JHT Kalajoki jatkaa voittoputkeaan 14.1.2008

Erkki Aho   15 09 2006, 10:00

JHT Kalajoki jatkaa voittoputkeaan
Erkki Aho 14 01 2008, 10:00 (= jutun päivityshetki)


JHT Kalajoki kukisti Suomensarjan otteluissa ennakkosuosikit HC Keravan ja Naantalin VG-62 erittäin jännittävissä otteluissa. Lauantaina 12. tammikuuta Aku Joki-Erkkilä show pyöri Keravalla ja sarjan ehdoton ennakkosuosikki HC Kerava joutui antautumaan numeroin 5-6 (1-1, 1-3, 3-2) ja sunnuntaina Naantalin Kuparivuorella kotijoukkue VG-62 poistui hallista 9-10 (0-2, 3-4, 6-4) tappio niskassaan.

Aku Joki-Erkkilä Show

Aku Joki-Erkkilä oli juuri niin hyvä, kuin ennakkoon oli puhuttu, ellei parempikin, kirjoittivat HC Keravan kannattajat nettisivuillaan. Entä, jos mies olisi ollut terve. Nyt hänellä oli suuria vaikeuksia kävellä bussille, jatkaa kirjoittaja. Aku Joki-Erkkilä latasi kiekon peräti viisi kertaa keravalaisten verkon uumeniin. Etukäteen keravalaiset saivat tietoa Akusta omilta sivuiltaan, jossa äimisteltiin Aku Joki-Erkkilän tehoja. Syksyllä 20 ottelusta 44 pistettä. Häntä on syytä tarkkailla niin pelaajien kuin yleisönkin, valisti kirjoittaja. Kaikesta ennakkopolemiikista huolimatta Aku Joki-Erkkilä yllätti HC Keravan ja keravalaisyleisön. Helmikuun 10. päivä Kalajoella Aku ei enää yllätä, jos vielä Kalajoella pelaa, lopetti kirjoittaja kirjoituksensa. Kirjoittaja arvosti suuresti sitä, että JHT:n joukkue on lähes pelkästään kalajokisista pelaajista koostuva. Se on osoitus hyvästä juniorityöstä.

Ensimmäinen erä tunnustellen

Ensimmäinen erä oli varovaista, kunnes HC Keravan Tero Paappanen ampui alivoimalla johtomaalin. Junkkarit pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan eikä jättänyt käyttämättä tilaisuutta hyväkseen. Puolustaja Perttu Niskakangas maalasi Olli Kuoppalan ja Tomi Gronoffin esityöstä. HC Keravan maalia vartioi Kirkkonummen Salamoiden Heikki Kokkonen, joka tarvitsi peliaikaa.

Toisen erän alussa aikanaan Hyvinkään Ahmojen tehomiehenä kunnostautunut Janne Lehtinen syötettiin vapaaksi ja hän vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Aku Joki-Erkkilä tasoitti Mika Ritoniemen syötöstä tilanteeksi 2-2. HC Keravan Petja Pietiläinen sai jäähyn koukkaamisesta ja Timo Suuronen otti myös jäähyn. Hän kertoi jäähystä oman mielipiteensä päätuomarille. Suuronen opasti vielä linjatuomaria päätuomarin ratkaisusta jäähyaitioon mennessään ja sai suunsoitosta ottelurangaistuksen. Vajaan minuutin JHT leikitteli vastustajan kanssa ja Aku Joki-Erkkilä heilutti verkkoja Sami Markkasen ja Markku Tiikkajan syötöistä. Parin minuutin kuluttua sama mies oli asialla uudestaan Ritoniemen ja Harilan esityöstä. Toisen erän jälkeen JHT johti 2-4.

