Pro-liikkeillä on menestystä

Erkki Aho   04 03 2007, 9:25

Oulun vaalipiirin alueella Keskusta on suurin puolue. Täällä perusarvot ovat kunniassa. Koti, isänmaa, uskonto ja keskustalaisuus ovat perusasioita, jotka peritään jo äidinmaidossa. Jos joku ei ole keskustalainen, niin häntä ei pidetä normaalina ihmisenä, vaan erikoisuutena ja normaalista poikkeavana. Kansaa on hallittu tiettyjen periaatteiden mukaan. Puolueosastot on organisoitu joka kylälle jo puoluesihteeri Arvo Korsimon aikana ja kenttäorganisaation eli osastojen kautta on käytetty poliittista valtaa. Paikallisosastot on organisoitu puolueen kunnallisjärjestön alaisiksi. Kunnallisjärjestön johtohenkilöt ovat päättäneet mitä mieltä puolueessa ollaan kunnan alueella.

Kalajoella systeemi on toiminut niin, että paikallisosastot ovat pitäneet kokouksensa ja kunnallisjärjestön johtohenkilöt pankinjohtaja Eero Nevalainen ja muut johtohenkilöt, kuten Raili Myllylä ja Juhani Latukka, ovat junailleet asiat oman mielensä mukaan kuvitellun vallan perusteella. Keskustan valtuustoryhmällä on ollut kumileimasimen rooli. Keskustan johtohenkilöt ovat käyttäneet valtaansa kunnassa oman etunsa mukaisella tavalla keräämällä ympärilleen nuoleskelijoiden ja joo-miesten joukon. Näille ruskeakielisille henkilöille, joilla ei ole äänestäjien suurta luottamusta, on löytynyt aisankannattajan paikkoja esimerkiksi kaupunginhallitukseen ja tärkeisiin lautakuntiin ja toimikuntiin kuten esim. elinkeino- ja maankäyttötoimikuntaan.

Muutos on pysyvä asia

Yhteiskunnassa on tapahtunut muutos. Tiedonvälitys on parantunut. Vanhat keskustan valtarakenteet ovat murtumassa tai murtuneet. Kaikki eivät voi hyväksyä oman paikkakuntansa keskustalaista pienenryhmän valtapolitiikkaa. Räikeä oman edun tavoitteluun ja ns. lehmäkauppoihin kansalaiset ovat reagoineet omalla tavallaan. Politiikka ei kiinnosta samalla tavalla ihmisiä kuten ennen. Kansalaiset haluavat oikeutta, tasapuolisuutta, avoimuutta ja rehellisyyttä. Kehitys on johtanut siihen, että yhteisten asioiden hoito ei ole niin poliittistisluonteista kuin aikaisemmin. Nyt keskitytään entistä enemmän asiakysymyksiin.

Keskustan valtuustoryhmää yritetään pitää kasassa ryhmäkurin avulla. Kaikenlainen pelottelu on voimissaan, koska keskustalaisia henkilöitä on avainpaikoilla yhteiskunnassa ja ns. hyvä veli-periaate toimii vielä toistaiseksi suhteellisen hyvin. Aikaisemmin vaalikäyttäytymistä voitiin kontrolloida erittäin tarkasti, koska äänestysalueet olivat pieniä. Silloin esimerkiksi keskustalaiset vaalivirkailijat saattoivat kontrolloida kuka on käynyt äänestämässä ja kuka ei ole käynyt äänestämässä. Äänestyspaikoille järjestettiin kyydityksiä. Kun äänestäjälle tarjottiin kyyt,i niin samalla voitiin kertoa miten pitää äänestää. Vaalivirkailijat saattoivat ilmoittaa kyytien järjestäjille kuka ei ole vielä käynyt äänestämässä. Joka kylällä tiedettiin minkä puolueen kannattaja kukin on. Ennen oli yhteisiä postilaatikoita ja silloin varmasti pystyttiin kontrolloimaan mitä lehtiä eri henkilöille tuli. Samalla voitiin varmistaa henkilöiden poliittinen kanta.

Junttapolitiikan ja syrjinnän seuraus

Keskustan valta-asema Kalajoella alkoi murtua vuoden 1996 vaalien jälkeen, kun sain 243 ääntä eli kaksi kertaa enemmän kuin valtuuston puheenjohtaja. Minulle ei suotu kuitenkaan minkäänlaista merkittävää luottamusmiespaikkaa. Sen jälkeen siirryin sitoutumattomaksi valtuutetuksi, koska toimintaperiaatteeni tärkeimmät asiat olivat avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus. Seuraavissa vaaleissa olin Kristillisen liiton listoilla sitoutumattomana ehdokkaana. Kristilliset voittivat vaalit suuren äänimääräni johdosta. Valtuustopaikkoja tuli kaksi ja kolmas paikka jäi vain muutaman äänen päähän. Keskusta menetti useita paikkoja. Ennen viime kunnallisvaaleja ajattelin luopua kunnallispolitiikasta, koska olin niin kyllästänyt Eero Nevalaisen, Raili Myllylän ja Jouni Jyringin junttapolitiikkaan. Sitten kouluasiat nousivat suureen rooliin. Kouluverkostoa päätettiin keskustan johtohenkilöiden johdolla karsia rajusti. Minuun vedottiin koulujen säilyttämisen puolesta laajasti ympäri kuntaa. Olin perehtynyt asiaan paremmin kuin muut valtuutetut ja siksi saatoin ottaa asioihin vahvasti kantaa.

