JHT:lle niukka kotitappio 19.1.2008

Erkki Aho   15 09 2006, 10:02

image

image

Kiekkouutisia
Erkki Aho 22 01 2008, 21:41

JHT:lle niukka kotitappio

Tampereen KOO-VEE juotti tappion katkeraa kalkkia JHT Kalajoelle Kalajoen jäähallissa lauantaina 19.1. tämän kauden ennätysyleisön eli 607 silmäparin edessä.

Tamperelaiset saivat otteluun salama-alun, sillä jo reilun kahdeksan minuutin jälkeen taululla komeilivat 0-3 numerot. Tamperelaiset tulivat päälle kuin yleinen syyttäjä ja junkkarit olivat täysin altavastaajina. JHT:n hyökkäyksien avaukset olivat hitaita ja puolustuksessa oli se hyvä puoli, että siinä oli paljon parannettavaa.

Vasta ensimmäisen erän lopulla kalajokisten onnistui sytyttää punalamppu vastustajan maalin takana, sillä Olli Kuoppala viimeisteli maalinsuulta ylivoimalla Tomi Gronoffin ja Marko Tuomaisen esityön. Vajaan minuutin kuluttua Mika Ritoniemi kavensi Sami Markkasen syötöstä luvuiksi 2-3. Näin junkkarit oli jälleen pelissä mukana. Totuus oli kuitenkin toinen. KOO-VEE maalasi erän lopussa vielä kaksi kertaa junkkaripuolustuksen uinailessa ja maalivahti Mika Kokon epäonnistuttua parissa torjunnassa. Näin tilanne oli jälleen karkaamassa käsistä. JHT:n maalille luisteli kolmosvaalivahti Toni Prittinen.

Maalivahti kiekkosateessa

Toisen erän alussa Tuomas Pirttijärvi pisti kiekon kauniisti ”ylämummoon” Jarmo Malmin ja Kimmo Rönkkömäen syötöistä. JHT:n Henri Mustonen sai jäähyn kyynärpäätaklauksesta ja KOO-VEE painosti rajusti. Aku Joki-Erkkilä pääsi alivoimalla karkuun ja KOO-VEEn maalivahti oli voimaton. Pari minuuttia myöhemmin sama toistui. JHT oli tasoittanut pelin 5-5:een kotiyleisön raivoisasti kannustaessa. KOO-VEE otti aikalisän.

Vieraat menivät joukkueen kapteenin Tero Kalelan maalilla johtoon. Junkkarien ykköskenttä Aku Joki-Erkkilän johdolla tasoitti pelin 6-6:een. Erän viimeisellä minuutilla vieraat onnistuivat pistämään kiekon Toni Prittisen längistä sisään. Maalintekijäksi merkittiin Samuli Simula.

Toisessa erässä junkkarivahti Toni Prittinen torjui 23 laukausta ja KOO-VEEn maalivahdit Harri Kohvakka 3 ja Juha Taponen 7 kertaa.

Riskipeli kostautui

Kolmannen erän alussa KOO-VEE siirtyi jo kahden maalin johtoon. Siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkueen Jarmo Malmi kavensi nuoren Henri Kärjän ja Kimmo Rönkkömäen esityöstä numeroiksi 7-8. Vieraiden Ville Silvast sai jäähyn kampituksesta. JHT –luotsi Risto Liikka käynnisti riskipelin ja otti veräjänvartijan vaihtoaitoon. JHT painoi kuudella neljää vastaan. Vieraat olivat hätää kärsimässä. Musta laatta ei kuitenkaan osannut KOO-VEEn verkon perille, vaan lirui KOO-VEEn pelaajan Pasi Reunasen purkukiekosta kotiyleisön kannalta kiduttavan hitaasti, varmasti ja määrätietoisesti tyhjän junkkarimaalin uumeniin. Yleisö huokasi pettymyksestä. KOO-VEEn ehdoton sankari oli Lempäälän Kiekosta siirtynyt Pasi Reunanen, jonka saldo oli 3+2. JHT:n maalivahdit torjuivat 51 laukausta ja KOO-VEEn maalivahdit 29 laukausta.

Tappiosta huolimatta JHT tarjosi kotiyleisölleen lauantai-illan huumaa. Valitettavasti aina ei voi voittaa. Tappio kuitenkin johtui omista virheistä, jotka vain harjoittelun avulla voidaan poistaa. Hyökkäysten avaukset ja joukkuepuolustaminen ovat tärkeimmät kehittämiskohteet junkkarijoukkueessa.

Oulun K-Laser lauantaina Kalajoella

Ensi lauantaina 26.1.2008 JHT saa vastaansa Oulun K-Laserin. Silloin tarvitaan kotiyleisön vahvaa tukea. JHT:n vastus ei ole sarjan heikoimpia joukkueita, sillä K-Laser voitti KOO-VEEn Tampereella numeroin 3-4. Kiekko-Laser on solminut sopimukset Marko Lapinkosken ja Jani Raution kanssa. Molemmat pelaajat ovat SM-liigakokemuksen omaavia sekä erittäin kovatasoisia keskushyökkääjiä. Ylitorniolla syntynyt Jani Rautio sai SM-liigakasteensa Rauman Lukon riveissä. Lukon jälkeen Rautio on esiintynyt FPS:n (Forssan Palloseura), Uudenkaupungin Jää-Kotkien sekä Norjan pääsarjan Viking:sin pelipaidoissa. K-Laser voitti kotonaan HC Keravan numeroin 5-2.

Kuvat
on näpsitty Karin kädessä olleella kännykällä. Kiitos näistä.


palautteet


ei palautteita