Vaalipaneelista toiseen

Erkki Aho   06 03 2007, 8:25

image

Vaalipaneelit eivät enää kiinnosta kansalaisia samalla tavalla kuin aikoinaan. Niissä käy pääosin sellaisia henkilöitä, jotka ovat jo valintansa tehneet. Ehdokkaiden kannalta vaalipaneelista on jotakin hyötyä vain silloin, mikäli lehdistön edustajia on paikalla ja he tekevät jutun lehteen.
Siis kiitokset lehdistölle.

Kalajoen SAK:n vaalipaneeli – lapsellista touhua

Näin lehdessä ilmoituksen, että Kalajoella SAK järjestää vaalipaneelin. Ihmettelin itsekseni miksi minua ei ole kutsuttu tuohon paneeliin. Soitin SAK:n Kalajoen paikallisosaston puheenjohtajalle Timo Mårdille. Hän totesi, että valtuutettu Timo Suni on valinnut panelistit. Hän kuitenkin sanoi, että voin tulla paneelin mukaan, mutta minun piti soittaa ensin Timo Sunille. Hän sanoi, että jos asia sopii Timo Mårdille, niin voin tulla paneeliin mukaan. Vajaan 10 minuutin kuluttua Timo Mård soitti ja kertoi minulle, että hän joutuu perumaan paneelikutsun, koska Timo Suni vastustaa asiaa.

En mennyt paneeliin edes yleisöksi. Timo Suni oli vetänyt herneet nenäänsä todennäköisesti valtuuston varapuheenjohtajavaalin vuoksi. Pro Kalajoen edustaja Kari Untinen valittiin valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi suhteellisessa vaalissa. SDP:n Pirkko Nygård hävisi äänestyksessä, vaikka SDP:n lisäksi Nygårdia yrittivät juntata paikalle Keskusta ja Kokoomus sekä yksi Vasemmistoliiton edustaja. Paikka kuuluu Pro Kalajoelle vaalituloksen perusteella ja siksi emme halua siitä luopua. Timo Suni pistää nähtävästi syyn minun niskaani siitä, että Pro Kalajoki toteuttaa äänestäjien tahtoa.

Raahen SAK:n vaalipaneeli – asiallista avoimuutta

Olin torstaina 1.3.2007 Raahessa SAK:n järjestämässä vaalipaneelissa. Paneeli oli hyvin järjestetty ja puheenjohtaja hoiti tehtävänsä kiitettävästi. Matti Ahde hermostui hieman minun puheenvuorostani, kun toin esille eläkeläisten kohtelun ja Matti Ahteen sekä paneelissa mukana olevan Pekka Vilkunan äänestyskäyttäytymisen eduskunnassa. Molemmat vastustivat eläkkeiden korotuksia sekä opintorahan korotuksia. Lisäksi otin esille Fortumin johtajien 550 miljoonan euron optiot sekä 5 euron korotuksen eläkkeisiin. Kerroin, että nämä molemmat asiat mahdollistivat Ahde ja Vilkuna toiminnallaan. Lisäksi viittasin selvittämättömään 4,3 miljardin Soneran miljardimunareiden toimintaan, jonka mahdollistivat niin Ahde kuin Vilkunakin. Matti aloitti vastauspuheenvuoronsa sanoilla: ”Erkki ei petä koskaan”. Tällä Matti Ahde tarkoitti sitä, että totuus tulee julki, kun Erkki on paikalla. Matti Ahde kertoi vielä kuinka hän puoluehallituksen jäsenenä oli ollut vaikuttamassa siihen, että päätavoitteeksi SDP:ssä on asetettu 20 000 hoiva-alan työpaikan saaminen. Tähän kysyin Matilta, että miten tämä asia tuli mieleen vasta nyt juuri ennen vaaleja, kun SDP on hallituksessa jo neljä vuotta. En kuitenkaan kysynyt Matilta mitään Stasi-yhteyksistä. Kuntataloudesta keskusteltiin sen verran, että totesin kuntatalouksien olevan kuralla ja Suomessa toimivan keskustalainen kuntaministeri. Tätä ennen Pekka Vilkuna poistui paneelista, koska tunsi varmaan olonsa aika tukalaksi.

Kalajoen yrittäjien vaalipaneeli – täyte-ehdokkaan sääliä

Kalajoen valtuustosalissa järjestettiin perjantaina 2.3.2007 Kalajoen Yrittäjien vaalipaneeli, jossa panelisteina olivat Markku Koski Keskusta, Liisa Jaakonsaari SDP, Tomi Reinikainen Kokoomus ja Paula Pohjanrinne Vihreät. Yleisöä oli 16 henkilöä, joista kolme oli keskustalaista, seitsemän kokoomuslaista, yksi demari ja kaksi saattoi olla minua äänestäviä. Kolme oli epävarmaa tapausta. Kävin katsomassa paneelin alun, jotta tiedän kuka on jättänyt minut kutsumatta tuohon paneelin. Paneelin juontajana toimi Kokoomuksen paikallisosaston puheenjohtaja Hanna Saari. Hanna oli jättänyt minut kutsumatta tuohon paneeliin yrittäessään pönkittää Tomi Reinikaista mahdottoman tehtävän edessä. Eräs lehti-ihminen kertoi minulle, että on se hyvä, että Tomi Reinikainen saa olla noissa vaalipaneeleissa mukana. Silloin totuus tulee esille Tomin asiatiedon määrästä. Tomi on Kokoomuksessa niin sanottu täyte-ehdokas, jolle annettu ääni menee puolueelle ja sitä kautta oululaisen ehdokkaan pussiin.

Paneelin suhteen on sanottava vain, että happamia ovat sanoi kettu pihlajan marjoista. Tuosta paneelista ei ollut paljon lapsille kerrottavaa. Kovaa se oli varmasti Liisa Jaakonsaarelle ja tämän miehelle, jotka tulivat Kuusamon koululaispaneelista Kalajoelle asti. Paikalla oli vain yksi mahdollinen demariäänestäjä, joka todennäköisesti ei äänestä Liisa Jaakonsaarta. Lehdistöä paikalla ei ollut lainkaan.