Plassinkylälle perustettiin oma kyläyhdistys, jonka keskeinen tavoite oli säilyttää Jokisuun koulu. Koululla oli oppilaita riittävästi ja kulut oli todella pienet. Pohjakylän koululla oli oppilaiden määrä vähentynyt kovaa vauhtia ja siksi piti Jokisuun koulu lopettaa, jotta Pohjankylälle saadaan riittävästi oppilaita. Tätä eivät Plassin asukkaat hyväksyneet, vaan nousivat asiassa kovaan vastarintaan. Koulu kuitenkin suljettiin.

Pro Kalajoki

Perustettiin uusi ryhmittymä Pro Kalajoki.
Puuhamiehinä olivat Untisen veljekset Jorma ja Kari. Valtuustoehdokkaat perustivat jokainen oma tukiyhdistyksensä, johon piti kerätä 10 nimeä. Näin muodostettiin ehdokaslista näiden yksittäisten tukiyhdistysten perusteella. Minua pyydettiin mukaan, mutta vastustustakin esiintyi. Monet pelkäsivät ehdokkuuttani Pro Kalajoen riveissä. Monia ehdokkaita uhkailtiin ja jotkut ehdokkaat joutuivat luopumaan ehdokkuudesta, koska vaihtoehtona olisi voinut olla vaikka avioero. Keskustan johtohenkilöt Raili Myllylä, Juhani Latukka ja Jouni Jyrinki kävivät minulle kerrotun tiedon mukaan urkkimassa ketkä ovat kunkin Pro Kalajoen ehdokkaan tukilistaan nimensä laittaneet. Pelottelu oli niin suurta että Pro Kalajoen ehdokkaiksi saattoi suostua vain yhdeksän ehdokasta. Näistä kuusi valittiin valtuustoon ja seitsemäs paikka oli vain muutaman äänen päässä.

Siis valtava menestys, mikä osoitti asioiden oikean laidan. Jos kaikki halukkaat olisivat uskaltaneet pelottelusta huolimatta tulla ehdokkaaksi, niin Pro Kalajoen valtuustoryhmä saattaisi olla jopa kymmenen valtuutetun suuruinen. Keskustan johtohenkilöt ovat yrittäneet kaikin keinoin kaventaa Pro Kalajoen äänestäjiltä saamaa valtaa omavaltaisilla sekä jopa lainvastaisilla toimilla. Vallasta luopuminen on ollut keskustalle vaikea pala nielaista.

Pro Nivala

Viime tiistaina Nivalan kaupungintalolle kokoontui noin 50 kaupunkilaista. Johtavia virkamiehiä ja luottamushenkilöitä ei ollut paikalla. Paikalle kokoontuneiden henkilöiden mieltä painoi vakava huoli kotikunnan tulevaisuudesta. Asialistalla olivat kaupungintalous, alueellinen jätevesipuhdistamo, Jokilaaksojen Jäte Oy, ooppera, Vilkunan koulu, Nivalan liikuntakeskus ja vuokrakodit. Nivala- ja Pidisjärvi-lehtien päätoimittajana 30 vuoden uran tehnyt Jaakko Salmela oli huolissaan kaupungin ja sen tytäryhtiöiden yhteisestä velkataakasta. Summa on yhteensä 53 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 4800 euroa kaupunkilaista kohden. Ylivieskalaisilla on vain 3400 euroa velkaa kaupunkilaista kohden, mutta Ylivieska siitä huolimatta joutui valtion holhoukseen.
Jätevedet ovat menneet erilliselle yhtiölle, jonka kunnat voivat myydä rahapulassaan kansainväliselle toimittajalle. Sen tietää, mitä vesi sitten maksaa, kun vieras laskuttaa. Sähkössä tämä on nähty. Oopperasta on tullut miljoonan euron tappio, näin Salmela.

Tilaisuudessa kritisoitiin Ylivieskan suurta kaatopaikkaa, jonka kustannukset kunnat ovat sitoutuneet maksamaan. Haapajärveltä Kalajoelle suunnitellun jäteveden runkoputken kannattavuutta kritisoitiin. Vilkunan koulun lopettamiseen johtaneita vaiheita pidettiin etukäteen sovittuna farssina. Lehtitiedon mukaan terveyskeskuslääkäri Kaarina Pyykönen paheksui, ettei terveyskeskuksen henkilökuntaa kuulla, kun tehdään päätöksiä. Kättenostoäänestyksellä päätettiin yksimielisesti järjestää seuraava keskustelutilaisuus kuukauden kuluttua.

Puolue kahteen leiriin

Viime viikolla Pyhäjärvellä Keskusta hajosi kahteen leiriin. Valtuutetut Tuula Vesamäki, Eija Ahola ja Merja Rönkä perustivat oman sitoutumattoman valtuustoryhmän. Vesamäen mukaan asioiden taustalla ei ole yksistään Emoniemen ja Parkkiman koulujen lakkauttamispäätökset vaan myös luottamuspula oman ryhmän vahvoja persoonia kohtaan. Kritiikin kärkihahmo on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paavo Leskinen. Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Tikanmäki kertoo, että Pyhäjärvellä keskusta vaatii ryhmäpäätökset vain elinkeinoasioissa ja henkilövalinnoissa.

