JHT lohkovoittajaksi ja suoraan jatkoon

Erkki Aho   16 12 2007, 21:38

image

image

Jääkiekon ylemmässä Suomi-sarjassa pelataan kahdeksan (8) joukkueen kaksinkertainen sarja (=14 ottelua). JHT Kalajoki selvisi ylempään Suomi-sarjaan 2. lohkon lohkovoittajana. Muiden lohkojen voittajia ovat ykköslohkossa K-Laser, kolmoslohkossa HC-Kerava ja neloslohkossa Tampereen KOO-VEE. Neljä muuta paikkaa ratkaistiin lohkojen välisellä ristiinkarsinnalla toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden joukkueiden kesken. Ylemmän Suomi-sarjan kaksi parasta joukkue jatkaa Mestiksen karsintaan Mestiksen kahden viimeisen joukkueen kanssa pelaten neljän joukkueen kaksinkertaisen sarjan.

Ristiinkarsinnat

Lauantaina 15.12. ykköslohkon kakkonen Raahe-Kiekko sai kotonaan vastaansa kakkoslohkon kolmosen Kokkolan Hermeksen ja kärsi 0-2 tappion. Hermes varmisti paikkansa ylemmässä Suomi-sarjassa voittamalla Raahe-Kiekon sunnuntaina kotihallissaan numeroin 5-1.

Kakkoslohkon kakkonen Pietarsaaren Jeppis nöyrtyi kotonaan ykköslohkon kolmoselle Rovaniemen Kiekolle numeroin 1-4. Sunnuntaina RoKi voitti Jeppiksen Rovaniemellä numeroin 5-4 ja varmisti näin paikkansa ylemmässä Suomi-sarjassa.

Kolmoslohkon kakkonen Naantalin VG-62 voitti kotonaan neloslohkon kolmosen HCM:n numeroin 8-7 oltuaan tappiolla jo numeroin 0-7. Naantalin VG-62 varmisti paikkansa ylemmässä Suomi-sarjassa sunnuntaina Tampereella voittamalla ottelun numeroin 3-8.

Neloslohkon kakkonen Jyväskylän D-Kiekko hävisi kotonaan kolmoslohkon kolmoselle Forssan Palloseuralle numeroin 6-7. Sunnuntaina Forssassa varsinainen peliaika päättyi D-Kiekon voittoon numeroin 5-7. Jatkoaika päättyi 0-0. Rangaistuslaukauskisan voitti D-Kiekko, joka näin selvitti tiensä jatkoon.

Tilastotietoja joukkueista

K-Laser voitti ykköslohkon 33 pisteellä maalieron ollessa 78-48. Voittoja tuli 11 ja tappioita 5. K-Laserilla on hyvä maalivahti Tomi Haapaniemi. Hänen torjuntaprosenttinsa on 94,02. Se on ykköslohkon paras. K-Laserin vahvuus lienee laaja pelaajamateriaali ja sen tasaisuus. Joukkue on varsin nuori. Puolustajien keski-ikä on 21,8 vuotta. Keski-ikää nostaa 30-vuotias kapteeni Sami Siltavirta yhdellä vuodella. Hyökkääjien keski-ikä n.22 vuotta. K-Laserin joukkueessa pelaa myös ylivieskalaislähtöinen Henri Joki-Erkkilä. K-Laserin kotiotteluissa on ollut keskimäärin 462 katsojaa.

Rovaniemen Kiekko eli Roki sijoittui alkulohkossa kolmanneksi yhdeksällä voitolla ja seitsemällä tappiolla. RoKi:n vahvuuteen kuuluu ykköslohkon paras puolustaja Mikael Kylmämaa 15 tehopisteellä. RoKi:lla on myös tasainen ja erittäin laaja pelaajamateriaali. RoKi:n tehokkain hyökkääjä on Turussa syntynyt Ilari Sainio 22 tehopisteellä. RoKin hyökkääjien keski-ikä on n. 22 vuotta. RoKin puolustajilla on aika monta 10-minuutin rangaistusta ja se osoittaa puolustuksen olevan hermoherkän. RoKi:n kotiotteluissa on ollut keskimäärin 492 katsojaa.

JHT voitti 2-lohkon 44 pisteellä maalieron ollessa 103-60. Tappioita tuli neljä. Suomi-sarjan tehokkain pelaaja alkulohkoissa oli JHT:n Aku Joki-Erkkilä 44 tehopisteellä. JHT:llä on todella vahva ykköskenttä Aku Joki-Erkkilä, Sami Markkanen ja Mika Ritoniemi hyökkäysketjussa sekä Marko Tuomainen ja Markku Tiikkaja puolustuksessa. Ykköskenttä on tehnyt JHT:n 103 maalista 50. Junkkaripuolustuksen heikkous lienee se, että kaikki puolustajat ovat leftin pelaajia. JHT:n pelaajamateriaali on kapea. Kalajoki on väkiluvultaan pienin paikkakunta Suomi-sarjan jatkosarjan pelipaikkakunnista. JHT:n kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 409 katsojaa.

Kokkolan Hermeksen vahvuutena on Mestiksestä kokemusta hankkineet pelaajat. Hermes on parantanut peliään koko kauden ajan. Hermeksellä on myös laaja pelaajamateriaali. Hermeksen tehokkaimpia pelaajia ovat Olli-Pekka Kopiloff, Ville Aappola ja Mikko Uusitalo. Hermeksen vahvuus on hyvä puolustuspelaaminen. Kokkolassa Hermeksen kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 668 katsojaa.