Kiihkeä kolmas erä

Kolmannessa erässä HC Kerava sai enemmän pelitilaa, kun junkkaripuolustus vetäytyi kuoreensa. HC Keravan Liimatainen yllätti JHT:n maalivahti Jari Mäyrän siniviivalta. Illan erikoisin maali oli HC:n Pietiläiselle tarkoitettu syöttö maalin eteen. Kiekko osui maalivahti Jari Mäyrän mailaan ja kimposi sisään. Tilanne oli 4-4. Sami Markkanen ja Aku Joki-Erkkilä taiteilivat seuraavan maalin jälkimmäisen viimeistellessä. HC Keravan Jaakko Liimatainen otti jäähyn ja JHT Kalajoki rankasi ja viimeistelijänä oli jälleen kerran Aku Joki-Erkkilä. Kolmannen erän lopussa ajassa 57.19 HC Kerava otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella viittä vastaan. Se tuotti tulosta. Kotijoukkueen Janne Lehtinen voitti aloituksen ja Mika Peltonen viimeisteli maalin. Tilanne oli 5-6. Viimeiset 37 sekuntia HC Kerava painosti, mutta JHT Kalajoki kesti.

Avoimet ovet Naantalissa

Kalajokiset aloittivat sunnuntaina (13.1.) maalinteon, kun Olli Kuoppala viimeisteli ylivoimalla Perttu Niskakankaan ja Tomi Gronoffin esityön. Puolustaja Marko Tuomainen siirsi junkkarit 0-2 johtoon. Tämä turhautti VG-62:n pelaajan Mika Kursin, joka otti 10 minuutin käytösrangaistuksen.
Toisen erän alussa naantalilaiset tasoittivat tilanteeksi 2-2. VG 62 on hermoherkkä joukkue. JHT pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Sami Markkanen siirsi JHT:n johtoon Mika Ritoniemen syötöstä. Henri Mustonen lisäsi junkkarijohtoa ja Kasperi Kangasniemi kavensi tilanteeksi 3-4. Aku Joki-Erkkilä teki tässä ottelussa vain yhden maalin, kun siirsi junkkarit 3-5 johtoon. Janne Myllymäki teki ensimmäisen junkkarimaalinsa ja tilanne oli jo 3-6.

Kaaosmainen kolmas erä

Junkkaripelaajat olivat unohtaneet puolustuspelaamisen. Oman pelin pää oli sekaisin. Niinpä naantalilaiset kavensivat tilanteeksi 5-6. Kotijoukkueen Mika Suorsa kävi ylikierroksilla ja otti jäähyn. Seuraus oli ennakoitavissa. Mika Ritoniemi siirsi junkkarit ylivoimalla 5-7 johtoon. JHT:n ylivoima on murhaavaa. Mika Kursi otti ottelurangaistuksen taklaamalla selästä. VG 62:n valmentaja otti aikalisän ja pyrki rahoittamaan kotijoukkueen peliä. Jani Elo kavensi alivoimalla. Perttu Niskakangas kaunisteli ylivoimalla numeroiksi 6-8. JHT:n valmentaja Risto Liikka otti aikalisän ajassa 47.18. Joukkuetta pyrittiin herättelemään jotta vältytään katastrofilta. Joukkuepuolustus oli tuulijaolla.

Janne Myllymäen jäähynaikana naantalilaiset kavensivat tilanteeksi 7-8. Ylivoimalla Markku Tiikkaja kaunisteli numeroiksi 7-9. Kotijoukkue ei lannistunut vaan kavensi tilanteeksi 8-9. Kotijoukkueen Kalle Salo jäähyili ja JHT Kalajoen Olli Kuoppala naulasi viimeisen naulan naantalilaisten arkkuun tekemällä ajassa 58.19 maalin. Tilanne oli 8-10. Naantalilaiset ottivat maalivahdin pois luukun suulta ja pelasivat kuudella viittä vastaan. Jussi Sipponen onnistui maalinteossa ja tilanne oli 9-10. Loppuajan naantalilaiset pelasivat ilmaan maalivahtia, mutta JHT kesti. Naantalilaisten toimitsijat eivät kestäneet. Toimihenkilö sai 20 minuutin pelirangaistuksen käytöksestä.

Puolustuspeliin huomiota

Seuraavaksi JHT Kalajoki kohtaan Tampereen KOOVEE:n ensi lauantaina. Valmentaja Risto Liikan mukaan JHT:n puolustaminen oli Naantalissa munatonta. Nyt on viikko aikaa parantaa peliä, jos aikoo jatkaa voittoputkea. JHT on aloittanut sarjan paremmin kuin kukaan JHT:n kannattaja uskalsi edes uneksia.


palautteet


ei palautteita