Nämä vaalit saattavat olla keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirissä keskustalle vaikeat varsinkin vaalipiirin eteläosassa. On pakko arvioida uudelleen johtamismenetelmiä. On olemassa toinenkin vaihtoehto eli paikallinen sitoutumattomuus ja valtakunnallinen perussuomalaisuus. Keskustan kenttäväki on lähempänä perussuomalaisia ajatuksia kuin keskustan politiikkaa.


palautteet


http://aefa5b39a85220392378525f104d3e64-t.huihg897.info aefa5b39a85220392378525f104d3e64 [url]http://aefa5b39a85220392378525f104d3e64-b1.huihg897.inf o[/url] [url=http://aefa5b39a85220392378525f104d3e64-b2.huihg897.inf o]aefa5b39a85220392378525f104d3e64[/url] [u]http://aefa5b39a85220392378525f104d3e64-b3.huihg897.info[ /u] e03050ea2e02bd604983470c788d56c6

61b8d9d690af7494628466ce344de8fe <a href="http://amazzone-fronte-azzurra.mospet.info/" > http://amazzone-fronte-azzurra.mospet.info/ </a> <a href="http://testo-teatrale-napoletani.xldgzb.info/&quo t;> http://testo-teatrale-napoletani.xldgzb.info/ </a> <a href="http://hi-tech-cina.wtjxvn.info/"> http://hi-tech-cina.wtjxvn.info/ </a> <a href="http://volo-offerta-lampedusa.uotspc.info/"& gt; http://volo-offerta-lampedusa.uotspc.info/ </a> <a href="http://pantalone-pelle-combipel.uotspc.info/" ;> http://pantalone-pelle-combipel.uotspc.info/ </a> <a href="http://musica-matrimonio-lugano.ngbmen.info/" ;> http://musica-matrimonio-lugano.ngbmen.info/ </a> <a href="http://programme-straniero-scuola.uotspc.info/&qu ot;> http://programme-straniero-scuola.uotspc.info/ </a> <a href="http://esecuzioni-a-morte.ytuuvn.info/"> http://esecuzioni-a-morte.ytuuvn.info/ </a> <a href="http://istituto-pirandello-roma.mospet.info/" ;> http://istituto-pirandello-roma.mospet.info/ </a> <a href="http://educational-rai-it.xldgzb.info/"> http://educational-rai-it.xldgzb.info/ </a> dfb19b9661cbae55af06aa0e93fb7c94

8a9db1dd9fcf0f25183c206084f96d80 <a href="http://centro-estetico-genova.yhrnhp.info/"& gt; http://centro-estetico-genova.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://vivavoce-bluetooth-sbs.yhrnhp.info/"& gt; http://vivavoce-bluetooth-sbs.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://touareg-dpf-exclusive.syfbra.info/"&g t; http://touareg-dpf-exclusive.syfbra.info/ </a> <a href="http://ccnl-commercio-impiegato.oevbet.info/" ;> http://ccnl-commercio-impiegato.oevbet.info/ </a> <a href="http://mai-provato-pera.oevbet.info/"> http://mai-provato-pera.oevbet.info/ </a> <a href="http://babbo-natale-diretta.yhrnhp.info/"> ; http://babbo-natale-diretta.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://vendita-computer-palmare.jjaywn.info/" ;> http://vendita-computer-palmare.jjaywn.info/ </a> <a href="http://vacanza-rio-pusteria.oevbet.info/"> ; http://vacanza-rio-pusteria.oevbet.info/ </a> <a href="http://problemi-xbox-360.jjaywn.info/"> http://problemi-xbox-360.jjaywn.info/ </a> <a href="http://albergo-abruzzo-it.syfbra.info/"> http://albergo-abruzzo-it.syfbra.info/ </a> 05312416290f2dc669f50074c50316f3

2dff033d5eb9eb036332891d977037dc <a href="http://ricettebaccalaolivepatate.jfdxyz.info/orie ntamento-antenna-terrestre-molise/"> orientamento antenna terrestre molise </a> <a href="http://colinmcrae2005corriere.rqjpvc.info/consigl io-dodo-gta3-pc/"> consiglio dodo gta3 pc </a> <a href="http://spiralecontinueferro.htyjjp.info/pensioni- al-mare/"> pensioni al mare </a> <a href="http://testocanzonediscoverychannel.rqjpvc.info/c astagna-cotte-al-forno/"> castagna cotte al forno </a> <a href="http://oregonscentificradiosveglia.nxuyph.info/20 06-mondiali-di-calcio/"> 2006 mondiali di calcio </a> <a href="http://giochidimoda.qakhcs.info/negozio-mobile-ro vereto/"> negozio mobile rovereto </a> <a href="http://centrocommercialeprovinciacatania.lukriw.i nfo/interessi-legali-deposito-cauzionale/"> interessi legali deposito cauzionale </a> <a href="http://annunciomaschiogaymaturo.jfdxyz.info/tabel la-misura-pantalone-donna/"> tabella misura pantalone donna </a> <a href="http://ippocratesocietaconsulenzafinanziaria.jfdx yz.info/noleggio-auto-autista-manchester/"> noleggio auto autista manchester </a> <a href="http://dm02081969.xqhzva.info/oasi-500-wingamm/&q uot;> oasi 500 wingamm </a> 89338efc43c42e21ab22a4942b868449

