Lain väärällä puolella

Erkki Aho   17 06 2008, 14:43

image

Kun kansanedustaja saa vaalirahaa vaalien jälkeen ja vieläpä silloin kun kaikki kaalilaskut on maksettu, niin kysymys ei voi olla muusta kuin lahjonnasta. Kun kaiken lisäksi vielä lahjanantajalla on kaavoitukseen tai kauppapaikkarakentamiseen liittyvä hanke kansanedustajan kotipaikkakunnalla, niin kytkös on ilmeinen. Tätä epäilyä vahvistaa se, että kyseinen kansanedustaja on useimmiten myös paikkakunnan valtuuston jäsen.

Taulukauppa edellyttää tekijäinoikeusmaksun maksamista. Eduskunnan taulukauppiailta tällaiset maksut ovat jääneet maksamatta. Joidenkin taulukauppiaiden liikevaihto on jo niin suurta, ettei kysymys ole pienimuotoisesta taulukaupasta. Kysymys on selkeästä liiketoiminnasta, mikä edellyttää myös muita yhteiskunnallisia velvoitteita. Epämäärisistä lähteistä saadun rahan vastaanottaja on velvollinen lain mukaan selvittämään rahan alkuperän. Neitsytsaarilla ja Luxemburgissa kierrätetyn rahan alkuperä on selvitettävä lainmukaisesti.

Ex-talousrikollisia

Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalolla on pitkä rikosrekisteri. Hänet on tuomittu viimeksi vuosi sitten törkeästä petoksesta. Tuomioon johtanut teko tapahtui yli kymmenen vuotta sitten.

Konsernin kiinteistökehitysjohtajana toimiva Pauli Hakala puolestaan on saanut muun muassa puolentoista vuoden vankilatuomion ja liiketoimintakiellon törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Hakala ei saa lain mukaan kuulua yhtiöiden hallituksiin liiketoimintakiellon aikana. - Kielto ei estä minua toimimasta palkkatyössä. Nämä tuomiot ovat vanhoja lama-ajan asioita, Hakala kommentoi MTV3:lle.

Kiinteistöjohtaja Erkki O. Auranen on tuomittu vuonna 1998 törkeästä petoksesta ja kaksi vuotta aikaisemmin peräti yhdeksästä petoksesta. Konsernin aluejohtajan, törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta kymmenen vuotta sitten tuomitun, Erkki Pursiaisen mukaan on yhteensattumaa, että näinkin moni tuomittu työskentelee samassa yhtiössä.

Ministereiden tuen taustalla veroparatiisiyhtiö

Kolme ministeriä sai vaalirahoitusta yhtiöltä, jonka taustat kytkeytyvät Luxemburgiin ja Neitsytsaarille, Ilta-Sanomat kertoo. Nämä ministerit ovat valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok), ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) ja puolustusministeri Jyri Häkämies (kok)
 
Ilta-Sanomat kertoo myös kunkin heistä saaneen viime eduskuntavaaleihin tukea Helsingin Mekaanikontalolta, joka on samaistettu miljonäärisijoittaja Ahti Vilppulaan. Kukin sai yhtiötä 10 000 euroa. Kaupparekisterin asiakirjojen mukaan Mekaanikontalon omistaja on Vilppulan luxemburgilainen sijoitusyhtiö Procomex. Viimeisin merkintä omistuksesta on päivätty 5. maaliskuuta 2007 eli juuri ennen eduskuntavaaleja. Procomexin oli perustanut kymmenen vuotta aiemmin Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröity Kilbrin Investments Limited -niminen yhtiö.

Rahanpesulain 5§:n mukaan ilmoitusvelvollista valvovan viranomaisen tulee valvoa tähän lakiin tai sen nojalla annettuihin säännöksiin sisältyvien velvollisuuksien täyttämistä. Lain 6 §:n mukaan ilmoitusvelvollisen on aina todettava asiakkaansa henkilöllisyys, jos on syytä epäillä liiketoimeen sisältyvien varojen tai muun omaisuuden laillista alkuperää. Lain 9§ määrittelee, että ilmoitusvelvollisen on asianmukaista huolellisuutta noudattaen selvitettävä perusteet ja tarkoitus sen palvelujen käytölle, jos se havaitsee, että ne poikkeavat tavanomaisesta niiden rakenteen tai suuruuden suhteen tai ilmoitusvelvollisen koon tai sen toimipaikan suhteen tai että niillä ei ole ilmeistä taloudellista tarkoitusta taikka että ne eivät sovi yhteen asiakkaan taloudellisen tilanteen tai liiketoimien kanssa.

