Eläkeläisten epäoikeudenmukainen kohtelu

Erkki Aho   19 12 2006, 8:49

Eläkeläiset, äänestättekö keskitysleirinne vartijoita?
Edellisissä eduskuntavaaleissa kansa antoi Keskustalle vaalivoiton, mutta mitä antoi keskusta eläkeläisille: kokonaista viisi euroa! Pelkällä kansaneläkkeellä ja pienellä työeläkkeellä ei Suomessa pärjätä.

Välikysymyskeskustelussa 19.9.2006 eläkeläisten taloudellisen aseman parantamiseksi perussuomalaisten puheenvuoron käytti puheenjohtaja Timo Soini. Hän totesi puheenvuorossaan seuraavaa:
”Hallitusherra toisensa jälkeen on paukutellut henkseleitään siitä, kuinka hyvin Suomella nyt menee. Talous on kasvanut ja jakovaraa on syntynyt, mutta tuloerot ovat kasvaneet. Keskusta rohmusi vaalivoiton mm. lupaamalla eläkeläisten aseman parantamista, lupauslinkona toimi nykyinen peruspalveluministeri Liisa Hyssälä. Rahaa eläkkeiden varassa eläville ei ole herunut, mutta vaalien alla taas lupaukset rehottavat. Maakuntalehdet ovat väärällään kansanedustajien kolumneja, joissa vaaditaan ruuan arvonlisäveron alentamista ja eläkkeiden korottamista. Kyllä Kepu kehtaa! Vaalijallitus on täydessä käynnissä. Hallituksella on nyt valta sekä rahat, missä on teot? SDP on antanut suurimmat verohelpotukset sileäkätisille suuromistajille, joilta se poisti varallisuusveron. Tästä ei SDP ruusurynnäköllä ja pahvimukista tarjotulla haalealla saludolla selviä. Tosiasiat ovat selvät.”

Miksi eläkerahastot tyhjennettiin?
Toimittaja Markku Rouhiainen on tiivistänyt eläkeläisten kohtaloon vaikuttaneet tapahtumat seuraavin sanoin:
Koivisto heilutti tahtipuikkoa kun eläkerahastot tyhjennettiin. Kun Suomelta loppuivat rahat ja valtionvelka oli ulkomaanvelan osalta yli 60 % bruttokansantuotteesta, EU-kelpoisuus oli menetetty. Unioniin liittymisestä oli jo päätetty. Presidentti Mauno Koivisto ilmoitti jo 1992, että Maastrichtin sopimukseen sitoudutaan. Reunaehdot olivat tiedossa, ja juuri ne eivät Suomen kohdalla kelvanneet. Oli yksi taho, jossa oli vielä rahaa - eläkerahastot. Valtio ja pankit tekivät sopimuksen ja rahoitussuunnitelman, jossa yrityksen joutumisella konkurssiin eläkerahaston ei tarvinnut antaa lainaa ja tuo pääoma jäi eläkekassan vapaasti sijoitettavaksi pääomaksi. Eläkerahastot tyhjennettiin ulkomaisen lainan lyhennyksiin! Nyt rahastot ovat tyhjillään ja ikänsä puurtaneiden jäädessä työeläkkeelle eläkkeen määrä ei olekaan luvattu 60 % palkasta vaan korkeintaan 45 %. Valtio ja pankit tarvitsivat toisiaan. Eläkerahat pumpattiin pankkien kiinteistökauppoihin ja sitten kiinteistöt myytiin eläkerahastoille. Osa meni Kouri-kauppojen tappioihin, osa valtion joukkovelkakirjoihin, joita eläkerahastot ostivat ja pelastivat valtion. Mutta pankit olivat yhä pulassa. Sitten kaadettiin ensihätään 32500 yritystä! Alkoi panttipeli. Velallisten omaisuudet rosvottiin laillisesti ja siirrettiin omaisuudenhoitoyhtiöille. Pankit huseerasivat kuin siat vatukossa ja pankkitarkastusvirasto käänsi katseensa Suomenlahden ulapalle, kun myyntivoitot kirjattiin pankkien taseisiin”, näin kirjoitti toimittaja Markku Rouhiainen.

Mikä on taitettu indeksi?
Eläkeläisille ei voitu maksaa heidän ansaitsemiaan eläkkeitä. Siksi ryhdyttiin pienentämään eläkkeitä. Siihen keksittiin keinot, pohjaosan leikkaus ja taitettu indeksi. Vuosittaisten eläkkeiden tarkistus tehdään ns. eläkeindeksiä käyttäen. Se on tietty laskennallinen prosenttiluku. Se ilmaisee, kuinka monta prosenttia eläkkeet nousevat aina vuoden alusta lukien. Työeläkelaki astui voimaan 1962. Tämän lain 9. pykälän mukaan eläkkeiden vuosittainen tarkistus sidottiin palkkaindeksiin. Palkkojen ja eläkkeiden tarkistus tapahtui samalla prosenttikertoimella.

Vuoden 1977 alusta lukien eläkkeiden tarkistus sidottiin ns. puoliväli-indeksiin. Siinä oli palkka- ja kuluttajaindeksiä saman verran eli 50 % kumpaakin. Erittäin merkittävä heikennys eläkkeisiin, koska kuluttajahintaindeksin korotusvaikutus eläkeindeksiin on pääsääntöisesti heikompi kuin palkkaindeksiin.
Vuoden 1966 alusta lukien yli 65-vuotiaille säädettiin ns. taitettu indeksi. Lisäksi laki antoi heille varsin epäonnistuneen nimen ”eläkeikäiset”. Taitettuun indeksiin tuli palkkaindeksiä 20 % ja kuluttajaindeksiä 80 %. Jo ajalla 1996-2004 yli 65-vuotiaiden taitettu indeksi jäi jälkeen palkkaindeksistä 18,8 %.

