Kulttuurikaravaani 2007 kävi myös Kalajoella

Erkki Aho   03 06 2007, 22:04

imageKulttuurikaravaani 2-9.6.2007


Oulun läänin ja Karjalan tasavallan yhdessä toteuttama Kulttuurikaravaani matkustaa eri paikkakunnilla kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2007. Kulttuurikaravaani on laaja-alainen pilottihanke taiteen ja kulttuurin keinoin kertoa yhteiskunnan kaikkien osa-alueiden mahdollisuuksista lähialueyhteistyössä. Karavaani on jatkoa vuonna 2003 toteutetulle Kulttuurijuna - projektille ja sen käynnistäjinä ja suojelijoina ovat Oulun läänin maaherra Eino Siuruainen sekä Karjalan tasavallan päämies Sergei Katanandov.

Karavaani muodostuu neljästä linja-autosta, joissa on sekä Oulun läänistä että Karjalan tasavallasta yhteensä noin 100 henkilöä mukana, kuntien ja valtionhallinnon virka-ja luottamusmieshenkilöä sekä taiteilijoita. Oulun läänistä on mukana 11 esiintyvää taiteilijaa, mm. folkyhtye Höyhtyän Herkät, lastenmusiikkiyhtye Soiva Siili, ja improvisaatioryhmä Örkit, tanssitaiteilija Jouni Järvenpää sekä klassisen musiikin esittäjät viulisti Jari Suomalainen ja pianisti Jussi Heikkilä.

Oulun läänin taiteellisena johtajana toimii Oulun kaupunginteatterin näyttelijä Hannu Kangas. Tavoitteena on myös saada kustakin pysähtymispaikasta harrastajaryhmiä esiintymään yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa.

Karjalan tasavallasta esiintyjinä ovat Ekspromt-yhtye, Skylark-yhtye, Koski-yhtye, Karjalan tasavallan kansallisen teatterin näyttelijöitä ja opiskelijoita. Karjalan tasavallan taiteellinen johtaja on pietarilainen ohjaaja Vladimir Mikhelsson. Suomen puolella kulttuurikaravaani käynnistyi Oulussa 2.6. kauppatorilla Oulun lääninhallituksen ja Oulun kaupungin kansalaistapaamisella. Kuusamon raja-asemalla toteutetaan tiistaiaamuna 5.6. noin klo 9 tanssiperformanssi, jolla ilahdutetaan juuri sillä hetkellä raja-asemalla asioivia henkilöitä. Keskiviikkona 5.6. karavaani siirtyy Karjalan tasavallan puolelle. Pysähtymispaikkoja ovat Lietmajärvi, Nadvoitsy, Segezha, Karhumäki ja Kontupohja. Näillä paikkakunnilla on myös Suomen tapaan konsertteja ja viranomaistapaamisia. Keskeisenä teeman on epäterveitten ilmiöiden ehkäisy. Karavaani saapuu tasavallan vuosipäivänä 8.6. Petroskoihin. Seuraavana päivänä on vielä esiintymisiä Essoilassa 9.6.

Hieno tapahtuma!

Kävin katsomassa ja todella nauttimassa korkeatasoisesta kulttuuritapahtumasta, kun kulttuurikaravaani esiintyi Kalajoen Hiekkasärkkien kesäteatterissa tänään sunnuntaina. Tilaisuudessa oli paikalla myös Karjalan kulttuuriministeri. Petroskoilaiset orkesterit olivat todella loistavia. Ekspromt-yhtye, Skylark-yhtye sekä Koski-yhtye tekivät tilaisuudesta todella hienon. Myös Karjalan tasavallan kansallisen teatterin näyttelijöiden suoritus oli nautittavaa katseltavaa. Kalajokisista taiteilijoista Tero Översti esitti hanurinsoittoa ja mieleen jäävä esitys oli myös oululaisen tanssitaitelijan Jouni Järvenpään osuus. Mahtoiko tämä kulttuuritapahtuma olla koko kesän korkeatasoisin kulttuuritapahtuma Kalajoella? Se jää nähtäväksi. Valitettavasti kalajokinen yleisö ei ollut löytänyt tietään tähän tilaisuuteen. Paikalla oli yleisöä luvattoman vähän, ehkä 50-60 henkeä. Mielestäni tilaisuudesta tiedottaminen on ollut heikkoa paikallisissa tiedotusvälineissä.

palautteet


ei palautteita