Korpisaari/Pokki ja Kankaanpää/Hakala voittajat Kalajoella

Erkki Aho   09 07 2007, 15:23

image

image

Beach Volleyn SM-kiertueen Kalajoen osakilpailu onnistui erinomaisesti.
Miesten sarjan turnausvoiton otti rankingykkönen pari Toni Kankaanpää/Anssi Hakala, jotka loppuottelussa kukistivat parin Jaakko Keskitalo/Lauri Hakala numeroin 2-0 (21-16, 21-17). Naisten sarjan voitti myös rankingykkönen pari Katri Korpisaari/Taru Pokki. He kukistivat loppuottelussa vaasalaisparin Anni-Leena Träsbäck/Kati Rinne numeroin 2-1 ( 19-21, 21-13, 15-13).

Osanottajien joitakin ylistäviä mainintoja

”Kalajoen Lentopallon vapaaehtoiset ja ammattitaitoiset toimihenkilöt suoriutuivat järjestelyissään kiitettävästi. Turnaukset kentät olivat loistavassa kunnossa. Hiekka on Kalajoella parempaa kuin missään muualla Suomessa. Kalajoen Beach Volleykentät ovat Suomen parhaat. Hiekka on tarpeeksi pehmeää ja Hotelli-ravintola Lokkilinna on Beach Volleyn keskipisteenä vertaansa vailla. Tämän hienompia puitteita Beach Volleyn pelaamiseen Suomesta ei löydy.”
Katsojat saattoivat seurata kaikkien viiden kentän pelejä ravintolan terassilta tai halutessaan ravintolan sisätiloista.

Tämä turnaus oli onnistunut tapahtuma Kalajoen kesässä. Ainoa mitä olisi voinut olla toisin, oli sää. Suuremmilta sateilta vältyttiin, mutta kylmä ja pilvinen ilma latisti hivenen tunnelmaa.

Kalajoen turnaus televisioidaan miesten osalta MTV3-kanavalla 22.7. ja naisten osalta 29.7. Televisiointi oli mahdollinen kalajokisten yritysten merkittävän tuen ansioista.

Lainaus eräästä blogista
”Siis kun Pepe pistää lauantaina aamulla soimaan Tapani Kansan Kalajoen hiekat ja turnaus alkaa, voitte olla varmoja, että tapahtuu. Luvassa todellakin kuumaa aurinkoa, pehmeää hiekkaa ja lomatunnelmaa, vaikka minä vielä duunissa raadankin. Mutta jos turnausmatka yhteen suuntaan vie kahdeksan tuntia, ei perillä voi olla tylsää, kärsiä voi kotonakin. Jos joku liikkuu turistina Pohjois-Pohjanmaalla, kannattaa tulla katsomaan, johonkin Lokkilinnan eteen, siinä aukeaa maan komein maisema ja tyylikkäin urheilutapahtuma samalla kertaa.”

Pelaajien rankkaus sekä voittaja- ja häviäjäkaavio

Pelaajat on rankattu aikaisempien menestysten mukaan. Ensimmäisellä sijalla on menestynein pari ja huonoimmalla sijalla on vähiten menestynyt pari. Esimerkiksi 32 joukkueen kaaviossa menestynein pari saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa vähiten menestyneimmän parin eli sijalla 32 olevan parin. Näin jatketaan niin, että 16. joukkue saa vastaansa sijalla 17 olevan joukkueen. Näin pelataan ensimmäisen kierroksen ottelut. Sitten jatketaan niin, että edetään voittaja- ja häviäjäkaavioiden avulla. Ne joukkueet, jotka voittavat ottelunsa jatkavat voittajakaavion puolella ja ne joukkueet, jotka häviävät jatkavat häviäjäkaaviossa. Ne joukkueet, jotka ovat hävinneet kaksi ottelua putoavat jatkosta. Tällä varmistetaan se, että todellinen voittaja turnauksessa löydetään, eikä yhdellä tappiolla tipu, vaan yhden tappionkin jälkeen on mahdollisuus voittaa koko osakilpailu.