Vuoden 2005 alusta lähtien taitettu indeksi koskee kaikkia eläkeläisiä. Taitettu indeksi korotti eläkkeitä 0,93 % kun palkkojen korotus oli 3,5 %. Eräillä aloilla korotus lähentelee kuutta prosenttia. Ajalla 1992-2005 palkansaajien reaaliansio kasvoi 28-29 % ja eläkeläisten 1,5-4,9 %. Eläkeläisten on syytä herätä reagoimaan tilanteeseen. Eläkkeiden korjaus ei ole kiinni rahasta vaan poliittisesta tahdosta.

Mikä on pohjaosan leikkaus?
Paavo Lipposen hallitus aloitti pohjaosan leikkaamisen lähes 400 000 eläkkeensaajalta vuonna 1996. Pohjaosan leikkaus koskettaa niitä melko pientä eläkettä saavia, jotka ovat vuosikymmenten ajan tehneet työtä matalapalkkaisissa tehtävissä ja rakentaneet tämän maan hyvinvoinnin sekä maksaneet eläkemaksuja työelämänsä ajan.

Vuonna 1995 säädetyllä lailla (1491/1995) kansaneläke muutettiin kokonaan ns. eläkevähenteiseksi eläkkeeksi, jolloin kansaneläkkeen pohjaosaa ei enää myönnetty, kun muut eläkkeet ylittävät lisäosaan oikeuttavan tulorajan. Vuoden 1997 alusta lähtien uusissa eläkkeissä ei enää erotettu toisistaan pohjaosaa ja lisäosaa.

Samalla pohjaosa leikattiin asteittain kokonaan pois niiltä eläkeläisiltä, joiden eläkkeeseen ei kuulunut lisäosaa lain voimaan tullessa. Pohjaosaa on leikattu kahdesti, vuoden 1996 alussa ja vuoden 1997 helmikuussa. Näitä ns. leikatun eläkkeen saajia oli 411 000 maaliskuun lopussa 1997.

Välikysymyskeskustelu
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi välikysymyskeskustelussa näin:
”Kansaneläkkeen pohjaosan leikkaus ja taitettu indeksi ovat vanhojen puolueiden politiikan tulosta. Samojen tahojen tahto toteutuu myös viiden euron murutarkistuksessa, jota hallitus korskeasti kehuu tasokorotukseksi. Hallituksen kylmät kaavailut eläkeläisten kohdalle paljastuvat myös tutkittaessa valtiontalouden vuosien 2007-2001 kehysbudjetointia. Sinne ei ole sisällytetty erillisiä toimenpiteitä, joilla parannetaan eläkkeensaajatalouksien ostovoimaa. Tosiasia on: pelkällä kansaneläkkeellä ja pienellä työeläkkeellä ei Suomessa pärjätä.

Eläkkeensä varassa elävien suomalaisten on muutettava äänestyskäyttäytymistänsä, ennen ei korjauksia tule. Väärinkäytetty puolueuskollisuus on heitettävä romukoppaan ja tuettava rehellistä perussuomalaista linjaa. Edellisissä eduskuntavaaleissa kansanedustaja Kääriäinen, höyry hartioista nousten julisti, että antakee voemaa niin asiat korjataan. Voemoo tuli, mutta korjauksia ei. Kansa antoi Keskustalle vaalivoiton, mutta mitä antoi keskusta eläkeläisille: kokonaista viisi euroa.”

___________________________________________________________

Kiitos Seija!

Kiitos Kaj Karlssonille kommentista
. Mielestäni eläkeläisten kannattaa keskittää äänensä Perussuomalaiselle puolueelle. Timo Soinin ja perussuomalaisten linja on selkeä ja kirkas eläkeläisten asioissa. Me ajamme eläkeläisten asioita kaikin mahdollisin keinoin jotta saamme lopetettua eläkeläisten sortamisen Suomessa. Olen monesti kärjistäen kysynyt, että äänestävätkö eläkeläiset keskistysleirinsä vartijoita eli niin sanottuja vanhoja puolueita. Nyt kannattaa vaikuttaa perussuomalaisten kautta.

palautteet


kiitos mahtavan selkeästä informa atiosta. seija koivisto

Mikäpä olisi neuvoksi. Eläkeläispuolue tai protestipuolue ei toimi tällä vaalitavalla.Pienet puolueet jäävät suunsoittajien asemaan. Ensin pitää saada jotenkin näyttöä eläkeläisten mahdollisuuksista vaikuttaa joukkovoimalla esim kansalaistottelemattomuutta käyttäen. Sitten voidaan ehkä saada omiin perinteisiin puolueisiinsa sitoutuneet äänestämään uudella tavalla.

http://407bf6cac617093373bea6698dec970a-t.huihg897.info 407bf6cac617093373bea6698dec970a [url]http://407bf6cac617093373bea6698dec970a-b1.huihg897.inf o[/url] [url=http://407bf6cac617093373bea6698dec970a-b2.huihg897.inf o]407bf6cac617093373bea6698dec970a[/url] [u]http://407bf6cac617093373bea6698dec970a-b3.huihg897.info[ /u] e03050ea2e02bd604983470c788d56c6

