Venäjän rekkajonot yltävät jouluna Vantaalle?

Erkki Aho   19 12 2007, 10:47

Venäjän rekkaliikenteen jonot saattavat yltää jouluna Vantaalle saakka, uutisoi YLE. Poliisi ja Tiehallinto ovat varautuneet ruuhkiin pystyttämällä Porvoon ja Kehä III:n väliselle alueelle jonoista kertovia liikennemerkkejä. Poliisi voi tiputtaa Porvoon moottoriteillä nopeusrajoituksen 60 kilometriin tunnissa. Ruuhkien ennakoidaan alkavan tänä viikonloppuna ja päättyvän uudenvuoden jälkeen.

Porvoontiellä liikennöivistä rekoista 90 % on venäläisiä. Suomi on tässä rekkavaltauksessa täydellisesti maksajan roolissa. Voisi sanoa, että suomalaiset ovat hyväuskoisia hölmöjä, joita käytetään hyväksi, aivan kuten neuvostoaikaan. Venäläiset hallitsevat rekkaliikennettä. Suomalaisten kuljetusliikkeiden osuus on kutistunut lähes olemattomiin. Venäläiset rekat jyräävät suomalaisilla teillä maksamatta polttoaineesta ja teiden kulumisesta.

Tavaraliikenteen kasvu Suomesta Venäjälle on kasvanut tänä vuonna 17 %. Suomesta kulkee vuosittain 220 000 rekkaa Venäjälle. Itärajan ylittävistä rekoista vain 20 % kuljettaa suomalaista tavaraa. Kuorma-autoilijat joutuvat odottamaan rajan ylitystä jopa kolme vuorokautta. Jonossa odottelevalle kuljettajalle mikä muu tahansa vaihtoehto on parempi kuin tienpiennar. Useisiin kymmeniin kilometreihin venyvät rekkajonot raastavat sekä kuljettajien että tienvarsien asukkaitten hermoja. Pysäköintialueella ei tarvitsisi koko ajan hivuttaa autoa eteenpäin. Pisimmillään jonot ovat olleet 62 km.

Venäläiset eivät myöskään noudata autojen painomääräyksiä, vaan ajavat keskiakseliperävaunuilla, jotka rasittavat vetoautoa yli enimmän 1000 kilon sallitun painorajan. Lisäksi venäläiset ottavat mukaansa yli sallitun määrän venäläistä rikkipitoista dieselöljyä, joka levittää saasteita Suomen teille yli kaiken kohtuuden. Rekkajonot rassaavat rajaseudun linja-autoliikenteen kannattavuutta. Rekkajonot aiheuttavat linja-autoille myöhästymisiä. Linja-autojen matkustajamäärät ovat vähentyneet viidenneksen. Venäläiset rekat ovat onnistuneet siinä missä Stalin epäonnistui. Venäläiset rekat ovat vallanneet tieväylän itärajalta pääkaupunkiseudulle saakka.

Ongelman syy Venäjän puolella

Ongelma itään suuntautuvassa rekkaliikenteessä ei ole uusi ilmiö. Sitä mukaan kun liikennemäärät ovat kasvaneet, myös ongelmat ovat lisääntyneet. Pullonkaulan sijainti tiedetään. Se on naapurin puolella rajaa. Siitä, miksi järjestelmä ei toimi, on esitetty monia syitä. Asiallisimmasta päästä lienee se, että Venäjän tullissa toimii niin paljon ja niin monia eri viranomaisia, että se hidastaa tullaus- ja rajanylitystoimien hoitamista. Suomen kuorma-autoliitto teki viime vuonna nettikyselyn jäsenistönsä piirissä. Sen mukaan venäläisviranomaiset vaativat edelleen lahjuksia. Se maan tapa ei ainakaan ole loppunut.

Venäläiset ovat jatkuvasti hankaloittaneet suomalaisten kuorma-autoliikennöitsijöiden toimintaa vaatimalla mitä ihmeellisimpiä maksuja ja vakuutuksia. Viimeksi he ovat vaatineet vakuutusta sen varalta, että kuljettaja menehtyy kesken kaiken rekkajonossa ja venäläiset joutuvat huolehtimaan vainajan poiskuljetuksen.

On väärin, että Suomi joutuu luovuttamaan moottoriteitään parkkipaikoiksi venäläisille rekoille.. Luoteis-Venäjän tullilla on monia suunnitelmia itärajan liikenneongelmien ratkaisemiseksi. Vaalimaan vastaisella Torfjanovkan raja-asemalla on suunnitteilla merkittävä saneeraus. Tieverkkoa aiotaan parantaa Imatran rajalta Viipurintielle, kuljettajille suunnitellaan uutta pysäköinti- ja palvelualuetta ja myös henkilökuntaa on tulossa lisää. Helpotusta pitäisi tulla myös sähköisestä tullauksesta, jonka käyttöönotto on takerrellut Venäjän tullissa.

Ongelman ydin on silti venäläisten pohjaton korruptio. Tilanne vain huononee. Selitykseksi on sanottu, että Venäjän puolella kuljettajan pitää käydä näyttämässä papereita seitsemälle viranomaiselle, kun Suomessa viranomaistahoja on kaksi. Venäjällä ei ole haluttu siirtyä sähköiseen tullaukseen, silloinhan korruptio olennaisesti vaikeutuisi.

