Kesäpäiväkirjan lukijalle

Erkki Aho   29 07 2007, 6:55

"Erkki Aho puhuu asiaa. Erkki kertoo usein kaunistelemattoman totuuden. Hän selittää asiat kuten ne ovat, oikeilla nimillä ja mistä on kysymys."

Kesäpäiväkirja kertoo paitsi totuuksia ja hyödyllisiä tietoja politiikan ja lainsäädännön piirissä, niin myös ajankohtaisista tapahtumista Kalajoen kesässä. Huvi ja hyöty yhdistyvät Erkin ahkeruuden kautta lukijan eduksi. Tuskin mikään muu meedia pystyy nopeammin kertomaan tapahtumista Kalajoella, mitä kesäpäiväkirja ja osaa antaa oikeata informaatiota ajankohtaisesti etukäteen.

Joitakin käyttöohjeita ja vihjeitä uudelle lukijalle, tavallaan klikkausohjeita.

Jokaisesta päiväkirjan avatusta erillisestä jutusta pääset helposti takaisin aloitukseen klikkaamalla joko päiväkirjan otsikkoon tai listan yläreunassa näkyvää haku-sanaa.

Mikäli käytät hakusanaa ja haku ei löydä mitään, niin pääset helposti taas alkuun klikkaamalla Erkki Aho-Päiväkirja -otsikkoon. Koska päiväkirjan sisältö on jo varsin muhkea, niin oikean päivityksen löytäminen saattaa olla ongelma.

On ymmärrettävä päivitysohjelman toimintakaavio. Jokaisessa kerralla näkyvässä jaksossa on aina viisi (5) erillistä otsikkoa, mitkä ovat luetteloituna kaikki ohessa oikealla. Jos klikkaat ryhmän lopussa näkyvään numeroryhmän kohtaan kaksi, niin siinä on viisi seuraavaa ajallisesti edellistä päivitettyä juttua. Ja niin edelleen. Siis jutut eivät pysy lopussa näkyvän numeroryhmän puitteissa samassa kohdassa, vaan siirtyvät seuraavaan suurempaan numeroon, sitä mukaa kun viiden ryhmä on ylitetty uusilla päivityksillä. Kaikeksi „hulluudeksi“ ohjelmassa on joitakin poikkeuksia. Jotkut asiakokonaisuudet on koottu alekkaiseen järjestykseen, vaikka ajallinen tekeminen oikeuttaisi viimeistä siitä kaikkein ylimmäiseksi. Ohjelmassa ei voida tehdä ryhmityksiä muulla tavoin, otsikointia ei voi vahvistaa. Siis uudempi päivitys on tällöin „väkisin“ siirretty asiakokonaisuuden hännille. Esimerkkinä ryhmä Plassin kierros tai Rovaniemen hovioikeuden päätös. Useimmiten moisesta on mainittu. Ja jos klikkaaja sattuu tulemaan mukaan juuri päivityksen aikana, niin kuvaruutu saattaa näyttää varsin merkillisiä kuvatuksia. Hetken odottaminen ja aktualisoinnin klikkaaminen auttaa tässä tapauksessa. Esitetyt asiamäärät ovat ajoittain niin valtavia, että tietokoneohjelmaa ei voi kerralla hoitaa valmiiksi.

Poikkeuksia ovat myös ns. vaeltavat otsikot, jotka siirtyvät aina eteenpäin tarpeen ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi ajankohtainen tapahtumakalenteri. Samaten „loppuunkäytetty“ ajankohtaisuus on jäänyt vain johonkin, kuten esimerkiksi otsikko „Erkki tavattavissa“, päiväys kertoo silloisen tilanteen.

Klikkaamalla kuviin ne suurenevat. Kuvan vasemmasta yläkulmassa näkyvästä x-merkistä pääsee takaisin päiväkirjaan. Kuvien laadussa on suuria vaihteluita, mikä johtuu lähdeaineiston sekalaisuudesta. „Hovivalokuvaajia“ on useita, jotka auttavat päiväkirjan elävöittämisessä omien mahdollisuuksiensa mukaan. Lisäksi arkistokuvia etsitään jatkuvasti. Erkki Aho- tieto-, valokuva- ja dokumenttikokoelma on vertaansa vailla oleva lähdearkisto.

Kunkin kuukauden sisällysluettelon löydät kuukauden viimeisen päivän kohdalta. Vaalien jälkeen luetteloinnin tekeminen on puutteellista.

Suuren ongelman muodostivat ajoittain asiattomat palautteet, jotka "saastuttivat" varsinaisen päiväkirjaohjelman toimintakyvyttömäksi. Mainintoja tästä löytyy päiväkirjan eri kohdissa. Päiväkirjassa on suuri määrä palautteita, jotka ovat täysin asian ohi tehtyjä. Pahimmin „saastuneet“ otsikot on jouduttu siirtämään ihan hännille, aikajärjestyksen alkuun. Jokaisen tällaisen palautteen antaman vihjeen ja linkin aukaiseminen on riski, jota ei kannata kokeilla. Tuloksena saattaa olla oman koneen toimintakyvyttömyys. Vastuullisten palautteiden antajien henkilöllisyyden selvittäminen on aktiivisen työ alaisena. „Roskapostin“ poistaminen on erittäin ongelmallinen asia. Tässä päiväkirjassa näkyvät useimmat ns. spämmit ovat lopulta varsin inhimmillistä ja suoraa yritystä tuhota tämän nettisivun toimiminen. Joillekin ihmisille Erkki Ahon kirjoitukset ovat liian „kuumia“ perunoita. Uuden palautejärjestelmän ansioista voit antaa asiaan kohdistuvan asiallisen palautteesi edelleenkin, vaikka vain nimimerkillä, kirjoittamalla palautekohdassa näkyvän, jatkuvasti vaihtuvan kirjaintunnuksen sen alla olevaan sarakkeeseen ennen lähettämistä.

Kiitos mielenkiinnostasi!

(Lähde: Aarne 11.7.07)

palautteet


ei palautteita