Flirttikoulutusta eduskunnan tiukkapipoisille –

Erkki Aho   11 02 2008, 11:11

image

-  o t e t a a n  h u u m o r i l l a

Helsingin Sanomat sen teki. Lehti kertoi ketkä kansanedustajat eivät osaa flirttailla. He ovat maakunnan miehiä, iältään keski-ikä plus. Näin eduskunnan naistyöntekijät lehden mukaan kuvailevat eduskunnan huonosti käyttäytyviä miehiä. Heitä, jotka "tuijottavat intensiivisesti rintoja hississä ja kuntosalilla", "heittävät rasvaläppää" ja "vihjailevat inhottavasti". Tämä on se kalapuikkoviiksi-sektori.

Nuoret miehet käyttäytyvät yleensä asiallisesti ja ymmärtävät, mitä on sivistynyt flirtti. Etenkin, jos mies on kaupunkilainen ja akateemisesti koulutettu, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Ovatko eduskunnan naiset itse täydellisiä? Tehtiinkö kärpäsestä härkänen? Voitaisiinko asiaa korjata koulutuksella ja suvaitsevaisuudella? Mielestäni eduskunnan tiukkapipoisille on organisoitava ihmissuhdekoulutusta ja opetettava heidät flirttailemaan. Jos työntekijät osaavat flirttailla, niin ilmapiiri eduskunnassa paranee huomattavasti. Sukupuolinen häirintä-sana voidaan korvata sanalla työturvallisuusasia.

Seuraavassa flirtin ja valloitustaidon "ohjeita" niille eduskunnassa työskenteleville tiukkapipoisille, jotka etsivät sykettä elämäänsä.

Hyvä itsetunto on kaiken perusta

Hyvästä itsetunnosta on sinulle apua kaikilla elämänalueilla. Jo muinaiset suomalaiset tiesivät, että vastakkaisen sukupuolen valloittajien kannatti esiintyä itsevarmasti. Kansan mieleen on juurtunut sellainen ihmeellinen uskomus, että "jos hevonen oikein paskantaa aisaan sulhasen kosiomatkan aikana, morsiamen vastaus tulee olemaa myönteinen". Viisaat talonpojat älysivätkin syöttää parhaat kauransa hevoselleen ja kun sitten lanta lensi, he tästä syystä voitonvarmasti astuivat morsiamen kotiin, suoraselkäisenä ja arvonsa tuntevin elein. Kukapa ei olisi suostunut tällaiselle ylväälle miehelle.

Ihminen menee läpi vaikka harmaan kiven. Hän ylittää itsensä silloin kun on pakko. Me käytämme aivokapasiteetistamme ehkä vajaat 10 %. Viehätysvoimastamme hyödymme todennäköisesti vielä vähemmän. Meiltä siis löytyy kiperän paikan tullen rahkeita enemmän kuin aavistammekaan.

Opi arvostamaan itseäsi. Mitä ajattelet itsestäsi, sellainen olet. Uskomalla itseesi voit valloittaa muut. Mitä muut ajattelevat sinusta, ei ole läheskään niin tärkeää kuin se, mitä itse ajattalet itsestäsi. Jokainen osaa jotakin paremmin kuin muut. Juuri sinä olet tärkeä henkilö. Jokainen on juhlan arvoinen. Elä unelmasi, älä pelkojasi. Muuta tyylisi passiivisesta aktiiviseksi. Jos joku arvostelee ulkonäköäsi, muista, että se on vain hänen mielipiteensä. Kauneudesta ei ole olemassa yhtä ainoata totuutta.

Valloita muut

Usein flirtti on käsitetty turhan ahtaasti, syntiseksi ja kieroksi viettelyksi, joka vääjäämättömästi johti sukupuoliyhdyntään.

Sana flirt, tarkoittaa kevyesti, leikillisesti, hyppiä edestakaisin kuten pyrstöäään väpättävä lintu. Flirtti vaatii nopeaa älyä ja tilannetajua. Se voidaan määritellä leikilliseksi oman hyvän tuulen jakamiseksi muiden kanssa. Kevyt flirtti on oiva valloituskeino. Sen ei tarvitse johtaa yhtään mihinkään.