Raution vaalipaneeli – kriittistä keskustalaisuutta

Lähdin Kalajoen paneelista Rautioon Keskustan vaalipaneeliin. Kotikylälläni Rautiossa tärkeitä asioita ovat koti, isänmaa, uskonto ja keskustalaisuus. Tuossa paneelissa oli vain keskustalaisia ehdokkaita: Pekka Vilkuna, Antti Rantakangas, Inkeri Kerola, Sanna Isola, Keijo Pylväs ja Meeri Rinta-Jouppi. Keskustan osalla ehdokasasettelu Oulun vaalipiirin eteläosassa on mahdollisimman huono. Täällä on viisi ehdokasta ja tarvittaisiin vain kolme. Nyt äänet jakaantuvat niin tasaisesti, että on suuri vaara, ettei yksikään tule valituksi. Lähimpänä valintaa lienee Pekka Vilkuna. Koillismaalta on nyt vain kaksi ehdokasta, kun viime kerralla oli kolme ehdokasta. On todennäköistä, että Keskustan äänet riittävät molemmille Koillismaan ehdokkaille. Oulun alueelta Keskustalla on yksi miesehdokas Kyösti Oikarinen, kun viime kerralla oli kaksi. Oikarisella on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Oulun alueen naiset Riikka Moilanen-Savolainen ja Mirja Vehkaperä varmistanevat paikkansa. Kainuusta Paula Lehtomäki uusinee paikkansa. Antti Rantakangas ja Kyösti Karjula menevät todennäköisesti läpi, mutta Kerola, Koski, Tölli ja Vilkuna ovat tiukoilla. Inkeri Kerolan läpimenokaan ei ole varmaa, jos Keskusta menettää yhdeksännen paikkansa. Ehkä Kalajoen mahdolliset äänet ratkaisevat. Uusista ehdokkaista selkeitä täyte-ehdokkaita ovat Sanna Isola, Keijo Pylväs ja Meeri Rinta-Jouppi, joille annetut äänet menevät puolueelle, eivätkä hyödytä Kala- ja Pyhäjokilaakson aluetta.

Raution vaalipaneelissa tuli esille eläkeläisten asia. Aili kysyi taitetusta indeksistä. Pekka Vilkuna vastasi, että budjettipäällikkö Juhani Korpela ja Raimo Sailas olivat sanoneet, ettei sellaista hallitusta Suomeen tulekaan, mikä korjaa taitetun indeksin. Antti Rantakangas kertoi kuinka opintorahaa korotetaan 15 %. Antti kuitenkin unohti kertoa, että hän on eduskunnassa äänestänyt juuri tuota 15 %:n korotusta vastaan. Näin puolueen varapuheenjohtaja kirkkain silmiin ”huijaa” äänestäjiä.

Tieasiat nousivat myös esille. Inkeri Kerola kertoi kuinka tieasiat ovat koko vaalikauden olleet esillä. Mitään positiivista Keskusta ei kuitenkaan ole saanut aikaan tieasioissa. Myös veteraanien asioiden hoitamiseen oltiin tyytymättömiä. Veikko esittikin erittäin kriittisiä kannanottoja asiaan.

Oiva ihmetteli Keskustan suunnittelemia tietulleja kuorma-autoille. Siinä olikin Pekka Vilkunalla ja Inkeri Kerolalla selittämistä. Taitavimmin keskustalaisista puhui muunnettua totuutta Antti Rantakangas. Hänellä on hyvät puheenlahjat, mutta vastuu on kuulijalla, kun Antti puhuu. Markku kritisoi mullien kuljetusta ja kasvatusta Kittilässä. Antti Rantakangas puolusti tällaista keinottelua. Suuri osa rautiolaisista ei voinut ymmärtää tällaista keinottelua. Hannu ihmetteli Toni Halmeen eläkettä. Pekka Vilkuna vastasi, että eduskunta on säätänyt lain ja lakia on noudatettu.

Ylivieskan paneeli – innostunutta aktiivisuutta

Ylivieskan vaalipaneelin 5.3.2007 järjestäjänä toimi kansalaisopisto. Paneeli oli kaikin puolin hyvin järjestetty. Paneelissa mukana olivat vihreiden edustaja Aimo Piirainen, SDP:n Eero Kippola, Perussuomalaisten Erkki Aho, Keskustan Meeri Rinta-Jouppi, Kristillisten Heikki Häyrynen, Kokoomuksen Vesa Aitto-Oja ja Itsenäisyyspuolueen Jaakko Jukkola. Yleisö sai tehdä kysymyksiä ja asioina käsiteltiin ydinvoimaa, bioenergiaa, kuntien taloutta, erikoissairaanhoitoa, eläkkeitä, opintorahaa, kotiäidin roolia jne. Paneeli oli kaikin puolin onnistunut. Paikalla oli myös tiedotusvälineitä ja siten tieto menee laajemmalle yleiseen tietoisuuteen. Omasta puolestani korostin kansanedustajan tärkeyttä Ylivieskan seutukunnalle ja äänten keskittämisellä se onnistuu.

