Markku Hakolan taidenäyttely: ”Maalla, merellä ja mielensiivillä”

Erkki Aho   02 07 2007, 21:39

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Markku Hakola on heinäkuun taiteilija Tapion Tuvalla Kalajoella.

Markun taidenäyttelyssä on esillä maisemakuvia Kalajoen merenrantamaisemista, Lapista sekä Pohjanmaalta. Lisäksi esillä on surrealistisia töitä. Muodoltaan epätavallisia ovat Markun maalaamat maisemakuvat kaaritauluihin, niitä voi ripustaa vaikka makuuhuoneeseen vuoteen päätytauluksi. Erikoisia ovat myös maisemalliset kattotaulut.

Markku on erinomainen muotokuvamaalari. Hän maalaa muotokuviin mukaan myös henkilön harrastuksia. Maalauksessa kuvatut henkilöt ovat kauniimpia kuin itse mallit. Näin voi ihastuneena tulkita tämän taitelijan osaamista. Markun muotokuvissa ei ole samanlaisia ongelmia kuin erään venäläisen taitelijan tekemässä muotokuvassa presidentti Urho Kekkosesta. Urhon vaimo Sylvi totesi Urhon muotokuvan nähdessään ettei isä pojakseen uskoisi. Markun maalaamat muotokuvat ovat todella loistavia, niissä henkilöt ovat itsensä näköisiä. Taiteilija on osannut löytää ihmisestä sielun kuvaan mukaan.

Markku on paikalla Tapion Tuvalla esittelemässä maalaamiaan tauluja lähes koko heinäkuun. Hän ”toimittaa” asioita eteläpohjanmaan murteella, eikä Markun kieli ole vellissä palanut, joten juttua piisaa.

Markku Hakolan taidenäyttely on matkailijalle varmasti yksi lomamatkan mieleen jäävimmistä kohokohdista Kalajoella heinäkuussa. Suosittelen käyntiä Tapion Tuvan taidenäyttelyssä.

Kuvat
Markku Hakola
Maalauksia

Huomautus
Valokuvausteknisistä syistä maalausten jäjennökset tässä päiväkirjassa saattavat hiukan poiketa alkuperäisestä. Hakolan teokset elävät pienien värinyanssien avulla, mikään jäljenne ei pysty toistamaan alkuperäisen maalauksen nerokkuutta. Tekijänoikeuslakiin viitaten maalausten kuvien mahdollisesta käytöstä on neuvoteltava Markku Hakolan kanssa. Puhelin 040-564 0867.


palautteet


Tervehdys! Kävin Kalajoen näyttelyssä viime heinäkuussa ja ihastelin paikalliskuvia, jotka ovat sydäntäni lähellä, sillä olen syntynyt Kalajoella ja paikka on iso merkitys minulle. Löysin silloin maalauksen nimeltä K-joen hiekkaa, onko se mahdollisesti vielä myynnissä? Tahtoisin seinälleni muiston "Hiekkasärkistä".