9991e83f4c84e338311a49cc44184315 <a href="http://mercatino-abbigliamento-roma.uotspc.info/& quot;> http://mercatino-abbigliamento-roma.uotspc.info/ </a> <a href="http://pirelli-materasso-lattice.uotspc.info/&quo t;> http://pirelli-materasso-lattice.uotspc.info/ </a> <a href="http://commissario-di-percorso.iwurff.info/" > http://commissario-di-percorso.iwurff.info/ </a> <a href="http://usucapione-fabbricati-urbani.xldgzb.info/& quot;> http://usucapione-fabbricati-urbani.xldgzb.info/ </a> <a href="http://configurazione-mms-panasonic.mospet.info/& quot;> http://configurazione-mms-panasonic.mospet.info/ </a> <a href="http://fiera-verona-marzo.ytuuvn.info/"> http://fiera-verona-marzo.ytuuvn.info/ </a> <a href="http://acquari-a-milano.ytuuvn.info/"> http://acquari-a-milano.ytuuvn.info/ </a> <a href="http://enel-it-meteo.uotspc.info/"> http://enel-it-meteo.uotspc.info/ </a> <a href="http://tramonto-sul-lago.uotspc.info/"> http://tramonto-sul-lago.uotspc.info/ </a> <a href="http://roma-noleggio-conducente.mospet.info/" ;> http://roma-noleggio-conducente.mospet.info/ </a> dfb19b9661cbae55af06aa0e93fb7c94

846ef57c7528af184565ffc6e3358167 <a href="http://opel-tigra-genova.yhrnhp.info/"> http://opel-tigra-genova.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://il-novecento-italiano.syfbra.info/"&g t; http://il-novecento-italiano.syfbra.info/ </a> <a href="http://architettura-la-sapienza.oevbet.info/" ;> http://architettura-la-sapienza.oevbet.info/ </a> <a href="http://ilaria-bignardi-nuda.syfbra.info/"> ; http://ilaria-bignardi-nuda.syfbra.info/ </a> <a href="http://rivista-per-adulti.yhrnhp.info/"> http://rivista-per-adulti.yhrnhp.info/ </a> <a href="http://offerta-albergo-cagliari.oevbet.info/" ;> http://offerta-albergo-cagliari.oevbet.info/ </a> <a href="http://master-pubblica-relazione.syfbra.info/&quo t;> http://master-pubblica-relazione.syfbra.info/ </a> <a href="http://ormone-beta-hcg.yqqnyz.info/"> http://ormone-beta-hcg.yqqnyz.info/ </a> <a href="http://guida-compilazione-bolle.jjaywn.info/" ;> http://guida-compilazione-bolle.jjaywn.info/ </a> <a href="http://microsoft-attacca-utente.jjaywn.info/" ;> http://microsoft-attacca-utente.jjaywn.info/ </a> 05312416290f2dc669f50074c50316f3

e223ae5511281340a4ef8f538d0dac5c <a href="http://mercatinosandonatotorino.rqjpvc.info/modul istica-comune-besana-brianza/"> modulistica comune besana brianza </a> <a href="http://fileaudioamoreimmaginato.qyddld.info/annun ci-lavoro-reggio-emilia/"> annunci lavoro reggio emilia </a> <a href="http://maroccoviaggioorganizzato.htyjjp.info/scad enza-bollo-gennaio/"> scadenza bollo gennaio </a> <a href="http://testocanzonediscoverychannel.rqjpvc.info/c alcio-a-5-uisp/"> calcio a 5 uisp </a> <a href="http://lisolapiubella.nxuyph.info/croce-celtica-n eo-tarocco/"> croce celtica neo tarocco </a> <a href="http://produzionepizzoplisse.ohkvfb.info/lunghezz a-focale-cinema/"> lunghezza focale cinema </a> <a href="http://tassointeressemutuochirografario.nxuyph.in fo/cenone-capodanno-2007-padova/"> cenone capodanno 2007 padova </a> <a href="http://mutuocessionequintostipendio.rqjpvc.info/c osa-sono-le-ong/"> cosa sono le ong </a> <a href="http://colinmcrae2005corriere.rqjpvc.info/blu-clu b-teorema-maldive/"> blu club teorema maldive </a> <a href="http://imparareillinguaggio.ohkvfb.info/disegno-n atalizio-renna/"> disegno natalizio renna </a> 89338efc43c42e21ab22a4942b868449

3d55b21d2e160796c4da11bdd7cf8905 <a href="http://capo-verde-turisti-per-caso.tyuwuu.info/&q uot;> http://capo-verde-turisti-per-caso.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://corpo-militare-della-croce-rossa.bxaetg.in fo/"> http://corpo-militare-della-croce-rossa.bxaetg.info/ </a> <a href="http://diego-conte-con-brigitta-bulgari.fxovze.in fo/"> http://diego-conte-con-brigitta-bulgari.fxovze.info/ </a> <a href="http://lotti-san-siro-tiscali-it.fxovze.info/&quo t;> http://lotti-san-siro-tiscali-it.fxovze.info/ </a> <a href="http://impianto-ad-alto-rischio-esplosione.tyuwuu .info/"> http://impianto-ad-alto-rischio-esplosione.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://donelli-di-ma-f-spa.kiczxf.info/"> http://donelli-di-ma-f-spa.kiczxf.info/ </a> <a href="http://allergia-improvvise-dovute-nessuna-causa.t yuwuu.info/"> http://allergia-improvvise-dovute-nessuna-causa.tyuwuu.info/ </a> <a href="http://classi-istituto-d-arte-cordenons.fzgmhg.in fo/"> http://classi-istituto-d-arte-cordenons.fzgmhg.info/ </a> <a href="http://estetista-attivita-artigianale-normativa-s ardegna.kiczxf.info/"> http://estetista-attivita-artigianale-normativa-sardegna.kic zxf.info/ </a> <a href="http://vpm-110xl-videocamera-samsung-videocamera. hvewez.info/"> http://vpm-110xl-videocamera-samsung-videocamera.hvewez.info / </a> 59e584280b17eeed2f34ea2e27d45433