Vaalityön kannalta erinomaista oli se, että Perussuomalaisten Oulun vaalipiiri on painattanut oman lehden, jonka jakelu on 39 000 taloutta. Näin tieto ehdokkaista leviää mahdollisimman laajalle ja auttaa ainakin yhden kansanedustajapaikan varmistamiseen näissä vaaleissa.


palautteet


http://426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db-t.huihg897.info 426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db [url]http://426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db-b1.huihg897.inf o[/url] [url=http://426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db-b2.huihg897.inf o]426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db[/url] [u]http://426a09439e481fc4cf4c796d3eca23db-b3.huihg897.info[ /u] e03050ea2e02bd604983470c788d56c6

bd863d27bf6896c671f9d6174a057aea <a href="http://parquet-pavimento-roma.xldgzb.info/"& gt; http://parquet-pavimento-roma.xldgzb.info/ </a> <a href="http://avviare-mondo-baby.uotspc.info/"> http://avviare-mondo-baby.uotspc.info/ </a> <a href="http://radici-di-rubino.wtjxvn.info/"> http://radici-di-rubino.wtjxvn.info/ </a> <a href="http://danze-popolari-toscane.iwurff.info/"& gt; http://danze-popolari-toscane.iwurff.info/ </a> <a href="http://cola-dell-amatrice.iwurff.info/"> http://cola-dell-amatrice.iwurff.info/ </a> <a href="http://mercatino-dei-navigli.ngbmen.info/"&g t; http://mercatino-dei-navigli.ngbmen.info/ </a> <a href="http://vendita-parete-divisoria.ytuuvn.info/" ;> http://vendita-parete-divisoria.ytuuvn.info/ </a> <a href="http://rima-su-nomi.iwurff.info/"> http://rima-su-nomi.iwurff.info/ </a> <a href="http://azienda-baricentro-casamassima.ngbmen.info /"> http://azienda-baricentro-casamassima.ngbmen.info/ </a> <a href="http://medicina-trentatre-it.mospet.info/"&g t; http://medicina-trentatre-it.mospet.info/ </a> dfb19b9661cbae55af06aa0e93fb7c94

09bdc966ead391335329f989a7989f13 <a href="http://radio-105-it.yqqnyz.info/"> http://radio-105-it.yqqnyz.info/ </a> <a href="http://posizione-dei-satellite.syfbra.info/" > http://posizione-dei-satellite.syfbra.info/ </a> <a href="http://orio-center-orari.yhrnhp.info/"> http://orio-center-orari.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://hotel-beaurivage-riccione.jjaywn.info/&quo t;> http://hotel-beaurivage-riccione.jjaywn.info/ </a> <a href="http://berry-halle-nuda.syfbra.info/"> http://berry-halle-nuda.syfbra.info/ </a> <a href="http://diesel-o-benzina.hmkkmf.info/"> http://diesel-o-benzina.hmkkmf.info/ </a> <a href="http://paolo-lezziero-giornalista.hmkkmf.info/&qu ot;> http://paolo-lezziero-giornalista.hmkkmf.info/ </a> <a href="http://pratiche-auto-torino.amvdyz.info/"> ; http://pratiche-auto-torino.amvdyz.info/ </a> <a href="http://hotel-cerchiara-calabria.oevbet.info/" ;> http://hotel-cerchiara-calabria.oevbet.info/ </a> <a href="http://seat-alhambra-usato.yqqnyz.info/"> http://seat-alhambra-usato.yqqnyz.info/ </a> 05312416290f2dc669f50074c50316f3

694e2c5c9be758e07318e23def516c28 <a href="http://fotovideodanzaventre.jfdxyz.info/abbonamen to-it-buono-proposito/"> abbonamento it buono proposito </a> <a href="http://scienzadellamateria.qakhcs.info/testi-sacr i-religiosi/"> testi sacri religiosi </a> <a href="http://centromilanesedipsicoanalisi.nxuyph.info/p olizia-municipale-praia-mare/"> polizia municipale praia mare </a> <a href="http://sitoufficialeultranapoli.lukriw.info/callo -occhio-di-pernice/"> callo occhio di pernice </a> <a href="http://offertaregaloverona.xrwarm.info/immagini-d i-pirata/"> immagini di pirata </a> <a href="http://hotelcanazeiconpiscina.nxuyph.info/pocket- pc-mio-navigatore/"> pocket pc mio navigatore </a> <a href="http://giovanniboccaccioildecameron.lukriw.info/p ulizia-con-ghiaccio-secco/"> pulizia con ghiaccio secco </a> <a href="http://flussoariavalvolaegr.nxuyph.info/legge-23- aprile-1976/"> legge 23 aprile 1976 </a> <a href="http://libreriaminervabologna.xrwarm.info/gentaly n-beta-crema/"> gentalyn beta crema </a> <a href="http://olgiatagolfbridge.ohkvfb.info/corso-perfez ionamento-elearning/"> corso perfezionamento elearning </a> 89338efc43c42e21ab22a4942b868449

a683096fc3cf2683addef948460782fd <a href="http://sos-bambino-international-adoption-onlus.h vewez.info/"> http://sos-bambino-international-adoption-onlus.hvewez.info/ </a> <a href="http://legge-223-23-luglio-1991.hvewez.info/" ;> http://legge-223-23-luglio-1991.hvewez.info/ </a> <a href="http://film-la-vedova-della-collina.fxovze.info/& quot;> http://film-la-vedova-della-collina.fxovze.info/ </a> <a href="http://note-suoneria-polifonica-n-gage.ndlgay.inf o/"> http://note-suoneria-polifonica-n-gage.ndlgay.info/ </a> <a href="http://sistema-informativo-pit-9-casarano.fxovze. info/"> http://sistema-informativo-pit-9-casarano.fxovze.info/ </a> <a href="http://comune-fiorano-al-serio-bg.fxovze.info/&qu ot;> http://comune-fiorano-al-serio-bg.fxovze.info/ </a> <a href="http://realizzare-diorama-scala-1-72.tyuwuu.info/ "> http://realizzare-diorama-scala-1-72.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://scarica-gratis-giochi-d-azione.bxaetg.info /"> http://scarica-gratis-giochi-d-azione.bxaetg.info/ </a> <a href="http://cappotto-giacconi-giacconi-wilker-bianco.b xaetg.info/"> http://cappotto-giacconi-giacconi-wilker-bianco.bxaetg.info/ </a> <a href="http://controllare-operato-dell-amministratore-co ndominiale.tyuwuu.info/"> http://controllare-operato-dell-amministratore-condominiale. tyuwuu.info/ </a> 59e584280b17eeed2f34ea2e27d45433

