Räkänokastakin mies tulee – sankareita, onko heitä?

Erkki Aho   08 10 2007, 19:43

image

Maakuntalehti Keskipohjanmaa uutisoi 26.9.2007, että Kalajoen kaupunginvaltuusto ei hyväksynyt kokouksessaan viime tiistaina (25.9.2007) Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimusta (§ 87). Jorma Untinen (pro), Kari Untinen (pro), Arkki Aho (pro) ja Veli Ainali (kd) esittivät asian jättämistä pöydälle, koska siitä haluttiin lisää tietoa.

Keskipohjanmaan toimittaja Heikki Gummerukselle oli sattunut inhimillinen virhe kiireessä juttua kirjoittaessaan, eikä tätä virhettä myöskään oikoluvussa oltu huomattu. Siksi seuraavan päivän lehdessä nimeni oli kirjoitettu Arkki Aho muotoon.

Kansalliskauhu – kunnalliskohu - arkienkeli?

Kalajokilaakso-lehden vääräleukatoimittaja Ismo Kunelius ilakoi kuitenkin Heikki Gummeruksen virheellä. Kunelius otsikoi pakinapalstansa nimellä Nooan Erkki. Ismo Kunelius kirjoittaa, että maakuntajulkaisu on ristinyt kunnalliskauhu Erkki Ahon uudelleen. Kalajoen valtuustojutussa Erkki tituleerataan nimellä Arkki Aho. Asiantuntijatahot ovat luonnehtineet nimivalintaa oikeaan osuneeksi. Ahon kaikkia mahdollisia osapuolia vastaan käymät oikeustaistelut ovat tuottaneet ainakin jotain konkreettista tulosta: tuhansia ja taas tuhansia arkkeja paperia. Kunelius esittää vielä viikon kysymyksen. Millä yhteisellä nimellä kutsutaan Kalajoen kunnan johtoherroja, paikallista syyttäjää, oikeusasiamiestä ja kahtasataa muuta Arkki Ahon mielestä ikävää tyyppiä? Viikon vastaus on Kuneliuksen mukaan: Arkkivihollinen.

Tällainen ilkeämielinen kirjoittelu tuntuu minusta sopimattomalta, sillä valituksillani olen pyrkinyt siihen, että lakia rikkoneet saadaan vastuuseen teoistaan. Toimittaja Kuneliuksen toiminnasta minulle tulee mieleen sanonta: Räkänokastakin mies tulee, muttei tyhjän naurajasta.

Jokaisesta tappiosta löytyy voiton siemen

Toimittaja Ismo Kunelius todistaa Kalajokilaakso-lehdessä, että paikallinen syyttäjä Sulo Heiskari on minun arkkiviholliseni. Heiskari on Kuneliuksen mukaan minun julkinen vihamieheni, eikä ainoastaan pelkkä vihamies, vaan vihollista pahin eli arkkivihollinen. Minulle tämä on selkeä todiste Korkeimmalle Oikeudelle. Täten Kalajokilaakso-lehdessä asia on julkisesti todistettu: syyttäjä Heiskari on Erkki Ahon arkkivihollinen. Oikeudenkäymiskaaren mukaan julkinen vihamies on esteellinen toimimaan syyttäjänä. Esteellisyys on virkarikos.

Tein Wikipedian avulla tarkemman analyysin arkkivihollisesta ja superroistosta. Lähetin aineiston Korkeimman Oikeuteen todistusaineistoksi asiaani. Mielestäni Wikipedian selvitys tukee erinomaisesti minun muuta todistusaineistoani syyttäjä Sulo Heiskarin minuun kohdistamassa ajojahdissa omien tekojensa peittelemiseksi.

Siinä missä sankari edustaa oikeutta ja pyrkii parhaansa mukaan auttamaan muita, viholliset taas pyrkivät aiheuttamaan mahdollisimman paljon epäjärjestystä toimillaan. Yleensä supersankarilla on myös ns. arkkivihollinen; arkkivihollinen on yleensä sankarin vastakohta, joka persoonallaan selvästi eroaa muista vihollisista. Hänen henkilökohtainen motiivinsa tuhota tai turmella sankari, on myös useasti vahvempi kuin muilla vihollisilla. Monilla superroistoilla on yhteisiä piirteitä todellisen maailman diktaattorien, pahantekijöiden ja terroristien kanssa.

Superroistojen ominaisuudet

Vaikka superroistot ovatkin kaikki erilaisia, löytyy silti tiettyjä ominaisuuksia, jotka määrittelevät arkkityypin. Useimmilla superroistoilla on ainakin jokin seuraavista ominaisuuksista:

- Halu toteuttaa uskomattomia rikoksia ja/tai halu hallita koko maailmaa, joissain tapauksissa koko universumia keinoilla millä hyvänsä.

