Suolahoitohuone Assol aloitti toimintansa

Erkki Aho   12 07 2007, 10:24

image

Kalajoella avattiin suolahoitohuone Assol tiistaina 10.7.2007 Tokolan kiinteistössä Kalajoentie 39:ssä. Yrittäjänä siinä toimii Assi Vähäsarja, puhelin 040 – 416 6371.Suolahoidon historiaa

Suolahoito on vanha kansantapa hoitaa ihovaivoja ja hengityselinsairauksia. Keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa. Suolanpöly tuotettiin hieromalla suolakiviä vastakkain. Puolassa huomattiin 1800-luvun keskivaiheilla, että suolakaivoksissa työskentelevät ihmiset eivät juurikaan sairastaneet keuhkosairauksia. Toisen maailmansodan aikana suolakaivoksia käytettiin Saksassa pommisuojina. Pommitusten aikana ihmiset joutuivat olemaan kaivoksissa pitkiäkin aikoja. Lähtiessään astmaatikot tunsivat hengityksensä parantuneen huomattavasti. Suolahuoneita on rakennettu parin viime vuosikymmenen aikana sairaaloihin ja hoitolaitoksiin Itä-Euroopassa. Muualla Euroopassa kiinnostus suolahuoneisiin on lisääntynyt parin viime vuoden aikana huomattavasti.

Suolahoidon väitetyt vaikutukset

Suolahoitoa voidaan käyttää seuraavien sairauksien hoidossa:

o  astma
o  akuutti hengitysteiden sairaus
o  krooninen hengitysteiden sairaus
o  krooninen nielutulehdus
o  krooninen poskiontelotulehdus
o  krooninen nenäontelotulehdus
o  toistuvat keuhkoputki- tai keuhkotulehdus
o  krooninen ja akuutti korvatulehdus
o  toistuvat virusinfektiot
o  heinänuha ja allergiset reaktiot
o  atooppinen iho
o  psoriasis
o  ihottumat ja ihon märkäinfektiot

Suolahoito vilkastuttaa verenkiertoa, palauttaa normaalin pH-arvon, nopeuttaa haavojen ja tulehdusten paranemista, parantaa aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita ja turvotusta, lieventää erilaisia särkyjä, rentouttaa kehoa ja mieltä, hoitaa kuivia ja halkeilleita kantapäitä.

Suolahuonehoito

Suolahuoneessa katto ja seinät on rakennettu levymateriaalista ja levyn pinnalle rapataan 5-15 mm paksuinen vuorisuolakerros. Suolageneraattorilla saadaan aikaan hienojakoinen suolapöly hengitysilmaan. Hoidon päätyttyä poistoimuri vaihtaa huoneen sisäilman ja poistaa samalla hengityksestä kertyneen hiilidioksidin. Lattialle levitetyn suolakerroksen päälle laitetaan (lepo)tuolit, joissa asiakkaat voivat istua hoidon aikana.

Hengitysilman mukana menevällä suolapölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irrottava vaikutus hengityksessä. Se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja tältä osin helpottaa hengitystä. Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä ja tämän johdosta iho pysyy kosteana ja kimmoisana. Suolalla on myös desinfioiva vaikutus. Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuva suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpäineen nousua.

Suolahuonehoito kestää 40 minuuttia kerrallaan. Ensisijaisesti suolahuonehoidosta hakevat apua hengityssairauksista kärsivät henkilöt. Myös erilaisista ihosairauksista tai iho-ongelmista kärsivät henkilöt turvautuvat suolahoitoon. Suolahoitoja suosivat myös laulajat, näyttelijät ja opettajat, jotka käyttävät työsään paljon ääntä. Suomessa on noin 40-50 suolahoitohuonetta tällä hetkellä.
Suolahoitohuone Assolissa hoitokerta maksaa 22 euroa.


palautteet


ei palautteita