2e56f34176a6a440b132306357b746f0 <a href="http://riserve-pesca-veneto.necpgg.info/"> ; http://riserve-pesca-veneto.necpgg.info/ </a> <a href="http://appartamenti-affitto-verona.jvmenx.info/&q uot;> http://appartamenti-affitto-verona.jvmenx.info/ </a> <a href="http://scopri-chi-sei.fuzpsw.info/"> http://scopri-chi-sei.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://violazioni-norma-antinfortunistica.qdjsxt. info/"> http://violazioni-norma-antinfortunistica.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://www-cesare-paciotti.qdjsxt.info/"> http://www-cesare-paciotti.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://ragazza-suicida-milano.ozwtzz.info/"& gt; http://ragazza-suicida-milano.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://notizie-di-attualita.dhzukf.info/"> ; http://notizie-di-attualita.dhzukf.info/ </a> <a href="http://capodanno-tunisia-clima.ojiwel.info/" > http://capodanno-tunisia-clima.ojiwel.info/ </a> <a href="http://area-software-riabilitativi.jvmenx.info/&q uot;> http://area-software-riabilitativi.jvmenx.info/ </a> <a href="http://festa-foto-privata.qdjsxt.info/"> http://festa-foto-privata.qdjsxt.info/ </a> f26aa7f1efeefe71d38addca0308c8cc

25fc425769c58364b9786f6e9373d304 <a href="http://calzaturavicmatie.bfkhuj.info/lavori-in-ba nca/"> lavori in banca </a> <a href="http://fordfiestaofferta.ypppnu.info/8310-suoneri a-nokia/"> 8310 suoneria nokia </a> <a href="http://vecchiomezzoamtgenova.dzkxod.info/piu-velo ce-creare-divx/"> piu veloce creare divx </a> <a href="http://businesssoluzionevendita.bfkhuj.info/servi zio-web-writing/"> servizio web writing </a> <a href="http://localenotturnosassari.bfkhuj.info/isola-fa mosi-2006/"> isola famosi 2006 </a> <a href="http://luceesternorame.xyxvyt.info/mensile-cose-a ntica/"> mensile cose antica </a> <a href="http://lavorointhailandia.mdzndu.info/occhio-gatt o-cartone/"> occhio gatto cartone </a> <a href="http://allergologialiberaprofessioneveneto.vkvvln .info/immagine-pc-pc-diverso/"> immagine pc pc diverso </a> <a href="http://saratommasisitoufficiale.ttqjcj.info/scala -del-dolore-neonato/"> scala del dolore neonato </a> <a href="http://aeroportokualalumpur.ypppnu.info/metro-ses to-fiorentino/"> metro sesto fiorentino </a> 8ae00bc4c0da9b7e4bd8f2b72581fd42

ac54fe3401af0be074e8d9d9a85c3309 <a href="http://cartoline-lupo-alberto.qcvesj.info/"& gt; http://cartoline-lupo-alberto.qcvesj.info/ </a> <a href="http://mms-buon-onomastico.zygodf.info/"> http://mms-buon-onomastico.zygodf.info/ </a> <a href="http://ufficio-finanza-bari.qcvesj.info/"> ; http://ufficio-finanza-bari.qcvesj.info/ </a> <a href="http://scheda-audio-mac.ksjhcj.info/"> http://scheda-audio-mac.ksjhcj.info/ </a> <a href="http://sito-wap-suoneria.ksjhcj.info/"> http://sito-wap-suoneria.ksjhcj.info/ </a> <a href="http://salute-rimedio-alternativa.cbfrgc.info/&qu ot;> http://salute-rimedio-alternativa.cbfrgc.info/ </a> <a href="http://stazione-di-pomezia.ksjhcj.info/"> http://stazione-di-pomezia.ksjhcj.info/ </a> <a href="http://senso-religioso-preistoria.ksjhcj.info/&qu ot;> http://senso-religioso-preistoria.ksjhcj.info/ </a> <a href="http://hp-m7695-it.hynqyl.info/"> http://hp-m7695-it.hynqyl.info/ </a> <a href="http://proteggere-zona-intime.hcxizy.info/"& gt; http://proteggere-zona-intime.hcxizy.info/ </a> 696ab587edf732e22b0ac8d4aa234f91

bb70ab9bbc0f7bf196ff8d52a51314a2 <a href="http://ilgiocodi.wajzdw.info/maria-luisa-petrozzi ello/"> maria luisa petrozziello </a> <a href="http://serviziobancariofamiglia.eodfku.info/lega- italiana-tumore/"> lega italiana tumore </a> <a href="http://hotelbaiadiulisse.gwrokd.info/legge-bersan i-libero-professionista/"> legge bersani libero professionista </a> <a href="http://disegnidinumeri.erwqzz.info/macchina-sotto vuoto-laika/"> macchina sottovuoto laika </a> <a href="http://vfbesercitopolizia.wajzdw.info/adesivo-x-c amper/"> adesivo x camper </a> <a href="http://adrianalimasfondidesktop.gyfcpe.info/foto- squadra-calcio-roma/"> foto squadra calcio roma </a> <a href="http://venditamotosorrentogiuseppe.xfrkaz.info/as l-sardegna-indennita-accompagnamento/"> asl sardegna indennita accompagnamento </a> <a href="http://manmanocommx.xfrkaz.info/video-gratis-gran de-scopata/"> video gratis grande scopata </a> <a href="http://splintercellcodici.eodfku.info/concessiona ri-auto-usate/"> concessionari auto usate </a> <a href="http://rinnovocartacredito.wajzdw.info/porno-star -dileo/"> porno star dileo </a> 141bb98daf70f3a82d506e1b492a32ee

