Virkamerkki korvaa ammattitaidon – rikollinen poliisivaltio

Erkki Aho   05 02 2008, 9:01

image

image

image


Kyllä kansa tietää

• Poliisiauton määritelmä: torvi katolla ja kaksi sisällä.

• • Miksi poliisiautossa on kolme poliisia? Yksi osaa kirjoittaa, toinen osaa lukea ja kolmas osaa takaisin poliisiasemalle.

• • • Ote poliisin pöytäkirjasta. Uhriin osui 12 laukausta, joista onneksi vain yksi oli kuolettava.

• • • • Onko suvussanne esiintynyt mielisairautta, lääkäri kysyi potilaalta. - Ei, ei ole tai no, yksi on poliisi.

• • • • • Montako poliisia tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu? Yksi vaihtaa ja 10 muuta on valmiina pamputtamaan uutta lamppua ellei se suostu menemään paikoilleen.

• • • • • • Tuomari kysyi poliisilta, mistä tämä päätteli rouva Mikkosen olleen humalassa. – Kun pysäytin hänen autonsa, niin hän sanoi, että minä olen mukava mies.

• • • • • • • Mitä eroa on kondomilla ja poliisiautolla? – Kondomissa on vain yksi mulkku kerrallaan.

(Kansan kertomia kaskuja lisää netissä)
Poliisi kadotti avaimet

Kaleva-lehti uutisoi 17.1.2008, että 190 oululaisasunnon avaimet hävisivät poliisin kotietsinnän yhteydessä sunnuntaina Oulussa. Poliisi oli saanut kotietsintää varten asuntoja vuokraavan yhtiön edustajalta avainnipun, jossa oli kaikkien yhtiön hallinnoiman kuuden kerrostalon yleisavaimet. Kerrostalot sijaitsevat Toppilassa, Toppilansaaressa ja Simpsissä. Kotietsinnän yhteydessä avainnippu katosi. Kaikissa kuudessa kohteessa on ollut sunnuntai-illasta saakka ympärivuorokautinen vartiointi. Vartiointia jatketaan, kunnes kaikkiin asuntoihin saadaan vaihdettua lukot. Tähän menee arvion mukaan reilu viikko. Lukkojen vaihtaminen ja vartiointi aiheuttavat noin 150 000 euron kustannukset.

Poliisi tärveli miljoonabisnekset

Kauppalehti Optio kirjoitti 17.1.2008, että suomalaiset viranomaiset, poliisi ja syyttäjä etunenässä, ajoivat venäläissyntyisten Larissa ja Nikolai Lisitsynin jättibisnekset alas massiivisella rikostutkinnalla. Lappeenrannassa asuvaa pariskuntaa syytettiin vuosia kestäneessä prosessissa rahanpesusta ja kirjanpitorikoksista pariskunnan suomalaisissa yrityksissä. Lappeenrannan käräjäoikeus vapautti heidät kaikista syytteistä 21. joulukuuta. Tapahtumat alkoivat jo keväällä 2002, kun poliisi pysäytti ja pidätti massiivisilla operaatioilla Nikolai Lisitsynin Helsingissä ja tämän vaimon Larissa Lisitsynin Lappeenrannassa. Niiltä sijoiltaan Nikolai Lisitsyn oli pidätettynä 60 tuntia ja Larissa Lisitsyn päivän. Hän pääsi hakemaan sentään lapset kotiin illalla kotiin päiväkodista ja koulusta.

Ydinfyysikon koulutuksen saanut Larissa Lisitsyn, 44, on perheen tunnetuin jäsen, sillä hän oli pari vuotta sitten Suomen äyrikuningatar 2,7 miljoonaan euron ansiotuloillaan. Yllätysveronmaksaja ylsi kuvineen televisioon saakka. Hän oli ikään kuin kaunis esimerkki siitä, kuinka maahanmuuttajakin voi Suomessa onnistua. Perhe operoi Niko Trade ja Massum yhtiöineen metsäteollisuudessa, tietoliikenteessä sekä laivausbisneksessä. Varsinainen viisastenkivi oli kuitenkin välityskauppa.

Lisitsynit välittivät komissiopohjalta Venäjälle ja Venäjän suurteollisuuden tarpeisiin monilukuista tavaraa. Perheen liikenerokkuutta ei voi kiistää. He tunsivat neuvostoliittolaisvenäläisen järjestelmän puutteineen ja vinkkeineen. He osasivat kytkeä monien toimijoiden etuja yhteen. Kun muilla ei ollut aikaa odotella tai neuvotella, neuvoa tai avustaa, niin Lisitsynit jaksoivat.

