JHT voitti kärkikamppailun – HU voitti Laihian Lujan

Erkki Aho   12 11 2007, 21:13

Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa Kalajoen JHT pelasi kauden parhaimman ottelunsa voittaessaan kärkikamppailussa Pietarsaaren Jeppiksen numeroin 8-2 (2-0, 2-1, 4-1). Yli 400-päinen yleisö sai nauttia perjantai-illan huumasta. Heti ottelun alusta lähtien junkkarit piti ohjat käsissään. Jeppikselle ei annettu tilaa hyökätä. JHT:n omat hyökkäykset käynnistyivät tarkoilla ja varmoilla syötöillä tehokkaasti ja nopeasti. Kuukausi sitten JHT hävisi Jeppikselle numeroin 2-4. On vaikea uskoa todeksi sitä, että nyt oli kysymyksessä lohkon kärkikamppailu.

Kauden paras erä

Pelillisesti ottelun ensimmäinen erä oli JHT:n kauden parasta jääkiekkoilua. Virheet olivat vähissä ja suoritukset varmoja.

Tomi Gronoff oli olkapäävamman takia poissa tästä ottelusta. Hänet korvasi hienoilla suorituksilla juniori Joni Läspä, joka teki tässä ottelussa kaksi maalia. Kakkosketjussa pelasivat Tuomas Pirttijärvi ja viime kauden loukkaantumisesta toipuva Olli Kuoppala, jonka suoritukset tässäkin ottelussa olivat todella lupauksia antavia. Kuoppala teki ottelun avausmaalin. Kolmosketjun Henri Mustonen alkaa kuntoutua samoin kuin Jarmo Malmi. Ketjun kolmantena lenkkinä on Kimmo Harila. Henri Mustonen teki ottelun toisen maalin Jarmo Malmin syötöstä.

Junkkarien maalia vartoi tässä ottelussa JHT:n kolmas vaalivahti Toni Prittinen, joka onnistui tehtävässään lähes virheettömästi. Hänen torjuntaprosenttiprosenttinsa oli 94.59. JHT:llä on kolme hyvää maalivahtia. Jari Mäyrä on pelannut kolme ottelua ja hänen torjuntaprosentti on 94,30. Mika Kokko on pelannut myös kolme ottelua ja Mikan torjuntaprosentti on 93,07. Mika Kokon polvi on operoitu joten hän on jonkin aikaa sivussa pelitapahtumista.

Toinen erä jäähyiltiin

Toisessa erässä JHT kärsi neljä kahden minuutin jäähyä ja joutui näin pelaamaan lähes puolet koko erästä vajaalla. Jeppis pommitti Toni Prittisen maalia 24 laukauksella, joista yksi lipsahti sisään. JHT:n Tuomas Pirttijärven istuessa jäähyllä kampituksesta ykköskentän puolustajan Marko Tuomaisen kova siniviivalämäri yllätti Jeppiksen maalivahti Pekka Sorsan ja niin JHT siirtyi vajaalla 3-0 johtoon. Jeppis kavensi minuutin kuluttua.

JHT:n ykköskentän hyökkäysketju Mika Ritoniemi, Aku Joki-Erkkilä ja Sami Markkanen taituroivat ottelun kauneimman maalin. Mika syötti laitaan Akulle, joka vispasi lätyn maalinkulmalle, jossa Samin maila oli oikeassa asennossa. Kiekko oli maalivahti Sorsan selän takana eikä Sorsa ehtinyt siipiään väräyttää.

Kolmas erä voiton varmistelua

Olli Kuoppala kasvatti junkkarijohtoa kolmannen erän alussa nuoren Henri Kärjän syötöstä numeroihin 5-1. Näin oli Jeppiksen selkäranka taitettu. Jeppiksen pelaajat turhautuivat ja Mika Kontiainen otti pelirangaistuksen käytöksestä. Puolen minuutin kuluttua Joni Läspä latasi nuoruuden innolla paluukiekon Jeppiksen verkon perille. Tilanne oli 6-1. Jeppis vaihtoi maalivahtia, kun Pekka Sorsa luisteli vaihtoaitioon ja Pekka Kankaanranta maalinsuulle. Kotijoukkueen valmentaja Risto Liikka antoi tässä erässä peliaikaa myös nelosketjun Ville Tirrille ja Eric Passille. Molemmat pojat hoitivat tehtävänsä kiitettävästi. Juniori Joni Läspä teki numeroiksi 7-1 Henri Mustosen ja Jarmo Malmin esityöstä. JHT:n taitava tähtihyökkääjä Aku Joki-Erkkilä pisti toisen juniorin Ville Tirrin syötön pömpeliin. Näin tilanne oli kärkikamppailussa jo 8-1. Jeppis pääsi kaventavaan erän lopussa, kun puolustaja Kimmo Rönkkömäen jalasta suuntaa muuttanut kiekko yllätti maalivahti Toni Prittisen.