Kankaanpää/Hakala eteni osakilpailuvoittoon

Kalajoen miesten osakilpailun voittajista Toni Kankaanpää on 23-vuotias 194 cm pitkä ammattilentopalloilija, joka on harrastanut beachvolleyta vasta kaksi vuotta. Viime kaudella Toni Kankaanpää pelasi lentopalloa Tallinnan joukkueessa, jota valmentaa kalajokisillekin tuttu Viron maajoukkueen valmentaja Avo Keel. Joukkue voitti Viron mestaruuden lentopallossa. Toni Kankaanpää ei aio jatkaa Virossa, vaan tähyää muualle ammattilaiskentille.
Anssi Hakala on pelannut beachvolleyta jo useamman vuoden ajan useimmiten veljensä Lauri Hakalan kanssa. Yhdessä Toni Kankaanpää ja Anssi Hakala ovat kilpailleet myös kansainvälisillä kentillä sijoittuen 29.6.2007 Brnon turnauksessa Tsekissä sijalle13. Viime kaudella Anssi Hakala pelasi lentopalloa Kempeleen Lentopallon SM-liigajoukkueessa.

Kalajoen osakilpailuun miesten sarjaan osallistui 29 paria. Siksi 32 joukkueen kaaviossa Kankaanpää/Hakala saivat vapaavuoron ensimmäisessä ottelussa.

Toisessa ottelussa he kohtasivat parin Jaakko Aninko/Tomi Jermoranta, mikä on rankingsijoituksessa pari numero 16. Jaakko Aninko on 24-vuotias 188 cm pitkä Muuramen Lentopallon pelaaja. Tomi Jermoranta on 23-vuotias 182 cm pitkä Muuramen Lentopallon libero. Siitä huolimatta tasoero oli melkoinen. Kankaanpää/Hakala voitti helposti numeroin 2-0 (21-10, 21-12). Aninko/Jermoranta sijoittui tässä Kalajoen turnauksessa sijalle 13.

Kolmannessa ottelussa Kankaapää/Hakala sai vastaansa parin Jani Säisä/Ville Heiskanen. Jani Säisä on kokenut 28-vuotias 192 cm pitkä jo seitsemän vuotta biitsiä SM-tasolla pelannut pelimies, joka pelaa lentopalloa Mutalan Riennon joukkueessa. Ville Heiskanen on 22-vuotias 194 cm pitkä lentopalloilija, joka pelaa ensi kaudella Vammalan Lentopallon paidassa. Kankaapää/Hakala jatkoi voittokulkuaan voitettuaan ottelun puhtaasti 2-0 ( 21-17, 21-16).

Neljännessä ottelussa Kankaanpää/Hakala joutui jo tiukoille superjunioreiden Ilari Ottonpoika Sivosen ja Pasi Hyvärisen kanssa. Tämä pari on Suomen menestynein beachvolleypari sijoituttuaan nuorten MM-kisoissa viidenneksi. Viime vuonna tämä pari sijoittui Kalajoen turnauksessa toiseksi. Ilari Sivonen on 20-vuotias 189 cm pitkä Muuramen Lentopallon pelaaja ja Pasi Hyvärinen on 19-vuotias 184 cm pitkä myös Muuramen Lentopallon pelaaja. Kankaanpää/ Hakala kukisti tiukan kamppailun jälkeen superjuniorit numeroin 2-1 (19-21, 21-17,15-10). Sivonen/Hyvärinen sijoittui tässä turnauksessa kolmanneksi voitettuaan pronssipelissä Säisä/Heiskasen numeroin 2-1 (21-12, 27-29, 15-8).

Loppuottelussa taistelivat voitosta veljespari Anssi Hakala ja Lauri Hakala. Tosin tällä kertaa molemmin puolin verkkoa. Toni Kankaanpää ja Anssi Hakala olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja he korjasivat osakilpailuvoiton numeron 2-0 (21-16, 21-17).

Keskitalo/Hakala- parin tie hopealle

Ennen Kalajoen osakilpailua Keskitalo/Hakala oli rankingissa sijalla kuusi. Jaakko Keskitalo on 26-vuotias 192 cm pitkä HBV:n pelaaja Lauri Hakala on 24-vuotias 187 cm pitkä University of Hawaii Warriorsin pelaaja. Ensimmäisessä ottelussa he saivat vastaansa rankingsijalla 27 olevan parin Kekkonen/Tikkanen, jonka he voittivat selvin 2-0 numeroin. Toisessa ottelussa verkon vastapuolelle asettui rankingsijalla 11 majaileva pari Ville Pesonen/ Jarkko Pitkänen, mikä poistui kentältä 2-0 (21-14, 21-18) tappio niskassaan.

