JHT sarjajohdossa – Ylivieskan Kuulalle kotivoitto

Erkki Aho   22 10 2007, 8:07

Junkkarit Hockey Team voitti kotonaan vaasalaisen KoMuHT:n numeroin 8-5 (4-2,1-2,3-1).

Kotijoukkueen ykköskenttä Aku Joki-Erkkilä, Sami Markkanen, Mika Ritoniemi, Markku Tiikkaja ja Marko Tuomainen on Suomi-sarjassa ehkä tehokkain kenttä. Se on selkeästi divaritasoa. Nopea, taitava ja vahva Aku Joki-Erkkilä on kentän ja lohkon tehotilaston kärkimies 20 (13+7) tehopisteellä. Sami Markkanen on erinomainen pelinjärjestelijä ja hän lohkon tehotilastossa kolmantena 16 (4+12) pisteellä. Mika Ritoniemi on saanut vierelleen todella taitavat pelimiehet ja se näkyy Ritonimen peliesityksestä. Mika pelaa nyt parasta kauttaan moneen vuoteen. Mikalla näyttää olevan kyky nähdä koko pelikenttä ja niinpä hän tämän tästä oivallisilla syötöillään vapauttaa Aku Joki-Erkkilän maalintekoon. Ykköskentän puolustajat Marko Tuomainen ja Markku Tiikkaja parantavat peliesityksiään koko ajan.

Kakkoskentässä kentän aivo on Tomi Gronoff, jonka kiekonhallinta ja harhautukset ovat huippuluokkaa. Tomi on tehotilastossa kuudennella sijalla 12 (3+9) pisteellä. Ketjun maalitykki on Tuomas Pirttijärvi, joka on tehotilastossa sijalle 7. tuloksella 11 (7+4). Ketjun kolmas mies Olli Kuoppala on tehotilastossa 12. pistemäärällä 9 (3+6). Puolustajina nuori Henri Kärjä on pelannut varmasti ja Perttu Niskakangas on myös suoriutunut tehtävästään hyvin. Junkkareiden kaikki tehopisteet tulivat näille kahdelle kentälle. Kumpikin kenttä teki neljä maalia.

Kolmanteen kenttään oli nyt otettu mukaan edelliskausien JHT-kapteeni Henri Mustonen ja edellisten kausien tehomies Jarmo Malmi sekä Kimmo Harila. Ketjun peli oli vielä aikalailla kesäterässä. Tosin tämä ottelu oli Henri Mustoselle vasta ensimmäinen ottelu. Myös puolustajilla Jari Lehtomäellä, Kimmo Rönkkömäellä ja Jani Rahkolallakin näytti kiekko olevan hukassa.

Neloskenttä ei juuri peliaikaa tässä ottelussa saanut. Juniorit joutuivat lämmittämään vain vaihtopenkkiä. Onko tämä järkevää pelinjohtamista? Kehittyvätkö nuoret pelaajat vaihtopenkillä?
JHT:n ongelma on nyt kolmoskentän kokoonpano ja peluuttaminen. Joukkueessa täytyy olla vähintäänkin kolme yhtenäistä kenttää. JHT:ltä puuttuu nyt tämä kolmas kenttä. Ville Tirri ja Joni Läspä ovat jo osoittaneet oivia otteita. Miksi nuoriin ei luoteta?

JHT:n pelissä oli lauantaina selkeitä merkkausvirheitä. Vastustajalle jätettiin liikaa tilaa maalin eteen. Tämä näkyi ennen kaikkea kolmoskentän pelissä. Valmentaja Risto Liikalla on nyt kova työ saada JHT:n peli kuntoon, sillä jos joukkue pelaa kokonaisuutensa yhtä heikosti kuin KoMuHT:ä vastaan, niin perjantaina 26.10.2007 Ylivieskan Jääkarhuja vastaan JHT:llä tulee vaikeuksia.
Jari Mäyrä vartioi JHT:n maalia ja torjui 18 (4+16+2) laukausta. Torjuntaprosentti kuitenkin jäi verrattain alhaiseksi 82,14 % ja siksi Mäyrä putosi maalivahtipörssissä kuudenneksi 90,97 torjuntaprosentilla.