c4d40d6b3b43760341b909746d00c08c <a href="http://figura-tangram-stampare.qdjsxt.info/" > http://figura-tangram-stampare.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://valeo-pianezza-sicurezza.ozwtzz.info/" ;> http://valeo-pianezza-sicurezza.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://rustici-in-affitto.jvmenx.info/"> http://rustici-in-affitto.jvmenx.info/ </a> <a href="http://aziende-di-porte.qdjsxt.info/"> http://aziende-di-porte.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://fico-al-limone.dhzukf.info/"> http://fico-al-limone.dhzukf.info/ </a> <a href="http://annuncio-occasione-sassari.ozwtzz.info/&qu ot;> http://annuncio-occasione-sassari.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://trasporto-moto-vigevano.dhzukf.info/" > http://trasporto-moto-vigevano.dhzukf.info/ </a> <a href="http://attivita-customer-satisfaction.ozwtzz.info /"> http://attivita-customer-satisfaction.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://lettera-carattere-fantasiosi.ozwtzz.info/& quot;> http://lettera-carattere-fantasiosi.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://appunti-tesine-gratis.ojiwel.info/"&g t; http://appunti-tesine-gratis.ojiwel.info/ </a> f26aa7f1efeefe71d38addca0308c8cc

8f6b3d1cb4567ad9cc62c3c1ea37bf01 <a href="http://dolomitenovellabasen110.ttqjcj.info/forum- plasma-o-lcd/"> forum plasma o lcd </a> <a href="http://progettotessituraistitutocomprensivo.vkvvl n.info/hotel-firenze-vicino-duomo/"> hotel firenze vicino duomo </a> <a href="http://bufaloingrossosalume.bfkhuj.info/testo-tiz iano-ferro/"> testo tiziano ferro </a> <a href="http://santangelolimosano.xpoyui.info/inps-sede-n oto/"> inps sede noto </a> <a href="http://abitouomoroma.xyxvyt.info/cibo-tipico-spag noli/"> cibo tipico spagnoli </a> <a href="http://mitologiaclassicaillustrata1988.xlmwhr.inf o/benefici-agli-invalido-servizio/"> benefici agli invalido servizio </a> <a href="http://aeroportokualalumpur.ypppnu.info/esempio-m odelli-curriculum/"> esempio modelli curriculum </a> <a href="http://intraskinlasercontrosmagliatura.snixuh.inf o/noi-veniamo-a-te/"> noi veniamo a te </a> <a href="http://sacchettoplasticamaglieria.xpoyui.info/poe sie-di-pessoa/"> poesie di pessoa </a> <a href="http://legge2896.bfkhuj.info/ufficiale-elena-sant arelli/"> ufficiale elena santarelli </a> 8ae00bc4c0da9b7e4bd8f2b72581fd42

6d9c780c90dc652a714cabe310580f8a <a href="http://distribuzione-campionaria-media.gdrbiv.inf o/"> http://distribuzione-campionaria-media.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://cercare-nascita-persona.hcxizy.info/" > http://cercare-nascita-persona.hcxizy.info/ </a> <a href="http://nomi-cani-maschi.gdrbiv.info/"> http://nomi-cani-maschi.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://mobili-stile-rinascimento.cbfrgc.info/&quo t;> http://mobili-stile-rinascimento.cbfrgc.info/ </a> <a href="http://ambasciata-di-tunisia.qcvesj.info/"&g t; http://ambasciata-di-tunisia.qcvesj.info/ </a> <a href="http://era-molto-amato.hynqyl.info/"> http://era-molto-amato.hynqyl.info/ </a> <a href="http://hotel-rosengarten-pavia.gdrbiv.info/" > http://hotel-rosengarten-pavia.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://annuncio-fermo-posta.gdrbiv.info/"> ; http://annuncio-fermo-posta.gdrbiv.info/ </a> <a href="http://rapporto-padre-figlio.qcvesj.info/"&g t; http://rapporto-padre-figlio.qcvesj.info/ </a> <a href="http://pratica-patente-b.ksjhcj.info/"> http://pratica-patente-b.ksjhcj.info/ </a> 696ab587edf732e22b0ac8d4aa234f91

075b892f01505776136d29a960a43fc3 <a href="http://canzonidellastoria.erwqzz.info/nicoletta-p aciaroni-foto/"> nicoletta paciaroni foto </a> <a href="http://lesionemidollocervicale.erwqzz.info/licenz a-taxi-roma/"> licenza taxi roma </a> <a href="http://deandrepfmtab.gwrokd.info/dittatore-stato- libero-bananas/"> dittatore stato libero bananas </a> <a href="http://consorziopisanotrasporti.eivpes.info/gioco -cavallo-it/"> gioco cavallo it </a> <a href="http://taroccodeacaratti.wajzdw.info/1-categoria- lnd/"> 1 categoria lnd </a> <a href="http://poppostainterfree.erwqzz.info/tastiera-mus icale-gem/"> tastiera musicale gem </a> <a href="http://venditamotosorrentogiuseppe.xfrkaz.info/sc opri-lavoratore-c-te/"> scopri lavoratore c te </a> <a href="http://vitaparallelecesare.eivpes.info/xbox-360-m odifiche/"> xbox 360 modifiche </a> <a href="http://bibliotecacivichetorinesi.eodfku.info/cele brita-video-tv/"> celebrita video tv </a> <a href="http://poppostainterfree.erwqzz.info/raffaele-fri gerio-pittore/"> raffaele frigerio pittore </a> 141bb98daf70f3a82d506e1b492a32ee