Kolmannesta ottelusta odotettiin päivän ennakkoon yhtä mielenkiintoisinta yhteenottoa rankingkolmosta pari Kai Liukkonen/Teemu Tolonen vastaan. Kai Liukkonen on 33-vuotias 183 cm pitkä HBV:n pelaaja, joka on pelannut biitsiä jo 17 vuotta. Teemu Tolonen on 27-vuotias 192 cm pitkä HBV:n pelaaja, joka on pelannut biitsiä 7 vuotta. Liukkonen/Tolonen pari oli kuitenkin yllättävän vaisu Keskitalo/Hakalan pommituksessa ja hävisi pelin selkein 2-0 (21-19, 21-14) numeroin.

Päivän yllätys koettiin, kun Tähjänjoki/Ikäheimonen voitti rankingkakkosen Havela/Haaviston. Lappeenrannan osakilpailun voittaja ja viime vuoden Suomen mestaripari Toni Havela/ Timo Haavisto hävisi puhtaasti 2-0 (21-17, 21-17). Juha Tähjänjoki on 36-vuotias 187 cm pitkä entisen aitajuoksijan poika Yppäristä. Juha Tähjänjoki on harrastanut biitsiä vuodesta 1996 lähtien. Esa Ikäheimonen on 26-vuotias 192 cm pitkä HBV:n pelaaja, joka on pelannut biitsiä useamman vuoden ajan. Viime vuonna pari sijoittui SM-lopputurnauksessa viidenneksi.

Neljännesvälierät ja välierät

Neljännesvälierissä Säisä/Heiskanen voitti Tähjänjoki/Ikäheimosen päivän ehkä tasaisimmassa kamppailussa numeroin 2-1 (23-25,21-18, 24-22). Myös Keskitalo/Hakala veti neljännesvälierässä pitemmän korren Tähjänjoki/Ikäheimosesta numeroin 2-0 (21-19, 21-16). Näin Tähjänjoki/Ikäheimonen joutui tyytymään turnauksen viidenteen sijaan.

Neljännesvälierässä superjuniorit Sivonen/Hyvärinen voitti selvästi Haaviston ja Vahelan numeroin 2-0 (21-18, 21-16). Näin rankinkakkoset joutuivat tyytymään turnauksen viidenteen sijaan.
Välierässä Kankaanpää/Hakala voitti Sivonen/Hyvärinen numeroin 2-1 (19-21, 21-17, 15-10).
Jari Tuura/Janne Heikkilä 17.

Ensimmäisessä ottelussa Himangan Urheilijoita edustava pari hävisi Säisä/Heiskaselle numeroin 2-0 (21-18, 22-20). Toisessa ottelussa Tuura/Heikkilä voitti Poliisi Biitsin parin Jani Pykäri/Tuomas Väyrynen. Tässä ottelussa Tuura/Heikkilä oli ylivoimainen numeroin 2-0 (21-8, 21-11). Kolmannessa ottelussa tuli sitten noutaja, kun pari Timo Leikas/Tero Leikas kukisti tiukan taistelun jälkeen Tuura/Heikkilän numeroin 2-0 ( 21-15, 27-25).

Katri Korpisaari/Taru Pokki naisten osakilpailun voittaja

Rankingykkönen Korpisaari/Pokki voitti myös Kalajoen osakilpailun, mutta tällä kertaa voitto oli kovan työn takana. Katri Korpisaari on 176 cm pitkä 25-vuotias HBV:n pelaaja, joka on pelannut biitsiä jo useita vuosia. Viime vuosi oli Katrilla välivuosi, mutta vuonna 2005 hän oli SM-kakkonen Taru Pokin parina. 27-vuotia 174 cm pitkä Taru Pokki edustaa myös HBV-seuraa ja on pelannut biitsiä jo 10 vuoden ajan. Naisten sarjaan Kalajoella osallistui 16 joukkuetta. Ensimmäisessä ottelussa Korpisaari/Pokki voitti rankingissa 16. joukkueen seurakaverinsa Liselott Olkkonen/Sanni Laaksonen numeroin 2-0 (21-7, 21-11). Toisessa ottelussa lahjakkaat savolaistytöt Elina Hyttinen ja Kirsi Nousiainen joutuivat tunnustamaan Korpisaari/Pokin paremmakseen numeroin 2-0 ( 21-14, 21-17). Hyttinen ja Nousiainen ovat olleet Suomen edustajina muun muassa nuorten EM-kisoissa.