YJK voitti Hermeksen rangaistuslaukauskisan jälkeen numeroin 4-3. Jeppis kuritti SHT numeroin 8-1. Tällä hetkellä Jeppis on todella kovassa kunnossa. Miehistön vähäisyys saattaa koitua Jeppiksen ongelmaksi sarjakauden jatkuessa.

Ylivieskan Kuulalle kotivoitto

Ylivieskan Kuula voitti sunnuntaina 21.10.2007 kotonaan ykkössarjan lentopallo-ottelussa Rovaniemen Pallo-Ketut numeroin 3-1 (30-32, 25-20, 26-16, 25-21). Kokonaisuutena ottaen peli oli heikkotasoinen.

Ylivieskan Kuulan tehokkain oli viime kauden KaLePan kapteeni keskipelaaja Mika Suihkonen, joka teki ottelussa 17 pistettä, joista 7 oli torjuntapisteitä. Kuulan toiseksi paras pistemies oli toinen keskipelaaja Asko Eerola, joka teki 13 pistettä. Näistä 10 tuli keskihyökkäyksellä, joista kuusi toisessa erässä. Viime kauden KaLePan pelaajista Teemu Salmela teki 12 pistettä, joista torjuntapisteitä oli neljä ja hyökkäyspisteitä kahdeksan. Teemun torjunnat ja hyökkäykset neljännessä erässä olivat voiton avaimia. Nuori 16-vuotias viime kauden KaLePan pelaaja Ville Sorvoja teki myös 12 pistettä, joista 10 tuli onnistuneista hyökkäyksistä ja yksi torjunnasta ja yksi ässäsyötöstä. Villelle tuli useita hyökkäysvirheitä, mutta ne johtuivat enemmänkin heikohkoista passeista. Syöttövirheitä Ville teki viisi joten parannettavaa jäi. Janne Peltokankaan saldo oli 10 pistettä, joista kolme tuli torjunnoista. Passari Tommi Sorvoja teki kolme pistettä. Mika Suihkosen, Ville Sorvojan ja Teemu Salmelan tehokkuus on reilusti yli 60 prosenttia koko Kuulan joukkueen tehoista.

Ensimmäinen oli tiukka erä, jossa vierasjoukkue vei nitroerän numeroin 30-32. Napapiirin Pallo-Ketut teki ensimmäisessä erässä 10 virhettä, joista pisteet tulivat Kuulalle. Siitä huolimatta Kuula hävisi erän. Syöttövirheitä pohjoisen pojille tuli peräti kahdeksan ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä Kuula teki vain 13 omaa pistettä ja 12 tuli vierasjoukkueen virheistä. Kolmannessa erässä vierasjoukkue teki 9 sellaista virhettä, joista Kuula sai pisteet. Neljännessä erässä Napapiirin Pallo-Ketut teki seitsemän sellaista virhettä, joista Kuula sai pisteet. Minulle oli todella suuri pettymys Napapiirin Pallo-Kettujen heikko esitys Ylivieskan Urheilutalolla. Tämän esityksen perusteella täytyy ihmetellä miten Kyyjärven Kyky on voinut hävitä Napapiirin Pallo-Ketuille.

Kuulan pelissäkään ei ollut paljon kehumista. Liberona oli Alf Hillilä, joka on varmasti tukevin näkemäni libero. Hillilän nostopeli ei häikäissyt. Jos Pallo-Ketut olisivat jujuttaneet enemmän niin pallo olisi uponnut varmasti kenttään. Mielestäni Tomi Riutta olisi liberona liukkaampi. Passari Tommi Sorvojan esitys ei häikäissyt, mutta oli kokonaisuutena ottaen siedettävä.

Kuulan vahvuus on keskimiehet. Torjunta on pääasiassa Mika Suihkosen, Teemu Salmelan ja Ville Sorvojan varassa. Vastaanotto oli kohtuullista, mutta eipä vastustajan pelikään kovasti vastaanottoa rasittanut.

Rovaniemen Pallo-Ketuilta olisin odottanut kovempia ja varmempia syöttöjä. Vastaanotto on Kuulan heikkous. Saloisten Salama voitti Kuulan lauantaina puhtaasti 3-0.


palautteet


Nyt se selvis että ei tuo sun lentopallotietämyksesi aivan huippuluokkaa ole!!