Virusvaroitus – Sober.I liikkeellä netissä

Erkki Aho   21 11 2007, 21:21

Ennakoiva varoitus tietokoneviruksesta ! ! ! ! ! ! !

Olen saanut tänään tietää, että maailmalla on jälleen liikkeellä erittäin vaarallinen virus, joka tunkeutuu vastaanottajan tietokoneeseen tuhoten kovalevyn.

On varsin todennäköistä, että tulevina päivinä tämä uusi virus leviää hyvin laajalle, myös Suomeen. Kyseessä on tietokonevirus, joka on vaarallisin, mistä CNN koskaan on tiedottanut. Tämä uusi virus huomattiin eilen Mc Afee’n toimesta ja jopa Microsoft luokittelee tämän kaikkein tuhoisimmaksi mitä milloinkaan on ollut. Toistaiseksi ei ole mitään keinoa eliminoida tätä virustyyppiä.

Tuholainen naamioi itsensä jonkun ystävän tai tutun lähettämäksi sähköviestiksi Windows-järjestelmässä. Luokkakokouskutsuksi tai sellaisella kutsu-tavalla. Toinen viruksen tapa on ilmoittaa väärin lähetetystä sähköviestistä. Liitteenä on mukamasten luokkakuva, joka aukaistaessa aktivoi viruksen ja päästää sen itselle taltioituun osoitelistaan lähettäen viestinsä kaikille näille automaattisesti. Pirullisuus piilee tässä: vastaanottaja luulee saavansa viestin joltain tutultaan. Virus tuhoaa tietokoneesi kovalevyn Zero-alueen eli kaikkein tärkeimmän.

Viimeisin tieto kertoo sellaisesta lähetymistavasta, että viesti kertoo järjestelmävirheestä tai väärästä online-tilauksesta. Liitteen klikkaaminen vapauttaa tien tälle paholaiselle.

Siis jos saat viestin joltain tutultasi kutsu tms. –nimikkeellä, niin jätä viesti avaamatta ja sulje tietokoneesi mahdollisimman pian. On suositeltavaa aktivoida netistä kaikkein uusimmat antivirusohjelmat omaan tietokoneeseensa. Niin kauan kuin tarkempaa tietoa ei ole saatavissa, niin on parempi olla ylivarovainen ja seurata erittäin tarkkaan saapuneita sähköviestejä.

On syytä epäillä ja ihmetellä, että liittyykö tämä jotenkin kaupallisuuteen ja joulumyyntiin? Rikkoutuneiden laitteiden tilalle joudutaan ostamaan uusia. Mikäli juttu osoittautuu "vain" uutisankaksi, niin voimme olla huojentuneita.


palautteet


ei palautteita