JHT sarjan kärkipaikalle

Erkki Aho   06 01 2008, 21:43

image

JHT Kalajoki on aloittanut ylemmän Suomisarjan vahvasti.

Lauantaina Kokkolassa JHT näytti kenelle kuuluu Keski-Pohjanmaan jääkiekkoherruus voittamalla Kokkolan Hermeksen näytöstyyliin numeroin 2-6 (2-1, 0-2, 0-3). JHT:ltä puuttui sairastumisen takia kokoonpanosta tähtihyökkääjä Aku Joki-Erkkilä. Hänen paikallaan viiletti Seinäjoen HT:stä kotiin Kalajoelle palannut kuntoihme Janne Myllymäki. JHT:n tuki ja turva oli erinomaisesti pelannut maalivahti Jari Mäyrä, joka torjui peräti 39 laukausta. Jari Mäyrän torjuntaprosentti oli 95,12 %. Hermeksen maalivahti Mika Lahtonen joutui torjumaan vain 17 laukausta. Kalajokisten maaleista Kokkolassa vastasivat Jarmo Malmi alivoimalla, Sami Markkanen kahdesta maalista, Tomi Gronoff yhdestä maalista ja Mika Ritoniemi ylivoimalla Sami Markkasen syötöstä. Erittäin ilahduttavaa on se, että Jarmo Malmi ja Henri Mustonen ovat parantaneet peliin merkittävästi kauden aikana. Kai Yli-Untinen palasi Hermeksen A-junioreista takaisin JHT:n riveihin ja saalisti tässä ottelussa yhden syöttöpisteenkin.

Rankkareilla ratkaisu

Jyväskylän D-Kiekko voitti lauantaina kotonaan Tampereen KOOVEE:n numeroin 4-2. KOOVEE laskettiin etukäteen yhdeksi sarjan kovimmista joukkueista. Sunnuntaina D-Kiekko saapui Kalajoen jäähalliin JHT:n vieraaksi. JHT oli tyly isäntä ja voitti erittäin jännittävän ottelun rankkareilla 4-3. (1-0, 1-2, 1-1, 0-0).

JHT pelasi ensimmäisessä erässä useita minuutteja kolmella viittä vastaan, mutta maalivahti Jari Mäyrä oli varma kuin muuri, eivätkä vieraat saaneet mitään mainittavaa aikaiseksi ylivoimapelissä. JHT otti erän aikana peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä. Alivoimapeli oli todella vahvaa. Junkkarit siirtyy Aku Joki-Erkkilän loistavalla syötöllä ja Sami Markkasen tehokkaalla viimeistelyllä 1-0 johtoon.

Toisessa erässä vieraat saivat juonesta kiinni ja ampuivat hanakasti. Varsinkin junkkaripakit olivat ajoittain hätää kärsimässä, kun vieraat pyörittivät peliä. JHT:n tähtipelaaja Aku Joki-Erkkilä sai erinomaisen syötön ja hän taituroi hienon maalin. Maali oli varmasti yksi kauden upeimmista suorituksista Kalajoella. D-Kiekon puolustajat näyttivät pujottelukepeiltä, kun Aku polki vauhtiin. Toisessa erässä peliote siirtyi enemmän D-Kiekolle ja niinpä taululla kahden erän jälkeen komeili numerot 2-2.

Aku Joki-Erkkilä ottelun ratkaisija

Kolmannen erän alussa Aku Joki-Erkkilä karvasi tehokkaasti ja sai ohjattua kiekon mailataituri Sami Markkaselle, joka vispasi kiekon D-Kiekon verkon perille. D-kiekko tasoitti ottelun alivoimalla, kun junkkareiden junioripelaajat eivät saaneet purettua kiekkoa omasta päädystä.

Jatkoajan JHT pääsi aloittamaan neljällä kolmea vastaan, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulosta ei tullut. Jatkoajan lopulla JHT:n Sami Markkanen otti kiinnipitämisestä jäähyn, mutta D-Kiekko ei saanut aikaan kovin vaarallisia tilanteita. Koska jatkoajalla ei syntynyt ratkaisua, siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun.

Rangaistuslaukauskilpailun aloitti JHT:n Henri Mustonen, joka pisti kiekon varmasti maaliin kotiyleisön kannustaessa raivoisasti kotijoukkueen pelaajia. D-Kiekon Timo-Pekka Heikkinen ei onnistunut yleisön buuatessa äänekkäästi hänen suorituksensa aikana. JHT:n Tomi Gronoffin laukauksen D-Kiekon maalivahti Tommi Tervo nappasi kiinni. D-Kiekon Kimmo Kosonen epäonnistui rangaistuslaukauksessaan yleisön buuatessa äänekkäästi hänen suorituksensa aikana. Kolmantena JHT:n rangaistuslaukauksen ampujana luisteli kentälle Aku Joki-Erkkilä, joka ei pettänyt vaativan kotiyleisön odotuksia, vaan pisti hallitusti kiekon maaliin. Siitä alkoi kotijoukkueen riemujuhlat. JHT siirtyi sarjan kärkeen. Tuskin kukaan kalajokinen jääkiekon ystävä olisi voinut etukäteen uskoa, että JHT aloittaa sarjan näin vahvasti ja johtaa sarjaa. Joukkueen ehdottamat hahmot olivat maalivahti Jari Mäyrä ja laitahyökkääjä Aku Joki-Erkkilä. Jari Mäyrä torjui peräti 57 laukausta ja torjuntaprosentti oli 95,0 %. D-Kiekon maalivahti torjui 24 kertaa torjuntaprosentin ollessa 85,71. Kalajoella kotijoukkueen voittoa oli todistamassa 491 katsojaa.

HC Kerava ja Naantalin VG 62 tason mittarit

Seuraavaksi JHT Kalajoki matkustaa lauantaina Keravalle ja kohtaa etukäteen arvioituna sarjan ehdottomasti parhaimman joukkueen. HC Kerava voitti sarjan ensimmäisellä kierroksella Naantalin VG:n peräti 10-2. Naantali oli etukäteen yksi sarjan kovimmista joukkueista. Sunnuntaina JHT kohtaa Naantalin VG:n.

JHT:n valmentaja Risto Liikka on tehnyt JHT:n pelaajista joukkueen. Joukkueen peli on parantunut kauden aikana merkittävästi. Valmentaja Risto Liikka ottaa tehtävänsä todella sen arvon mukaisesti. Hän johtaa peliä aitioista ykköspuku päällä solmio kaulassa. Hän ehkä tarkoituksellisesti korostaa työtään ja arvostustaan valmentamaansa joukkuetta kohtaan. Kalajoella työtä tehdään sen arvon mukaisesti ja se näkyy myös pelaaja-aitioissa valmentajan pukeutumisena.

palautteet


ei palautteita