Vastauksia palautteisiin osa 5

Erkki Aho   30 12 2007, 21:09

Kiitän palautteista Ajan henkeä, Sisko Hasaa, Joki ku jokea, Jari Huttusta ja Hannu Hanskia. Tässä vastaukseni heidän palautteisiinsa.
_______________________________________________________

Ajan henki kirjoitti 11 11 2007, 17:37
Kiitoksia kansalaisrohkeasta ja jämäkästä, mutta samalla tasokkaasta blogistasi. Selkeästikin sinulta löytyy rauhallisen analyyttistä otetta myös perin vaikeasti hyväksyttäviin tai havaittaviin aiheisiin. Itse olen kirjoitellut muutaman sanasen Jokelan tapauksen järkyttämänä (www.promerit.net) ja olisin kovin otettu, jos sinulta riittäisi intoa kurkata ja ehkä kommentoidakin niitä. Ehkä olen täysin ylireagoinut, mutta tapahtuman yhtymäkohdat maailmalla tapahtuneisiin vastaaviin, usein organisatorisesti järjestettyihin kauheuksiin pakottivat jakamaan tämän huoleni eteenpäin. Jokelan ajankohta tuntui yksinkertaisesti LIIAN sopivalta. Siinä lyötäisiin niin monta kärpästä yhdellä kertaa, että tuollaisen hurmejuhlan järjestäminen on saattanut käydä jonkin sielultaan sammuneen mielessä. Ja haluaisin painottaa, että suomalaisen koneiston rappeutumisesta huolimatta en usko sen kykenevän sellaisiin asioihin, joista tuossa kirjoituksessani spekuloin. Vaikket haluaisikaan perehtyä tai koskea asiaan, toivotan joka tapauksessa hyvää jatkoa ansiokkaassa kansalaisjournalismissasi.

Kiitän Ajan henkeä palautteesta. Mielestäni Maija-Liisa Hiekkanen on analysoinut tilannetta erinomaisesti promeritin sivuilla käydyssä keskustelussa. Lainaan Hiekkasen ajatuksista niitä, jotka mielestäni sopivat vastaukseksi erittäin hyvin antamaasi palautteeseen.

Maija-Liisa Hiekkanen

Ne, jotka ovat tarkkailleet näitä relevantteja kansan ja yhteiskunnan "sisäisiä merkkejä" , eivät yllättyneet sellaisesta mikä tapahtui Jokelan koululla. Ne merkit ovat olleet jo kauan näkyvissä, kuten mm. KM Leena Mäkijärvi on todennut.

Kun tutkii historiaa, kun tutkii kansojen liikehdintää, yhteiskuntien kriisejä, vallankumousten ja vallankaappausten taustoja, ymmärtää miksi asiat kehittyvät (ikävästi) – niin kuin ne kehittyvät? Se ei ole vähimmässäkään määrin mystistä! Kyseessä on silkka lainalaisuus, syyn ja seurauksen Laki.
Ensin kylvetään - sitten leikataan sato. Ensin vallanpitäjät sortavat alaisiaan, sitten sorto tulee heidän silmilleen! Ensin ei kuunnella eikä kuulla kansalaisia, sitten on pakko kuunnella!

Jokelan tapahtuma on ja oli viesti siitä, ettei kaikki todellakaan ole hyvin! Lapset ja nuoret eivät voi hyvin.
Ongelmana on aina kautta historian ollut, että vallanpitäjät eivät kuuntele eivätkä noteeraa kansalaistensa viestejä. Siis silloin kuin nämä puhuvat "tavallisella" tavalla. Sitten "ääni kovenee". Kansalaiset yrittävät saada asiansa kuulluksi. Sekään ei usein auta. Ja tapahtumien kehitys johtaa yhä radikaalimpiin tasoihin. Lopuksi tulevat mielenilmaukset, mielenosoitukset. Näitäkin tavanmukaisesti päättäjät ja vallanpitäjät yrittävät tukahduttaa. Se on tyhmä ja vaarallinen ratkaisu.

Ja lopuksi, ellei kansa saa ääntään kuuluviin, tulevat kuvioihin mukaan suora väkivalta. Jopa terrorismi.
Joku VIISAS on sanonut, että terrorismi nousee sorrosta ja vääryydestä. Se on se kasvualusta, jossa terrorismi elää ja kehittyy. Näin juuri on. Kun ihmiset eivät tule KUULLUIKSI, heiltä evätään perusoikeudet,
- toimeentulo, sananvapaus, inhimillinen elämä.... kun se tuhotaan, tallataan ja muserretaan, vakava raja on ylitetty.