Aku teki kuusi maalia

Sunnuntaina JHT pelasi vieraissa sarjajumbo KoMuHT:tä vastaan voittaen vasta jatkoajalla numeroin 7-8 (3-2, 2-2, 2-3, 0-1). Ottelun sankari oli Aku Joki-Erkkilä, joka teki ottelussa kuusi maalia ja ratkaisi ottelun jatkoajalla JHT:n hyväksi.

HU voitti Laihian Lujan

Himangan Urheilijat voitti kaarihallissaan Laihian Lujan ykkössarjan lentopallo-ottelussa numeroin 3-1 (21-25, 25-21, 25-20, 25-23). Ykkössarjan ykköslohkossa jyvät alkavat erottua akanoista. Oulun Etta jatkaa voittamattomana joukkueena sarjan kärjessä. Himangan Urheilijat on lohkon kakkosena ja Laihian Luja lohkon kolmosena.

Laihian Lujan joukkueessa on useita pelaajia, joilla on kokemusta SM-liigasta Vaasan Kiiston riveissä. Joidenkin mielestä Laihian Lujan joukkueen nimi pitäisi olla Laihian Kiisto. Ensimmäisen erän laihialaiset voittivat Himangalla lähinnä 193 cm pitkän yleispelaaja Patrik Ojaniemen ja 199 cm pitkän yleispelaajan Tuomas Väyrysen ansioista. Laihian joukkueessa on erittäin hyvä passari Juha-Pekka Taittonen. Joukkueen heikkous näyttää olevan vastaanotto.
Ensimmäisessä erässä HU:n heikkous oli aloitussyötöt ja heikko torjunta. Siksi erä menikin vieraille.

Toisessa erässä himankalaisten nostopeli parani mutta syöttövirheitä tuli edelleen liikaa. Hyökkäyspäässä Janne Heikkilä teki neljä pistettä ja Jari Tuuran torjuntapeli oli kunnossa samoin kuin keskihyökkäykset. Himankalaiset johtivat erää 23-21, kun he iskivät rättipallon. Päätuomari Liisa Nikkilä kuitenkin näki, että pallo meni torjunnasta leveäksi. Näin HU sai niin sanotun ”Liisan pisteen”. Näin tilanne oli 24-21. Erä päättyi kotijoukkueelle numeroin 25-21. HU:n vahvuus oli vastaanotot, sillä libero Teemu Isotalus nosti erinomaisesti.

Kolmannessa erässä HU:n Marko Hiitolan syöttöputki alkoi tilanteessa 13-15 ja päättyi tilanteeseen 19-15. Laihialaisten pinna alkoi kiristyä ja niinpä Janne Vedenjuoksulle näytettiin keltaista korttia, mikä merkitsi pistettä HU:lle. Erän ja koko ottelun hahmo oli HU:n Jussi Kaattari, joka ratkaisi tämän erän kotijoukkueelle neljällä hyökkäyspisteellä. Toinen passari Tomi Niemi syötteli tehokkaasti leijoja ja passipeli oli kunnossa.

Neljäs erä oli tasainen. Laihia otti toisen aikalisän tilanteessa 22-20. Mikko Keskisipilä pääsi junttaamaan verkolta pallon lattiaan tilanteessa 24-23. Kotijoukkueen riemulla ei ollut rajoja, kun
ottelu päättyi kotijoukkueelle numeroin 3-1.

HU:n vaihtopenkiltä puuttui 199 cm pitkä Antti Kaattari. Hänen sanottiin olevan sairas. Ehkä se ei ollut todellinen syy. Lähipäivät näyttävät mikä on totuus. Ehkä Antti hakee paikkaa jostakin toisesta joukkueesta, mahdollisesti Ylivieskan Kuulan joukkueesta, jos Lentopalloliitto suostuu seurasiirtoon.


palautteet


ei palautteita