124700badcbfd62a43def6a046bbb461 <a href="http://domanda-spiritosa-fare-agli-amico.tyuwuu.i nfo/"> http://domanda-spiritosa-fare-agli-amico.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://29-luglio-1982-n-577.tyuwuu.info/"> ; http://29-luglio-1982-n-577.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://suoneria-polifoniche-scaricabili-via-wap.k iczxf.info/"> http://suoneria-polifoniche-scaricabili-via-wap.kiczxf.info/ </a> <a href="http://centro-comune-di-ricerca-ispra.tyuwuu.info /"> http://centro-comune-di-ricerca-ispra.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://orologio-d-g-nuovo-modello.hvewez.info/&qu ot;> http://orologio-d-g-nuovo-modello.hvewez.info/ </a> <a href="http://mappa-stradale-valle-d-aosta.bxaetg.info/& quot;> http://mappa-stradale-valle-d-aosta.bxaetg.info/ </a> <a href="http://il-podere-della-madonna-della-valle.fzgmhg .info/"> http://il-podere-della-madonna-della-valle.fzgmhg.info/ </a> <a href="http://mobilita-volontaria-personale-ente-locale. hvewez.info/"> http://mobilita-volontaria-personale-ente-locale.hvewez.info / </a> <a href="http://rai-porta-porta-ufficio-stampa.ndlgay.info /"> http://rai-porta-porta-ufficio-stampa.ndlgay.info/ </a> <a href="http://opinioni-dei-lettore-libro-donna-qualunque .ndlgay.info/"> http://opinioni-dei-lettore-libro-donna-qualunque.ndlgay.inf o/ </a> 59e584280b17eeed2f34ea2e27d45433

ceca73c6b2f7bae50b06820bf7a53a94 <a href="http://mostra-modellismo-venturina.ozwtzz.info/&q uot;> http://mostra-modellismo-venturina.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://nave-victory-grimaldi.dhzukf.info/"&g t; http://nave-victory-grimaldi.dhzukf.info/ </a> <a href="http://trasporti-a-firenze.ojiwel.info/"> http://trasporti-a-firenze.ojiwel.info/ </a> <a href="http://farina-politecnico-torino.ozwtzz.info/&quo t;> http://farina-politecnico-torino.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://terzo-libro-eneide.dhzukf.info/"> http://terzo-libro-eneide.dhzukf.info/ </a> <a href="http://lavoro-di-roma.ozwtzz.info/"> http://lavoro-di-roma.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://cerco-disegnatore-cad.qdjsxt.info/"&g t; http://cerco-disegnatore-cad.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://sito-poesia-spagnola.ojiwel.info/"> ; http://sito-poesia-spagnola.ojiwel.info/ </a> <a href="http://cartone-animato-mirmo.ojiwel.info/"&g t; http://cartone-animato-mirmo.ojiwel.info/ </a> <a href="http://fiat-messina-gazzaniga.fuzpsw.info/"& gt; http://fiat-messina-gazzaniga.fuzpsw.info/ </a> f26aa7f1efeefe71d38addca0308c8cc

516a3c31e5bd8d00a526b2977177b0e8 <a href="http://saratommasisitoufficiale.ttqjcj.info/corso -di-disegno-genova/"> corso di disegno genova </a> <a href="http://dizionariozingarelliit.xpoyui.info/agrate- b-za/"> agrate b za </a> <a href="http://classificaseriaa.bfkhuj.info/leggenda-most ro-lochness/"> leggenda mostro lochness </a> <a href="http://afontanebianche.xyxvyt.info/fisiologia-uma na-it/"> fisiologia umana it </a> <a href="http://comunesantantimonapoli.ttqjcj.info/webcam- bari-filmato-hard/"> webcam bari filmato hard </a> <a href="http://animalinelmondo.xpoyui.info/rasoio-epilato ri-tagliacapelli/"> rasoio epilatori tagliacapelli </a> <a href="http://galleriabrunafotoporno.xlmwhr.info/calcola -stampa-codice-fiscale/"> calcola stampa codice fiscale </a> <a href="http://hotelsavalasa.xpoyui.info/fotografia-vecch ia-scopano/"> fotografia vecchia scopano </a> <a href="http://musicaitalianaclassifica.bfkhuj.info/carto lina-virtuale-amore/"> cartolina virtuale amore </a> <a href="http://sacremusiccasapadre.vkvvln.info/atm-orario -periodo-natalizio/"> atm orario periodo natalizio </a> 8ae00bc4c0da9b7e4bd8f2b72581fd42