- Halveksiva asenne sankareita, tavallisia ihmisiä, kätyreitään ja ketä tahansa tielle osuvaa kohtaan.

- Sadistinen luonne ja taipumus iloita sosiopaattisesta mielestään ja/tai oletetusta älyllisestä ylemmyydestään. Vastustaja (sankari) tai ryhmä vastustajia, joiden kanssa superroisto toistuvasti taistelee.

- Taipumus kostonhimoon vastustajiaan vastaan. Kostamiseen liittyvät metodit ylittävät usein pelkän surmaamisen ja keskittyvät vastustajan henkiseen tai fyysiseen kiduttamiseen ennen tämän kuolemaa.

- Nerokas tieteellisesti orientoitunut mieli, jonka superroisto kanavoi pahoihin tarkoitusperiin (nk. Hullu tiedemies).

- Yli-inhimillisiä voimia tai erikoiskykyjä, useimmiten samanlaisia mitä supersankareilla. Useimmiten kyvyt saavutetaan vastuuttomilla tieteellisillä kokeilla, joiden tuloksia käytetään sumeilematta omien voimien lisäämiseen.

- Synkkä ja uhkaava päämaja tai piilopaikka, jonka tarkka sijainti on pidetty salassa suurelta yleisöltä, supersankareilta ja poliisilta (esim. Magneton Asteroidi M). Jotkut superroistot kuitenkin tuntevat olonsa tarpeeksi turvalliseksi työskennelläkseen julkisemmin. Tällaisia superroistoja ovat Lex Luthor ja Tohtori Doom. Tietysti on huomattava, ettei kaikilla superroistoilla ole päämajaa, tai että sellainen on liikkuva.

- Tiettyä teemaa seuraavat rikokset ja ilkeät juonet. Arvuuttaja esim. suunnittelee rikoksensa arvoitusten ja sanaleikkien mukaisiksi ja Mysterio elokuvamaailman. Jotkut superroistot pitäytyvät itsepäisesti teemassaan, vaikka sen mukaisesti suoritetut rikokset eivät toimisi ja epäonnistuisivat järjestelmällisesti. Vaikka ajoittain superroistot liittoutuvatkin toimiakseen yhteiskunnan ja sankarien päänmenoksi, on tämä harvinaista. Useimmiten superroisto käyttää typeriä lakeijoita tai itseään heikompia superroistoja toteuttamaan suurempia suunnitelmiaan. Jotkut superroistot (kuten Darth Vader ja Cobra Commander) hallitsevat kokonaisia armeijoita, joiden sotilaita he kohtelevat drakonisella julmuudella. Jotkut superroistot manipuloivat tapahtumia ja henkilöitä kulissien takana, itse ottamatta juurikaan varsinaisiin tapahtumiin osaa (kuten Lex Luthor tai Ernst Stavro Blofeld James Bond romaaneista).

- Voimakas sitoutuminen rikolliseen uraan. Vastuuntunnottomuus henkilökohtaisista virheistä ja takaiskuista (näistä syytetään useimmiten vihollisia).

Totuus ei pala tulessakaan

Olen varma, että ahkeruus kovankin onnen voittaa ja aika paljastaa totuuden. Meillä kaikilla on kylliksi voimaa kestää toisten onnettomuudet. Kiitos toimittaja Ismo Kuneliukselle käyttökelpoisesta ja hyvästä avusta oikeustaistelussani. Aakkoset alkavat aalla.

Kuva
Todellisuuden ja totuuden tajuaminen on tunnetusti ollut iän päivää vaikeaa. Joillekin jopa vastenmielistä.
Totuutta ei kuitenkaan voi selittämällä muuntaa. Tämän aika on aina paljastanut.

palautteet


Arvaappa mitä Esko? HEROES alkaa 17.10. muistaakseni mtv3:lla. Sinun elämänkertasi on oivallinen näyttö maailman epäoikeudenmukaisuudesta, mutta ethän masennu, heh, sinä et näin pienistä kommenteista kaadu. Tietenkin olet lukenut eräästä Maijaliisa Hiekkasesta? Hänellä tuota oikeudenmukaisuuden tajua ja tahtoa on myös, se ilmenee hänellä netti/kirja tuotoksina, eivätkä ne tuotokset ole mitään kevyttä iltalukemista niinkuin eivät valitettavasti sinunkaan. Hiekkanen vaikuttaa promerit.net sivustolla. Jos oikeasti haluaa nähdä tämän valtion vääryydenmukaisuuden sen saa selville, helposti. Kokoava voima on INTERNET. Valtaa pitävät yrittävät suitsia sitä yhä tiukemmin, sen ymmärtää kun miettii keitä netissä arvostellaan.