JHT:lle kotitappio – HU taltutti Salaman

Erkki Aho   28 10 2007, 20:02

JHT Kalajoki kohtasi kotikaukalossaan rakkaan vihollisensa Ylivieskan Jää-Karhut Suomisarjan jääkiekko-ottelussa. Jääkarhut kellisti junkkarit lähes murskaluvuin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1). Tappio JHT:lle merkitsi myös piikkipaikan menetystä sarjassa. Sarjajohtoon nousi Pietarsaaren Jeppis, mikä voitti kotihallissaan niukasti sarjajumbo KoMuHT:n numeroin 5-4.

Kotijoukkue JHT ei tarjonnut 515 hengen yleisölle perjantai-illan huumaa, vaan tuskan tunteita. Joukkueen peli oli hengetöntä eikä voitontahdosta ollut tietoakaan. Ylivieskan Jää-Karhut oli koko ottelun junkkareiden niskan päällä. Jää-Karhut vei ja junkkarit vikisi.

JHT:n ykköskentässä paistoi pelihaluttomuus ja väärä asennoituminen. Ensimmäisessä erässä ykköskentän puolustaja Markku Tiikkaja otti 2 minuutin jäähyn estämisestä. Saman kentän tähtihyökkääjä Aku Joki-Erkkilä vippasi kiekon katsomoon jäähyn aikana. Näin jäähyboxissa oli kaksi junkkaripelaaja ja Jää-Karhut pääsivät pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Ylivoimalla Joni Heinonen vei ylivieskalaiset 0-1 johtoon.

Toisessa erässä kotijoukkueen huolimattoman pelin seurauksena Jää-Karhut kasvattivat maalitiliään reilussa minuutissa kahdella maalilla, kun Tomi Heinonen ja Tapani Nikkilä pistivät kiekon JHT:n pömpeliin. Tämän jatkoksi ykköskenttä hyökkääjä Sami Markkanen vippasi kiekon katsomoon ja sai siitä ansaitun jäähyn pelin viivyttämisestä. Jäähyn aikana kotijoukkueen Tuomas Pirttijärvi otti jäähyn koukkaamisesta ja niin oli jälleen kaksi junkkaripelaajaa jäähyaitiossa. YJK painoi viidellä pelaajalla kuin yleinen syyttäjä kotijoukkueen todella ahtaalle, mutta onneksi se lisämaaleja saanut aikaan.

Kolmannessa erässä JHT:n peli oli samanlaista hengetöntä rusettiluistelua kuin kahdessa edellisessäkin erässä. Kakkos- ja kolmoskentässä oli tähän otteluun tehty se muutos, että Henri Mustonen oli siirretty kolmoskentästä kakkoskenttään ja Olli Kuoppala kakkoskentästä kolmoskenttään. Neloskenttä pääsi kolmannessa erässä kentälle ja pisti pelin heti YJK:n kenttäpäätyyn. Nuorilla riitti yritystä. Ville Tirri ja Amerikan apu Eric Passi pelasivat taistellen jokaisesta kiekosta. Erän lopussa JHT otti maalivahti Jari Mäyrän pois maalinsuulta ja yritti kuuden kenttäpelaajan voimin tehdä maalia. YJK:n Jaakko Huhtakangas oli saanut jäähyrangaistuksen vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Ahneelle tuli ikävä loppu. Jää-Karhujen Jonas Wedman pisti alivoimalla junkkarien maaliverkot soimaan. Näin tilanne oli 0-4 Jää-Karhuille.

Edellisessä otteluselostuksessani ennakoin, että YJK ottelussa voi JHT:lle tulla vaikeuksia. Valitettavasti havaintoni oli oikea. JHT tarvitsee ryhdistäytymistä.

HU taltutti Salaman

Himangan Urheilijat kohtasi kaarihallissaan ykkössarjan lentopallo-ottelussa Saloisten Salama. HU taltutti Salaman suoraan kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-18, 25-19, 25-11). HU:n peli kulki nyt huomattavasti paremmin kuin aikaisemmissa peleissä. Vastaanotto oli eri luokkaa kuin edellisessä pelissä ja molemmat passarit sekä Marcos Cavalari että Tomi Niemi pelasivat loistavan pelin. Ensimmäisessä erässä Marcos Cavalari oli Himangan paras pistemies neljällä pisteellään.

Himangan Urheilijoiden aloituskokoonpano oli totutusta poikkeava, sillä keskitorjuja Pekka Hänninen istui vaihtopenkillä. Ehkä tilanne johtui siitä, että Pekka ei ole ehtinyt harjoittelemaan työkiireidensä takia riittävästi. Toinen yllätys oli se, että aloituskuusikosta puuttui 199 cm pitkä yleispelaaja Antti Kaattari, jonka iskukorkeus on varmasti ykkössarjan korkein. Näin vaihtopelaajat saivat enemmän peliaikaa. Entinen KaLePan pelaaja Marko Hiitola kiitti luottamuksesta ja oli koko Himangan joukkueen tehokkain pelaaja tässä ottelussa 10 pisteellään. Marko oli erittäin hyvä torjunnassa ja hyökkäyksessä Markon iskut lähtevät niin korkealta, että vastustajan torjunnalla on vaikea ylettyä samoihin korkeuksiin. Syötöissä Marko onnistuu tai epäonnistuu. Onnistuneet syötöt menevät ässinä kenttään, mutta epäonnistumisia syötöissä tulee liikaa.

Himankalaisten varmin pelaaja oli 18-vuotias 197 cm pitkä vasenkätinen hakkuri Jussi Kaattari, joka niittasi pallot kenttää aina kun sai riittävän korkean passin. Jussi teki kaikkiaan 9 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös rautiolaistaustainen 191 cm pitkä yleispelaaja Mikko Keskisipilä. Mikolla on parantamiseen varaa syöttövarmuudessa. Nyt tuli kolme syöttövirhettä.

Kalajokinen Jari Tuura pelasi lähes virheettömän peli tehden loistavia torjuntoja ja muutaman näyttävän keskihyökkäyksen. Jarin pistesaldoksi tuli seitsemän pistettä.

Himankalaisten parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Janne Heikkilä, joka teki seitsemän pistettä ja kunnostautui varsinkin nostajana.

Yleispelaaja Antti Kaattari kävi lyhyet jaksot kentällä kahdessa erässä ja teki lyhyessä ajassa neljä tehopistettä. Himangan Urheilijoilla on nyt sellainen joukkue, että sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä mennään lohkossa kahden parhaan joukkoon. Liigakarsintakin on mahdollinen. Siksi toivon, että joukkueella riittää motivaatiota harjoitella tunnollisesti ja toivon, että joukkueen henki on esittämäni tavoitteen mukainen.

Saloisten Salaman peli oli pieni pettymys. Varsinkin hakkuri Miika Tossavainen oli todella kesy. Passari Jarkko Pitkäsellä ei myöskään ollut paras päivänsä.palautteet


ei palautteita