Vaalien jälkeen rahaa saaneet

Eräät kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat ovat saaneet rahaa vaalien jälkeen. Kysymys ei ole enää vaalituesta, koska rahan maksamisen aikaan vaalikulut on jo maksettu. Tiedän sen omasta kokemuksestani milloin kansanedustajahdokkaan vaalikulut erääntyvät. Minun mielestäni kysymys on selkeästä lahjonnasta, kun vaalitueksi sanottu raha maksetaan vaalien jälkeen. Se on tutkinnan paikka.

Luettelo vaalien jälkeen rahoitusta saaneista:
Valitut kansanedustajat:

Markku Pakkanen (kesk) 2 000 euroa 24.5.2007,
Jari Koskinen (kok) 5 000 euroa 24.5.2007 huom: Hauhon kokoomuksen kautta,
• Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007 (Väyrysen koko potti 10 000 euroa),
Anne Kalmari (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007,
Paula Sihto (kesk) 5 000 euroa 27.3.2007,
• Viestintäministeri Suvi Lindén (kok) 5 000 euroa 27.3.2007,
Antti Rantakangas (kesk) 5 000 euroa 27.3.2007,
Oiva Kaltiokumpu (kesk) 5 000 euroa 27.3.2007,
Juha Korkeaoja (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007 (kertoi itse saaneensa vaalien jälkeen),
Hannes Manninen (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007 (kertoi itse saaneensa vaalien jälkeen), lisäksi Vastuu Ylä-Savosta ry 5 000 euroa 24.5.2007

Valitsematta jääneet ehdokkaat:
Riikka Moilanen-Savolainen (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007 ja 19.2.2008,
Pekka Nousiainen (kesk) 5 000 euroa 24.5.2007

Seuraavien kansanedustajien vaaliavustus on maksettu vaalien jälkeen ja näiden ehdokkaiden paikkakunnilla on Nova Groupin hanke:
Oiva Kaltiokumpu Pori, Porin kaupunginvaltuuston jäsen,
Pekka Ravi Joensuu, Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen,
Suvi Linden Oulu, Oulun kaupunginvaltuuston jäsen,
Matti Ahde Oulu,
Paavo Väyrynen Keminmaa, Keminmaan kunnanvaltuuston jäsen.
Riikka Moilanen-Savolainen Oulu, Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.

Onko kysymys lahjonnasta, koska avustus on maksettu vaalien jälkeen? Kaupunginvaltuutettu-kansanedustajan kohdalla syytekynnys on alempi kuin yksinomaan kansanedustajalla.

Vaalirahojen palauttaminen

Mauri Pekkarinen palautti Suomi Soffalta saamansa 5000 euron vaalituen. Miksi? Miksi raha poltteli? Kansanedustaja Matti Ahde (sd.) sanoo palauttaneensa 10 000 euroa vaalirahaa, sanomalehti Kaleva kertoo. Ahde palautti Kehittyvien maakuntien Suomelta Oulun työväenyhdistyksen kautta saamansa rahat keväällä, kun vaalirahakeskustelu yltyi. Miksi Ahde palautti rahat? IltaSanomien 14.5.2008 mukaan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli aikoo palauttaa nimeämättömiltä tahoilta saamansa vaalirahat. Kallin vaalirahoista nousi kohu, kun hän myönsi rikkoneensa vaalirahoituslakia.

Minun oikeustajuni mukaan rahojen palautus ei pienennä teon tunnusmerkistöä. Raamatussa Juudas palautti Jeesuksen kavaltamisesta saamansa 30 hopearahaa. Eduskunnan kyselytunnilla 12.6.2008 kansanedustaja Merja Kyllönen kysyi seuraavaa:
Kansanedustajien tilille pärähti vaalirahaa pyytämättä ja yllättäen. Miksi niitä rahoja päätettiin palauttaa? Mikä niissä rahoissa oli vikana koska ne polttelivat käsiä?
Kyllönen ei saanut tyydyttävää vastausta kysymykseensä.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeusjärjestö Kuvasto epäilee, että vaalirahoitustaidekaupassa on jätetty maksamatta taiteilijoiden jälleenmyyntikorvauksia. Kuvasto tutkii, ketkä kansanedustajista ovat jättäneet maksamatta tämän korvauksen kauppaamistaan teoksista.