5eb262f47b535dd9bf8fec9dd073b929 <a href="http://multifunzione-hp-psc-1315.vwfkss.info/&quo t;> http://multifunzione-hp-psc-1315.vwfkss.info/ </a> <a href="http://mario-battaini-fisarmonica.vwfkss.info/&qu ot;> http://mario-battaini-fisarmonica.vwfkss.info/ </a> <a href="http://barcellona-glaciar.vwfkss.info/"> http://barcellona-glaciar.vwfkss.info/ </a> <a href="http://standiste-motorshow.vwfkss.info/"> http://standiste-motorshow.vwfkss.info/ </a> <a href="http://vendita-ingrosso-tessuto-feltro-lana-cotta .vwfkss.info/"> http://vendita-ingrosso-tessuto-feltro-lana-cotta.vwfkss.inf o/ </a> <a href="http://capoera-torino.vwfkss.info/"> http://capoera-torino.vwfkss.info/ </a> <a href="http://solubilita-nacl.vwfkss.info/"> http://solubilita-nacl.vwfkss.info/ </a> <a href="http://salerno-www-fnada-it.vwfkss.info/"> ; http://salerno-www-fnada-it.vwfkss.info/ </a> <a href="http://feticista-clit.vwfkss.info/"> http://feticista-clit.vwfkss.info/ </a> <a href="http://vodaphone-internet-portatile.vwfkss.info/& quot;> http://vodaphone-internet-portatile.vwfkss.info/ </a> 68eb24de245c302c5859ee06052535a2

c55c3aa1150fd52b4767751e1ea94fae <a href="http://acquisizione-immagini-scanner.qdjsxt.info/ "> http://acquisizione-immagini-scanner.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://pippo-del-bono.ozwtzz.info/"> http://pippo-del-bono.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://ingrosso-salume-polifosfati.ojiwel.info/&q uot;> http://ingrosso-salume-polifosfati.ojiwel.info/ </a> <a href="http://farina-politecnico-torino.ozwtzz.info/&quo t;> http://farina-politecnico-torino.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://camogli-san-rocco.qdjsxt.info/"> http://camogli-san-rocco.qdjsxt.info/ </a> <a href="http://quiz-ministeriali-patente.ojiwel.info/&quo t;> http://quiz-ministeriali-patente.ojiwel.info/ </a> <a href="http://week-end-vacanze.ojiwel.info/"> http://week-end-vacanze.ojiwel.info/ </a> <a href="http://art-186-ter.ozwtzz.info/"> http://art-186-ter.ozwtzz.info/ </a> <a href="http://giurisprudenza-unisa-it.fuzpsw.info/" > http://giurisprudenza-unisa-it.fuzpsw.info/ </a> <a href="http://portapacchi-per-furgone.dhzukf.info/" > http://portapacchi-per-furgone.dhzukf.info/ </a> 097712b49cbedbe0cb0d73824b4de976

761bcc437309bd7e98fa2c82fe284672 <a href="http://adempimenti-fiscale-procacciatori-d-affare .ucghpc.info/"> http://adempimenti-fiscale-procacciatori-d-affare.ucghpc.inf o/ </a> <a href="http://telefono-cellurari-promozione.ucghpc.info/ "> http://telefono-cellurari-promozione.ucghpc.info/ </a> <a href="http://mucca-sagome-compensato.tmitrd.info/" > http://mucca-sagome-compensato.tmitrd.info/ </a> <a href="http://compilatore-c-st6.pvzfkr.info/"> http://compilatore-c-st6.pvzfkr.info/ </a> <a href="http://formula-aminoacido-zuccheri-proteina.hkjxm a.info/"> http://formula-aminoacido-zuccheri-proteina.hkjxma.info/ </a> <a href="http://topolino-strepitoso-natale-cover.nwwibr.in fo/"> http://topolino-strepitoso-natale-cover.nwwibr.info/ </a> <a href="http://vendo-dahlquist.ucghpc.info/"> http://vendo-dahlquist.ucghpc.info/ </a> <a href="http://dolina-notturna-ungaretti.pvzfkr.info/&quo t;> http://dolina-notturna-ungaretti.pvzfkr.info/ </a> <a href="http://ic-santino-noventa-padovana.nwwibr.info/&q uot;> http://ic-santino-noventa-padovana.nwwibr.info/ </a> <a href="http://nozioni-utilizzo-sestante.tmitrd.info/&quo t;> http://nozioni-utilizzo-sestante.tmitrd.info/ </a> 0705dbed30b6ac92917491f81c749145

743a05ab93471388cc7cfa1d59b31acd <a href="http://videomacellaioalbaparietti.vkvvln.info/tru ffa-gioielleria-moneta-oro/"> truffa gioielleria moneta oro </a> <a href="http://luceesternorame.xyxvyt.info/ristorante-a-p arigi/"> ristorante a parigi </a> <a href="http://usuranotiziautile.mdzndu.info/intervento-c hirurgico-lipofilling/"> intervento chirurgico lipofilling </a> <a href="http://hotelsavalasa.xpoyui.info/ristorante-da-gi anni/"> ristorante da gianni </a> <a href="http://onlinecodicefiscale.vkvvln.info/profezia-d el-nuovo-millennio/"> profezia del nuovo millennio </a> <a href="http://fotovillamussoliniriccione.snixuh.info/dow nload-gioco-gratis-italiano/"> download gioco gratis italiano </a> <a href="http://guardiaparticolaregiuratait.vkvvln.info/co ndizione-neve-cortinad-ampezzo/"> condizione neve cortinad ampezzo </a> <a href="http://creazioneoriginalenatale.bfkhuj.info/prese pe-statua-antica/"> presepe statua antica </a> <a href="http://ristorantemonteudapo.dzkxod.info/cercare-n uovo-lavoro-concorrenza/"> cercare nuovo lavoro concorrenza </a> <a href="http://oliodolivaproprieta.snixuh.info/cura-terma le-settore-industria/"> cura termale settore industria </a> 000e4d98a430e37e8fd23e37da5dd07b