Kun ihmisen inhimillisyys tapetaan, hänestä voi pahimmassa tapauksessa kehittyä tappaja, terroristi.
Kylvön ja niiton Laki. On kylvetty sortoa, niitetään väkivaltaa. Kaikki eivät kestä sortoa, eivät ihmisyytensä tappamista. He alkavat kostaa. He ottavat oikeudet omiin käsiinsä. Se on surullista ja valitettavaa.
Yhteiskunnallinen ekonominen eriarvoisuus on eräs seikka, joka synnyttää katkeruutta ja kapinaa. Se on ollut niin aina, historiassa. Ja nykyisin. Suomessakin ovat tuloerot kasvaneet. On uusköyhien luokka.
Yli puoli miljoonaa suomalaista elää alle "EU-köyhyysriskirajan". (= Stakesin tutkimus 2006) Silti, vaikka Suomessa ovat olleet hyvän talouskasvun ajat! Köyhyyttä ei pitäisi olla.

Kun rikkaat rikastuvat, sortavat köyhiä, käärivät itselleen etuja ja voittoja, ja tavallisten kansalaisten pitää elää "köyhyydessä" HYVINVOINNIN KESKELLÄ, se on vaarallinen olotila. Se on varma tae yhteiskuntarauhan rikkoutumisesta.

Saattaa kuitenkin olla niin, että päättäjät eivät herää? He elävät hyvinvoinnissaan, lasitorneissaan, ovat varmistaneet "hyvinvointinsa" osakkeilla ja osingoilla.... Kansanedustajat ovat huolehtineet omien palkkioidensa korotuksista.... He eivät YMMÄRRÄ, mitä on nälkä, puute, jokapäiväinen stressi toimeentulosta, laskujen maksamisesta, jne.

Sanon niin kuin tällä hetkellä ymmärrän. Me tulemme kulkemaan yhä uusiin kriiseihin. Yhä syvempiin ongelmiin. Eikä siinä auta se että säädetään "pakkolakeja", että yritetään tukahduttaa sanan- ja mielipiteen vapaus! Ei auta, että yritetään saada sairaanhoitajat ilmaiseen pakkotyöhön, pakkolailla! Ongelma ja kriisi vain pahenee....

Kansa - sen merkittävä osa - on saanut tarpeekseen sorrosta! Oikeuksiensa sortamisesta. Se ei enää ole hiljaa. Se puhuu. Mutta se on surullista, että ihmisten pitää puhua sillä tavalla?
Allekirjoittanut, joka olen elänyt läpi kauheaa kärsimystä jo pitkään: - oikeuksieni sortoa, pankkivallan kurimusta, laittomien oikeustoimien kurimusta, törkeän asianajovallan sortoa, jne.... minä ymmärrän, mitä pienen ihmisen sisällä liikkuu.

Visioni ja käsitykseni on, etteivät päättäjät muuta linjaansa. He koventavat otteitaan. He yrittävät valtakeinoin saada kansan "ruotuun", ja tekevät yhä uusia virheitä. Ja me ajaudumme yhä syvempään kansalliseen kriisiin!


Näin Maija-Liisa Hiekkanen tulkitsee tilannetta.
______________________________________________________

Sisko Hasan kirjoitti 15 11 2007, 20:04
Suomalainen koululaitos ei kannusta, vaan syyllistää erityisesti hyvää oppilasta. Suomalainen yhteiskunta ei myöskään tue eteenpäin pyrkivää nuorta, jolla on unelmia tulla joksikin. Olen juuri ylioppilaaksi päässeen nuoren äiti enkä ihmetellyt yhtään Jokelan tapahtumia! Se, että rehtori ja terveydenhoitaja olivat kuolleiden joukossa ei ole sattumaa minun näkemykseni mukaan. Oman tyttäreni koulun rehtori ei halunnut vastata tyttäreni sähköpostiin, hän vetäytyy kaikesta vastuusta, kaksi vuotta tyttäreni yritti saada palautelaatikkoa kouluun ja rehtori esti sen. Terveydenhoitaja ei osaa ei halua tai heitä on kielletty antamasta minkäänlaista sympatiaa tai kannustusta. Tyttäreni kerran kysyikin, että tarvitseeko tässä tulla hulluksi ennen kuin saa minkäänlaista reagointia ja terveydenhoitaja oli vastannut, että kyllä. Yhteiskunta ei myöskään tue nuoria, jotka haluavat parantaa pisteitään, jotta saisi tulevaisuudessa paremman opiskelupaikan. Olisin toivonut, että tämä nuori mies olisi saanut paremmin sanottua mistä hänen elämänsä kiikasti! Uskaltanut edes kuolemassa kertoa totuuden kiusaajista.