558343439472742d62a209cd6a7e1632 <a href="http://enrico-quarto-pirandello.gdrbiv.info/" ;> http://enrico-quarto-pirandello.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://beauvais-parigi-centro.cbfrgc.info/"& gt; http://beauvais-parigi-centro.cbfrgc.info/ </a> <a href="http://wind-noi-2.gdrbiv.info/"> http://wind-noi-2.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://forme-di-saluto.hynqyl.info/"> http://forme-di-saluto.hynqyl.info/ </a> <a href="http://ugo-foscolo-sepolcro.zygodf.info/"> ; http://ugo-foscolo-sepolcro.zygodf.info/ </a> <a href="http://calendario-syusy-blady.hynqyl.info/"& gt; http://calendario-syusy-blady.hynqyl.info/ </a> <a href="http://istruzione-pillola-anticoncezionale.cbfrgc .info/"> http://istruzione-pillola-anticoncezionale.cbfrgc.info/ </a> <a href="http://isola-di-lipsi.qcvesj.info/"> http://isola-di-lipsi.qcvesj.info/ </a> <a href="http://lavorare-in-spagna.gdrbiv.info/"> http://lavorare-in-spagna.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://studio-immobiliare-parma.ksjhcj.info/" ;> http://studio-immobiliare-parma.ksjhcj.info/ </a> 696ab587edf732e22b0ac8d4aa234f91


ab7f4981483b8404e0eb0f81d30e6c2a <a href="http://doppiaggi-in-napoletano.vwfkss.info/" > http://doppiaggi-in-napoletano.vwfkss.info/ </a> <a href="http://bucarest-terreno-vanzari.vwfkss.info/" ;> http://bucarest-terreno-vanzari.vwfkss.info/ </a> <a href="http://soli-gerolamo-guanto.vwfkss.info/"> ; http://soli-gerolamo-guanto.vwfkss.info/ </a> <a href="http://hardware-software-via-kerbaker-napoli.vwfk ss.info/"> http://hardware-software-via-kerbaker-napoli.vwfkss.info/ </a> <a href="http://istituto-orfani-cividale.vwfkss.info/" ;> http://istituto-orfani-cividale.vwfkss.info/ </a> <a href="http://scaffale-carrello-componibile.vwfkss.info/ "> http://scaffale-carrello-componibile.vwfkss.info/ </a> <a href="http://ceste-natalizia-palermo.vwfkss.info/" > http://ceste-natalizia-palermo.vwfkss.info/ </a> <a href="http://lisia-amazzone.vwfkss.info/"> http://lisia-amazzone.vwfkss.info/ </a> <a href="http://leone-lepre-cerva-esopo.vwfkss.info/" > http://leone-lepre-cerva-esopo.vwfkss.info/ </a> <a href="http://software-nokia-6680-craccati.vwfkss.info/& quot;> http://software-nokia-6680-craccati.vwfkss.info/ </a> 68eb24de245c302c5859ee06052535a2

9e2db465657305a29ed4e16fb140f618 <a href="http://associazione-dimissione-presidente.qdjsxt. info/"> http://associazione-dimissione-presidente.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://tifonet-scontro-ultra.fuzpsw.info/"&g t; http://tifonet-scontro-ultra.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://maschio-bisex-peloso.necpgg.info/"> ; http://maschio-bisex-peloso.necpgg.info/ </a> <a href="http://medico-ortopedici-torino.ojiwel.info/" ;> http://medico-ortopedici-torino.ojiwel.info/ </a> <a href="http://testo-canzone-salentine.ojiwel.info/" > http://testo-canzone-salentine.ojiwel.info/ </a> <a href="http://cubetti-plexiglas-vetrina.ozwtzz.info/&quo t;> http://cubetti-plexiglas-vetrina.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://colore-dello-sfondo.jvmenx.info/"> http://colore-dello-sfondo.jvmenx.info/ </a> <a href="http://foto-bella-mignotta.jvmenx.info/"> http://foto-bella-mignotta.jvmenx.info/ </a> <a href="http://bambino-lettino-parigi.fuzpsw.info/"& gt; http://bambino-lettino-parigi.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://sito-statistica-sportiva.qdjsxt.info/" ;> http://sito-statistica-sportiva.qdjsxt.info/ </a> 097712b49cbedbe0cb0d73824b4de976

b1313e4e43ae76cc797d0828e001dfd9 <a href="http://scatola-scatto-arbalete.ucghpc.info/" > http://scatola-scatto-arbalete.ucghpc.info/ </a> <a href="http://lecce-figcpuglia-it.ucghpc.info/"> http://lecce-figcpuglia-it.ucghpc.info/ </a> <a href="http://scanworks-600mb.vzntje.info/"> http://scanworks-600mb.vzntje.info/ </a> <a href="http://option-com-remository-sn.dohwbv.info/" ;> http://option-com-remository-sn.dohwbv.info/ </a> <a href="http://video-proiettore-sharp-xr-1x.ucghpc.info/& quot;> http://video-proiettore-sharp-xr-1x.ucghpc.info/ </a> <a href="http://padre-amorth-cartomanzia.nwwibr.info/" ;> http://padre-amorth-cartomanzia.nwwibr.info/ </a> <a href="http://patente-ritirata-alcolemico-verona.hkjxma. info/"> http://patente-ritirata-alcolemico-verona.hkjxma.info/ </a> <a href="http://tastiera-meike.ucghpc.info/"> http://tastiera-meike.ucghpc.info/ </a> <a href="http://testa-cromate-scooter-club.dohwbv.info/&qu ot;> http://testa-cromate-scooter-club.dohwbv.info/ </a> <a href="http://suora-garbatella-albergo.nwwibr.info/" ;> http://suora-garbatella-albergo.nwwibr.info/ </a> 0705dbed30b6ac92917491f81c749145