Suomessa on ollut vuodesta 2005 voimassa laki, jonka mukaan taideteoksen jälleenmyynnistä on maksettava taiteilijalle viiden prosentin korvaus. Korvaus maksetaan myyntihinnasta joka kerta, kun teos vaihtaa omistajaa, ja kauppaan osallistuu myyjänä, ostajana tai välittäjänä taidemarkkinoiden ammattilainen. (Tekijänoikeuslain 2 b luku sekä 56 b §, 56 d § ja 63 §).
Korvauksen maksamisesta vastaa välittäjä tai myyjä.

Jos siis poliitikko myy vaalikampanjaansa varten taideteoksen 1 000 eurolla, hänen on tilitettävä taiteilijalle tai hänen valtuuttamalleen tekijänoikeusjärjestölle Kuvastolle 50 euron korvaus. Järjestön lakimies Maria Rehbinder kertoo, ettei esimerkiksi Keskustan taidekaupassa mukana ollut Artif Oy ole lainkaan tilittänyt jälleenmyyntikorvauksia.

Eduskunnan taulukauppiaat

Keskusta:
Esko Ahonen 3 150 euroa,
Antti Kaikkonen 13 590,50 (Seminaarimyynti, taulumyynti, ilmoitusmyynti ja korttimyynti),
Anne Kalmari 11 007,00 (arpajaiset, taulut sekä ruisleivät, jäsenmaksutulot),
Juha Korkeaoja 5 250 euroa,
Mika Lintilä 29 720 (seminaaritulot ja taulut),
Mauri Pekkarinen 37 771 euroa (seminaarit ja taulujen myynti, Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä 10 000 eurolla ja Suomi Soffalta 5 000 eurolla),
Klaus Pentti 1 500 euroa, Tuomo Puumala yksityishenkilöille 1 850 euroa ja yrityksille 25 785 euroa,
Antti Rantakangas 28 000 euroa,
Pertti Salovaara 22 105 euroa,
Jutta Urpilainen 7 650 euroa,
Juha Hakola 33 175 (Talous- ja turvallisuusseminaarien myyntiprovisioita sekä grafiikan myyntiä),
Hanna-Leena Hemming 32 500 euroa (varat kerätty grafiikan myynnillä ja talousseminaari lippuja myymällä),
Harri Jaskari 15 000 euroa,
Heikki Ollila 27 000 euroa (Kangasalan kokoomuksen kunnallisjärjestön kampanjatyö; seminaarituloja,taidemyyntiä),
Sari Sarkomaa 11 160 euroa (Koostuu talousseminaarien myyntituotoista, grafiikan myyntitulot ja muusta suorasta tuesta.),
Tuulikki Ukkola 2 900 euroa (Taulujen myynti (sisältää myös oman taulun myynnin, ei yli 1 500 euroa).

Kuva
Osio Karlssonin piirroksesta

palautteet


Kun tarkastelee lähemmin näitä vaaliavustuksia ja taulukauppoja ,niin voi vetää ainakin seuraavia johtopäätöksiä: - Taulukauppojen verotuskysymykset ovat täysin epäselvät ,taideteoksistakin pitäisi maksaa arvonlisävero, taideteosten myynnin kansanedustajat ovat itse säätäneetarvonlisäverolliseksi ja samalla myyntivoitto olisi Suomen lain mukaan veronalaista tuloa.Kirjanpito on todennäköisesti laiminlyöty ja veropetosasetelma on täysin ilmeinen.Rikoshyöty pitäisi ulosmitata ja tuomita valtiolle.Tulisi selvittää edellämainittu huomioiden missä määrin rahanpesurikoksen tunnusmerkistö täyttyy.Vastuullisilta viranomaisilta tulee vaatia täysi vastuu tilanteen selvittämiseksi,onko monet näistä asioista yleisen syyttäjälaitoksen asioita ,ei edes asianomistajarikoksia.Näyttää tulevan vuosien ajan kestävä tutkinta ja oikeusprosessit.

Mikä on korkein oikeus.Laitoksena se on jäänne tsaarivallan ajalta jolloin se luotiin suojelemaan virkamiehiä.Nythän se on nähty meilläkin että jatkumo toimii.Varokaa kansalaiset kävelemästä päin punaisia valoja se on paha rikos josta rangaistaan.

