Hiltunen, Katri Komi, Sampasa Kataja, Kimmo Kiljunen, Juha Mieto, Sanna Perkkiö, Jukka Mäkelä ja kaksi ei kansanedustaa Martti Alakoski/Sähköliiton pj. ja Panu Laturi/puoluesihteeri. Nämä turhakkeet eivät ole missään erikoisessa järjestyksessä turhuutensa perusteella, koska kaikki ovat samaa yhtä vastuuntunnotonta sakkia. Erkki Ahon juttuun liittyy omat turhakkeensa, jotka kaikki tuntevat Erkin asiat tarkoin, mutta turhakkeena vastuunsa vältellen eivät ole puuttuneet asiaan vaikka heillä olisi siihen kaikki valtuudet, MUTTA ENNENKAIKKEA OLISI OLLUT JA ON VELVOLLISUUS, jonka he ovat törkeästi laiminlyöneet ja lyövät laimin edelleen. Jos nämä turhakkeet olisivat aikanaan hoitaneet velvollisuutensa, niin näitä sotkuja ei enää olisi, mutta nyt ne jatkuvat ilmeisen pitkälle tulevaisuuteen ja tämän myötä aina paljatuu uusia turhakkeita. Onko tämä ainoa tie Suomessa paljastaa kaikki turhakkeet ja näin pudistaa pesä?

Eihän se niin turha joukko ole ollut FORTUMIN valvojina, kun siellähän on ollut optioetujen saajina myös kansanedustajien/ministerien perheenjäseniä. Valvojien etu on siis perhetasolla, että optiot ropisee. Valvonnasta viis.

Tapaus-Fortumista ja jättioptioista, jotka päätettiin kahden edellisen hallituksen aikana 1992 - 2002 kansanedustaja Antti Rantakangas (kesk) on kirjoittanut eräässä pohjois-suomalaisessa lehdessä mm. seuraavaa: Kansalaisten tunteet ovat täysin ymmärrettäviä. Kukaan ei omalla työpanoksellaan ole ansainnut näitä jättioptioita (lähes monopoliasemassa kansallisilla markkinoilla) Eduskunnan talousvaliokunta on perusteellisesti selvittänyt optioiden syntyhistorian. Optiot päätettiin ministereiden Antti Kalliomäki (sdp), Erkki Tuomioja (sdp, ja Sinikka Mönkäre (sdp) toimesta. Myöntämiseen johtaneet periaatteet hyväksyttiin silloisissa hallituksissa yksimielisesti. Sauli Niinistön (kok) ja Suvi-Anne Siimes ja Martti Korhonen (vas) olivat holtittomien optioiden taustavaikuttajia (vasemmisto ja oikeisto käsikädessä). Tämän tosiasian valossa kaikenlainen äänijänteitten värisyttäminen eduskunnassa on kansalaisten pettämistä ja omien huijauksien peittelemistä ja mikä pahinta kansalaisten ajattelu- ja arvostelukyvyn aikanoista aliarviointia. Kun näin näkyväsi kansalaisia ja äänestäjiä aliarvioidaan niin pidetäänkö heitä täysin tolloina, aivottomina? Huomioiden, että Ministeri Mönkäreen aviopuoliso on ollut edunsajana näissä älyttömissä eduissa, jotka suomalaiset energiankäyttäjät kustantavat, niin ensinnäkin ministeri itse on on ollut esteelinen ko päätöksissä, mutta mikä pahinta, niin omia äänestäjiään on huijattu raskaasti eli törkeästi käyttää hyväkseen meidän häneen luottaneiden äänestäjiemme luottamusta. Näinkö sosdemokratia rakentaa kansakunnan tulevaisuutta vai jonkun puoluepampun omaa? Kansalaisilla on syytä kysyä missä ex ministeri Mönkäre nyt puuhailee.