Kalajoki X-Games

Erkki Aho   06 06 2007, 8:31

image


Kalajoki X-games 9.-10.62007
Big Air -näytöskilpailu: lunta, lumilautailua ja suksihyppyjä
Ravintola Dyynin rinteessä Hiekkasärkillä

Hiekkasählyn SM-kilpailut
Ravintola Dyynin ranta-alueella

Wakeboard-näytöskilpailu
Huimia hyppyjä laudalla moottoriveneiden ja
vesiskoottereiden perässä merellä Hiekkasärkkien edustalla


Kalajoki X-Games on nuorisomatkailun ja tapahtumien kehittelyn pilottihanke, joka tuottaa valtakunnallisesti näkyvän tapahtuman Kalajoelle. Arteman matkailuinstituutti on vastuullinen toteuttaja projektipäällikkö Janne Kyrön johdolla. Hankebudjetti on 30 000 euroa.


Rahoitusta on saatu Pohjois-Pohjanmaan Liitolta, Ylivieskan seutukunnalta, Kalajoen kaupungilta ja yrittäjiltä. Yleisöltä ei peritä pääsymaksuja. Järjestäjät odottavat X-Games tapahtumasta jättitapahtumaa Kalajoelle.

Mitä tapahtuma sisältää?

Ravintola Dyynin kattorakenteet saavat kannateltavakseen hyppytornin ja hiekka peitteekseen 1000 kuutiota säilöttyä tykkilunta. Tykkilumesta tulee noin 30-40 senttimetrin kerros lunta hiekan päälle.
Tykkilumi valmistettiin tammi-helmikuussa hiihtomajan luona ja peiteltiin sahanpurukerroksella odottamaan kesää. Lumi ajetaan lauantaiyönä traktorivoimin hyppypaikalle.

Tilaisuuden avaa viestintäministeri Suvi Linden. Hyppytorniin kiipeävät lumilautailijat ja newschool-hiihtäjät. Lumilautailijoista laudalle asettuvat Antti Autti, Risto Mattila, Peetu Piiroinen, Antti-Juhani Piiroinen ja Jan Päärle Virosta. Kutsutut newschool-hiihtäjät ovat Kalle Leinonen, Joonas Kuoksa, Antti-Jussi Kempainen, Mart Perendi ja Iisko Heiskanen.

Hiekkasählyn SM-kisat
tuovat sutinaa lauantaina ravintola Dyynin läheisyyteen. Salibandyseura Nibacos Kokkolasta on järjestämässä ravintola Dyynin kanssa tätä turnausta yhteistyössä. Turnaus pelataan kolmimiehisin joukkuein katusählynsäännöin. Viime vuonna kisa keräsi 160 osallistujaa. On todennäköistä, että kisassa on mukana noin 30 joukkuetta.

Ensi sunnuntaina meno jatkuu merellä leirintäalueen edustalla. Wakeboard-kisaan mereen on asennettu hyppyrit ja raileja, joiden päältä vesijettien kiidättämät lautailijat saavat hyppyihinsä uusia ulottuvuuksia. Wakeboard kisaan toivotaan tyyntä säätä. Leijasurffaajat esittävät taitojaan Hiekkasärkkien edustalla.

Torstaista sunnuntaihin seilaavat myös kite- ja purjelaudat. Maakravuille on ramppeja skeittailuun.
Lauantaina ravintola Dyynissä on Hanna Pakarinen ja Merisärkällä Jean S.

Kuvamanipulaatio
Sun Work

palautteet


ei palautteita