Kera Oy levitti perättömiä tietoja 8.

Erkki Aho   18 04 2007, 14:15

Otteita todistusaineistosta 8.

Kera Oy pyrki vaikeuttamaan kaikin keinoin PR-Teollisuus Oy:n toimintaa. Se teki PR-Teollisuus Oy:stä ja sen pääosakkaasta Uhtua Wood Oy:stä Oulun KRP:lle rikosilmoituksen rahanpesusta. Tätä tietoa saattohoitaja konsultti Stig Weckström ja Kera Oy:n kehityspäällikkö levittivät laajalti, vaikka tieto ei pitänytkään paikkaansa.

Kekusrikospoliisi (KRP) oli lopettanut tutkinnat heti alkuunsa. Tiedon tuosta Kera Oy:n rikosilmoituksesta sai Heino Virta ilmeisesti väärän postituksen seurauksena Kauppa- ja Teollisuusministeriöstä. Heino Virta sai Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alkuperäisen kirjeen, mikä oli osoitettu hallitusneuvos Sakari Arkiolle. Seppo Arposen alaisuudessa toimi Kera Oy:ssä ns. ruumiinpesuryhmä. Tuossa kirjeessä on kohta 3D) Jatkovirityksiin liittyi myös kansainvälistä rahanpesua, josta taholtamme ilmoitettiin ajoissa Oulun KRP:lle. Näin Kera Oy itse todistaa tehneensä rikosilmoituksen, mikä osoittautui perättömäksi.

Rahanpesusta kertoivat eteenpäin saattohoitaja Stig Wekström ja Kera Oy:n kehityspäällikkö, ns. ruumiinpesuryhmän vetäjä Veikko Anttonen. Tietoa levitettiin laajasti ja tällä tavalla pyrittiin kaikin keinoin vaikeuttaa PR-Teollisuus Oy:n toimintaa. Tietoa levitettiin Japaniin ja Saksaan saakka PR-Teollisuus Oy:n kauppakumppaneille.

Stig Weckström pyrki vielä erottamisensa jälkeenkin vaikuttamaan PR-Teollisuus Oy:n tuhoamiseksi yhdessä Markku Kosken kanssa.

Kera Oy:n rikosilmoitus oli aiheeton, mutta sillä aiheutettiin suurta vahinkoa PR-Teollisuus Oy:lle. Tein poliisille rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta, mutta Oulun KRP jätti asian tutkimatta.

Miksi Kera Oy:llä oli tarvetta levittää perättömiä tietoja PR-Teollisuus Oy:stä ja Uhtua Wood Oy:stä?

Oheiset asiakirjaliitteet:

Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arposen kirjeestä osa, missä ilmoitetaan tehdystä rikosilmoituksesta. (801)

Kera Oy:n kehityspäällikön tunnustus siitä, että hän on levittänyt paikkansa pitämätöntä tietoa eri tahoille. (802)

Tapani Käännän lausunto saattohoitaja Stig Weckströmin toiminnasta perättömän tiedon levittämisessä (803)

Timo Viitamaan lausunto saattohoitaja Stig Weckströmin toiminnasta perättömän tiedon levittämisessä (804)

Stig Weckström halusi vahingoittaa PR-Teollisuus Oy:n toimintaa vielä erottamisensa jälkeenkin samoin kuin Markku Koski. (805)


palautteet


ei palautteita