Korruptio, korruptio, korruptio

Presidentti Tarja Halonen ja presidentti Vladimir Putin ovat ministereiden ja virkamiesten lisäksi käsitelleet asiaa. Mitään konkreettista paranemista tilanteeseen ei ole tullut. Pahinta on se, että valtionjohto näyttää korruptiossa ja varojen itselleen haalimisessa erinomaista esimerkkiä. Jos valtionjohto voi rikastua järjettömästi, pitäähän uskollisilla virkamiehillä olla oikeus tulla toimeen vähintään kohtuullisesti. Moskovan Kansallisen strategian instituutin johtaja Stanislav Belkovski väittää, että Putinin henkilökohtainen omaisuus on 24 miljardia euroa. Sellaista omaisuutta ei presidentin viranhoidosta hankita millään rehellisillä keinoilla.

Suomen valtionjohto nukkuu asiassa ja odottaa jotain ihmettä tapahtuvan. Suunnitellaan kymmeniä miljoonia euroja maksavia parkkipaikkoja tuhansille rekoille. Käytetään suuri määrä muutoinkin niukkoja poliisiresursseja venäläisrekkojen valvontaan. Onnettomuusluvut nousevat.

Pääministerit Matti Vanhanen ja Viktor Zubkov kävivät Vanhasen mukaan hyödyllisen keskustelun Suomen ja Venäjän raja-asemia haittaavista rekkajonoista. Vanhasen mukaan rekkajono on positiivinen ongelma. Liikenteen ja kaupankäynnin kasvu hyödyttää molempien maiden taloutta. Tämä oli taas Vanhasen yksi torjuntavoitto.

Helsingin Yliopistossa tohtoriksi väitellyt Ilmari Larjavaara ei näe loppua itärajan rekkajonoille. Hänen mukaansa ne ovat olemassa, koska venäläiset yritykset haluavat kaksoislaskutuksen avulla kiertää sikäläisiä veroja ja tullimaksuja. Tullauksessa tietoverkot ovat olemassa, mutta niitä ei käytetä. Se tekisi toiminnasta liian läpinäkyvää. Aikaa vievä paperisota puolestaan jumittaa rekat jonoihin. Venäjällä politiikka on bisnestä.

Rekkajonot sulaisivat kolmessa päivässä, jos venäläisiä tullimiehiä ja rajavartioita lahjottaisiin riittävästi. He kylläkin oppisivat nopeasti vaatimaan lisää, koska toinen osapuoli on niin hullu, että maksaa. Rekkajonot sulaisivat päivässä, jos Putin määräisi joukkonsa asialle. Suomen valtionjohdon on tartuttava itärekkaliikenteeseen kovalla kädellä. Vastuun väistely ja pehmeiden puheiden aika on ohitse.

Lisätietoja
Rekkajonot video netissä:
http://hk.youtube.com/watch?v=pMcTbYnKngM&feature=related

Helsingin Sanomat uutisoi asiaa 30.9.2007:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Halonen+uskoo+ven%C3%A4l%C3%A4isten+nyt+puuttuvan+rekkajono-ongelmaan/1135230678332

Tiehallinnon tilannetiedote rekkajonoista:
http://alk.tiehallinto.fi/alk/rajaliikenne/e18.html

Näin systeemi toimii:
Rekkajonot/Lahjusten tie on toimittaja Pekka Parantaisen tosikertomus rekkareissusta Moskovaan. Sen perusteella muodostuu todellinen kuva tilanteesta.
Katso päiväkirjan liiteosastoa L6 (19.12.2007)
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/565.htm

palautteet


Miksi laivat eivät mene suoraan Pietariin ja lastaa konttinsa sinne? Miksi niiden pitää kiertää Suomen Hangon kautta, mitä Suomi tästä hyötyy? Tai toinen vaihtoehto olisi suoraan Saksasta junalla Venäjälle, tai Aasian kautta junalla. Voisi myös asettaa venäläisille rekoille tiemaksut.

Mikään vakuutusyhtiö ei vakuuta kuljetusta venäläiselle vastaanottajalle JOS tavara n välivarastointi tapahtuu Venäjällä. Jokainen tietää miksi - puolet varastetaan varastoista, ja pistetään vakuutusyhtiöiden piikkiin. Siksi tavara on roudattava Suomeen, josta se sitten rekka kerralla viedään tavaran ostajalle.

Onhan tossa jotain järkeäkin, jos ei kiinnitä huomiota sairaalloiseen kiihkoiluun. Palautteet, etenkin ensimmäinen, aikamoista p...aa. Kommentoin vain parilla sanalla, koska aivopestyjen ihmisten mielipiteitä on turha yrittää muuttaa: Venäjän valtion etujen mukaista olisi tiputtaa Suomi pelistä pois. Mutta, kun Venäjän tuonti on niin suurta, maan omat satamat eivät kykene sitä tavaravirtaa käsittelemään. Venäjän politiikassa voi selvästi nähdä pyrkimyksen suoraan tuontiin siirtymiseen. Mutta jatkakaa itkemistä. Ketään ei kiinnosta.