Kalajoen kolmannet kesäravit 20.7. klo 18

Erkki Aho   19 07 2007, 22:23

image

Kalajoen kolmannet ravit tänä kesänä ravataan perjantaina 20.7.2007.
Kesäraveihin tullaan tapamaan tuttuja ja kannustamaan naapurien hevosia. Kesäravien rento tunnelma sopii lomalaisten kiireettömään lomatunnelmaa. Kalajoki on niin sanottu kesäravirata. Vastaavia kesäratoja on Suomessa parikymmentä. Raviurheilu on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista.

Ahti Antti-Roiko on ollut tyly isäntä Kalajoella, sillä juhannusraveissa hän voitti kaksi lähtöä ja viime viikon perjantain raveissa kolme lähtöä. Näyttää hiukan siltä, että Ahdin voittokulku jatkunee näissäkin raveissa.

Ensimmäisen lähdön suosikki on Ahdin ohjastama numero 7 Bwt Timothy. Muut suosikit ovat numero 3 Pay Back Time ja numero 2. Numero 9 Violetta Limburgia Matti Soronen rattaillaan saattaa sekoittaa kärjen järjestystä.

Toisen lähdön voittajasuosikki on numero Pekka Honkasen ohjastama Patukalle. Sen voitto ei kuitenkaan ole varmaa, sillä kovan vastuksen sille antavat numero 9 Viianvirike ja numero 11 Jyri Puusaaren Mana. Ei sovi unohtaa myöskään numeroa 2 Hannu Hietasen Kesärilliä ja numeroa 8 Antti Antti-Roikon Piian Intoa.

Kolmannessa lähdössä suosikkini on numero 2 Wishful Thinking. Kovaa tulee myös numero 3 Luxus Lloyd ja numero 5 Leeann Laurelton.

Neljännessä lähdössä pitää tapahtua ihmeitä ellei numero 6 Caramell Southwind ja Heikki Hietanen voita lähtöä. Muut suosikit ovat numero 1 Bussi Southwind ja numero 7 Special Pine ja Niko Jokela.

Viidennen lähdön suosikki numero 8 Tino Kustaa, mikä tulee kuukauden tauolta ja saa kirittäjikseen numero 1 Valenttineen sekä numero 3 Turon Ajatuksen ja myös numero 4 Ahti Antti-Roikon ja Vörkkelin. Vörkkeli voi olla varmempi voittajasuosikki kuin Tino Kustaa. Valenttine oli kuitenkin erittäin vahva viikko sitten Kalajoen raveissa.

Kuudes lähtö on vaikeampi sillä varman suosikin nimeäminen on vaikeaa. Siksi voittajasuosikkeja on useita muun muassa numero 9 Raymond Frost, numero 1 Secret Flash, numero 11 Cosmic Muscles sekä numerot 3 Mighty Speed ja numero 5 Mystic Tail. Yllättäkö numero 10 Fresh Talent?

Seitsemännen lähdön voittajasuosikki on numero 10 Ahti Antti-Roikon ohjastama Mika Vihelän ja Kimmo Sorjosen omistama Ganjaman. Mielestäni sen voitto ei ole kirkossa kuulutettu vaan huomioon otettava numero 11 Egella ja numero 5 Triump Sund.
Kahdeksannessa lähdössä lienee varmin voittajasuosikki Lassikko. Kovimmat haastajat ovat numero 7 Huitari ja numero 5 Riennoksen Valo.

Yhdeksännessä lähdössä juhlinee numero 7 Ahti Antti-Roiko ja Cindy Treasure. Kovan vastuksen se tulee saamaan numero 4 Rosa Raymondista ja numero 9 Demi`s Windistä. Huomioon otettava myös numero 10 Emma First.

Kymmenennen lähdön voittanee numero 1 I. P. Poppeli. Haastajina ovat numero 6 Virta-Iiro ja numero 8 Uusi-Vieskeri. Numero 5 Sahara K ja numero 2 Kuvan Karu lienevät myös kärkiryhmässä.

V-75 ravit Ylivieskassa lauantaina 21.7.
 
Ensimmäisessä lähdössä Ylivieskan raveissa toivon kalajokisen Panu Ahosen ohjastavan Bwt Paithin voittoon.
V-75 kohteissa rivini on seuraava:
7 Fernando Kane,
11 Heady Fighter,
numero 5 Vilman Vilikko,
numero 2 B.Helmiina,
numero 1 Rossinanto,
numero 5 Mr. Eero,
numero 4 Huiman Pyste.
V-75 rivi näyttää etukäteen niin varmalta, että suuria rahoja ei näistä raveista jaeta. Yllätykset kuuluvat ravien kuvaan. Siinä se ravien suosio piileekin.

Kuninkuusravit ravataan 4.-5.8.2007 Kouvolassa.

Kuva
Kuninkuusravit Ylivieskassa vuonna 1997, voittajahevosta olen loimittamassa Reijo Alakosken kanssa.


palautteet


ei palautteita