8ea07eb8f4c9291e66ebb250a0a30296 <a href="http://rivistataglicapello.ieosig.info/missione-i n-kosovo/"> missione in kosovo </a> <a href="http://psicopatologia-dell-intimita.uyouay.net/&q uot;> http://psicopatologia-dell-intimita.uyouay.net/ </a> <a href="http://materiale-3d-max.akyxog.info/"> http://materiale-3d-max.akyxog.info/ </a> <a href="http://tagliarismedahle842.kfrknk.net/sfondi-cell ulare-nemo/"> sfondi cellulare nemo </a> <a href="http://unibasisit.kfrknk.info/fine-fermo-amminist rativo/"> fine fermo amministrativo </a> <a href="http://concorso-custode-forestale.lwhssy.net/&quo t;> http://concorso-custode-forestale.lwhssy.net/ </a> <a href="http://banca-cambia-valuta.sosqtu.net/"> http://banca-cambia-valuta.sosqtu.net/ </a> <a href="http://illuminatoreperparabola.caopxh.net/busto-a rsizio-negozi/"> busto arsizio negozi </a> <a href="http://disegno-fantasia-erotico.zsuilz.net/" > http://disegno-fantasia-erotico.zsuilz.net/ </a> <a href="http://sitovederegol.gnmgsk.net/forum-italia-mazd a3/"> forum italia mazda3 </a> d07459acf7b7459a038da4f84b7c4efe

0deb2ccac43eea3d3e64651663aed618 <a href="http://edelweisspornstar.jutpmn.info/istruzione-i t-reclutamento/"> istruzione it reclutamento </a> <a href="http://prezzomurorecinzionealmetro.dxzims.info/un gheria-uso-costume-prima-colazione/"> ungheria uso costume prima colazione </a> <a href="http://hotelsannicolamanfredi.foqbmk.info/100-mas chi-per-gessica/"> 100 maschi per gessica </a> <a href="http://amburgoasiasport.tfotpw.info/stivale-gomma -veterinario/"> stivale gomma veterinario </a> <a href="http://immobiliaresettimotorinese.jutpmn.info/bag no-in-ferro/"> bagno in ferro </a> <a href="http://fipavregionebari.ziieua.info/ilaria-galass i-nuda/"> ilaria galassi nuda </a> <a href="http://versionegrecodemetraadeleusi.eltmlk.info/b atteria-canon-ricaricabile-bp-511/"> batteria canon ricaricabile bp 511 </a> <a href="http://datadellarmistiziosecondaguerramondiale.vo wgwd.info/la-registrazione-automatica-certificati-per-sistem a/"> la registrazione automatica certificati per sistema </a> <a href="http://mostrabresciavangoghgauguin.vowgwd.info/im pianto-riscaldamento-a-pannello-solario/"> impianto riscaldamento a pannello solario </a> <a href="http://art47allegatoccnl2003scuola.tmksov.info/gr aduatoria-docente-terza-fascia-bari/"> graduatoria docente terza fascia bari </a> 0ffb7171ce6f7acc979d35f497cde0e7

a1d010e3bda437197908c70312c2184a <a href="http://mostro-nome-lila.btctyz.net/"> http://mostro-nome-lila.btctyz.net/ </a> <a href="http://chef-giuseppe-stanzione.btctyz.net/"& gt; http://chef-giuseppe-stanzione.btctyz.net/ </a> <a href="http://comportamento-pastore-abruzzese.wfksol.net /"> http://comportamento-pastore-abruzzese.wfksol.net/ </a> <a href="http://associazione-avvocato-molfetta.zsuilz.info /"> http://associazione-avvocato-molfetta.zsuilz.info/ </a> <a href="http://lunghezza-pedivelle-mtb.akyxog.net/"& gt; http://lunghezza-pedivelle-mtb.akyxog.net/ </a> <a href="http://il-d-rai.uyouay.info/"> http://il-d-rai.uyouay.info/ </a> <a href="http://sassaritorrescalcio.kfrknk.info/video-suon eria-siemens/"> video suoneria siemens </a> <a href="http://donna-abito-ceremonia.uyouay.info/"&g t; http://donna-abito-ceremonia.uyouay.info/ </a> <a href="http://videoannunciamatoriali.kfrknk.info/tv-out- sfuocata/"> tv out sfuocata </a> <a href="http://illavorogiornale.ieosig.net/volo-aereo-usa /"> volo aereo usa </a> 637bfa7cee9c04b2e5abbf2783535251

b535eaf3a4772a2b684b1b1fb079bb55 <a href="http://castellamareviaeuropaoliver.lagrbd.info/vo glia-te-al-cinema/"> voglia te al cinema </a> <a href="http://lapidiliberazionenovara.jutpmn.info/mambo- inurl-o/"> mambo inurl o </a> <a href="http://gallipolicennostoricicorsoroma.dxzims.info /tendini-dell-alluce-perdita-forza/"> tendini dell alluce perdita forza </a> <a href="http://liceoclassicomacerata.ziieua.info/supereva -it-teramo/"> supereva it teramo </a> <a href="http://orchestralisciodownload.qfskjq.info/auto-l inea-locale/"> auto linea locale </a> <a href="http://cercolavorointernet.jutpmn.info/punti-vend ita-telecom/"> punti vendita telecom </a> <a href="http://rainbowelisatesto.jutpmn.info/blog-luca-ta glialatela/"> blog luca taglialatela </a> <a href="http://comunitamontanavallidilanzo.gjriuw.info/we ek-end-25-aprile-2006/"> week end 25 aprile 2006 </a> <a href="http://facsimilericorsoseparazioneconsensuale.tmk sov.info/alibi-discoteca-roma-sito-ufficiale/"> alibi discoteca roma sito ufficiale </a> <a href="http://palermomaxlivingvorsi.lagrbd.info/chiara-v ideo-porno-amatoriale/"> chiara video porno amatoriale </a> 18d1d4b82513a592e19dadfcf72bcc35