Vaikka kaikki syytteet ja epäilyt Lisitsynien päältä pyyhittiin pois 21. joulukuuta käräjäoikeuden päätöksellä, iso vahinko oli jo syntynyt. Bisneksistä on jäljellä ehkä kaksi kolme prosenttia. Kaikki muu on mennyt, laskee Nikolai Lisitsyn. Hän kertoo, että jo tutkinnan alussa keskusrikospoliisi kirjoitti Niko Traden ja Massum Traden 48 asiakkaalle 12 maassa, että Lisitsynien yhtiöitä epäillään rikoksista, rahanpesusta ja kirjanpitorikoksista. Suomen valtiolle tutkinta on maksanut jättisummia. Tutkintatöissä on ollut jutun eri vaiheissa arviolta 30 poliisia. Pelkästään papereita on käännetty moneen otteeseen ja moneen suuntaan tuhansia ja taas tuhansia sivuja.

Vahingonaiheuttajat ja Suomen valtio ovat korvausvelvollisia asiassa. Korvattava summa tulee olemaan todella suuri.

Poliisin käsittämätön ajojahti kohteena Nils Gustafsson

Helluntaina 5. kesäkuuta 1960 espoolaisen Bodominjärven rannalla telttaretkellä olleet 15-vuotiaat Maila Irmeli Björklund ja Anja Tuulikki Mäki sekä 18-vuotias Seppo Antero Boisman surmattiin heidän nukkuessaan teltassaan murskaamalla heidän kallonsa lyömällä todennäköisesti isolla kivellä. Seurueeseen kuulunut neljäs nuori, silloin 18-vuotias Nils Wilhelm Gustafsson löytyi teltan päältä pahoin loukkaantuneena. Surmateot jäivät tuolloin selvittämättä laajasta tutkinnasta huolimatta ja useita erilaisia teorioita surmaajasta esitettiin. Henkiinjäänyt Gustafsson pidätettiin yllättäen epäiltynä murhista vuonna 2004, mutta sai vapauttavan tuomion seuraavana vuonna.

Maaliskuun lopulla 2004 poliisi yllättäen pidätti ainoan hyökkäyksestä selvinneen, nyt jo eläkeläiseksi varttuneen Nils Gustafssonin epäiltynä näistä kolmesta murhasta. Toinen huhtikuuta 2004 Espoon käräjäoikeus määräsi Gustafssonin vangittavaksi epäiltynä kolmesta murhasta. Seuraavana päivänä lehdistö näyttävästi ilmoitti vangitun nimen, telttaretkeltä ainoana henkiin jääneen Gustafssonin.

Lokakuussa 2004 Keskusrikospoliisi ilmoitti, että teltasta otettujen verinäytteiden analyysi tukee niitä tietoja, joita poliisilla on epäillyn Nils Gustafssonin osuudesta murhaan. Vangitsemisen aikoihin poliisi myös raportoi, että nykyisin tunnettu DNA-tekniikka, joka oli vielä tuolloin tapahtumien aikaan vuonna 1960 tuntematon, oli tuonut esiin merkittäviä uusia seikkoja asiassa. Sittemmin seuranneessa oikeuskäsittelyssä ei kuitenkaan sen enempää veri- kuin DNA-näytteillä saatu mitään oleellista uutta näyttöä, ei sen enempää Gustafssonia tukevaa kuin häntä vastaan puhuvaakaan.

Gustafsson itse on ja oli johdonmukaisesti aina tapahtumista lähtien vuonna 1960 ilmoittanut, ettei hänellä ole mitään muistikuvia tapahtumista, sekä arvellut, että häneen tapahtumassa kohdistettu pahoinpitely oli aiheuttanut aivovaurion, josta oli puolestaan seurannut muistinmenetys. Kysymys siitä, oliko Gustafssonin kalloon todellakin kohdistunut niin voimakas isku/iskuja, että niistä olisi aiheutunut muistinmenetyksen aiheuttava aivovaurio, oli keskeisesti esillä oikeudessa. Syyttäjät pyrkivät näet vähättelemään Gustafssonille aiheutuneita vammoja ja väittivät että Gustafsson oli liioitellut vammojaan ja vaikka näin ei suoraan sanottu, oli syytteiden taustalla käsitys, ettei Gustafsson ollut lainkaan menettänyt muistiaan, vaan päinvastoin muisti asiat varsin hyvin.

