Vastauksia palautteisiin osa 4

Erkki Aho   30 12 2007, 15:07

Kiitän Kalajokista, Keskustasta olevaa, Hannu Wiikinkoskea, Esko Puurulaa, Mietiskelijää, Ihmettelijää, Jarkko Palmgrenia, Uunoa ja Maalaislääkäriä palautteista. Tässä vastaukseni heille.
______________________________________________________

Kalajokinen kirjoitti 10 11 2007, 10:45
Voisiko kaupunginjohtaja, hallintojohtaja tai muu vastuullinen Kalajoella vihdoinkin ottaa julkisesti kantaa tähän Elma-toimikunta-asiaan? Ettei Erkin valitusvirsiä tarvitse kymmeniä kertoja uudestaan eri muodoissa lukea. Tai joku ulkopuolinen lakimies? Kuka oikeastaan valvoo kuntien tekemisiä? Vai valvooko vain kansa poliittista toimintaa pelkästään vaalien avulla? Siis ei kukaan? Kaiketi Suomessa silti on voimassa yksinkertaisimpia laillisuusperiaatteita, joita tulisi noudattaa? Tämän kirjoituksen perusteella kaupungin menettely vaikuttaa erittäin virheelliseltä.

Epäilen, että kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ja hallintojohtaja Pekka Ollila eivät ota kantaa asiaan, koska minut on Pro Kalajoen valtuustoryhmän ehdokkaana asetettu ehdokkaaksi elinkeino- ja maankäyttötoimikuntaan. He kieroilevat asian jollakin ihmeen keinolla niin, että Erkki Ahoa ei valita elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan jäseneksi. Jokainen ryhmä kuitenkin asettaa omat ehdokkaansa omille paikoilleen. Asiasta on saamani tiedon mukaan keskusteltu kaupunginhallituksen kokouksissa epävirallisesti useita kertoja. Yleinen mielipide kaupunginhallituksessa on ollut se, ettei Erkki Ahoa saa valita elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan jäseneksi.

Pro Kalajoen kunnanhallituksen jäsenet Jorma Untinen ja Vuokko Saari ottivat yhteyttä minuun ja kysyivät, että voidaanko tehdä niin, että Pro Kalajoen varsinaiseksi jäseneksi valitaan Vuokko Saari ja varalle Erkki Aho. Vuokko Saari kertoi minulle, että hän käy yhdessä kokouksessa ja minä olen hänen varaedustajanaan kaikissa muissa kokouksissa. Minä sanoin, että tässä tilanteessa se käy minulle. Minä olin jo tuossa vaiheessa tehnyt rikosilmoituksen syrjinnästäni.

Kunnanhallitus valitsi Vuokko Saaren elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan jäseneksi ja Erkki Ahon varajäseneksi.

Kuntien toimintaa valvoo Sisäministeriö ja Kalajoen tapauksessa tietyiltä osin Oulun lääninhallitus. Poliisi ei valvo kuntien tekemisiä, vaan se tutkii mahdollisia rikoksia. Kansalaiset voivat tietyssä määrin vaikuttaa asioihin äänestämällä kunnallisvaaleissa. Suomessa kuntalaki on selkeä, mutta sitä tulkitaan Kalajoella keskustalaisesti. Tarkoittaa sitä, että sanokoon laki mitä hyvänsä niin keskusta on aina oikeassa.

Olen kokenut, että toimintaani ympäristölautakunnan puheenjohtajana vaikeutetaan kunnan virkamiesjohdon ja niin sanotun poliittisen johdon taholta kohtuuttomasti. Lisään nämä asiat syrjintääni koskevaan rikostutkintapyyntöön täydennyksenä. Näytöt ovat tässäkin suhteessa kiistattomat.
________________________________________________________

Keskustasta kirjoitti 27 09 2007, 10:20
Eikö KPO:lle juuri annettu melkosia etuja rakentaa S-Marketti sillä edellytyksellä ett Kultakala säilytettään ja omistaja huolehtii siitä? Näi minä sen ainaki silloin ymmärsin. Poikkeuslupia sun muuta merkillistä siinä oli. Tämä uus kauppa ja suuri lentokenttä sen eesä ei ainakaan mikkään ympäristökuvan herkku oo. Soppii paremmin johonki mehtäsä olevaan ostoskeskukseen. Ku Kultakala on poisa, nii olo on vielä tyhjempi. Lissää rakennusta siihen Kultakalan kylkiin tarvittaan.