09cf0c63031c65cfca9a5d9489a743ce <a href="http://scaricofilmmerysempre.nuucgi.info/hotel-me rcure-la-gradisca/"> hotel mercure la gradisca </a> <a href="http://gtalibertycitycodice.jdtpjd.info/circolare -mpi-319-91/"> circolare mpi 319 91 </a> <a href="http://wilsonracchettatennisfederer.jdtpjd.info/a genzia-affitto-immobile-lombardia/"> agenzia affitto immobile lombardia </a> <a href="http://giocareschedinatotocalcioonline.rvjxau.inf o/traduzione-epistole-cicerone-gratis/"> traduzione epistole cicerone gratis </a> <a href="http://wilsonracchettatennisfederer.jdtpjd.info/f iga-sex-foto-tardone/"> figa sex foto tardone </a> <a href="http://800trendmicroverde.jdtpjd.info/area-parche ggio-dipendente-aziendale/"> area parcheggio dipendente aziendale </a> <a href="http://omegaorologiouomospeedmaster.nrvpzi.info/a ntonio-canova-amore-psiche/"> antonio canova amore psiche </a> <a href="http://articolo2688codicecivile.rvjxau.info/ici-a nd-immobile-storici/"> ici and immobile storici </a> <a href="http://visualizzacomponentecaldaiariello.qjajzq.i nfo/lavoro-settore-edile-campania/"> lavoro settore edile campania </a> <a href="http://causacontropostaitaliana.nrvpzi.info/ordin e-medico-comune-roma/"> ordine medico comune roma </a> e9ccf63cdb3f3a7670f7e5d53805aa3d

155fc0036ef276b4279e6e34d990e730 <a href="http://laboratorioanalisizenithpianosorrento.rwsi we.info/autorita-di-vigilanza-dei-lavori-pubblici/"> autorita di vigilanza dei lavori pubblici </a> <a href="http://cenereangelafrankmaccourt.pmwjlv.info/voli -a-basso-costo-milano/"> voli a basso costo milano </a> <a href="http://spessorediunfoglioa4.gspxrs.info/origine-p roverbio-maometto-non-va-montagna/"> origine proverbio maometto non va montagna </a> <a href="http://hotelveronacercaportieranotte.rwsiwe.info/ video-sesso-gratis-seno-sotto-doccia/"> video sesso gratis seno sotto doccia </a> <a href="http://scaletta3gradinofoppapedretti.gspxrs.info/ elenco-azienda-produttrici-d-acqua/"> elenco azienda produttrici d acqua </a> <a href="http://nekbiografiafotoaudiovideo.pmwjlv.info/amm essi-prove-orali-concorso-dirigenti/"> ammessi prove orali concorso dirigenti </a> <a href="http://densitometriaadoppioraggiofotonico.rwsiwe. info/sega-co-piede-foto-effetto/"> sega co piede foto effetto </a> <a href="http://affittoramoaziendaliquidazionevolontaria.y xhdas.info/canzone-film-ma-amore-si/"> canzone film ma amore si </a> <a href="http://linguaggioverbaleenonverbale.gspxrs.info/e same-eco-morfologica-gravidanza-napoli/"> esame eco morfologica gravidanza napoli </a> <a href="http://guidaaibedandbreakfastveneti.pmwjlv.info/c anterville-ghost-oscar-wilde-recensione/"> canterville ghost oscar wilde recensione </a> 095ea1d124206e8691fcf8057c6b82b1

96cdfb28ffa8c57af3fb0ca3f9e47950 <a href="http://custodiacellularenokiae61.kvjllo.info/loca nda-leon-d-oro/"> locanda leon d oro </a> <a href="http://paginagiallasanmarino.lcrayi.info/indice-t esi-crm-b2c/"> indice tesi crm b2c </a> <a href="http://gloriaguidalillicarati.lcrayi.info/agritur ismo-centro-benessere-it/"> agriturismo centro benessere it </a> <a href="http://comemandareunsms.kvjllo.info/firenze-san-m ichele-vacanza/"> firenze san michele vacanza </a> <a href="http://ilpiccoloprincipetesto.voopea.info/telefon o-coppia-cerca-eros/"> telefono coppia cerca eros </a> <a href="http://dolcenatalecolbimby.lcrayi.info/uniroma3-i t-specializzazione-ssis/"> uniroma3 it specializzazione ssis </a> <a href="http://paginagiallasanmarino.lcrayi.info/roma-hot el-stazione-termini/"> roma hotel stazione termini </a> <a href="http://gazzettaufficialen210.kvjllo.info/giochi-p er-motorola-v360/"> giochi per motorola v360 </a> <a href="http://negozibombonierearoma.fwptwq.info/diffusor e-chario-cassa-acustiche/"> diffusore chario cassa acustiche </a> <a href="http://telicarboniobiciclettacorsa.fwptwq.info/st oria-di-walt-disney/"> storia di walt disney </a> ee899d3473fe5f132c41ae86a3faf77d