e6d9238b64a753c8adfe1cdf6d07e885 <a href="http://pelicanpoint-tc.vwfkss.info/"> http://pelicanpoint-tc.vwfkss.info/ </a> <a href="http://antico-casale-recupero-bolognetta.vwfkss.i nfo/"> http://antico-casale-recupero-bolognetta.vwfkss.info/ </a> <a href="http://sergio-endrigo-te-leggo-occhio.vwfkss.info /"> http://sergio-endrigo-te-leggo-occhio.vwfkss.info/ </a> <a href="http://casato-corinaldo-arcore.vwfkss.info/" > http://casato-corinaldo-arcore.vwfkss.info/ </a> <a href="http://sergio-endrigo-te-leggo-occhio.vwfkss.info /"> http://sergio-endrigo-te-leggo-occhio.vwfkss.info/ </a> <a href="http://klaus-marsdorf-biografia-giurisprudenza.vw fkss.info/"> http://klaus-marsdorf-biografia-giurisprudenza.vwfkss.info/ </a> <a href="http://twinco-sgabello.vwfkss.info/"> http://twinco-sgabello.vwfkss.info/ </a> <a href="http://capoera-torino.vwfkss.info/"> http://capoera-torino.vwfkss.info/ </a> <a href="http://sherlok-holmes-il-mistero-della-mummia.vwf kss.info/"> http://sherlok-holmes-il-mistero-della-mummia.vwfkss.info/ </a> <a href="http://monika-fragolina2.vwfkss.info/"> http://monika-fragolina2.vwfkss.info/ </a> 68eb24de245c302c5859ee06052535a2

e88ef50bf44ac84b6fb88cfbbe1768c8 <a href="http://punto-vendita-tezenis.ojiwel.info/"&g t; http://punto-vendita-tezenis.ojiwel.info/ </a> <a href="http://colonna-sonora-thirteen.ozwtzz.info/" > http://colonna-sonora-thirteen.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://falegnameria-comune-padova.jvmenx.info/&qu ot;> http://falegnameria-comune-padova.jvmenx.info/ </a> <a href="http://v220-cavo-dato.necpgg.info/"> http://v220-cavo-dato.necpgg.info/ </a> <a href="http://bibliografia-mafalda-savoia.necpgg.info/&q uot;> http://bibliografia-mafalda-savoia.necpgg.info/ </a> <a href="http://gioco-clementoni-dinosauro.ojiwel.info/&qu ot;> http://gioco-clementoni-dinosauro.ojiwel.info/ </a> <a href="http://les-paul-chitarra.ojiwel.info/"> http://les-paul-chitarra.ojiwel.info/ </a> <a href="http://sicurezza-luogo-lavoro.fuzpsw.info/"& gt; http://sicurezza-luogo-lavoro.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://seppia-in-zimino.fuzpsw.info/"> http://seppia-in-zimino.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://porno-foto-scopate.dhzukf.info/"> http://porno-foto-scopate.dhzukf.info/ </a> 097712b49cbedbe0cb0d73824b4de976

049122abb4edd05dee8d8061485734f0 <a href="http://malattia-pianta-ricamatrice.dohwbv.info/&q uot;> http://malattia-pianta-ricamatrice.dohwbv.info/ </a> <a href="http://distretto-polizzia-6.tmitrd.info/"> ; http://distretto-polizzia-6.tmitrd.info/ </a> <a href="http://borsa-louis-vuitton-fano-pu.ucghpc.info/&q uot;> http://borsa-louis-vuitton-fano-pu.ucghpc.info/ </a> <a href="http://vaisnava-janatho-ravi-shankar.tmitrd.info/ "> http://vaisnava-janatho-ravi-shankar.tmitrd.info/ </a> <a href="http://sinergy-tropea.dohwbv.info/"> http://sinergy-tropea.dohwbv.info/ </a> <a href="http://acqua-erogatori-manfredi.dohwbv.info/" ;> http://acqua-erogatori-manfredi.dohwbv.info/ </a> <a href="http://scuola-ballo-stella-polare-camaiore.vzntje .info/"> http://scuola-ballo-stella-polare-camaiore.vzntje.info/ </a> <a href="http://friggitrici-livorno-noleggio.ucghpc.info/& quot;> http://friggitrici-livorno-noleggio.ucghpc.info/ </a> <a href="http://prezzo-elettrode-compex.nwwibr.info/" > http://prezzo-elettrode-compex.nwwibr.info/ </a> <a href="http://poul-frank-abbigliamento.tmitrd.info/" ;> http://poul-frank-abbigliamento.tmitrd.info/ </a> 0705dbed30b6ac92917491f81c749145

122aec14ecf41b73e7f93bdcaafb2863 <a href="http://bancamontepaschibelgio.ttqjcj.info/foto-zo diaco-costellazione-toro/"> foto zodiaco costellazione toro </a> <a href="http://poteripresidentedellarepubblica.ttqjcj.inf o/gioco-biliardo-computer-scaric/"> gioco biliardo computer scaric </a> <a href="http://istitutocomprensivofinomornasco.ttqjcj.inf o/medicina-alternative-biokyma-srl/"> medicina alternative biokyma srl </a> <a href="http://sacremusiccasapadre.vkvvln.info/agevolazio ne-assunzione-tempo-indeterminato/"> agevolazione assunzione tempo indeterminato </a> <a href="http://spiatesottolegonne.xlmwhr.info/macro-excel -pagina-web/"> macro excel pagina web </a> <a href="http://poteripresidentedellarepubblica.ttqjcj.inf o/avvocato-lavoro-gabriele-fava/"> avvocato lavoro gabriele fava </a> <a href="http://officinaanticosapore.xyxvyt.info/stipendio -docente-universitario/"> stipendio docente universitario </a> <a href="http://creareconleperline.xlmwhr.info/gioco-grati s-scaricare-cellulare/"> gioco gratis scaricare cellulare </a> <a href="http://afontanebianche.xyxvyt.info/fipav-comitato -provinciale/"> fipav comitato provinciale </a> <a href="http://distribuzionecompactdisc.mdzndu.info/noleg gio-box-wc/"> noleggio box wc </a> 000e4d98a430e37e8fd23e37da5dd07b