Pikku flirtti piristää ihmeellisesti synkkää päivää. Lisäksi se kohentaa itsetuntoa. Lähimmäisemme meihin kohdistama pienikin ystävällinen ele antaa virkistävää vaihtelua arkeen. Flirtti voi lähteä katseiden kohtaamisesta, hymystä tai silmäniskusta. Ihmissunteissa on monta tasoa, sillä seurustelemme eri tavoin rakastettumme, ystävimme ja tuttaviemme tai vaikkapa virkahenkilön kanssa.

Ystävyyslähtökohtaa tarvitaan, koska monet valittavat, etteivät naisten ja miesten toiveet kohtaa. Me suomalaiset olemme taitavia silmäpelissä, koska kykyä jututtamiseen ei tahdo löytyä. Silmäpelistä on yritettävä jatkaa huulenheittoon. Monelle metsän rauha ja äänettömyys ovat olleet tärkeämpiä kuin sosiaaliset kontaktit. Eräs etappi on small talkin taito. Kukaan ei halua olla "tynnyrissä kasvanut tyttö".

Miten valloitat?

Avoimuus, ennakkoluulottomuus ja välittömyys tekevät kanssakäymisen helpoksi ja mielyttäväksi. Kehomme kieli puhuu enemmän kuin arvaammekaan. Varo flirttailemasta liian tositarkoituksella ja seksuaalisin elein. Erotu inhimillisenä symppiksenä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

Ihmisten sosiaalisessa kanssakäymisessä on tiettyjä lainalaisuuksia kuten esimerkiksi kahden keskusteukumppanin välinen etäisyys. Se on Suomessa keskimäärin 125 cm. Mitä kiinnostuneempia olemme vastapuolesta, sitä lyemmäksi etäisyys jää. Halaaminen on mukava, lämmin ja henkilökohtainen tapa tervehtiä tuttuja. Se on lisääntymässä pikavauhtia Suomenkin leveysasteilla. Monet kansat suukottelevat poskille tai jopa suulle kuten naapurimme venäläiset. Meille koskestusaroille pohjoismaalaisille halaaminen on erityisen tarpeen.

Hienotunteisuus, hienovaraisuus ja verkkainen tahti ovat onnistuneen flirtin tunnusmerkkejä. Huumori on loistava apu sukupuolten välisessä kanssakäymisessä ja elämässä ylipäätään. Sen teho on valtava. Iloinen ihminen vetää puoleensa aivan eri tavalla kuin murjottava. Tosikko ei kiinnosta ketään. Pitäisikö huumoria opettaa myös eduskunnan tiukkapipoisille työntekijöille?

Hymy hurmaa. Hymyn merkitys on niin suuri, että vaikka sinulla ei olisikaan kaunista hymyä, hymyile kuitenkin. Hymyilevään ihmiseen on helppo tutustua. Hän ei ole uhkaava, eikä pelottava ja hän saa tuulensa tarttumaan myös muihin. Hymy on lyhin matka kahden ihmisen välillä.

Hyvät tavat ilmenevät jo esiteltäessä. Siinä sinulla on kaikki mahdollisuudet antaa haluamasi kuva itsestäsi. Katso toista silmiin, hymyile ja anna kaiken viehätysvoimasi tulla esiin. Muista, että mielialasi tarttuu. Me kaikki odotamme toisiltamme ystävällisyyttä ja hyvää käytöstä. Positiivinen asenne elämään ja muihin ihmisiin on edellytys onneen. Älä kompastu vastoinkäymisiin. Hankalimmankin ihmisen voi saada suopeaksi kehumalla. Kohteliaisuus on kuin bumerangi: se palaa aina lopulta lähettäjälleen. Kehuminen ei kuitenkaan saa olla pelkkää lööperiä. Rehellisyys pitää säilyttää.

Luonnollinen ihminen selviää joka tilanteesta. Aidolle annetaan virheetkin anteeksi. Eikö ole mielekästä lisätä nautintoa myös työelämään hassuttelulla, ilolla ja leikillisellä flirtillä? Uskalla näyttää omat tunteesi. Niiden ilmaiseminen tekee sinusta inhimillisen.