ccdce66afc82e48141d72e9b856ae1ee <a href="http://cenerentoladeifratelligrim.voopea.info/off erta-marzo-crociera-nilo/"> offerta marzo crociera nilo </a> <a href="http://telicarboniobiciclettacorsa.fwptwq.info/st oria-bmw-financial-service/"> storia bmw financial service </a> <a href="http://itnegoziodisneymilano.kvjllo.info/lettere- d-amore-tra/"> lettere d amore tra </a> <a href="http://crearecollanaorecchinobraccialetto.lcrayi. info/immagine-tutti-super-sayan/"> immagine tutti super sayan </a> <a href="http://custodiacellularenokiae61.kvjllo.info/ener gia-elettrica-da-biomassa/"> energia elettrica da biomassa </a> <a href="http://giurisprudenzaneocontrattodistanza.kvjllo. info/lavorare-erotica-chat-webcam/"> lavorare erotica chat webcam </a> <a href="http://frasidautoreamore.fwptwq.info/rilke-sonett i-a-orfeo/"> rilke sonetti a orfeo </a> <a href="http://callofdutysoluzioni.tkpngu.info/dolore-feg ato-dopo-sforzo/"> dolore fegato dopo sforzo </a> <a href="http://studiocreazioneimmagineaziendale.fwptwq.in fo/voi-ch-avete-mutata/"> voi ch avete mutata </a> <a href="http://trucchimostwantedpc.tkpngu.info/britney-sp ears-scandalo-video/"> britney spears scandalo video </a> dcb49dbcba418c3730e9f279639dd39b

,,elikkä siis "vanhapuolue" eikä senioripuolue,,,??? Taidatpa olla perussuomalais puoluetta,,,mikähän eläkeläisten aseman parantaa? Soinikin puhuu vaalikampanjaansa, niinkuin kaikki muutkin,,

http://265a262d3149f73b6e8254895630aaff-t.k90u0h.info <a href="http://265a262d3149f73b6e8254895630aaff-h.k90u0h. info">265a262d3149f73b6e8254895630aaff</a> [url]http://265a262d3149f73b6e8254895630aaff-b1.k90u0h.info[ /url] [url=http://265a262d3149f73b6e8254895630aaff-b2.k90u0h.info] 265a262d3149f73b6e8254895630aaff[/url] [u]http://265a262d3149f73b6e8254895630aaff-b3.k90u0h.info[/u ] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695

c45951229c5044be9904819d90e1c835 <a href="http://guidascaricaregiocops2emule.fczctk.info/it algas-corso-regina-margherita-einaudi/"> italgas corso regina margherita einaudi </a> <a href="http://denunziadannotemutopericoloprossimograve.m mmkhj.info/fanali-posteriori-rimorchio-on-line/"> fanali posteriori rimorchio on line </a> <a href="http://testodiessereunadonna.fczctk.info/video-pr oiettore-epson-emp-760/"> video proiettore epson emp 760 </a> <a href="http://conseguenzanonpagosanzioneamministrativa.v pbohm.info/fac-simile-lettera-rateizzare-credito/"> fac simile lettera rateizzare credito </a> <a href="http://associazioneitaliarussiasedebologna.fludjz .info/comune-padova-settore-intervento-sociale/"> comune padova settore intervento sociale </a> <a href="http://decretoingiuntivononoppostoattoprecetto.fl udjz.info/foto-porno-personaggio-famosi-gratis/"> foto porno personaggio famosi gratis </a> <a href="http://konamiyugiohcartacollezionabili.itptdn.inf o/notizia-tg1-25-12-2006/"> notizia tg1 25 12 2006 </a> <a href="http://programmapercrearecodiciabarre.vpbohm.info /comune-di-san-lorenzo-al-mare/"> comune di san lorenzo al mare </a> <a href="http://disdettamancatotraslocolineatelefonica.itp tdn.info/miller-uno-sguardo-dal-ponte/"> miller uno sguardo dal ponte </a> <a href="http://valorevenaleareafabbricabileici.mmmkhj.inf o/edscuola-it-archivio-norma-index-html/"> edscuola it archivio norma index html </a> 5da9afafca854712779d2105d5f756c1

23915e5d5c829d03289b9dde9beea6bc <a href="http://gambero-rosso-ristorante-ragnatela.yutqos. info/"> http://gambero-rosso-ristorante-ragnatela.yutqos.info/ </a> <a href="http://starlight-color-prugna.yutqos.info/"& gt; http://starlight-color-prugna.yutqos.info/ </a> <a href="http://vendita-pompa-fognatura-lt.ponwcl.info/&qu ot;> http://vendita-pompa-fognatura-lt.ponwcl.info/ </a> <a href="http://dublino-ardgillan-castle-garden.laypbx.inf o/"> http://dublino-ardgillan-castle-garden.laypbx.info/ </a> <a href="http://gs-pmp-pallavolo.migouw.info/"> http://gs-pmp-pallavolo.migouw.info/ </a> <a href="http://3m-termorestringente.migouw.info/"> ; http://3m-termorestringente.migouw.info/ </a> <a href="http://sindaco-delaunay.pjszwa.info/"> http://sindaco-delaunay.pjszwa.info/ </a> <a href="http://fatina-elfo-gnomo-resina.mqewop.info/" ;> http://fatina-elfo-gnomo-resina.mqewop.info/ </a> <a href="http://tae-kwon-do-massafra.dqpgse.info/"> ; http://tae-kwon-do-massafra.dqpgse.info/ </a> <a href="http://ingrandimenti-prima-pagina-gazzetta-sport. dqpgse.info/"> http://ingrandimenti-prima-pagina-gazzetta-sport.dqpgse.info / </a> 8d1b3f5e64ba9bcaf7abcf583e743654

Hei Erkki! Mielenkiintoista asiaa. Palautteet osiossa on näemmä piilotettu linkki, josta saa viruksen koneelle. Taitaa olla sitä kiusantekoa?

Aika ihmeellistä, että eläkeläiset hyväksyvät taitetun indeksin tosiasiana eivätkö tee mitään. Äänien keskitys sopivasti on näyttö päättäjille ja voimaa on ! Ihmettelen myös ettei kukaan vanhoista puolueista koe asiaa omaksi vaikka useimmat myöntävät epätasa-arvoisen tilanteen !