Minä en tiedä mitä on sovittu suullisesti ja kuka on sopinut ja millä valtuuksilla. Minulla ei ole mitään kirjallista näyttöä siitä, että olisi sovittu muuta kuin mitä päätöksissä lukee. Viranomaisneuvottelu uudesta kaavan tarkistuksesta on 19.2.2008 klo 14.00 Kalajoen kaupungintalolla. Yleisötilaisuus samasta asiasta on saman päivän iltana klo 18.00 Kalajoen kaupungintalolla. Silloin saa lisää tietoa asioista ja voi tuoda oman perustellun mielipiteensä kaavanlaatijan tietoisuuteen muun muassa ns. Vanhan Kultakalan kohtalosta.

Ympäristölautakunnan näkemys ja päätös on suojeluasioissa se, että rakennuksia suojellaan, jos omistaja haluaa suojella rakennuksia. Suomessa on perustuslain 15 §, mikä turvaa omaisuuden suojan. Suojelun osalta viittaa päiväkirjani kohtaan:
•  Omaisuudensuojan alamäki ja nousu
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/34.htm_______________________________________________________

Pohjankylän historiaa/Apteekki kirjoitti 10 08 2007, 21:09
Granlundin apteekkitalo oli edelleen käytössä apteekkari Viljo Wiikinkosken aikana vuodesta 58-, kunnes KOP:n ja Wiikinkosken yhteinen liiketalo valmistui.
terv Hannu Wiikinkoski, hannu.wiikinkoski@espoo.opit.fi

Kiitän Hannu Wiikinkoskea täydentävistä tiedoista.
______________________________________________________

Esko pPuurula kirjoitti 05 10 2007, 9:10
Visakoivu on joidenkin mielestä arvokas puu... ehkä. Kuitenkin se puistopuuna on ruma. Tosin kloonattuna on nykyisin saatavissa mtös hyvärunkoisia visoja. Ilmeisesti tuo koivikko ei ole siemensyntyisistä koivuista suoraan kasvatettu, koska kuvan perusteella ovat rungot suht. suoria. Eihän suuret visakoivikot kuulu kaupunkien puistonäkymiin. Mieluimmin rauduskoivun perusversiot, ne ovat suomalaiseen maisemaan sopivia. Ulkomaalaiset ihailevat valkorunkoisia suomalaisia koivumetsiköitä.

Visakoivujen istuttaminen on ollut kaavan vastaista toimintaa. Visakoivuista on tullut myös terveydellistä haittaa allergiasta kärsiville. Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari joutui antamaan periksi tässä asiassa ja Kalajoen kaupunki osti maa-alueen, jonne visakoivut oli istutettu. Visakoivut tullaan hävittämään tai siirtämään alueelta. Asia on nyt kaupungin puutarhurin Jukka Stolpin vastuulla.
_______________________________________________________

Mietiskelijä kirjoitti 06 04 2007, 7:53
Onko sivusi loppumassa? ja jos ei niin lukisin mielellään Kalajoen uudempia asioita niin kuin moni muukin, tuntuvat olevan niin salaisia.

Useita kertoja sivujani kohtaan on tehty niin sanottuja hyökkäyksiä. Tein eräästä "sikamaisuudesta" Ylivieskan poliisille rikostutkintapyynnön varmistettuani itse ensin ip-koodit ja myös Pohjanmaan Puhelinosuuskunnalta, että asiat voidaan selvittää. Olin asian johdosta asianomistajakuulustelussa. Tutkinnanjohtajana oli Ylivieskan poliisi Raimo Ollilla. Tutkinnan lopettamispäätöksen mukaan poliisi ei pysty selvittämään kuka tai ketkä ovat roskapostien lähettäjiä. Olen kuitenkin itse pystynyt selvittämään ainakin osan roskapostien lähettäjistä. Yhden kanssa kävin keskustelumassa asiasta ja toiselle soitin. Näiltä näyttää loppuneen roskapostien lähettäminen sivuilleni. Roskan lähettäminen päiväkirjaani on vain yksi sivuani (minua) vastaan käytetty muoto.
_______________________________________________________

ihmettelijä kirjoitti 31 03 2007, 9:52
Eikö tämä silti tarkoita oikein, että Eero Nevalainen ja Ahti Kesti estivät sen rahoituksen? Ainoastaan sinun mukanaolosi takia? Ethän sinä sitä rahoitusta estänyt? Voisiko Haapajärven poliisi ottaa kantaa tähän?