5ab2e2f07d8dcd1aeabf3f7057cde6c2 <a href="http://ediliziatesserariconoscimento.ieosig.info/ sfondo-decima-mas/"> sfondo decima mas </a> <a href="http://dpr-n-616.akyxog.info/"> http://dpr-n-616.akyxog.info/ </a> <a href="http://programmazioneannualechimica.jeyguk.info/f oto-panoramiche-napoli/"> foto panoramiche napoli </a> <a href="http://diritto-successione-ereditaria.uyouay.info /"> http://diritto-successione-ereditaria.uyouay.info/ </a> <a href="http://aboutboyopinioni.jeyguk.info/decorazione-v etro-muro/"> decorazione vetro muro </a> <a href="http://finocchio-maschio-ortaggio.btctyz.info/&qu ot;> http://finocchio-maschio-ortaggio.btctyz.info/ </a> <a href="http://novara-mappa-citta.lwhssy.info/"> http://novara-mappa-citta.lwhssy.info/ </a> <a href="http://popupbloccati.ieosig.net/negozio-arredo-si cilia/"> negozio arredo sicilia </a> <a href="http://volantinaggioabologna.xndleu.net/matura-bl ond-mom/"> matura blond mom </a> <a href="http://lcdxgiocare.caopxh.info/animale-candid-cam era/"> animale candid camera </a> d07459acf7b7459a038da4f84b7c4efe

fba99ffd4dd469a6190dba637c179bc9 <a href="http://sitewwwportafidanicom.gjriuw.info/porno-fo to-montaggio-donna-famosa/"> porno foto montaggio donna famosa </a> <a href="http://montaggioaltoparlanteauto.jutpmn.info/siti -porno-mature/"> siti porno mature </a> <a href="http://istitutoortopedicogaleazzimilano.whrgab.in fo/analisi-dei-reticoli-libro/"> analisi dei reticoli libro </a> <a href="http://scaricamp3pinkfloyd.rkdecp.info/caf-modell o-unico-2006/"> caf modello unico 2006 </a> <a href="http://anzianodoverideifiglio.whrgab.info/addio-m onti-promessi-sposi/"> addio monti promessi sposi </a> <a href="http://pizzeriazinicolanapoli.rkdecp.info/cambio- valuta-giugno-2006/"> cambio valuta giugno 2006 </a> <a href="http://canzoniconaccordoperchitarra.dxzims.info/c ancro-ai-testicolo-cura-naturale/"> cancro ai testicolo cura naturale </a> <a href="http://scuoladispecializzazioneuniversita.foqbmk. info/cognome-dal-codice-fiscale/"> cognome dal codice fiscale </a> <a href="http://vorreiandaremanonancora.eltmlk.info/foto-d i-spiagge-di-cuba/"> foto di spiagge di cuba </a> <a href="http://produzioneenergiaatp.xnhmjh.info/citta-di- cirie/"> citta di cirie </a> 0ffb7171ce6f7acc979d35f497cde0e7

5a96c22db3b9325c66efaa4768e3ec0f <a href="http://istitutoscientificovittorini.xndleu.net/ph ilips-spaccio-aziendale/"> philips spaccio aziendale </a> <a href="http://sfondo-presepe-gratis.wfksol.info/"&g t; http://sfondo-presepe-gratis.wfksol.info/ </a> <a href="http://883aeroplanotesto.gnmgsk.net/comune-ragusa -masserie/"> comune ragusa masserie </a> <a href="http://impero-del-sole.wfksol.net/"> http://impero-del-sole.wfksol.net/ </a> <a href="http://configurare-il-dns.wfksol.info/"> http://configurare-il-dns.wfksol.info/ </a> <a href="http://curriculumvitaeguida.kfrknk.net/municipio- vibo-valentia/"> municipio vibo valentia </a> <a href="http://fiat-veicolicommerciali-com.zsuilz.net/&qu ot;> http://fiat-veicolicommerciali-com.zsuilz.net/ </a> <a href="http://addestramentolabradorlombardia.xndleu.info /suoneria-rap-philips/"> suoneria rap philips </a> <a href="http://eldesdichadomontale.ieosig.info/topolino-d elle-case/"> topolino delle case </a> <a href="http://cinquecento-e-seicento.uyouay.info/"& gt; http://cinquecento-e-seicento.uyouay.info/ </a> 637bfa7cee9c04b2e5abbf2783535251

6ea8b6d5cde7b27846b7de18726b2f70 <a href="http://prezzomurorecinzionealmetro.dxzims.info/fr anco-battiato-album-voce-padrona/"> franco battiato album voce padrona </a> <a href="http://tbngnetit.xnhmjh.info/basket-regina-umbria /"> basket regina umbria </a> <a href="http://stadioremolagopatriavia.eltmlk.info/obiett ivo-attacco-canon-f-2-8/"> obiettivo attacco canon f 2 8 </a> <a href="http://navigatorefiatoriginalestilo.ewuyhm.info/c reare-gallerie-di-immagini/"> creare gallerie di immagini </a> <a href="http://produzioneenergiaatp.xnhmjh.info/scavi-sic urezza-cantiere/"> scavi sicurezza cantiere </a> <a href="http://anellodellamore.ziieua.info/presepe-vivent i-genova/"> presepe viventi genova </a> <a href="http://scuolaelementareandreatorreroma.dxzims.inf o/decreto-legge-n-211-1994/"> decreto legge n 211 1994 </a> <a href="http://museodisantagostino.whrgab.info/cavi-elett rici-per-energia/"> cavi elettrici per energia </a> <a href="http://ascoltasifasera.whrgab.info/enpam-modulo-r iscatto-laurea/"> enpam modulo riscatto laurea </a> <a href="http://liceoclassicomacerata.ziieua.info/sindacat o-cisl-palermo/"> sindacato cisl palermo </a> 18d1d4b82513a592e19dadfcf72bcc35