Kolmannessa ottelussa vaasalaispari Kari Rinne/Anni-Leena Träsbäck yllätti Korpisaari / Pokin viemällä 2-1 (19-21, 21-15, 15-13) voiton. 31-vuotias 170 cm pitkä Kati Rinne ja 24-vuotias 169 cm pitkä Anni-Leena Träsbäck ovat erinomaisia puolustuspelaajia.

Neljännessä ottelussa Korpisaari/Pokki voitti rankingkolmosen tamperelaisen Nora Isomäki/Noora Linnarinne parin numeroin 2-0 (21-17, 21-11).

Loppuottelussa vastassa oli jälleen Träsbäck/Rinne. Loppuottelun tiukassa pallorallissa Korpisaari/Pokki oli parempi numeroin 2-1 (19-21, 21-13, 15-13).

_________________________________________________________

Kalajoen osakilpailu 6. -8.7.2007

Miesten tulokset
1. Toni Kankaanpää/Anssi Hakala 1500 pistettä
2. Jaakko Keskitalo/Lauri Hakala 1300 pistettä
3. Ilari Sivonen/Pasi Hyvärinen 1101 pistettä
4. Jani Säisä/Ville Heiskanen 903 pistettä
5. Timo Haavisto/Toni Havela 706 pistettä
5. Juhani Tähjänjoki/Esa Ikäheimonen 706 pistettä
7 Kai Liukkonen/Teemu Tolonen 510 pistettä
7. Jyri Lininko/Niko Salonoja 510 pistettä
9. Juha Kaija/Marko Ovaska 415 pistettä
9. Tero Leikas/Timo Leikas 415 pistettä
9. Ville Pesonen/Jarkko Pitkänen 415 pistettä
9. Taneli Nieminen/Jussi Uusitalo 415 pistettä
13. Tommi Pirilä/Vesa Mäkilä 321 pistettä
13. Jaakko Vesanto/Rauli Juutila 321 pistettä
13. Kai Virtanen/Tommi Koponen 321 pistettä
13. Jaakko Aninko/Tomi Jermoranta 321 pistettä
17. Esa Männistö/Jokaim Knuutar 228 pistettä
17. Jari Tuura/Janne Heikkilä 228 pistettä
17. Esa leppänoro/Pekka Piippo 228 pistettä
17. Harri Kuusisto/Ilkka Lassila 228 pistettä
17. Joona Manninen/Markus Väisänen 228 pistettä
17. Pasi Iisakkala/Marko Heimala 228 pistettä
17. Jarno Lohjala/Pasi Seppänen 228 pistettä
17. Kalle Kekkonen/Henri Tikkanen 228 pistettä
25. Hannu Vuola/Tuomas Yli-Hietanen 136 pistettä
25. Jani Pykäri/Tuomas Väyrynen 136 pistettä
25. Kari Vnahatupa/Jorma Kangas 136 pistettä
25. Miika Manninen/Petri Parviainen 136 pistettä
25. Mikko Pekkala/Juha Pekkala 136 pistettä

Naisten tulokset
1. Katri Korpisaari/Taru Pokki 1500 pistettä
2. Anna-Leena Träsbäck/Kati 1300 pistettä
3. Laura Lahtela/Annikki Laine 1101 pistettä
4. Satu Aro/Secka Sainalbou 903 pistettä
5. Nora Isomäki/Noora Linnarinne 706 pistettä
5. Kati Pokki/Heli Virtanen 706 pistettä
7. Eveliina Koljonen/Tarja Pekkarinen 510 pistettä
7. Elina Nousiainen/Kirsi Hyttinen 510 pistettä
9. Jennamiia Ripatti/Milla Tikkanen 415 pistettä
9. Miia Rytkönen/Laura Leponiemi 415 pistettä
9. Sanna Koljonen/Sanna Minkinen 415 pistettä
9. Essi Hasu/Elina Hasu 415 pistettä
13. Jaana Kumpumäki/Anne Verlin 321 pistettä
13. Marja Jaakkola/Hilppa Tuomola 321 pistettä
13. Henna Pollari/Laura Tuomola 321 pistettä
13. Liselott Olkkonen/Sanna Laaksonen 321 pistettä

Kuvat E.Aho
Hakala/Kankaanpää miesten voittaja.
Korpisaari/Pokki voitti naisten turnauksen.
palautteet


ei palautteita