Otetaan huumorilla

Kansanedustajat tekevät tärkeää ja raskasta työtä. Eräskin kansanedustaja valitteli raskasta valiokuntatyötä perjantaina kotiin tultuaan. Lauantaiaamuna hän punaisin silmin istui tuvan pöydän ääressä ja joi janoonsa väljähtynyttä kotikaljaa samalla harmitellen, että oli äänestänyt kuntaan keskiolutkiellon. Navetan aitauksessa emäntä yritti astuttaa lehmää, mutta sonni ei ollut kiinnostunut asiasta lainkaan. Emäntä otti navetan seinustalta haravan ja tökki sillä sonnia takapuoleen ja huusi kovalla äänellä, että "ookkos sääki ollut siellä valiokunnassa".

Kerrotaan, että kansanedustaja Pekka Vilkunan isä, Joose Vilkuna oli ollut kokouksessa Kokkolassa. Väliajalla hän oli mennyt vessaan ja hän oli erehdyksessä valinnut naisten vessan. Eräs nainen oli avannut oven juuri kun Joose oli ollut kusella. Nainen oli huudahtanut, että "tämähän on naisia varten". Joose oli jatkanut tarpeitaan ja sanonut, että "niin se on tämäkin".

Lähdeaineisto
- Helsingin Sanomat 27.1.2007
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Seksuaalista+h%C3%A4irint%C3%A4%C3%A4/1135233629461
- Eila Kaarresalo-Kasari: Silmänisku - flirtin ja valloitustaidon opas

Kuva
"Kumpi puraisi ensin..."

Rakkauden halu on ainoa keino pelkoa vastaan, joka jokaisella ihmisellä on väistämätöntä kuolemaansa vastaan. Rakkauden jumala on samalla elämän jumala, luomakunnan ylläpitäjä.

Sukupuolten välisen rakkauden esittäminen ja siitä puhuminen ei ole uutta. Jo luolaihmiset, antiikin kreikkalaiset, roomalaiset, renesanssi, jopa ahdasmielinen keskiaikakin ovat taiteessa ilmaisseet elämän ylläpitämistä selkein kuvaelmin. Varsinkin kansantaide ilmaisee asian ytimen: vastakkainen sukupuoli kiinnostaa. Tämä on luonnon laki. Taiteilijat asematunnelin vessan seinistä aina Picassoon asti ovat nähneet naisellisissa ja miehisissä suloissa elämän virtaa, josta kirkollisetkaan maalaukset eivät ole vapaita. Kukin aikakausi ja kulttuuri asettaa hävyllisyydelle, säädyllisyydelle ja siveydelle omat norminsa. Lakinsa vyötärön alapuolisen seudun tapahtumista. Taiteilijoita teema ei ole jättänyt kylmäksi ihan asiassa pysyvälläkään tasolla. Maailmankirjallisuuden arvostetuimmat teoksetkin käsittelevät yleensä tätä samaa aihetta.


palautteet


Tämä touhu vahvistaa sitä etteivät nämä raskaan työn raatajat todellakaan paneudu työhönsä, vaan ovat samanlaisia p.... ja kuin me muutkin. Miksi kunnioittaa eduskuntaa tai hallitusta!! Arvokkuus tipotiessään!! Ei sillä, ei tämä mitään uutta ole. Vain vähän fiksumpia, saavat parempaa liksaa!

Muistattehan kunnallispolitiikassa olla säädyllisempiä, että jätätte maatalon-emäntien mahdollisesti runsaat ryntäät tuijottelematta. Jos vaikka keskitytte katuvalaistuksen saamiseen eteläpuolelle jokeakin. Tämä puoli taajamaa on pimeä kuin se petolinnun perse. Watteja Särkiltä tännekin!!!!

Vaikka tämä jo sivuaakin aihetta, niin tekisi mieleni kääntyä puoleesi Erkki valojen saamiseksi näille eteläpuolen tanhuville. Vuosia olen vaatinut ehdokastani tekemään asian hyväksi jotain, vaan v...t! Puoskari lienee tehnyt Särkin valaisemiksi hyvää työtä, mutta käyköön aamuliukkailla pimeässä postilaatikolla vaikkapa tämän sadan metrin matkan. Kyllä Etelänkyläkin on ansainnut osuutensa potista. VARMASTI!

Vieläkin katuvaloista. Ajele pohjapuolta jokea ja vastaavasti vaikka kirkosta yläjuoksulle, niin huomaatko tarpeen pitkille valoille! Tarkoitan sivuteitä, niidenkin varsilla asuu satoja ihmisiä. Asia kuntoon, ja pian !!!!