Loukkaantumiset JHT:n riesana 26.1.2008

Erkki Aho   15 09 2006, 10:04

JHT Kalajoki kohtasi kotihallissaan tänään 26.1. siipirikkona Oulun K-Laserin Suomi-sarjan ottelussa ja hävisi uljaasti taistellen numeroin 2-5 (1-1, 0-3, 1-1). JHT:n ykkösketjun sentteri ja pelin aivo Sami Markkanen oli sivussa vasemman jalan murtuman takia. Loukkaantuminen tapahtui jo Kokkolassa Hermestä vastaan käydyssä ottelussa. Sisukkaana miehenä Sami Markkanen on pelannut sen jälkeen kolme ottelua ja harjoitellut luunmurtumasta huolimatta. Nyt jalka ei mahtunut luistimeen. Lääkäri teki uuden diagnoosin ja jalka laittettiin pakettiin. Parantuminen kestää 3-6 viikoa. Tästä ottelusta oli poissa myös ykkösmaalivahti Jari Mäyrä kuumeen takia ja puolustaja Jari Lehtomäki nivusvamman takia.

Ensimmäisen erän lopulla K-Laserin Tommi Meriläinen sai päähän kohdistuneesta taklauksesta ottelurangaistuksen. Taklauksen kohteena oli Henri Mustonen, joka kuitenkin palasi toisessa erässä kehiin mukaan. JHT tasoitti ylivoimalla pelin 1-1:een Tomi Gronoffin mainiolla syötöllä suoraan Perttu Niskakankaan mailan lapaan. Siinä ei ehtinyt Tuomas Kangas K-Laserin maalilla kissaa sanoa, kun kiekko oli verkossa.

Toisen erän alussa JHT:n Ritoniemi ja Rönkkömäki lähtivät lämmittämään jäähypenkkiä ja K-Laser pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. JHT puolusti kuin leijona poikasiaan. Siitä huolimatta K-Laser pääsi tekemään johtomaalin ylivoimalla. JHT:n tähtipelaaja Aku Joki-Erkkilä loukkasi vatsalihaksensa toisen erän puolivälissä. Viime vuotinen vaiva toteutui nyt uudestaan. Joki-Erkkilä joutui jättämään kentän loppupeliksi. Näin kaksi parasta pelaajaa koko sarjassa oli sivussa JHT:n kokoonpanosta. Se on liian kova tasoitus muiden loukaantumisten lisäksi tässä sarjassa. Niinpä kokenut Marko Lapinkoski vei K-Laserin 1-3 johtoon. Erän loppupuolella K-Laser siirtyi lähes tavoittamattomaan 1-4 johtoon Antti Kallion maalilla. JHT:llä ei onnistunut maalinteko millään. Kuin ihmeen kautta K-Laserin maalivahti sai pidettyä maalinsa puhtaana. JHT:n pelaajista Henri Mustonen turhautui niin, että heitti mailansa kauaksi kentän ulkopuolelle. Tuomarit eivät tapausta huomanneet lainkaan. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

JHT osoitti kovaa pelimoraalia taistelemalla kolmannessa erässä leijonan lailla.Tuomas Pirttijärvi kavensi numeroiksi 2-4. K-Laser otti kyynärpäätaklauksesta ja pelin viivyttämisestä jäähyt. JHT painoi viidellä kolmea vastaaan tuloksetta. Valmentaja Risto Liikka otti maalivahdinkin vaihtoaitioon ja JHT pelasi kuuudella kolmea vastaan, mutta kiekko ei vain osannut K-Laserin verkkoon.

Ottelun niitti tuli kokeneen Marko Lapinkosken mailasta, kun K-Laser siirtyi tavoittamattomaan 2-5 johtoon. JHT pelasi ottelun lopussa melkein viisi minuuttia ilman maalivahtia. Riskipeli onnistui vain puolittain. K-Laser ei saanut maalia, mutta ei saanut JHT:kään. Ottelu päättyi vieraiden voittoon 2-5.

JHT:n maalissa Toni Prittinen torjui 24 laukausta ja K-Laserin maalissa Tuomas Kangas 34 laukausta. JHT:n asenne oli todella loistava ja joukkue puolusti hyvin. Valitettavasti loukkaantumiset sotkivat JHT:n peliä ratkaisevasti. K-Laser oli pieni pettymys kun ottaa huomioon, että se oli saanut vahvistuksekseen kaksi nimekästä keskushyökkääjää.

Valmentaja Risto Liikka totesi, että loukkaantumisille ei voi mitään. Tämmöistä tämä jääkiekko on. Liikka kertoi soittaneensa runsaasti puheluja saadakseen joukkueeseen korvaavia pelaajia. Liikan mukaan ainoastaan Toni Häppölä oli vapailla markkinoilla, mutta siihen tuskin JHT:n budjetti riittää. Liikka totesi, että "näillä mennään" saattaa toteutua tässä tilanteessa. Korvaavia pelaajia on lähes mahdoton löytää ja saada. Totuus on se, että JHT:n syömähampaat ovat nyt naulassa, kun sarjan kaksi parasta pelaajaa on loukkaantuneena. Pelimiehet, jos pelipaikka JHT:ssä kiinnostaa, niin ottakaa pikaisesti yhteyttä valmentaja Risto Liikkaan.


palautteet


ei palautteita