Tämä tarkoittaa juuri sitä. Eero Nevalainen ja Ahti Kesti estivät Betonista Oy:n rahoituksen jos Erkki Aho on Betonista Oy:n toiminnassa mukana. Kysymys on syrjintärikoksesta, mikä nyt on poliisin tutkittavana sisäministeriön määräyksestä. Tein aikanaan asiasta rikostutkintapyynnön, mutta Haapajärven poliisi Olli Sikanen teki tutkimattajättämispäätöksen suorittamatta edes asianomistajakuulustelua.
_______________________________________________________

Jarkko Palmgren kirjoitti 18 09 2007, 19:43
Olet erinomaisen uuttera toimissasi. Löysin Lääkäriliiton suljetun tauluston kautta linkillä tänne ja aion käydä lukemassa aina aikavälein. Suosittelen myös muille. Erinomaista työtä. Voimia ja hyvää jatkoa. Koeta saada joku tekemään Gordievskyn -listan kieltämisestä tutkintapyyntö. Onko sitten Alpon heiniä, jos ei valtiolta korvauksia tule. (lue:solisalirattimafialta )
Kiitos hyvästä blogista!

Olen tehnyt suojelupoliisille useita selvityspyyntöjä Gordievskin listasta samoinkuin ns. Koiviston konklaavista. Mitä korvausasioihin tulee niin en tiedä noudattaako nykyinen oikeusministeri samaa linjaa kuin edeltäjänsä eli maksaa valtion pussista useita miljoonia korvauksia vääristä oikeudenpäätöksistä kärsimään joutuneille, jos ao.henkilö sitoutuu siihen, ettei nosta kanteita rikoksia tehneitä vastaan.
_______________________________________________________

uuno kirjoitti 11 04 2007, 13:28
Hei! Tuli mieleeni sivujasi lukiessani että onko Sinulla lakimiehen opinnot suoritettuna vai onko tietoutesi peräisin ahkerasta itseopiskelusta? Sinulle sopisi kunnianimike Kalajokilaaksojen Don Quijote! Oikeassa olet tosi paljon, voimia taistoihin!

Minulla ei ole suoritettuna lakimiehen opintoja. Olen opiskellut lakia omatoimisesti lukemalla suuren määrän oikeusasioin liittyviä kirjoja. Minä pääsin vielä muutama vuosi sitten netin kautta Finlexin sivuille, mutta nyt minulta on estetty pääsy noille sivuille samoin kuin maakuntalehti Keskipohjanmaan ja Kalajokilaakson nettiversioihin. Olen monistanut tärkeimmät lait erilliseksi kansioksi.

uuno kirjoitti 11 04 2007, 13:53
Hei vielä! Täytyy väitteissäsi olla vahvasti perääkin, sillä kerrot siksi paljon ns. isokenkäisistä että jos kertoisit puuta heinää niin tuskin noin vain vapaana kulkisit. Hei haloo, ihmiset! Lukekaa ja nähkää kuinka herrat menettelee tässäkin mallivaltiossa! Ei olla unessa!!!!

Minä kirjoitan asiat niin kuin asiat todellisuudessa ovat ja tarvittaessa todistan asiat asiakirjanäytöin tai todistajalausunnoin. Totuus ei pala tulessakaan. Periaatteeni toiminnassani ovat avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja välittäminen.
_______________________________________________________

Maalaislääkäri Mäntsälästä kirjoitti 08 12 2007, 13:09
Erinomaista tekstiä sekä Alpo Rusilta että Erkki Aholta. Varmasti monien lehtien journalistit käyvät aina aamulla ensiksi lukemassa, mitä Erkki Aholla on ollut sanottavaa! -Muuten Pressanlinnassa itsenäisyyspäivänä näkyi kyllä "sosialistisen apparatzian" oma poika Supo:n ex-johtaja Seppo Nevala, mutta jostain syystä totuuden puhujat eivät ole haluttua seuraa. -Käsittääkseni Alpo Rusikaan ei saanut kutsua, vaikka häneltä saamani YK.ssa painetun käyntikortin mukaisen aseman YK:n pääsihteerin neuvonantajana ja YK -suurlähettiläänä olisi varmaan ollut oikeutetumpi vieras kuin kymmenet paikallistason SAK -alaosastojen apulaispäälliköt!

On todennäköistä, että lehtimiehet ja toimittajat vierailevat sivuillani ahkerasti, samoin kuin virkamiehet. Sanonta, että totuuden puhujalla ei ole sijaa majatalossa tai totuuden puhujalla ei ole ystävää, pitää paikkansa.

Alpo Rusia ei näkynyt ainakaan televisiossa itsenäisyyspäivän juhlilla. Tuskin hän oli kutsua saanut. En huomannut, että Alpo Rusia olisi palkittu millään mitalillakaan itsenäisyyspäivänä. Hyvä veli-järjestelmä palkitsee omiaan.

palautteet


ei palautteita