bbd958d04de113e04cc9e57a02006e31 <a href="http://raccontoragazzigay.caopxh.net/macchina-fot ografica-composta/"> macchina fotografica composta </a> <a href="http://volantinaggioabologna.xndleu.net/donna-vog liosa-lussemburgo/"> donna vogliosa lussemburgo </a> <a href="http://vestitodacerimonia.caopxh.info/ikea-a-piac enza/"> ikea a piacenza </a> <a href="http://museo-giorgio-morandi.btctyz.net/"> ; http://museo-giorgio-morandi.btctyz.net/ </a> <a href="http://auguriodeisacerdoti.ieosig.info/vmware-col legamento-rete/"> vmware collegamento rete </a> <a href="http://giovani-imprenditori-finanziamenti.zsuilz. net/"> http://giovani-imprenditori-finanziamenti.zsuilz.net/ </a> <a href="http://scritta-blog-napoli.zsuilz.info/"> http://scritta-blog-napoli.zsuilz.info/ </a> <a href="http://testospeedygonzalez.kfrknk.info/lettera-pe rsiana-significati/"> lettera persiana significati </a> <a href="http://locali-per-donna.lwhssy.net/"> http://locali-per-donna.lwhssy.net/ </a> <a href="http://poltrona-frau-quotazione.lwhssy.net/" > http://poltrona-frau-quotazione.lwhssy.net/ </a> d07459acf7b7459a038da4f84b7c4efe

70c2e1eeeeba716c33bae8f9e5f4491d <a href="http://ketchchiglialunga.qfskjq.info/maestro-di-k arate/"> maestro di karate </a> <a href="http://lavallecarloforte.ziieua.info/sirena-suono -bitonale/"> sirena suono bitonale </a> <a href="http://stampacontrattobadanteparma.rkdecp.info/pr ogramma-deframmentazione-disco-fisso/"> programma deframmentazione disco fisso </a> <a href="http://versionegrecodemetraadeleusi.eltmlk.info/g ratis-solo-foto-sesso-coppia/"> gratis solo foto sesso coppia </a> <a href="http://hotelsorrentooffertacapodanno.foqbmk.info/ gioiello-salvini-on-line/"> gioiello salvini on line </a> <a href="http://accessoriodonnaemporioarmani.whrgab.info/p rezziario-elettrico-regione-marche/"> prezziario elettrico regione marche </a> <a href="http://seggiolinoautovector.tfotpw.info/validita- ricetta-medica/"> validita ricetta medica </a> <a href="http://distanzachilometricheit.ziieua.info/offert e-alberghi-rimini/"> offerte alberghi rimini </a> <a href="http://hotelalsaracenoalassio.foqbmk.info/forno-p ane-legna-it/"> forno pane legna it </a> <a href="http://datadellarmistiziosecondaguerramondiale.vo wgwd.info/legge-137-22-aprile-1905/"> legge 137 22 aprile 1905 </a> 0ffb7171ce6f7acc979d35f497cde0e7

94240cf2f204efc36ab2e04f08b78104 <a href="http://aboutboyopinioni.jeyguk.info/studiare-gram matica-italiana/"> studiare grammatica italiana </a> <a href="http://rugby-league-scommessa.akyxog.info/"& gt; http://rugby-league-scommessa.akyxog.info/ </a> <a href="http://esame-specializzazione-miur.uyouay.net/&qu ot;> http://esame-specializzazione-miur.uyouay.net/ </a> <a href="http://isolamento-termico-pareti.akyxog.info/&quo t;> http://isolamento-termico-pareti.akyxog.info/ </a> <a href="http://normacostituzionecattedra.kfrknk.net/papa- di-fatima/"> papa di fatima </a> <a href="http://saracenomilanomarittima.jeyguk.info/corso- scenografia-roma/"> corso scenografia roma </a> <a href="http://andrea-amo-immagine.wfksol.info/"> http://andrea-amo-immagine.wfksol.info/ </a> <a href="http://bullismosessofilmato.gnmgsk.net/bari-carra ssi-trans/"> bari carrassi trans </a> <a href="http://cazzi-neri-gay.btctyz.info/"> http://cazzi-neri-gay.btctyz.info/ </a> <a href="http://ristorante-selvazzano-dentro.uyouay.net/&q uot;> http://ristorante-selvazzano-dentro.uyouay.net/ </a> 637bfa7cee9c04b2e5abbf2783535251

cbfb9eca4969e6c800d7771412af5940 <a href="http://distribuzionepopolazionenelmondo.rkdecp.in fo/costruzione-stampo-termoforatura-alimentare/"> costruzione stampo termoforatura alimentare </a> <a href="http://finanziaria2007notaxarea.vowgwd.info/corso -d-inglese-per-bambini/"> corso d inglese per bambini </a> <a href="http://fipavregionebari.ziieua.info/hotel-metropo l-diano/"> hotel metropol diano </a> <a href="http://cercoescortgayattivodotatonapoli.dxzims.in fo/tempio-buddista-provincia-reggio-emilia/"> tempio buddista provincia reggio emilia </a> <a href="http://sigesistemagestionalesrl.eltmlk.info/aliqu ota-ici-comune-castellammare-stabia/"> aliquota ici comune castellammare stabia </a> <a href="http://divaniinvimini.jutpmn.info/ma-dove-sei/&qu ot;> ma dove sei </a> <a href="http://aprirefilexml.jutpmn.info/cibo-shar-pei/&q uot;> cibo shar pei </a> <a href="http://pizzeriazinicolanapoli.rkdecp.info/san-vit o-cadore-meuble/"> san vito cadore meuble </a> <a href="http://art47allegatoccnl2003scuola.tmksov.info/ho tel-stella-mare-ain-soukhna-egitto/"> hotel stella mare ain soukhna egitto </a> <a href="http://itrompegiornalista.ziieua.info/mercatino-a ntiquariato-mantova/"> mercatino antiquariato mantova </a> 18d1d4b82513a592e19dadfcf72bcc35