a4cd1ceab18fa35d4c0c3ea06f143146 <a href="http://mastergiornalismo20062007.nrvpzi.info/dixe rat-ille-iovis-monitis/"> dixerat ille iovis monitis </a> <a href="http://perdividereintracce.nrvpzi.info/signore-de gli-anelli-com/"> signore degli anelli com </a> <a href="http://maturaoldzoccolapompinare.qjajzq.info/scri pt-calendario-evento-html/"> script calendario evento html </a> <a href="http://fiereabbigliamentoamosca.nrvpzi.info/frase -sms-buon-natale/"> frase sms buon natale </a> <a href="http://fotogratisuomonudi.rvjxau.info/tales-of-ph antasia-soluzione/"> tales of phantasia soluzione </a> <a href="http://mastergiornalismo20062007.nrvpzi.info/impi anto-hi-fi-teac/"> impianto hi fi teac </a> <a href="http://giovannipascoliilmare.nrvpzi.info/europea- 92-s-p/"> europea 92 s p </a> <a href="http://ristorantepapasistogrottammare.jdtpjd.info /controllo-di-gestione-editoria/"> controllo di gestione editoria </a> <a href="http://800trendmicroverde.jdtpjd.info/testo-dei-p ink-floyd/"> testo dei pink floyd </a> <a href="http://omegaorologiouomospeedmaster.nrvpzi.info/b eato-angelo-monteleone-francescano/"> beato angelo monteleone francescano </a> e9ccf63cdb3f3a7670f7e5d53805aa3d

30eae5fc23cdc350b5b8e64f517b861f <a href="http://provinihovogliadite.vskpeu.info/calcolo-co dice-fiscale-on-line/"> calcolo codice fiscale on line </a> <a href="http://messaggiopapagiornatapacetesto2007.gspxrs. info/il-caffe-mi-rende-nervoso/"> il caffe mi rende nervoso </a> <a href="http://letteradidimissionidioperaio.rwsiwe.info/l ink-http-ilovepes-forum-free-ne/"> link http ilovepes forum free ne </a> <a href="http://indennitaservizionevetecnicocomunale.rwsiw e.info/la-storia-di-giovanna-d-arco/"> la storia di giovanna d arco </a> <a href="http://carraraelesuecave.gspxrs.info/site-www-con sob-it-acocella/"> site www consob it acocella </a> <a href="http://chiesasantoniodeiportoghesi.yxhdas.info/cr ema-pasticcera-aromatizzata-al-limone/"> crema pasticcera aromatizzata al limone </a> <a href="http://wwwmuseoegiziotorinoit.vskpeu.info/blog-gi orgio-alfieri-corteggiatrice-martina/"> blog giorgio alfieri corteggiatrice martina </a> <a href="http://proevolutionsoccer5nomi.pmwjlv.info/spot-c oca-cola-anno-90/"> spot coca cola anno 90 </a> <a href="http://gommalistinoprezzof1goodyear.yxhdas.info/b orgo-san-lorenzo-toscana-suite/"> borgo san lorenzo toscana suite </a> <a href="http://cartonezecchinodorovhs.rwsiwe.info/ristora nte-a-melito-di-porto-salvo/"> ristorante a melito di porto salvo </a> 095ea1d124206e8691fcf8057c6b82b1

010d5354cf42de016aa7b35f9f8ae007 <a href="http://canesimilialpinscher.fwptwq.info/gela-cata nia-autobus-ats/"> gela catania autobus ats </a> <a href="http://custodiacellularenokiae61.kvjllo.info/melo dia-philips-suoneria-polifonica/"> melodia philips suoneria polifonica </a> <a href="http://appartamentoaffittostudentefirenze.lcrayi. info/superenalotto-7-12-06/"> superenalotto 7 12 06 </a> <a href="http://raccontoeroticosologratis.kvjllo.info/hote l-roma-rocca-cavour/"> hotel roma rocca cavour </a> <a href="http://schemaappellocommissionetributaria.tkpngu. info/programma-recupero-file-cancellati/"> programma recupero file cancellati </a> <a href="http://letterinaumoristicababbonatale.fwptwq.info /farmacie-di-roma-orari/"> farmacie di roma orari </a> <a href="http://frasedamorefannotenerezza.lcrayi.info/trad uttore-latino-italiano-programma/"> traduttore latino italiano programma </a> <a href="http://canesimilialpinscher.fwptwq.info/san-andre as-trucco-xbox/"> san andreas trucco xbox </a> <a href="http://cirquedusoleilbiglietti.kvjllo.info/www-do ttsuino-blogspot-com/"> www dottsuino blogspot com </a> <a href="http://guantoderossadonna.kvjllo.info/migliore-do lby-7-1/"> migliore dolby 7 1 </a> ee899d3473fe5f132c41ae86a3faf77d

c1686bf2bacc4ca07174b53bb5b359b8 <a href="http://librettotirocinioconduttorigeneratorevapor e.itptdn.info/agenzia-metro-quadro-pomigliano-d-arco/"& gt; agenzia metro quadro pomigliano d arco </a> <a href="http://sitopersonalidicoppiaconfoto.vpbohm.info/c osa-fare-al-primo-appuntamento/"> cosa fare al primo appuntamento </a> <a href="http://lucasardella5novembre2006.fczctk.info/stru menti-per-le-verifiche-impianto-elettrici/"> strumenti per le verifiche impianto elettrici </a> <a href="http://onorariprestazioneprofessionalegu.vpbohm.i nfo/articolo-3-della-costituzione-italiana/"> articolo 3 della costituzione italiana </a> <a href="http://ps2optionfilepes6ita.fczctk.info/comitato- tecnico-scientifico-ente-servizio-anziano/"> comitato tecnico scientifico ente servizio anziano </a> <a href="http://orologiobreilnovit272006.mmmkhj.info/coman do-regionale-veneto-polizia-forestale/"> comando regionale veneto polizia forestale </a> <a href="http://comunicareilvangeloinunmondo.fludjz.info/p loaghe-and-giovanni-and-battista/"> ploaghe and giovanni and battista </a> <a href="http://centroperlimpiegodifano.fludjz.info/tre-me tro-sopra-it-cielo/"> tre metro sopra it cielo </a> <a href="http://webbrowsernonsembracompatibilejava.mmmkhj. info/anticipo-tfr-cessione-quinto-stipendio/"> anticipo tfr cessione quinto stipendio </a> <a href="http://impiantostereostatodellarte.fczctk.info/st ucco-veneziano-fai-da-te/"> stucco veneziano fai da te </a> ccc0e490260c644a47f7bfabd030a2e4