Kiitän Sisko Hasaa palautteesta. Suomalaisen yhteiskunnan kehitys suurempiin ja tehokkaampiin yksiköihin on merkinnyt yksilön ja tämän tarpeiden unohtamista. Suuret opetusryhmät ja luokaton lukio ovat vähentäneet sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Henkilöistä ei enää välitetä. Ei ole enää yhteisöllistä vastuuta ja lisäksi tiedonvälityksen runsaus mahdollistaa yksilön harharetkille ajautumisen. Yhteiskunnan tehokkuustavoitteet ovat vaikuttaneet siihen, että vanhemmilla ei ole riittävästi aikaa lapsilleen. On liian paljon muuta tekemistä. Arvomaailma on muuttunut. Yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat liian monen ongelmana. Ihmisiä jätetään liian helposti oman onnensa nojaan. Viranhaltijat eivät ole enää motivoituneita ja vastuullisia, kun pitää olla tehokas ja tuottava. Tästä kärsivät ennen kaikkea lapset.
______________________________________________________

joki ku joki kirjoitti 05 11 2007, 13:53
Suomi saisi hävetä! Muka Euroopan ja maailman mittapuussa oleva oikeusvaltio. Mitä isompi kenkä, sitä nätimpi tuomio. Näin on muuallakin, mutta pitääkö olla täällä ihannemaassa? Suomessa lykätään potaskaa ja vankasti! Hävetkää päättäjät kautta aikojen! Ja häpeä ja kärsi Suomen lammaslauma!

Kiitos joki ku joki palautteesta. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Suomea ei voi sanoa oikeusvaltioksi. Suomi on saanut sellaiset päättäjät kuin on itse äänestänyt. Todellisen lammaslauman, mikä ajattelee vain omaa etuaan. Kansa saa kärsiä näiden tumpeloiden toiminnan takia. On käsittämätöntä, että eläkeläisetkin äänestivät omia keskitysleirinsä vartijoita, pääasiassa suuria puolueita.
______________________________________________________

Jari Huttunen kirjoitti 26 05 2007, 11:40
Hei. Vammauduin pahoin vuonna 1996 liikenneonnettomuudessa, ja sain monivammat. Olin ennen kolaria terve vahva 28-vuotias mies, joka urheili ja eli terveellisesti. Sain kolarissa vasemman säären alaosan pirstaleisen avomurtuman, vas. nilkan pirstaleisen avomurtuman, vas. säären totaalisen halvauksen, vas. polven avomurtuman, oikean reiden sisäisen pirstalemurtuman ja saman jalan 5.8 cm lyhenemän, sekä lantion suoliluun murtuman. Kouluttauduin työllä ja tuskalla uudelleen vuosien saatossa, ja olin jonkun aikaa töissäkin. Mutta joudun jäämään 2004 helmikuussa lääkärien määräyksestä sairaslomalle, joka jatkuu yhä. Olen nyt useiden hoitavien lääkäreiden (esim. Traumatologian Dosentin mielestä työkyvytön kolarivammojeni takia, mutta vakuutusyhtiö (vakuutuslääkärit) ovat todennut minut täysin työkykyiseksi ja evännyt nyt 1.1.2007 alkaen minulle jo 10 vuotta maksetun ansionmenetyskorvauksen. Pystyn juuri ja juuri kävelemään keppien kanssa tällä hetkellä n. 200 metriä ilman kipuja. Kertomani todisteeksi voin toimittaa tarvittavat asiakirjat, lausunnot ja lääkärintodistukset. Mielestäni minulta on evätty perusteettomasti ainoa toimeentulo, ihmisarvo, ja tulevaisuus. Odotan jo 13:sta kolarivammoihin kohdistuvaa luukorjausleikkausta. Haavatikkejä minulla on 458 kappaletta, eli noin 4 metriä leikkaushaavaa. Asian puitteissa olen käytettävissä. Kunnioittavasti Jari Huttunen

