Ahojahti jatkuu 14.

Erkki Aho   23 04 2007, 10:08

Otteita todistusaineistosta 14.

______________________________________________________
PR-talojen rikollisen konkurssivyyhden selvittämisestä Erkki Aholle "palkkiona" ehdoton vankeusrangaistus nimikkeellä "velallisen epärehellisyys".
______________________________________________________
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä ja Hannu Maskonen hakevat Erkki Ahon henkilökohtaiseen konkurssiin sellaisesta velasta, jota Erkki Aho ei ollut velkaa.
_______________________________________________________

Velallisen epärehellisyys

Tein useita kanteluita ja tutkintapyyntöjä PR-talojen konkurssivyyhdestä ja Naturasta. Epäillyt rikolliset ajattelivat, että hyökkäys on paras puolustus. Niinpä minut ja vaimoni haastettiin oikeuteen velallisen epärehellisyydestä.

Kun PR-Teollisuus Oy perustettiin, niin otin pankista 100 000 markan lainan. Vakuudeksi esitin pankille kesämökkiämme. Se ei pankille kelvannut, koska se oli vuokratontilla. Pyysin veljiäni lainan takaajaksi. Takauksen vastavakuudesta teimme vaimoni kanssa sopimuksen, jonka mukaan kesämökkimme on vastavakuutena veljilleni lainani takauksesta.

Taloni oli pankille lainan vakuutena. Siksi käytimme vastavakuutena kesämökkiä. Minä myin vaimolleni talostamme ja kesämökistämme kummastakin oman osuuteni. Koska talo kokonaisuudessaan oli pantattuna pankille, niin silloin en voinut syyllistyä velallisen epärehellisyyteen. Tämä kauppa oli mahdollista tehdä pantinhaltijan suostumuksella.

Kesämökki oli pantattuna veljilleni. Myin tuosta kesämökistä puolikkaani vaimolleni pantinhaltijain eli veljieni suostumuksella. Ylivieskan käräjäoikeuden päätöksellä minut kuitenkin tuomittiin 75 päivän ehdottomaan vankeuteen velallisen epärehellisyydestä. Päätös muutettiin ehdonalaiseksi. Päätös on varmasti väärä, mutta sitä ei muutettu ylemmissä oikeusasteissa.

Ylivieskan käräjäoikeudessa syyttäjänä toimi Sulo Heiskari ja kantajana Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä ja pesänhoitaja Hannu Maskonen. Erikoista asian käsittelyssä oli se, että tämä oikeudenistunto oli ilmeisesti ko. käräjätuomari Lehdon ensimmäinen istunto ja hän oli täysin syyttäjän ja Hannu Maskosen armoilla oikeuskäsittelyssä. Siksi tuomiolause, kun sen viimein sain, oli täynnä virheitä. Tuomion malli oli otettu todennäköisesti jostakin oppikirjasta, koska nimet tuomiossani olivat vääriä, samoin myös summat. Tein asiasta faksilla heti tyytymättömyyden ilmaisun Ylivieskan käräjäoikeuteen. Tuomari soitti minulle kotiin ja kysyi, että enkö ole mihinkään tuomissa tyytyväinen. Jälkeenpäin tuomari oli korjannut tekemänsä nimivirheet ja summavirheet.

Jatkuvia kuulusteluja ja henkilökohtainen konkurssi

Pyrimme jatkuvasti saamaan oikeutta PR-talojen konkurssiasioissa. Siksi Heino Virta ja J.A. kävivät Oulun KRP:ssä. Siellä rikostutkija Tapio Mäkelä oli sanonut heille, että jos ette lopeta asioiden penkomista, niin teille käy kuten Erkki Aholle.

Asianajaja Hannu Maskonen esitti minulle, että maksa hänelle 10 000 markkaa ja lopeta asioiden penkominen, niin hän ei hae minua henkilökohtaiseen konkurssiin. Minä sanoin, että minä olen varmasti oikeassa ja asiat selvitetään perusteellisesti. En suostunut Maskosen esitykseen.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä ja Hannu Maskonen haki minut ja Heino Virran henkilökohtaiseen konkurssiin, vaikka olimme varattomia. Konkurssipesääni varatuomari Paavo M. Petäjä ilmoitti omaksi saatavakseen 100 000 markkaa. Saatava oli täysin perusteeton, koska en ole ollut koskaan Paavo M. Petäjälle penniäkään velkaa!