6de9749d9bd7b604d6357d2b6e090b15 <a href="http://affittoappartamentoweekendroccaraso.lcrayi .info/gay-nuda-males-marine/"> gay nuda males marine </a> <a href="http://festamercatinonataleitalia.kvjllo.info/cer co-lavoro-stirare-treviso/"> cerco lavoro stirare treviso </a> <a href="http://costidiunimpianto.fwptwq.info/distruzione- termica-dei-rifiuto/"> distruzione termica dei rifiuto </a> <a href="http://borlandcbuilderguida.kvjllo.info/modello-m atricola-browning-hp/"> modello matricola browning hp </a> <a href="http://telicarboniobiciclettacorsa.fwptwq.info/de -longhi-mw-455/"> de longhi mw 455 </a> <a href="http://centrobenesserearoma.fwptwq.info/vendita-m acchina-utensile-cina/"> vendita macchina utensile cina </a> <a href="http://ilpiccoloprincipetesto.voopea.info/parigi- galerie-claude-bernard/"> parigi galerie claude bernard </a> <a href="http://cisterna3000litroacciaio.tkpngu.info/di-te zze-sul-brenta/"> di tezze sul brenta </a> <a href="http://venditafotocameradigitalesony.tkpngu.info/ partito-politico-regione-campania/"> partito politico regione campania </a> <a href="http://lavatricewhirlpool6kg.fwptwq.info/torneria -san-dona-piave/"> torneria san dona piave </a> dcb49dbcba418c3730e9f279639dd39b

http://fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8-t.k90u0h.info <a href="http://fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8-h.k90u0h. info">fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8</a> [url]http://fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8-b1.k90u0h.info[ /url] [url=http://fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8-b2.k90u0h.info] fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8[/url] [u]http://fca0e2dfc9b18c6c0b8001645c5082b8-b3.k90u0h.info[/u ] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695

92cf53bbb1c5c5b26269e6d4fae1602f <a href="http://fondazionecassadirisparmioasti.mmmkhj.info /agriturismo-provincia-pisa-piscina-calda/"> agriturismo provincia pisa piscina calda </a> <a href="http://tuttiipokemoncheesistono.mmmkhj.info/case- in-affitto-taglio-di-po/"> case in affitto taglio di po </a> <a href="http://albergoaromavicinoaereoporto.mmmkhj.info/f oto-bmw-650-x-challenge/"> foto bmw 650 x challenge </a> <a href="http://salarosypupasecchionevideo.itptdn.info/cod ice-product-key-windows-xp-copia/"> codice product key windows xp copia </a> <a href="http://trustwirelesssecuritycamera100c.fludjz.inf o/prescrizione-diritto-annuale-camera-commercio/"> prescrizione diritto annuale camera commercio </a> <a href="http://traduttoridalfranceseallitaliano.fczctk.in fo/plan-de-corones-hotel-welness/"> plan de corones hotel welness </a> <a href="http://orologiobreilnovit272006.mmmkhj.info/accor do-oggi-io-alex-britti/"> accordo oggi io alex britti </a> <a href="http://demoprogrammasimulazioneimpiantopneumatico .vpbohm.info/finlandia-incidente-slitta-cane-indagine/" > finlandia incidente slitta cane indagine </a> <a href="http://configuraaggiornamentoautomaticoaviraantiv irclassic.mmmkhj.info/illecito-trasferimento-denaro-all-este ro/"> illecito trasferimento denaro all estero </a> <a href="http://stampantemultifunzionecanonmp130.mmmkhj.in fo/lavoro-cerco-autista-privato-privato-milano/"> lavoro cerco autista privato privato milano </a> 5da9afafca854712779d2105d5f756c1

5b4e8dba017391e993e2cd98d6f2b744 <a href="http://sony-custodia-lcs-pc55-lcspc55.migouw.info /"> http://sony-custodia-lcs-pc55-lcspc55.migouw.info/ </a> <a href="http://arte-tavola-inoxpran.ponwcl.info/"> ; http://arte-tavola-inoxpran.ponwcl.info/ </a> <a href="http://capodanno-foggia-intorni.yutqos.info/" ;> http://capodanno-foggia-intorni.yutqos.info/ </a> <a href="http://brink-sfida-rotella.ponwcl.info/"> http://brink-sfida-rotella.ponwcl.info/ </a> <a href="http://bakunin-stato-narchia.pjszwa.info/"&g t; http://bakunin-stato-narchia.pjszwa.info/ </a> <a href="http://elisa-toffoli-piede-nudo.ponwcl.info/" ;> http://elisa-toffoli-piede-nudo.ponwcl.info/ </a> <a href="http://studio-maccioni-consulenza-lavoro.dqpgse.i nfo/"> http://studio-maccioni-consulenza-lavoro.dqpgse.info/ </a> <a href="http://donazione-giocattolo-orfanotrofio-roma.pjs zwa.info/"> http://donazione-giocattolo-orfanotrofio-roma.pjszwa.info/ </a> <a href="http://profumeria-marionnaud.pjszwa.info/"&g t; http://profumeria-marionnaud.pjszwa.info/ </a> <a href="http://lotto-estrazione-01042006-superenalotto.dq pgse.info/"> http://lotto-estrazione-01042006-superenalotto.dqpgse.info/ </a> 8d1b3f5e64ba9bcaf7abcf583e743654

This is website.a lot of guys can service for you , most skilled levelers and The price of <a href="http://www.game-powers.com/powerleveling.jsp" ;>power leveling</a>. Give all customers the best and cheap price. The best and securest way to power level your character to your desired high level fast. the website already have done near a number of orders for <a href="http://www.game-powers.com/wow-power-leveling/&qu ot;>wow power leveling</a> and offers professional powerleveling service on most popular MMOGs.