Beach Volleyn SM-osakilpailu Kalajoella

Erkki Aho   23 05 2007, 22:06

image


Kalajoen Lentopallo ja Suomen Beach Volley Oy järjestää
Beach Volleyn SM-osakilpailun Kalajoella 7-8.7.2007Kesänä aikana järjestetään 6 osakilpailua ympäri Suomea.
Ensimmäinen osaturnaus pidetään Tampereen keskustorilla 15.6.-17.6. Tämä osaturnaus on vain naisille.
Seuraava osaturnaus on Lappeenrannassa 30.6.-1.7.
Sen jälkeen on vuorossa Kalajoki 7.7.-8.7.
Helsingin Hietsu 14.7.-15.7.
Kotka 21.-22.7. ja
Lahden Kauppatori 28.-29.7.
Maarianhaminassa Ahvenanmaalla turnaus järjestetään 15.-19.8. ja
SM-finaalit ovat 24.-25.8. Helsingin Kampissa.

Kaikkien aikojen biitsikesä

Beach Volleyn kotimainen SM-kiertue, BMW Pro Tour, on kesällä 2007 uljaampi kuin koskaan ennen. Kalajoen Hiekkasärkät on ehkä paras paikka järjestää Beach Volleyn SM-turnauksia. Hiekkaa on riittävästi ravintola Dyynin ja Suomen suosituimman leirintäalueen välissä ja kentät voidaan rakentaa nopeasti ja kätevästi varsin pienelle alueelle. Paikka on myös tuulelta suojassa. Kaikki lähellä toisiaan olevat kentät tiivistävät kisatunnelmaa. Kalajoki on muutenkin poikkeuksellinen beachvolleyn järjestämispaikka, sillä Kalajoella kilpailupaikka on matkailukeskuksessa. Kalajoella harkitaan myös palkintosummien korottamista, mikä nostaisi turnauksen arvoa ranking-pisteillä mitattuna. Se merkitsee sitä, että mahdollisimman moni pelaaja on silloin mukana Kalajoen osakilpailussa. Myös televisiointi nostaa Kalajoen osakilpailun kiinnostavuutta.

Kalajoella palvelut ovat erinomaiset. Tapahtumasta tulee perhekeskeinen, koska beachvolleyväki voi viettää aikaa yhdessä koko viikonlopun. Täällä on koko lajin kannalta erinomainen mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja kehittää toimintaa. Muilla paikkakunnilla tällaisia yhteisiä illanviettoja ei ole niin helposti järjestettävissä.

Beach Volley televisiossa

Beach Volley näkyy ja kuuluu kesällä 2007 suomalaisessa mediassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kesällä 2007 MTV3 esittää ainakin 12 lähetystä beachvolleystä. Kalajoelta tulee kaksi puolen tunnin lähetystä. Kalajoen osakilpailu televisioidaan 22.7. miesten osalta ja 29.7. naisten osalta. Kesän kilpailuista televisioidaan Kalajoen, Lappeenrannan ja Helsingin kilpailut. Ahvenanmaalla järjestettävään turnaukseen tulevat mukaan kaikki maailman parhaat beachvolleyn pelaajat. Maarianhaminassa palkintorahoja jaossa on 400 000 USD. Maarianhaminan turnaus televisioidaan yli 100 maahan.

Ennakkosuosikit pitivät pintansa.

Viime kesän Kalajoen turnauksessa ennakkosuosikit pitivät pintansa. Miesten puolella käytiin huikea finaaliottelu, jossa 24-vuotias Timo Haavisto ja 21-vuotias Toni Vahela voittivat niukasti erittäin jännittävässä ja hyvätasoisessa loppuottelussa nuorten MM-kisoissa viidenneksi sijoittuneen kovaa iskevän kaksikon, superjuniorit 19-vuotiaan Ilari Sivosen ja 18-vuotiaan Pasi Hyvärisen numeroin 2-1 (21-19, 18-21, 15-11). Miesten finaaliottelu oli oikea nitro-ottelu. Timo Haaviston syötöt veivät Huittisten pojat 18-18 tilanteesta eräpalloon, joista toinen eräpallo toi ratkaisun. Toista erää mentiin Sivosen ja Hyvärisen johtaessa 17-17 tasapisteisiin, mutta jatkossa niin Haavisto kuin Vahela löivät aloitussyötöt pitkiksi. Näin erä superjunioreille. Kolmannessa erässä Haavisto onnistui syötöillään tekemään pahaa jälkeä siirtyen 10-4 johtoon. Vahela päätti hyökkäykset suurella tarkkuudella. Vahela ratkaisi ottelun toisella erä- ja ottelupallolla.

Naisten turnauksessa Suomen paras lentopalloilija Riikka Lehtonen ja Annika Huurtamo menettivät vain yhden erän. Loppuottelussa he olivat selvästi parempia kuin kakkoseksi sijoittuneet Pia Tähjänjoki ja Taru Pokki. Naisten todellinen loppuottelu käytiin jo välierävaiheessa. Siinä Lehtonen ja Huurtamo joutuivat tiukoille Annikki Laineen ja Tiia Pråhlin kanssa. Välieräottelu päättyi Lehtosen ja Huurtamon voittoon numeroin 2-1 (21-9, 16-21, 15-10).

palautteet


ei palautteita