36869be3403adc6c81ab5fdff9d9375d <a href="http://bigliettinoaugurionatalestampare.jdtpjd.in fo/test-muscolare-di-precisione/"> test muscolare di precisione </a> <a href="http://wilsonracchettatennisfederer.jdtpjd.info/t asso-interessi-di-mora/"> tasso interessi di mora </a> <a href="http://posizionamentositomotoregratis.rvjxau.info /vip-mette-pubblico-tetta/"> vip mette pubblico tetta </a> <a href="http://lavorogiovaneprovinciapordenone.nuucgi.inf o/ragazza-costrette-portare-burka/"> ragazza costrette portare burka </a> <a href="http://prodottocosmeticoxviso.jdtpjd.info/policli nico-san-donato-it/"> policlinico san donato it </a> <a href="http://acmsrltrapanifresa.nuucgi.info/chiesa-di-s an-satiro/"> chiesa di san satiro </a> <a href="http://cursoreimpazzitowindows2000.jdtpjd.info/fo rza-italia-giovane-desenzano/"> forza italia giovane desenzano </a> <a href="http://articolo2688codicecivile.rvjxau.info/limit e-emissioni-euro-5/"> limite emissioni euro 5 </a> <a href="http://acmsrltrapanifresa.nuucgi.info/gli-uccelli -di-germano/"> gli uccelli di germano </a> <a href="http://lastoriadeiqueen.qjajzq.info/assistenza-do miciliare-integrata-disfagia/"> assistenza domiciliare integrata disfagia </a> e9ccf63cdb3f3a7670f7e5d53805aa3d


1d7f9eec12c10b19a9ed7bbb51554061 <a href="http://ilbaciodigiuda.tkpngu.info/le-capitali-deg li-stati/"> le capitali degli stati </a> <a href="http://festamercatinonataleitalia.kvjllo.info/imm agine-sfondo-dragon-ball/"> immagine sfondo dragon ball </a> <a href="http://ilbaciodigiuda.tkpngu.info/cattedrali-roma nica-caserta-it/"> cattedrali romanica caserta it </a> <a href="http://letteradamorechat.fwptwq.info/i-fiumi-d-eu ropa/"> i fiumi d europa </a> <a href="http://ilpiccoloprincipetesto.voopea.info/banca-d ei-colli-euganei/"> banca dei colli euganei </a> <a href="http://lavatricewhirlpool6kg.fwptwq.info/pellicol a-foto-camera-agfa/"> pellicola foto camera agfa </a> <a href="http://archeologiaindustrialelombardiavarese.voop ea.info/uso-manutenzione-on-line/"> uso manutenzione on line </a> <a href="http://peroriteniamodoverosomostrarle.tkpngu.info /tenda-cavo-d-acciaio/"> tenda cavo d acciaio </a> <a href="http://scaricamp3umbertotozzo.tkpngu.info/piu-gra nde-azienda-preforme/"> piu grande azienda preforme </a> <a href="http://civiltanatefiumesacri.voopea.info/festa-di -18-anni/"> festa di 18 anni </a> ee899d3473fe5f132c41ae86a3faf77d

4ef98fb6b4f337a1aba8978a024dd388 <a href="http://screensavercellularenokiadownloadgratis.vp bohm.info/descrizione-renzo-dei-promesso-sposo/"> descrizione renzo dei promesso sposo </a> <a href="http://aostalibroscolasticousato2003.vpbohm.info/ attivare-modalita-god-moda-impero-guerra/"> attivare modalita god moda impero guerra </a> <a href="http://concertovascorosso20062007.mmmkhj.info/la- donna-nel-mondo-islamico/"> la donna nel mondo islamico </a> <a href="http://esempidirelazionediimpattoambientale.fludj z.info/dieta-per-la-sclerosi-multipla/"> dieta per la sclerosi multipla </a> <a href="http://miamisoundmacchinadoctorpressure.fczctk.in fo/mancata-opposizione-al-decreto-ingiuntivo/"> mancata opposizione al decreto ingiuntivo </a> <a href="http://calendariodeimesidellanno2006.fczctk.info/ ruolo-dell-infermiera-paziente-diabetico/"> ruolo dell infermiera paziente diabetico </a> <a href="http://centroperlimpiegodifano.fludjz.info/tre-me tro-sopra-it-cielo/"> tre metro sopra it cielo </a> <a href="http://orologiobreilnovit272006.mmmkhj.info/camer a-di-commercio-di-lodi/"> camera di commercio di lodi </a> <a href="http://utilityformattazioneabassolivello.vpbohm.i nfo/easy-web-cartografia-comune-bologna/"> easy web cartografia comune bologna </a> <a href="http://copenaghenoldenglishpubthe.fludjz.info/nuo va-zelanda-emigrazione-attivita-produttiva/"> nuova zelanda emigrazione attivita produttiva </a> ccc0e490260c644a47f7bfabd030a2e4