Jari Huttunen kirjoitti 12 06 2007, 14:42
Hei. Laittelin asiakirjat postiin n. 2 viikkoa sitten ja toivottavasti Teillä oli aikaa tutustua tapaukseen puoluekokouksessa. Kiittäen Jari Huttunen

Kiitän Jari Huttusta palautteista ja asiakirjamateriaalista. Tapauksesi on vakuutuslääkäreiden törkeää mielivaltaa. Valitettavasti en ole vielä löytänyt ratkaisua asiallesi. Koko Suomen vakuutusjärjestelmä on otettava tarkempaan tarkasteluun. Tällainen mielivalta ja ihmisten kiduttaminen on Euroopan Ihmisoikeussopimuksen ja Suomen perustuslain vastaista. Pyrin löytämään etenemistien asiassa tammi-helmikuun aikana. Valitettavasti en päässyt Oulun puoluekokoukseen, koska taloudelliset asiat rajoittavat toimintaani merkittävästi.
_______________________________________________________

hannu hanski kirjoitti 25 12 2007, 20:38
Olin niihin aikoihin "imik". Synnyin "Kuusisen hallinnon Suomessa" marraskuussa 1942. Lähtökäsky tuli vajaan vuorokauden varoitusajalla syyskuussa 1944. Olen asunut noin 15 vuotta ulkomailla. Asumisoikeuspapereissa olen syntyperältäni "ryssä". Ihmetyttää koivivt-väyrynen lausunnot, ja millä valtuutuksilla. Valtiot voivat sopia rajoista, mutta omistuksenriistoja ei voi tehdä kuin pakkolunastuslain perusteilla.

Kiitän Hannu Hanskia palautteesta. Historian asiakirjat näyttävät todistavan sen, että juuri Koivisto ja Väyrynen estivät Karjalan palauttamisen. Kolumnissaan Fjodorov kuvaa Venäjän talouden tilaa ja sisäisten ongelmien määrää katastrofaaliseksi Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. "Nimenomaan silloin hallituksen sisällä ja Venäjän presidentti B. Jeltsinin lähipiirissä alkoi salainen sisäinen keskustelu. Puheet etenivät siten, kuinka voisi äärimmäisessä tapauksessa käyttää 'territoriaalista resurssia' Venäjän budjetin täydentämiseksi. Puhuttiin Japanista, Suomesta ja Kiinasta", Fjodorov kirjoittaa.

Mahdollisuuksia punnittaessa hallituksen sisäpiirissä muodostettiin epävirallinen lista Venäjän osien myymisen puoltavista ja sitä vastaan puhuvista seikoista. Myymisen puolesta puhui muun muassa se, että siten niiden alueella voisi alkaa uusi teknologian ja teollistumisen aikakausi. Fjodorovin kirjoitus asettaa Suomessa viime viikot velloneen Karjala-keskustelun uuteen valoon. Se käynnistyi, kun Kainuun Sanomat uutisoi Suomen poliittisen johdon saaneen viestejä Venäjän presidentin hallinnolta vuoden 1991 lopulla, ja toisen kerran tammikuun lopussa 1992.
______________________________________________________


palautteet


Hei. Ja kiitos että perehdyitte asiaan. Asian tiimoilta voin nyt kertoa että haastoin Vakuutusyhtiön oikeuteen ja olemme käyneet Käräjäoikeuden. Käräjäoikeus katsoi että olen kolarin seuraksena tullut työkyvyttömäksi 80 %;sti, ja näin ollen Vakuutusyhtiö hävisi jutun. Tosin Vakuutusyhtiö valitti heti Hovioikeuteen, ja näin odottelu ja taistelu jatkuu. Pakko sanoa että kaikki on pelissä. Koko elämä. Jos häviän taistelun niin todennäköisesti saan oikeudenkäyntikuluista niin ison laskun että se vie minut telkien taakse istumaan ja rikokseni oli se, että yritin pitää perustuslaissa säädetyistä oikeuksistani kiinni. On tämä Suomenvaltio aika uniikki ihmisoikeuksien ja oikeusturvan ilmentymä muihin EU-maihin verrattuina. Eipä voi muuta sanoa. Ja meitä Vakuutuslääkäreiden "uhreja" on varovaisesti arvioidenkin jopa kymmeniätuhansia.