Tynkä-Maraton lauantaina 21.7. kello 14

Erkki Aho   18 07 2007, 12:32

Tyngän Vesa ja Tyngän kylätoimikunta järjestävät jälleen Tynkä-Maraton-urheilutapahtuman, johon voi lähteä mukaan vähemmänkin totisin aikein.

Matkavaihtoehtoina ovat puolimaraton 21 km tai kymmenesosa maraton eli varsinainen Tynkä-Maraton, mikä on 4,2 kilometriä.

Tyngän Mylly on Tyngän Maratonin keskuspaikka. Puolimaratonin lähtö on myllyn pihasta kello 14.10 ja sieltä edetään joen pohjoispuolta kohti keskustaa, jossa käännytään S-Marketin kohdalta vasempaan niin sanotulle vanhalle sillalle ja sitten joen eteläpuolta palataan Tynkää kohti.

Puolimaratonin reitti on pääosin tasaista pyörätietä, hyväkuntoista sorapäällystettä noin 5 km, loput asfalttia. Juoma-asemia on välillä 5 kappaletta, noin neljän kilometrin välein juoksun puoliväliin saakka ja loppumatkalla juoma-asemia on kolmen kilometrin välein. Sieniasemia on neljä. Reitti on merkitty karttaan vihreällä. Rata on merkitty kilometripylväin, Lähivakuutuksen nauhoilla ja nuolilla.

Tynkä-Maratonin pituus on 4,2 kilometriä. Reitti kulkee Tyngän historiallisten paikkojen ohi. Reitillä on yksi juomapiste. Tällä matkalla tyyli on vapaa. Matkan voi taittaa kilpailen, hölkäten ilman ajanottoa, kävellen, lasten vaunuja lykäten jne. Pukukopit sijaitsevat Myllyrakennuksen takana Zetor-saunojen läheisyydessä. Zetor-saunat odottavat juoksijoita kylpemään.

Tyngän Myllyn luona on myös muuta ohjelmatarjontaa. Tyngän tytöt tanssivat. Lisäksi on tikanheittoa ja perunapussin heittoa. Puffetista on saatavana kahvia, lättyjä ja makkaraa. Siellä voi myös osallistua arvauskisaan. Myllypuoti palvelee asiakkaita koko Maratonin ajan. Tilaisuuden avaa Aila Siirilä ja alkulämmittelyn hoitaa liikuntaohjaaja Jaana Liias. Tilaisuuden kuuluttajana toimii Erkki Aho.

Maratonituloksia vuodelta 2006

Viime vuonna puolimaratonin voitti Peter Kujanpää Ruotsista ajalla 1.18,31. Toiseksi sijoittui kokkolalainen Teemu Manninen ja kolmanneksi kalajokinen Arto Rahkola. Miesten 40-vuotiaiden sarjan ykkönen oli haapajärvinen ”maratoonari” Risto Jääskeläinen, joka on voittanut myös Hiekkasärkkien maraton-juoksun. Toiseksi sijoittui kalajokinen Kai Sorjonen ja kolmas tilakin tuli Kalajoelle Esa Juholalle. Miesten 50-vuotiaiden sarjan voitti Raimo Niemi, joka oli tullut Tyngälle Belgiasta asti. Alavieskan Virin kuntoihme Ari Heikkilä oli toinen. Naisten sarjan voitti Jaana Liias ennen Himangan Urheilijoiden Päivi Pahkalaa. Naisten 40-vuotiaiden sarjan ykkönen oli Ylivieskan Kuulan Satu Brax. Naisten 50-vuotiaiden sarjan paras oli oman seuran eli Tyngän Vesa Pirkko Bruman-Peltola.

Tynkä-Maratonin voitti Kalajoen Junkkareiden hiihtäjälupaus Juho Nikula. Naisten Tynkä-Maratonin voittoa juhli mustasaarelainen Anette Häggdahl. Tyttöjen 15-vuotiaden sarjan voitto meni Raaheen Kristiina Hongalle. Poikien 15-vuotiaiden sarjan voittoa juhli Ville Juusola. Tyttöjen 12-vuotiaiden sarjassa nopein oli Kalajoen Junkkareiden Ida Väyrynen ja poikien 12-vuotiaiden sarjassa nopein oli Nivalan Urheilijoiden Janne Vierimaa.

Lisätietoja maratonista
http://www.tynka.net/

Tiedustelut
Kauko Peltola 040-522 9825 tai Juha Hannula 044 282 4300

Osoite
Tyngän Mylly
Myllyntie 30
85140 Tynkä
Puhelin: 08 466 319

palautteet


ei palautteita