Elokuun 4. päivänä 2005 alkaneessa oikeudenkäynnissä syyttäjät vaativat rangaistusta Gustafssonille kolmesta murhasta. Käräjäoikeuden puheenjohtajana toimi laamanni Heikki Mikkola. Oikeuden toinen lainoppinut jäsen oli käräjätuomari Juha Lehto. Lisäksi käräjäoikeudessa oli lautamiesjäsenet. Käräjäoikeus toimi siis jutun merkityksellisyyteen nähden luonnollisessa maksimikokoonpanossa.

Oikeudenkäynnissä oli peräti kaksi syyttäjää, joina toimivat Tom Ifström ja Heli Haapalehto. Asianomistajia edusti asianajaja Heikki Lampela. Gustafssonia puolestaan avusti hänen puolustuksessaan asianajajat Riitta Leppiniemi ja Heikki Uotila.

Gustafssonin haettua korvausta vapaudenmenetyksen hänelle aiheuttamista kärsimyksistä suostuttiin valtion puolesta 19 200 euron määräiseen korvaukseen. Tämän jälkeen käydyissä neuvotteluissa valtion ja Gustafssonin välillä osapuolet pääsivät yksimielisyyteen 44 900 euron määräisestä korvauksesta. Gustafssonin saama korvaus perustuu lakiin syyttömästi vangitun oikeudesta saada korvauksia valtion varoista vapauden menetyksen johdosta (Laki 31.5.1974/422).

Poliisin toiminta Maijaliisa Hiekkasen ja Alpo Rusin kokemina

Maija-Liisa Hiekkanen on pitkään käynyt oikeutta hometaloasiassa pankkia vastaan. Poliisin toiminnasta löytyy hänen kirjoittamiaan tietoja osoitteesta:
http://www.promerit.net/forum/index.php?PHPSESSID=d1f813b9cdff7c8e06ae8e233808e612&board=51.0

Käräjäoikeus tuomitsi valtion maksamaan Rusille 80 000 euroa erilaisina korvauksina. Olen kirjoittanut päiväkirjassani tapaus Alpo Rusista useita juttua.
Katso esimerkiksi:
Virkamerkki korvaa ammattitaidon – kylmä tasavalta
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/440.htm
Y h t e e n v e t o

Olen alan ammattilainen kertomaan poliisin toiminnasta oman kokemukseni perusteella.
Katso: • Erikoinen isänpäivä - Erkki putkassa
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/19.htm
Poliisi on kieroillut rikostutkinnoissa asioissani jo yli 20 vuotta. Minut tuomittiin muun muassa kunnanjohtaja Torsti Kalliokosken herjauksesta, sen sijaan että hänet olisi pitänyt tuomita törkeästä petoksesta Rahjan saariston Natura Life-rahoituksen yhteydessä ja muista asioista.

Katso: • Onko Torstilla puhdas omatunto - velkavankeus oikeusturvavakuutuksesta!
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/133.htm
Nykyisin entinen korkealla eläkkeellä oleva kunnanjohtaja kuikuilee kaksi metriä tiealueella (!) olevan piha-aitansa takaa. Minulta taas peritään järkyttävän suuria asianajaja Tapani Takalan asianajolaskuja ulosottoteitse väärän oikeudenpäätöksen aikaansaamisesta.

Rikolliset juhlivat ja syyttömät kärsivät. Tämä on rikollinen poliisivaltio nimeltä Suomi, jossa virkamerkki korvaa ammattitaidon.

Lähteet

- Kaleva 17.1.2008
- Kauppalehti Optio 17.1.2008
- Jorma Palo: Bodomin arvoitus, ISBN 951-0-27893-9
- Jorma Palo: Nils Gustafsson ja Bodomin varjo ISBN: 978-951-0-32269-7
- Hannes Markkula: Bodomin murhat, ISBN 951-20-6756-0
- Maijaliisa Hiekkanen: Lainsuojattomana Suomessa oikeusvaltiossa?, ISBN 951-97855-4-X
- Erkki Aho: Olet Maamme Armahin Suomenmaa, ISBN 952-91-4593-X

Kuvat
- Jorma Palon Bodomin arvoitus-kirjan kansi
- Maijaliisa Hiekkasen Lainsuojattomana Suomessa oikeusvaltiossa? -kirjan takakansi


palautteet


ei palautteita