HC-Kerava voitti 3-lohkon 53 pisteellä maalieron ollessa 117-60. Tappioita tuli vain kaksi, joista toinen oli jatkoajalla. HC-Keravalla on 3-lohkon parhaat maalivahdit. Jani Niemisen torjuntaprosentti on 94,08. Myös puolustajat Tero Paappanen, Antti-Pekka Lamberg ja Timo Suuronen ovat lohkon parhaimmistoa. Lamberg pelasi viime kauden Tanskassa. Hyökkäyspään tähtenä on Mestiksessäkin mainetta niittänyt Janne Lehtinen, jonka viime kauden seura oli Kiekko-Vantaa. Lehtinen-Pietiläinen-Nuutinen ketju pakkiparina Lamberg ja Suuronen muodostavat todella vahvan viisikon. HC-Kerava koostuu kokeneista pelaajista. Keravalla yleisöä on ollut kotiotteluissa keskimäärin 215. HC-Kerava on ylemmän Suomi-sarjan voittajasuosikki.

VG-62 sijoittui 3-lohkossa toiseksi 43 pisteellä maalieron ollessa 111-82. VG-62 on todella tehokkaat hyökkääjät Hannes Kymäläinen, Kasperi Kangasniemi, Jussi Siponen, Ville Aaltonen ja Kalle Salo. Nämä kaikki viisi ovat lohkon kuuden parhaan joukossa. Myös lohkon tehokkain puolustaja Jarno Niemi pelaa VG-62:ssa. Jäähytilastossa VG-62 pelaajia on kymmenen eniten jäähyjä saaneen joukossa kolme. Se osoittaa, että VG 62 pelaa fyysistä jääkiekkoa. VG-62 on sarjanousija ja sillä on laaja pelaajamateriaali sekä kaksi todella hyvää viisikkoa. VG-62 on myös sarjan ennakkosuosikkeja ja sen kotiotteluiden katsojamäärä on ollut keskimäärin vain 122.

Jyväskylän D-Kiekko sijoittui neloslohkossa toiseksi 41 pisteellä. Voittoja tuli 20 ottelusta 13. Hyökkääjä Timo-Pekka Heikkinen on
lohkonsa toiseksi tehokkain 32 tehopisteellä. D-Kiekon ykköskenttä Kosonen-Markkanen-Heikkinen hyökkäysvitjassa ja Hanhikoski-Tervo puolustuksessa on vaarallinen. Maalissa Tommi Tervo on lohkonsa paras torjuntaprosentin ollessa 93,24. D-Kiekolla on myös tehokkaat puolustajat. D-Kiekko pelaa siistiä taitokiekkoilua ja sen pelaajamateriaali on laaja. Sillä tulee olemaan merkitystä sarjan kuluessa. D-Kiekon kotiotteluissa on ollut keskimäärin vain 177 katsojaa.

Tampereen KOO-VEE voitti neljännen lohkon 46 pisteellä maalieron ollessa 102-69. Tappioita tuli viisi, joista kaksi jatkoajalla. KOO-VEEn joukkue on erittäin tasainen. Tässä vaiheessa ei ole ketään pelaajaa ylitse muiden. Puolustus on jykevää kalustoa. Tilastojen perusteella hyökkäyskalusto on aika tasainen. KOO-VEEn kotiotteluissa keskimääräinen katsojamäärä on ollut melko vaatimaton, vain 132.

Ennakkoasetelmat sarjaan

Tilastojen valossa HC Kerava vaikuttaa etukäteen vahvimmalta joukkueelta. VG-62 Naantalista on luettava myös sarjan kärkijoukkueisiin yhdessä Tampereen KOO-Veen kanssa.

RoKi, K-Laser, Hermes, JHT ja D-Kiekko muodostavat tasaisen kastin. JHT:n ongelmana voi olla niukat pelaajareservit. On mielenkiintoista nähdä miten yhteistyö Kärppien kanssa toimii. Saako JHT vahvistuksia Kärppien A-junnuista? Pitkät pelimatkat ovat uutta etelän joukkueille. Niillä saattaa olla merkitystä peleihin. Pitkät pelimatkat aiheuttavat kustannuksia kaikille joukkueille. Toivottavasti JHT:n kotiotteluissa katsojamäärät nousevat uudelle tasolle eli yli 600.

Jos menestystä tulee, niin katsojia riittää.

______________________________________________________

JHT Kalajoen kevätkauden sarjaohjelma

05.01.2008  Kokkolan Hermes – JHT

06.01.2008  JHT – Jyväskylän D-Kiekko

12.01.2008  HC Kerava – JHT

13.01.2008  NaantalinVG-62 – JHT

19.01.2008  JHT – Tampereen KOO-VEE

26.01.2008  JHT – K-Laser

27.01.2008  Lappi Arena RoKi – JHT

02.02.2008  Tampereen Hakametsä KOO-VEE – JHT

03.02.2008  Jyväskylän kh D-Kiekko – JHT

09.02.2008  JHT – VG 62 Naantali

10.02.2008  JHT – HC Kerava

16.02.2008  Raksilassa K-Laser – JHT

23.02.2008  JHT – RoKi

01.03.2008  JHT - Hermes

palautteet


nauti JHT:n menestyksestä, niin kauan kun voit. Seuran juniori työ ei tuota tulosta, eikä seuran junioreista ole pitämään seuraa suomi-sarjassa...