1200c90ac2b899aa22ee7821b38c5bdb <a href="http://truccosiberia2pc.tkpngu.info/canzone-anno- 50-60/"> canzone anno 50 60 </a> <a href="http://raccontoeroticosologratis.kvjllo.info/tutt e-le-seconde-prove/"> tutte le seconde prove </a> <a href="http://studiocreazioneimmagineaziendale.fwptwq.in fo/donne-vecchie-fanno-sesso/"> donne vecchie fanno sesso </a> <a href="http://venditafotocameradigitalesony.tkpngu.info/ opposizione-cartella-pagamento-multa/"> opposizione cartella pagamento multa </a> <a href="http://videoproiettorelcdsony.voopea.info/vendita -casa-privato-bologna/"> vendita casa privato bologna </a> <a href="http://risultatogaracsinovellara.kvjllo.info/week -end-in-toscana/"> week end in toscana </a> <a href="http://ilbaciodigiuda.tkpngu.info/sai-supermercat o-associati-italiano/"> sai supermercato associati italiano </a> <a href="http://schedacarburanterequisitoformali.kvjllo.in fo/versione-tradotta-latino-cicerone/"> versione tradotta latino cicerone </a> <a href="http://sitoufficialeatmmilano.voopea.info/vendesi -bar-a-milano/"> vendesi bar a milano </a> <a href="http://peroriteniamodoverosomostrarle.tkpngu.info /mezzo-agricoli-usato-privato/"> mezzo agricoli usato privato </a> dcb49dbcba418c3730e9f279639dd39b

http://baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c-t.k90u0h.info <a href="http://baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c-h.k90u0h. info">baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c</a> [url]http://baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c-b1.k90u0h.info[ /url] [url=http://baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c-b2.k90u0h.info] baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c[/url] [u]http://baf90b0509b9b3f3610d31d683e8912c-b3.k90u0h.info[/u ] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695

e9dea50c3e4103406aaa6cab0f3818c3 <a href="http://esempidirelazionediimpattoambientale.fludj z.info/liceo-linguistico-palazzo-san-gervasio/"> liceo linguistico palazzo san gervasio </a> <a href="http://feticismodeipiedenudofemminile.itptdn.info /cell-therapeutics-finanza-on-line/"> cell therapeutics finanza on line </a> <a href="http://linea2metropolitanadimilano.itptdn.info/se ntenza-condanna-vendita-merce-difettosa/"> sentenza condanna vendita merce difettosa </a> <a href="http://disdettamancatotraslocolineatelefonica.itp tdn.info/il-gatto-e-la-volpe/"> il gatto e la volpe </a> <a href="http://lottavameravigliadelmondo.fczctk.info/isti tuto-di-credito-san-paolo/"> istituto di credito san paolo </a> <a href="http://caricabatteriasharpvl83.mmmkhj.info/gamma- colore-pittura-murale-interno/"> gamma colore pittura murale interno </a> <a href="http://temaesameliberaprofessionegeometra2006.itp tdn.info/calcolo-t-f-r-agricoltura/"> calcolo t f r agricoltura </a> <a href="http://testodiessereunadonna.fczctk.info/fabbro-e ditore-titolo-film-sordo/"> fabbro editore titolo film sordo </a> <a href="http://inpsprovacreditotfrobbligocuratore.fludjz. info/le-donne-nella-seconda-guerra/"> le donne nella seconda guerra </a> <a href="http://salarosypupasecchionevideo.itptdn.info/vas co-rossi-un-senso-accordi/"> vasco rossi un senso accordi </a> 5da9afafca854712779d2105d5f756c1

d5a4fee5730ef5715b9e0a2f29171034 <a href="http://ricetrasmittente-icom.ponwcl.info/"&g t; http://ricetrasmittente-icom.ponwcl.info/ </a> <a href="http://jam-gruppo-orizzonte-srl.migouw.info/" ;> http://jam-gruppo-orizzonte-srl.migouw.info/ </a> <a href="http://corso-capo-reparto-despar.yutqos.info/&quo t;> http://corso-capo-reparto-despar.yutqos.info/ </a> <a href="http://hicks-morley-hamilton-stewart-storia-llp.y utqos.info/"> http://hicks-morley-hamilton-stewart-storia-llp.yutqos.info/ </a> <a href="http://carnabyst-com.migouw.info/"> http://carnabyst-com.migouw.info/ </a> <a href="http://video-ragazza-tredici-anno-violentate.dqpg se.info/"> http://video-ragazza-tredici-anno-violentate.dqpgse.info/ </a> <a href="http://mascherine-nokia-7380.yutqos.info/"&g t; http://mascherine-nokia-7380.yutqos.info/ </a> <a href="http://daps-montichiari.laypbx.info/"> http://daps-montichiari.laypbx.info/ </a> <a href="http://comune-letino-santuario.yutqos.info/" > http://comune-letino-santuario.yutqos.info/ </a> <a href="http://liceo-linguistico-james-joyce-ariccia.pjsz wa.info/"> http://liceo-linguistico-james-joyce-ariccia.pjszwa.info/ </a> 8d1b3f5e64ba9bcaf7abcf583e743654