Himangan Urheilijat ja Ylivieskan Kuula voittivat kotipelinsä

Erkki Aho   05 11 2007, 10:10

Sunnuntaina 4.11.2007 kävin katsomassa kaksi ykkössarjan lentopallo-ottelua. Ylivieskan Urheilutalolla Ylivieskan Kuula kukisti Kiuruveden Luomu-Wolleyn. niukasti 3-2 (25-19, 22-25, 23-25, 25-12, 15-13).

Himangan Urheiluhallilla Himangan Urheilijat voittivat niukasti Kyyjärven Kyvyn numeroin 3-2 (25-23, 24-26, 25-15, 24-26, 15-12)

Kyyjärven Kyvyllä kovat vahvistukset

Kyyjärven Kyky hävisi Himangalla pelinsä, mutta jatkossa se tulee olemaan sarjan ehkäpä kovin joukkue. Brasilialainen 203 cm pitkä vasenkätinen Pedro Madruga on todella kovanluokan kaveri ykkössarjaan. Hän iskee korkealta ja kovaa. Valkovenäläinen 204 cm pitkä Aliaksei Yeutukhovich ei ollut vielä päässyt sinuksi joukkueensa kanssa, mutta jatkossa mies tulee olemaan erittäin kova vahvistus Kyyjärven Kyvylle. Liettualainen 189 cm pitkä yleispelaaja Darius Abromavicius on todella vaikea torjuttava. Nämä kolme ulkomaan apua takaavat sen, että kyyjärveläisen betonitehtaan Betsetin joukkue on otsikoissa.

Nuori 190 cm pitkä yleispelaaja Niko-Matti Koskela on kehittyvä kaveri, mutta armeija taitaa viedä osan tehoista. Toisen keskitorjujan pelissä on vielä parannettavaa, sillä hän ei ollut aina siinä kohdassa missä piti olla. Yhteispeliä saattaa vaikeuttaa myös se, että himankalainen passari Arto Rautio ei todennäköisesti voi olla jokaisessa harjoituksessa mukana. Toisen passarin Henri Huumarkankaan ongelma on pituus. Hänellä on pituutta vain 178 cm. Torjuntapelissä mies käy lyhyeksi. Kun joukkueen yhteispeli saadaan kohdalleen niin Kyyjärven Kyky on todella vahva joukkue. Tuskin mikään joukkue tulee voittamaan Kyyjärven Kykyä sen omassa kotiluolassaan, jossa vierasjoukkueilla on todella vaikea pelata. Kaiken lisäksi pelit pelataan lauantai-iltaisin alkaen kello 19.00 eli mahdollisimman epämukavaan aikaan.

On todennäköistä, että keväällä sarjakauden päättyessä Kyyjärven Kyky on lohkonsa kahden parhaan joukossa. Tappio Himangan Urheilijoille johtui siitä, ettei joukkue ollut vielä ”hitsaantunut” yhteen ja lisäksi valmentaja Hannu Kalliojärvi pyöritti liian tiuhaan vaihtorulettia. Passari Arto Rautio on kokeneempi kuin Henri Huumarkangas ja tässä ehkä valmentajan rooli nousi todella suureen osaan, kun tarkastellaan ottelun lopputulosta. Valmentaja peluutti paljon Huumarkangasta. Ensi lauantaina 10.11. sarjakärki Oulun Etta kärsinee ensimmäisen tappionsa sarjassa, kun se matkustaa Kyyjärven Kyvyn vieraaksi.

Himangalla pakka sekaisin – henki rakoilee?

Himangan Urheilijoilla on runsauden pulaa pelaajista. Kaikille ei riitä peliaikaa ja se ehkä aiheuttaa tyytymättömyyttä joukkueessa. Jostain syystä HU ei ole vieläkään löytänyt parasta kokoonpanoa oikeaan järjestykseen kentälle. Toiseksi valmentajaksi on tullut KaLePan viime kauden valmentaja Timo Hihnala.

Ensimmäisen erän ratkaisija oli vasenkätinen 18-vuotias 197 cm pitkä Jussi Kaattari, joka takoi 7 pistettä. Mikko Keskisipilä säesti häntä hyvin 4 pisteellä. Marko Hiitola teki 3 pistettä samoin kuin Janne Heikkilä. Ensimmäinen erä oli kotijoukkue HU:n niukkaa hallintaa.