Tuossa tilanteessa paikalla oikeudenistunnossa oli myös syyttäjä Sulo Heiskari, jonka olisi pitänyt puuttua Paavo M. Petäjän toimintaan, sillä kysymyksessä oli rikoksen yritys. Heiskari ei tehnyt mitään Paavo M. Petäjän saattamiseksi vastuuseen teostaan. Konkurssini jälkeen Hannu Maskonen putosi ulkomailla ensimmäisen kerroksen parvekkeelta ja kuoli.

Henkilökohtaisessa konkurssissa pesänhoitajana toimi asianajaja Veli Päivikkö, joka katkaisi puhelinyhteytemme mitään meille siitä ennakkoon ilmoittamatta. Vaimoni vanhemmista toinen sai vakavan sairauskohtauksen, eivätkä he pystyneet saamaan meihin yhteyttä, kun pulinlinja oli katkaistu. Sairauskohtauksen saanut appeni oli kuoleman vaarassa.

Veli Päivikön toiminta pesänhoitajana oli niin sikamaista kuin olla voi. Hän uhkaili minua kirjallisesti vangitsemisella. Ennen kuin Maskonen oli hakenut meidät henkilökohtaiseen konkurssiin, niin hän oli tehnyt kolmen takaajan kanssa 30.6.1997 sopimuksen, jonka mukaan nämä maksavat konkurssipesälle 450 000 markkaa. Minulle ja Heino Virralle ei tuollaista mahdollisuutta esitetty, emmekä me siihen olisi suostuttukaan.

Minulta ja Heino Virralta on peritty useita vuosia tuon sopimuksen jälkeen täyttä 1,2 miljoonan summaa ulosotossa, vaikka summan olisi pitänyt muuttua päänluvun mukaiseksi heti kun kolme takaajaa oli tehnyt sopimuksen Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän kanssa. (Todiste 15.5.2000)

Kolme takaajaa, Jouni Remes, Markku Koski ja Kari Konu olivat tehneet Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän kanssa sopimuksen siitä, että he maksavat 450 000 markkaa 1 130 000 markan takauksista. Kahdelle muulle takaajalle,Heino Virralle ja Erkki Aholle ei ilmoitettu tällaisestä sopimuksesta etukäteen. Heino Virralta ja Erkki Aholta perittiin tuota täyttä summaa vielä vuosia tuon sopimuksen jälkeen, vaikka sopimuksen olisi pitänyt muuttua päänluvun mukaiseksi kaikkien osalta silloin kun kolme takaajaa tekivät sopimuksen Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän kanssa. Siis Heino Virralta ja Erkki Aholta ei olisi saanut periä kuin 150 000 markkaa ulosotossa. Heiltä perittiin kuitenkin koko summaa korkojen kera eli noin 1,2 miljoonaa markkaa. Teko oli tietoista ja törkeää toimintaa konkurssipesänhoitajilta Antti Latolalta ja Hannu Maskoselta.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän toiminta on todella sikamaista ja rikollista. Sen päämiehinä ovat Kera Oy ja Arsenal Oy.

Oheiset näköisliitteet:

Panttaussitoumus veljilleni (1401)

Sopimus kolmen takaajan kanssa (1402)

Todiste ulosotosta (1403)

Maskosen kuolema, kirjeeni valtakunnansyyttäjävirastoon (1404)


palautteet


Voisiko tämä kirjoitus poistua välittömästi netistä. Pyydän ilmoittamaan, mikäli niin ei aiota tehdä. Kirjoitus on allekirjoittanutta loukkaava ja on esitetty loukkaustarkoituksessa ja pitää sisällään esityksen, joka ei pidä yhtä tosiasioiden kanssa. En ole toiminut asiassa väärin enkä muutoinkaan lainvastaisesti kuten annetaan ymmärtää. Samalla pyydän saada tiedon tämän sivun ylläpitäjästä ja vastuussa olevasta. Vastaus sp osoite veli.paivikko@asianajotoimisto.inet.fi