Olen joskus käydessäni valtioneuvoston linnassa todennut ja tuntenut ,kuin siellä leijailisi tsaarin ajan hallinnon haamuja.Onhan siellä toimivien virkanimikkeistö ja arvonimet ikäänkuin peräisin tsaarinajalta.Perinteet ovat siltä ajalta edelleen vahvat. Oikeuskanslerin ja korkeimman oikeuden perinne ja perintö on peräisin tsaarin vallan ajalta.Tsaarinvaltaa edustaa valtio ikäänkuin Kruununa ja kansalaiset ovat alamaisia.Valtio virkamieskuntineen ja organisaatioineen kohtelee edelleen kansalaisiaan alamaisinaan ,asenteista ei pääse mihinkään.Ylin virkamies kaarti ja politiikan eliitti edustaa tsaarinvallan tsaarinvallan ajan aatelin jatketta suhtautumisineen ja etuoikeuksineen.Oikeuskanslerin viraston selittäjäneuvokset selittelevät virka-aatelin rötöksiä parhain päin unohtaen ,että meillä on tasavaltainen lainsäädäntö. Miten tsaarinaikainen ylimielinen asenne karkotetaan tasavallasta virkamieskaartin ja poliittisen eliitin parista.Vaikka kuinka he yrittäisivät kyykyttää,siihen ei pidä alistua,virkaelättejä he kuitenkin vain ovat.

Erkki Aho, paljonko sinulla on velkaa ulosotossa? Paljonko takaajat ovat joutuneet maksamaan velkojasi?

"Luppakorva" provoivasti kysyy paljonko Erkki Aholla on velkaa. Luppakorva ei ymmärtänyt kysyä, että panjonko veromaksajia huijattiin virtuaaliveloilla, joita ei edes ole ollut kun avoimesta pankkitukipiikistä lypsettiin Suomen kansalaisia tietoisesti ja harkitusti. Poliittinen ryöstö, jonka takuumiehenä toimi silloinen valtion päämies.

Ehdotan, että nämä sivut käännetään muutamille pääkielille; esimerkiksi englanti, ranska, saksa, ruotsi ja tietenkin espanja. Maailman kansalaisilla on oikeus tietää suomalainen "hyvintointioikeusvaltiotodellisuus". Hattu kiertää ympäri maailman.

Kyllä minua, arvoisa Siplikuksi, kiinnostaa tietää paljonko Aholla on velkaa, ja paljonko esim hänen sukulaisensa ovat joutuneet maksamaan takauksia. Aho on varsin tärkeässä luottamustehtävässä Kalajoella, ja kyllä kuntalaisillakin on lupa tietää, millaisia edusmiehiä heillä on.

Kyllä näin on ,että PT-Teollisuus Oy:n talousrikosvyyhdessä on paljon "paskaa " vielä selvittämättömänä.Turha Erkiltä ja eräiltä muilta tahoilta on velkoja tivata ,kun heiltä on viety luottokelpoisuus prosessipetoksilla oikeuslaitoksessa,petoksilla ja perättömillä rahanpesusyytöksillä.Esim. Kera Oy :n Seppo Arponen lähetti silloiseen Kauppa- ja Teollisuusministeriöön kirjeen ,jossa hän esittelee eräät PR-Teollisuus Oy:n silloiset osakkaat täysin perättömästi kansainvälisiksi rahanpesijöiksi!Hoida siinä silloin vastuitasi.PR-T:n takaajista eräs julkisuudessa maatilan omistajana esiintynyt taho paljastui siinä mnielessä varattomaksi ,ettei hän todennäköisesti itse hallinnutkaan omaisuuttaan,koska luisti pois alta takausvastuustaan.Suurin tekijä Erkin ongelmiin on näkemykseni mukaan ollut Alavieskan Puurakenne Oy:n petolliset kaupat,jotka on toteutettu rikoksellisesti ja mm.väärennetyillä yhtiön pöytäkirjoilla.Jos poliisi olisi tutkinut rikokset Suomen lakien mukaan, niin Pitkäkorvankaan ei tarvitsisi kysellä Erkin vastuista.

Ei tarvitse esitelmöidä soopaa - riittää kun tulee selvät luvut. Vai tietääkö Aho itsekään velkojensa määrää?

Nimimerkkini olikin todellinen jymy paketti, "kuinkas sattuikaan" kun aikanaan sen valitsin? Nova Group ja valtion Patria ovat molemmat korruptoituneita ja häikäilemättömiä oikeustoimihenkilöitä. Pitkäkorva yrittää viedä asioista keskustelua väärille focuksille, vanha taktiikka joka sillointällöin puree. Ei nyt "pitkis", paska valuu alaspäin aikanaan rikolliset saadaan maksamaan teoistaan.