Toisessa erässä Himangan Urheilijoiden paras oli keskitorjuja Jari Tuura, joka torjui 4 pistettä ja hyökkäsi keskeltä 2 pistettä. Jari Tuura oli huippuvedossa. Mikko Keskisipilä teki 5 pistettä, Jussi Kaattari 3 ja Antti Kaattari 2 pistettä. HU johti erää vielä tilanteessa 23-22, mutta lopulta brassihyökkääjä Pedro Madruga ratkaisi erän vieraille.

Kolmannessa erässä toinen keskitorjuja Pekka Hänninen teki 4 pistettä, Jari Tuura 3 pistettä ja Mikko Keskisipilä 3 pistettä. Tätä erää HU hallitsi selkeästi. Varsinkin keskipelaajat Tuura ja Hänninen olivat iskussa.

Neljäs erä oli Mikko Keskisipilän näytöstä 7 pisteellä. Jari Tuura teki 2 pistettä ja Antti Kaattari 2 pistettä. Kyyjärvi oli tässä erässä niskan päällä. HU tasoitti erän tilanteessa 23-23, mutta lopulta jälleen brassivahvistus Pedro Madruga näytti kaapin paikan ja näin Kyky vei erän.

Viidennessä erässä HU oli alussa hallitsevampi, mutta Kyky tasoitti. tilanteeksi 7-7, kun Arto Rautio vaihdettiin passariksi. Sen jälkeen Kyvyn valmentaja Hannu Kalliojärvi vaihtoi passariksi Hannu Huumarkankaan ja HU:n paras mies Mikko Keskisipilä pääsi juhlimaan verkolla ja ratkaisi ottelun HU:lle. Viidennessä erässä Mikko Keskisipilä oli HU:n paras 4 pisteellä. Jari Tuura, Pekka Hänninen ja Jussi Kaattari tekivät kukin 2 pistettä

Koko ottelussa Mikko Keskisipilä teki 23 pistettä, Jari Tuura 15, Jussi Kaattari 14, Pekka Hänninen 10 ja Janne Heikkilä 9 pistettä. Himangan Urheilijoilla on materiaaliltaan hyvä joukkue, mutta oikean koostumuksen hakeminen näyttää tuottavan suurta tuskaa. Onko 199 cm pitkän omissa korkeuksissaan leijailevan Antti Kaattarin paikka pääasiassa vaihtopenkillä?

Kiuruvedellä sarjan paras passari

Kiuruveden Luomu-Wolleyn passari venetzuelalainen Pablo Jose Lobez Andrade on 190 cm pitkä taitava passari, joka jakelee loistavia passeja. Hän on sarjan taitavin passari. Valitettavasti kiuruvetisten joukkueessa iskuvoima oli ajoittain hukassa, sillä ainoastaan vasenkätinen 192 cm pitkä pelaaja-valmentaja, hakkuri Esa Penttinen pystyi paukuttelemaan palloja parkettiin todella näyttävästi. Jarkko Penttinen ja Sami Kumpulainen olivat epävarmoja iskuissaan. Passari Pablo Jose Lobez Andrade turhautui omien epäonnistumisiin ja tuomarin kyseenalaiseen tuomioon. Hän saikin keskisormen näyttämisestä keltaisen kortin ja Kuula ylimääräisen pisteen. Ylivieskan Kuula voitti ottelun niukasti ja kyseenalaisesti. Yksi selkeä väärä tuomio tiukassa pelissä saattaa ratkaista koko ottelun. Nyt kärsijän roolissa oli Kiuruveden Luomu-Wolley.

Ylivieskan tehot Mika Suihkosen ja Ville Sorvojan varassa


Ylivieskan Kuulan ehdottomasti paras pelaaja on keskitorjuja Mika Suihkonen. Tässä ottelussa Mika teki 22 pistettä. 16-vuotias Ville Sorvoja on kehittynyt jättiharppauksin viime kaudesta. Ville teki nyt 13 pistettä. Teemu Salmelan pistesaldo oli 8 pistettä ja Asko Eerolan pistesaldo oli 9 pistettä. Ylivieskan Kuulalle voitto oli erittäin tärkeä. Joukkueen heikkous on torjuntapeli. Toinen asia, missä on parannettavaa on vastaanotto ja passipeli. Ylivieskan Kuulan joukkue ei ole sarjan kärkijoukkueita

Huomautus
Juttu on kirjoitettu 5.11., mutta pystytty liittämään nettipäiväkirjaan vasta 9.11.2007.
Kirjoitus on siirretty ajallisesti oikeaan kohtaan "keinotekoisesti".


palautteet


ei palautteita